Dakwerken Brugge; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Brugge

Het dak op uw woning in Brugge wordt ook wel de vijfde gevel genoemd. Dat is niet voor niks, want het dak beschermt uw woning tegen regen, wind en kou. Voor een goede bescherming van de dakbedekking is het wel belangrijk dat u regelmatig dakwerken laat uitvoeren. Op deze pagina leest u alles over een dakrenovatie, en dakherstelling of dakbedekking repareren.

Start uw gratis offerteaanvraag!

Het is belangrijk dat dakwerken op de juiste manier worden uitgevoerd. Hoe vindt u gemakkelijk een goed dakdekkersbedrijf uit de buurt? Dat is heel gemakkelijk: alles wat u hoeft te doen is eenmaal gratis offertes aan te vragen. En door die te vergelijken weet u zeker ook nog eens zeker dat u nooit te veel betaalt!

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • U krijgt prijsinformatie van verschillende bedrijven door slechts één keer offertes aan te vragen.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van dakwerken in Brugge.
 • Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor dakwerken.
 • U kiest altijd een dakdekkersbedrijf dat precies bij uw wensen past!

dakwerken Brugge

Waarmee kan een dakwerker in Brugge u helpen?

De werkzaamheden van een dakdekker uit Brugge lopen enorm uiteen. U kunt in principe voor al uw dakwerken een erkend specialist inschakelen: van het opknappen van uw roofing tot het monteren van een dakkapel of dakraam. Daarnaast is het mogelijk om en dakwerken specialist in te schakelen voor een grondige inspectie van uw dak. Vermoedt u dat de constructie is doorgezakt? Of dat uw roofing is beschadigd? Een dakwerker zal alle onderdelen inspecteren en u persoonlijk adviseren. Zo weet u zeker dat u de juiste dakwerken laat uitvoeren. U kunt een dakwerken expert uit Brugge onder meer inschakelen voor de volgende dakwerken:

 • Dakonderhoud: om uw dak in topconditie te houden.
 • Dakrenovatie: het aanbrengen van een nieuw dak of het ontmossen van daken.
 • Dakherstellingen: de dakbedekking repareren.
 • Daktimmerwerken: het maken van de dakconstructie.
 • Schoorsteenrenovatie: waarna u de kachel weer veilig gebruikt.

dakwerker Brugge

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Aangezien uw dak veel te verduren krijgt, liggen beschadigingen op de loer Regelmatig dakonderhoud voorkomt veel problemen. De volgende signalen wijzen erop dat u uw hellende of platte daktype moet renoveren:

 • Waterlekkage door een mankement
 • Versleten aansluitingen tussen verschillende dakonderdelen
 • Platte daken: scheuren of blazen in de dakbedekking
 • Hellende daken: ontbrekende of kapotte dakpannen

Direct weten wat de prijs voor uw dakwerken is? Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Brugge; de prijzen

Wilt u dakwerken laten uitvoeren? Dan bent zeker en vast benieuwd naar dakwerken prijzen. Het dak renoveren kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m². Een nieuw dak door het vernieuwen van de dakconstructie kost gemiddeld €1.700,- per m³. Wilt u extra licht in huis? Een dakraam kost ongeveer €400,- en een dakkapel ongeveer €500,-. Het ontmossen van daken kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m².

Nieuwsgierig naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Liever weten wat uw dakwerken precies gaan kosten? Vraag dan gratis offertes aan! U betaalt niets voor de offertes en u zit ook nergens aan vast.

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Brugge; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken in Brugge worden door een aantal factoren bepaald. Niet alleen rekenen dakwerkers een uurtarief voor hun werkzaamheden, maar u moet ook rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten. De prijzen van dakwerken zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Arbeidskosten: het uurtarief van uw dakwerker.
 • Afvoerkosten: sloopafval moet afgevoerd worden.
 • Materiaalkosten: het dakdekkersbedrijf brengt de gebruikte materialen in rekening.
 • Voorrijkosten: door een dakdekkersbedrijf uit Brugge of omgeving in te schakelen, bespaart u op deze kosten.

Nieuwsgierig naar dakwerken prijzen?

Vraag offertes, vergelijk en kies de dakwerker met het beste aanbod!

