Dakwerken Hasselt

Dakwerken Hasselt

Wanneer u op zoek bent naar een professional die u kan helpen bij het dakonderhoud of de dakrenovatie, dan zult u al snel terecht komen bij een dakwerken expert. Een specialist op het gebied van de dakwerken kan echter veel meer voor u betekenen dan enkel het uitvoeren van het dakrenovatie of –onderhoud. De dakdekkers uit ons netwerk hebben bijvoorbeeld tevens ervaring met het afhandelen van dakherstellingen, daktimmerwerken en het reinigen van regenpijpen en dakgoten. Wij zijn een netwerk van dakspecialisten werkzaam in Vlaanderen. Zo zijn er ook roofing experts in de regio van Hasselt werkzaam. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan, welke u kunt vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod.

dakonderhoud Hasselt

Roofing service Hasselt

Hoewel in België het meest wordt gesproken over dakwerken, maken wij ook wel gebruik van de overkoepelende term roofing service voor onze werkzaamheden. Binnen onze roofing service werken verschillende professionals die elk hun eigen specialisatie hebben. Zo zijn bij ons bedrijven aangesloten die zich voornamelijk richten op daktimmerwerken en dakherstellingen, terwijl anderen een betere keuze vormen voor het aanleggen van dakbedekking. Wat uw wens ook is op het gebied van het dakwerk, wij brengen u altijd in contact met de vakman uit Hasselt die u hierbij zou kunnen ondersteunen. Bent u benieuwd naar onze werkwijze, of wilt u meer weten over de kosten voor onze roofing service? Een dakdekker uit ons netwerk informeert u met plezier over de mogelijkheden voor dakherstellingen en daktimmerwerken of een dakrenovatie.

Dakherstellingen Hasselt

Dakherstellingen

Traditioneel stond de term dakwerken voor elke klus die te maken had met het waterdicht maken van de dakbedekking. Vandaag de dag vallen er echter diverse klussen onder de categorie dakwerken. Zo helpen wij u bijvoorbeeld graag met dakonderhoud, dakrenovatie, daktimmerwerken en ook met dakherstellingen. Al deze vakgebieden overlappen elkaar natuurlijk wel enigszins, maar hebben weldegelijk een eigen specificatie. Zo kunnen dakherstellingen worden uitgevoerd binnen de dakrenovatie, en is het tevens een specifiek deel van het dakonderhoud. Daktimmerwerken hoeven echter geen dakherstellingen in te houden. Onder de dakherstellingen verstaan we elke klus waarbij het dak niet hoeft te worden gerenoveerd, maar waarbij een kleine reparatie voldoende is om de werking te optimaliseren. Een dakdekker of roofing specialist uit Hasselt kan deze voor u afhandelen.

Roofing Hasselt

Dakrenovatie en dakonderhoud

Onze roofing experts zijn beschikbaar voor elke klus op het gebied van de dakwerken, maar voeren over het algemeen voornamelijk dakonderhoud uit. Bij het dakonderhoud kijken onze experts uit Hasselt naar de staat van de dakbedekking, en of deze verschoven is. Naast de dakbekleding worden ook de dakgoten en regenpijpen gecontroleerd op verstoppingen. Door het dakonderhoud periodiek af te laten handelen door een dakdekker, zorgt u ervoor dat de dakbedekking een lange levensduur behoudt, en dat daklekkages worden voorkomen. Een dakrenovatie is een intensief onderdeel van de dakwerken. Bij een dakrenovatie wordt de gehele dakbedekking, en soms ook de dakconstructie opnieuw geplaatst. Dankzij een dakrenovatie wordt het wooncomfort sterk verbeterd, maar zult u ook enige tijd overlast ondervinden van de dakdekker uit Hasselt. Wilt u weten of u beter kunt kiezen voor dakonderhoud of dakrenovatie? Onze roofing experts zal u hierover de nodige informatie geven.

dakdekker Hasselt

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Heeft uw woning in Hasselt een traditionele rieten dakbedekking? Wilt u weten welke soort dakbekleding het meest geschikt is voor uw plat dak? Of bent u op zoek naar een soort dakpannen die u ergens bent tegengekomen? Er bestaan vele soorten daken, die elk hun eigen kenmerken hebben. Dankzij ons brede netwerk is er echter altijd een dakdekker in uw regio aanwezig die uw vragen zal beantwoorden, en u desgewenst bij kan staan bij het nodige dakonderhoud of een speciale dakrenovatie. Daarnaast zijn onze dakwerken professionals uit Hasselt tevens beschikbaar voor het uitvoeren van dakherstellingen en daktimmerwerken. Deze daktimmerwerken omvatten alle klussen met houten constructies zoals sommige dakkapellen, of de kozijnen van een dakraam. Bij een dakrenovatie zitten over het algemeen de daktimmerwerken en dakherstellingen ingesloten. Welk probleem of welke vraag u verder ook heeft: wij zorgen voor een juiste oplossing voor ieder dak!