Start uw offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

De arbeidskosten van dakwerkers bepalen voor het grootste deel de prijzen van dakwerken. Dakwerkers in Brugge vragen gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur.

Per uur of per vierkante meter?

Vooral bij grote klussen is het verstandig om in plaats van een uurloon een vaste prijs per vierkante meter met uw dakdekkersbedrijf af te spreken. Het voordeel daarvan is dat u van tevoren precies weet wat de totaalprijs gaat worden en dat u geen onaangename verrassing krijgt wanneer de dakwerken iets langer duren.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Last van een daklekkage? Dat is erg vervelend. Het is belangrijk dat u een daklekkage snel laat verhelpen, zo voorkomt u hoge repareerkosten. Een daklekkage veroorzaakt bijvoorbeeld vochtplekken en de vorming van schimmel. Deze zwarte en witte plekken zien er niet alleen lelijk uit, ze zijn ook schadelijk voor uw gezondheid.

De oorzaken van een daklekkage zijn vaak verouderde bedekking, losgelaten of gescheurde roofing of een verschoven dakpan. Afhankelijk van uw daktype voert de vakman een dakreparatie uit zodat uw dak snel weer waterdicht is.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Brugge

Dakherstellingen Brugge

Zit er een scheur in uw EPDM dak of heeft u last van lekkage in uw dak? Dat is erg vervelend. Het dak van uw woning kan dan namelijk niet zijn beschermende functie uitvoeren, waardoor regenwater en kou binnenkomen. Het is dus belangrijk snel in actie te komen en een dakdekkersbedrijf in te schakelen.

Welke dakherstellingen?

De dakbedekking repareren van een plat daktype is vaak eenvoudig. Met een reparatiestrip of -pasta kunnen kleine scheuren en gebreken gerepareerd worden. Dakbedekking repareren bij hellende daken houdt vaak in het vervangen van enkele kapotte dakpannen. Dakherstellingen beginnen bij een prijs van €40,- per m².

Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Zit er een scheur of een bel in uw EPDM dak? Platte daken zijn gevoelig voor beschadigingen, omdat regenwater er vaak lang op blijft liggen. Water en vuil tasten de roofing of het EPDM dak aan. Op platte daken zijn beschadigingen vaak lastig te zien. Een dakwerker gebruikt zo nodig speciale apparatuur om beschadigingen snel op te sporen. Daarna begint hij direct aan de dakherstelling.

Hoe gaat een dakherstelling bij een plat daktype? Met een reparatiestrip of een reparatiepasta kunnen kleine scheuren gerepareerd worden. Is de dakbedekking repareren niet meer mogelijk? Dan zal een nieuw dak geplaatst moeten worden. Een dakherstelling van een plat daktype type laat u doen vanaf €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Het voordeel van een pannendak is dat een mankement met het blote oog vaak goed te zien is. Er zijn bijvoorbeeld enkele pannen van het dakoppervlak gewaaid of er is een dakpan met een scheur erin. Ziet u dat de pannen een dof uiterlijk hebben? Dan is de glazuurlaag waarschijnlijk versleten. Vaak is dat een teken dat de dakpannen hun levensduur bereikt hebben.

Hoe werkt de dakherstelling?

In het geval van enkele kapotte dakpannen vervangt de dakdekker deze. Daarna is uw dakoppervlak weer als nieuw. Wanneer de glazuurlaag versleten is, is dakbedekking repareren niet meer mogelijk. Dan is het tijd voor een nieuw dak. De prijs van een dakherstelling van een hellend daktype begint bij €40,- per m².

dakrenovatie Brugge

Dakrenovatie Brugge

Heeft uw dak zijn levensduur bereikt? Dan is het tijd voor een dakrenovatie. Een dakrenovatie kan van alles inhouden. Dak renoveren kan bijvoorbeeld het laten aanbrengen van een nieuw dak, nieuwe dakbedekking, of zinkwerken zijn. Ook timmerwerken door het laten maken van een nieuwe dakconstructie valt onder een dakrenovatie.

Moet u vaak de dakbedekking laten repareren?

Dan is het waarschijnlijk verstandiger te kiezen voor een dakrenovatie. De kosten voor het repareren zullen steeds meer oplopen en een nieuw dak is dan vaak uiteindelijk onvermijdbaar. Het dak renoveren kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m².Aandachtspunten bij dakrenovaties

Is uw dakoppervlak in Brugge aan een dakrenovatie toe? Het is dan aan te raden rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Controleer of u een omgevingsvergunning nodig heeft, wanneer u een dakkapel laat aanbrengen of in een monumentaal pand woont.
 • Uw dakwerker houdt rekening met de luchtdichtheid van de dakconstructie, om ervoor te zorgen dat u een prettig klimaat in huis hebt en optimaal wooncomfort.
 • Bent u zelf een beetje handig? Maak dan zelf het dakoppervlak schoon en ruim achteraf de rommel op om op de prijzen van dakwerken te besparen.

Dakwerker gezocht voor dakwerken in Brugge?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Zijn uw dakpannen of uw EPDM dak versleten? Of weet u niet wanneer deze aan vervanging toe zijn? Een plat dak is ongeveer iedere 15 jaar aan vervanging toe, afhankelijk van de bedekking. Een pannendak moet vervangen worden wanneer de glazuurlaag van de pannen versleten is. Dat ziet u door een doffe uitstraling. De dakwerker uit Brugge verwijdert eerst de oude dakbedekking en plaatst dan een nieuw dak.

Nieuwe bedekking op platte daken laat u leggen vanaf €40,- per m². Nieuwe bedekking op schuine daken begint bij €22,- per m². Vraag uw dakwerker ook om direct extra isolatie toe te voegen. Daarmee bespaart u jaarlijks op uw energierekening!

Overzetdak

Is uw dakoppervlak aan vernieuwing toe? Dan is het misschien een optie om een overzetdak te monteren. Hierbij is het niet nodig om het gehele dakoppervlak te verwijderen. Een overzetdak is alleen mogelijk wanneer er bedekking van leien, shingles, golfplaten of roofing op is aangebracht. Dit heeft te maken met het bevestigen van het houten of metalen frame.

Een dakdekker plaatst het frame voor een overzetdak over het bestaande dak en schroeft deze goed vast. Daarna plaatst hij nieuwe bedekking in het frame. Met een pannendak is een overzetdak niet mogelijk, omdat de vakman dan het frame niet kan bevestigen. Een overzet dak kost gemiddeld €50,- tot €60,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Bent u bezig met een grote renovatie van uw woning in Brugge? Of laat u een nieuwbouwwoning bouwen? Met een nieuw dak is uw woning niet alleen warm en droog van binnen, het dakoppervlak bepaalt ook hoe uw woning eruit komt te zien. U heeft ruime keuze uit materialen, zoals dakpannen, een zinken dak of een EPDM dak.

Hoe zit het met de prijzen?

De prijzen van deze dakwerken zijn natuurlijk niet goedkoop. Bij een nieuw dak moet er eerst een dakconstructie gemaakt worden, waarna de dakbedekking erop kan. Een dakconstructie heeft een gemiddelde kostprijs van €1.700,- per m³. Het vernieuwen van de dakbedekking laat u uitvoeren vanaf €22,- per m³.

Daktimmerwerken

Een dakdekker voert regelmatig daktimmerwerken uit in Brugge. Dakwerken die onder timmerwerken vallen zijn het opbouwen van een nieuw dak, het verstevigen van houten onderdelen of het maken van een gording of spantendak. Ook het monteren van een onderdak met dakplaten of dakschilden valt onder daktimmerwerken.

Met timmerwerken is het ook mogelijk om een houten dakkapel te laten monteren of een dakraam op de zolder. Schakel een ervaren dakdekker in voor het beste resultaat. U bent verzekerd van hoogwaardige daktimmerwerken en weet zeker dat alles op de juiste manier gebeurd.

Extra daklicht creëren

Heeft u een zolder die u alleen als opbergruimte gebruikt? Wilt u liever een extra leefruimte aan uw woning toevoegen? Het eerste wat u daarvoor nodig heeft is daglicht. Met een dakraam krijgt u in één keer veel meer natuurlijke lichtinval in huis. Zo realiseert u bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een schone werkruimte. Een dakraam kost gemiddeld €400,-.

Nog meer licht én ruimte?