Plat dak

De meeste dakwerken richten zich zowel op schuine als platte daken. Er bestaan echter enkele dakwerken waarbij men specifiek het plat dak in het achterhoofd houdt. Zo is bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer van het plat dak een speciaal geval. Dit komt doordat de afwatering van platte daken relatief ingewikkeld is. Bij het aanleggen van de toplaag op het dakoppervlak is het dan ook zaak dat de dakdekker hier genoeg aandacht aan besteed. Bij het isoleren van het plat dak is dit tevens een belangrijk onderdeel van de klus. Wilt u de isolatiewaarde van uw pand in Hasselt verhogen? Kies dan voor een warmte- of koude dakisolatie. U bespaart daarmee jaarlijks honderden euro’s op de stookkosten. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Prijzen

Steeds vaker hebben woningen in Hasselt bijgebouwen met een plat dak. Het bedekken van deze platte daken kan met behulp van een groot aantal materialen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort materiaal dat u kiest en de afmetingen van het platdak. Wilt u besparen op de kosten voor het aanleggen van het platdak? Schakel dan geen dakdekker in, maar voer de dakherstellingen, daktimmerwerken of het leggen van de dakbekleding zelf uit.

Plat dak Hasselt

Plat dak vernieuwen

Is de bedekking van het plat dak op het moment niet meer in goede staat, en is het uitvoeren van daktimmerwerken of -herstellingen geen optie? Dan is het tijd om de dakbedekking te vernieuwen. Het vernieuwen van de bekleding bestaat uit een aantal stappen. Zo moet u eerst de huidige dakbedekking verwijderen en de dakconstructie herstellen voordat wij het nieuwe materiaal kunnen plaatsen.

Plat dak isoleren

Een bijgebouw zoals een schuur hoeft u in de meeste gevallen niet te isoleren. Bent u echter regelmatig in de ruimte aan het werk? Dan is het met het oog op de besparing van fossiele brandstoffen toch een goed idee om een dakisolatie toe te passen. De isolatie van het platdak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant goed mogelijk. Het beste is om te isoleren aan de buitenzijde van het dak.

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken of dakonderhoud in Hasselt?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Dakwerker Hasselt
Bitumen dakbedekking Hasselt

Bitumen

Bitumen kan uit ruwe aardolie worden geproduceerd. Het wordt gemaakt door de aardolie fractioneel te destilleren, waardoor het mogelijk is de bitumen te scheiden van andere bestanddelen. Bitumen is bovendien in vaste vorm te vinden in de natuur. Het product wordt veelal toegepast in het maken van asfalt, en is daardoor ook geschikt als dakbekleding. Dankzij de unieke eigenschappen gebruiken dakwerken professionals het product ook wel bij dakherstellingen en andere onderdelen van een dakrenovatie. Of bitumen geschikt is voor de bedekking van uw daken is afhankelijk van de staat van de constructie.

Prijzen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hasselt de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een laag bitumen op hun platdak en welke kosten hierbij komen kijken. Het antwoord hierop is niet eenvoudig, omdat de opties per dakconstructie verschillen. De prijzen variëren dan ook tussen de €40,- en €60,- per m². Deze prijs is inclusief BTW en professionele montage.

Bitumen dakbedekking repareren

Wij gebruikten hierboven de term dakherstellingen al om alle klussen op het gebied van reparatie aan te duiden. Eén van de klussen die onder de dakherstellingen valt is het repareren van de bitumen dakbekleding. Het bitumen scheurt soms door de weersinvloeden, gelukkig is het gemakkelijk te repareren met behulp van een laagje extra materiaal. Hiervoor hoeft u geen roofing expert in te schakelen.

APP en SBS

Om de kwaliteit van het bitumen te verbeteren vermengt menig dakdekker het basismateriaal met andere producten. Twee bewerkingen worden het meest toegepast: APP en SBS. De eerste variant heeft als voordeel dat het goed bestand is tegen de stralingen van de zon. De tweede bewerking heeft een zeer sterke hechting waarmee het de kans op lekkage bij uw woning in Hasselt aanzienlijk vermindert.