Kies dan voor het aanbrengen van een dakkapel. U krijg niet alleen meer licht in huis, maar ook meer stahoogte en loopruimte. Bent u benieuwd naar de kosten? U laat een dakkapel aanbrengen voor een gemiddelde prijs tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Schoorsteenrenovatie

Ook het renoveren van uw schoorsteen hoort bij de dakwerken die een dakdekker voor u uit kan voeren. Een schoorsteenrenovatie bestaat over het algemeen uit een aantal onderdelen: allereerst wordt het lood en voegwerk verwijderd. Zo is de dakdekker uit Brugge in staat om eventueel los metselwerk opnieuw vast te zetten.

Hierna volgt een grondige reiniging zodat al het vuil verwijderd is, en daarna zal de dakdekker het voegwerk verbeteren en nieuw lood aanbrengen. Wilt u vochtproblemen voorkomen, dan raden wij u tevens aan de schoorsteen te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet meer in het metselwerk kan trekken. U laat al een schoorsteenrenovatie uitvoeren vanaf €500,-.

Dakwerken en isolatie

Laat u dakwerken in Brugge uitvoeren? Dat is een goed moment om ook over de isolatiewaarde van uw woning na te denken. Omdat warmte opstijgt, is het laten aanbrengen van dakisolatie een zeer goede keuze. Niet alleen verhoogt u uw wooncomfort met extra isolatie, u bespaart ook jaarlijks op uw energierekening?

Hoe isolatie aanbrengen?

Bij zowel platte als schuine daken heeft u keuze uit het laten aanbrengen van isolatie aan de bovenkant of aan de onderkant van de dakconstructie. In Brugge kiest men meestal voor de onderkant, omdat dat vaak goedkoper is. De meest gebruikte materialen zijn glaswol, steenwol of PUR schuim. Dakisolatie kost gemiddeld €15,- tot €70,- per m².

dakonderhoud Brugge

Dakonderhoud, ontmossen van daken

U heeft het in Brugge vast vaak gezien: mos op een dakoppervlakte. Hoewel het er misschien onschuldig uitziet, is mosgroei een aanslag voor uw dak. De wortel van de plantjes dringen namelijk door in de dakbedekking en maken deze poreus. U kunt zich voorstellen dat dat niet goed voor uw dak is. Wat kan binnendringen en in de winter loopt u kans op vorstschade.

Ontmossen is de oplossing!

Een dakdekker pakt het ontmossen van daken aan met een hogedrukspuit of een speciaal reinigingsmiddel. Wilt u mosgroei in de toekomst voorkomen? Laat uw dakwerker dan direct een beschermende coating aanbrengen. Het ontmossen van daken kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m².

Wilt u weten wat het dakonderhoud van uw dak kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Brugge voor platte daken

Heeft u een plat dak? Dan kan een dakwerker uit Brugge veel voor u betekenen. Platte daken zijn gevoelig voor beschadigingen, maar gelukkig vaak ook gemakkelijk te repareren. Goed onderhoud is van essentieel belang. Daarmee voorkomt u niet alleen vervelende gebreken, u verlengt ook de levensduur van uw platte daktype.

Welke types plat dak zijn er?

De meest gangbare keuze voor een plat daktype zijn roofing en een EPDM dak. Wilt u met uw dakbedekking ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving? Kies dan voor een milieuvriendelijk groendak, met verschillende planten erop.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Wilt u een nieuw plat dak? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen. Een EPDM dak kost bijvoorbeeld gemiddeld 60,- tot €80,- per m² en roofing heeft een gemiddelde prijs van €40,- tot €50,- per m². Of kiest u liever voor een natuurlijk groendak? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €45 tot €200,- per m².

Wat zijn de prijzen van dakbedekking?

In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden van het laten aanbrengen van dakbedekking op platte daken. Wilt u liever exacte prijzen van dakwerken weten? Twijfel niet en vraag vandaag nog gratis offertes aan!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakdekkersbedrijf nodig voor een dakrenovatie in Brugge?

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes van dakwerkers uit uw regio!