EPDM dakbedekking

Voor platte daken zijn er nog enkele producten mogelijk, waarvan onze klanten uit Hasselt nog niet altijd gehoord hebben. Een mogelijk product voor het afdekken van uw plat dak is bijvoorbeeld EPDM. Deze afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, de benaming voor een groep van synthetische rubbers. Deze worden verkregen uit het verwerken van aardoliefracties, die vervolgens gemengd worden met onder andere roet en vulstoffen. Dankzij het unieke productieproces is EPDM een zeer elastisch product, dat zijn eigenschappen behoudt bij een grote range aan temperaturen (van -35 tot 120 graden). Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar, doordat het bestand is tegen zowel zuren als basen en UV-stralen.

Prijzen

Traditioneel kozen veel mensen uit Hasselt voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding. Tegenwoordig is echter EPDM een stuk populairder. EPDM is echter wel iets duurder dan het bitumen. U moet hierbij denken aan prijzen tussen de €50,- en €75,- per m² wanneer u een roofing professional inzet voor het werk. Als u de klus zelf uitvoert worden de prijzen aanzienlijk lager.

EPDM dakbedekking

EPDM plaatsen

Het plaatsen van EPDM is niet heel ingewikkeld, mits de onderliggende constructie al in de goede staat verkeert. Moet de dakconstructie nog worden aangepast? Dan zal de verbouwing meer tijd en kosten in beslag nemen. Wanneer de EPDM eenmaal is geplaatst, dan weet u echter zeker dat u de komende tijd meer geen omzien meer heeft naar de dakbekleding vanwege de lange levensduur.

Voor- en nadelen

Wij noemden hierboven al de lange levensduur van het EPDM. Uit onderzoek is gebleken dat EPDM tot wel 50 jaar in optimale kwaliteit kan blijven liggen. Een ander voordeel van het materiaal is de goede bestendigheid tegen de weersinvloeden: dankzij de flexibiliteit zal het proces van vorst en dooi geen scheuren of beschadigingen veroorzaken. Nadeel van het product is de hogere prijs.

Daktimmerwerken Hasselt

Dakpannen

Dakpannen vormen één van de traditioneel meest gebruikte soort dakbedekking. Het voordeel van dakpannen is dat deze relatief goedkoop zijn, maar daarbij nog steeds een goede levensduur hebben. Een ander voordeel van een dakpan is dat deze gemakkelijk te leggen is. Wilt u dus kosten besparen op de dakwerken in Hasselt? Dan is het een optie om zelf de pannen op de dakbalken aan te brengen. Zorg er dan wel voor dat u veilig werkt, en over de juiste gereedschappen beschikt. Laat u de klus liever over aan een dakdekker? Vraag dan een roofing specialist uit het netwerk van Leonard Nico Vos om hulp. Deze kan vervolgens tevens de onderliggende dakspanten controleren en eventueel dakonderhoud verzorgen.

Prijzen

Eén van de meest goedkope vormen van dakbedekking is de dakpan. Dakpannen kunt u al bestellen voor €0,60 per dakpan. Daarnaast bestaan er duurdere modellen waarvoor u tot €2,50 per pan kunt betalen. Kiest u ervoor om zelf de pannen te leggen? Dan komen er vrij weinig prijzen bij. Wilt u een dakwerken professional inschakelen? Houdt dan rekening met €40,- voor het uurloon.

Dakpannen leggen

Zoals hierboven al aangegeven is het niet noodzakelijk om een roofing specialist uit de regio de dakpannen te laten leggen. Desgewenst kunt u deze klus volledig eigenhandig afhandelen. U moet dan wel zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen. Wij raden onder andere het gebruik van een stevige ladder aan. Controleer bij het leggen van de dakpannen voortdurend de onderliggende lattenconstructie op beschadiging.

Soorten dakpannen

Zoals hierboven al aangegeven is het niet noodzakelijk om een roofing specialist uit de regio de dakpannen te laten leggen. Desgewenst kunt u deze klus volledig eigenhandig afhandelen. U moet dan wel zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen. Wij raden onder andere het gebruik van een stevige ladder aan. Controleer bij het leggen van de dakpannen voortdurend de onderliggende lattenconstructie op beschadiging.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een roofing en dakgoten specialist uit Hasselt die u zou kunnen ondersteunen bij de daktimmerwerken, dakgoten plaatsen of bij een dakrenovatie? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het laten uitvoeren van de dakherstellingen van onze roofing specialisten? Aarzel dan niet om vrijblijvend een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u meerdere offertes van van dakwerkers uit Hasselt toegestuurd krijgt. Door het vergelijken van de offertes voor bijvoorbeeld daktimmerwerken of dakonderhoud kunt u via ons netwerk een dakdekker vinden die voor u de klus kan uitvoeren!

Dakdekker prijzen Hasselt