Start uw offerteaanvraag

Roofing

In Brugge is roofing al jarenlang de meest gekozen vorm van dakbedekking voor platte daktypes. Waarschijnlijk kent u het materiaal onder de naam bitumen. Wanneer u voor roofing kiest, geniet u van enkele voordelen. Zo is roofing elastisch, waardoor het zich goed aanpast aan temperatuurswisselingen. Daarnaast is roofing snel aan te brengen. Ook is het goedkoper dan een EPDM dak.

Er zijn ook nadelen.

Het enige nadeel van roofing is de kortere levensduur. Roofing wordt in stroken aangebracht en na verloop van tijd kunnen de aansluitingen gevoelig worden voor lekkage. Roofing kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m².

APP of SBS roofing?

Wie de keuze maakt voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding moet tevens kiezen tussen de twee soorten bewerkingen die een dakdekkersbedrijf uit Brugge aanbiedt. U hebt de keus uit APP en SBS. De eerste variant is goed bestand tegen de zon, terwijl de tweede een betere hechting kent, wat een verminderde kans op vochtproblemen tot gevolg heeft.

Roofing branden of lijmen?

Roofing kan op twee manieren aangebracht worden: door het te lijmen of te branden. Branden wordt het meest toegepast in Brugge, omdat het gemakkelijk is en goedkoper dan lijmen. De dakwerker verhit de onderkant van de roofing met een speciale brander. De onderlaag smelt en de dakdekker plakt het vast op het onderdak.

Lijmen is een andere methode, hierbij wordt er lijm op de onderzijde en het dak aangebracht. Het is belangrijk om beide onderdelen in te smeren met lijm voor de beste hechting. Het voordeel van lijmen is dat het een extra waterdichte laag oplevert en er geen brander met vuur wordt gebruikt op uw kwetsbare dak.

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Een EPDM dak heeft de laatste jaren in Brugge aan populariteit gewonnen. Dat is ook niet voor niks, want het materiaal biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het synthetische rubber zeer elastisch, waardoor het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Temperatuurswisselingen zijn met een EPDM dak geen probleem. Daarnaast is een EPDM dak ook zeer sterk en heeft het een levensduur van wel 40 jaar!

Hoe wordt EPDM geplaatst?

De EPDM wordt in folievorm op het dak aangebracht en met lijm of een mechanische bevestiging vastgemaakt. Daarna maakt de dakwerker het EPDM dak waterdicht door vulkanisatie. Een EPDM dak plaatsen kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m².

Groendak

Op zoek naar een milieuvriendelijke bedekking die ook nog eens uitstekend isoleert? Kies dan voor een groendak. Dit daktype bestaat uit een dikke laag vegetatie en het gaat zeer lang mee, ongeveer 60 jaar. Mossen, grassen, kruiden, bloemen, vetplaten en kleine platen vormen de vegetatie. Nadeel van een groendak is dat het een geschikte onderlaag nodig heeft, die wortelbestendig is.

Daarnaast is het soms nodig om het dak te verstevigen zodat het het gewicht kan dragen van een groendak. Voornamelijk een intensief groendak is erg zwaar, want dit groendaktype moet beloopbaar zijn voor onderhoud. En intensief groendaktype kost gemiddeld tussen de €120,- tot €200,- per m² en een extensief groendak tussen de €45,- tot €100,- per m².

Dakdekker voor hellende daken

In Brugge zijn de meeste woningen, net als in de rest van België, voorzien van een hellend dak. Heeft u ook een hellend dak op uw woning? Dan kan een dakdekker veel voor u betekenen. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig dakonderhoud, of het repareren van de dakbedekking of nieuwe zinkwerken. Ook met daktimmerwerken is een dakwerker u graag van dienst. U hoeft niet zelf een hoge ladder op te klimmen en kunt uw kostbare tijd aan andere bezigheden besteden.

Wilt u precies weten wat uw nieuwe dakbedekking gaat kosten? Vraag dan gratis én vrijblijvende offertes voor dakwerken aan!

dakbedekking Brugge

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van dakbedekking voor een schuin daktype? U heeft keuze uit verschillende soorten dakbedekking, die allemaal een eigen prijs hebben. In Brugge zijn dakpannen de meest gekozen dakbedekkingssoort. Keramische pannen kosten gemiddeld €32,- tot €65,- per m² en betondakpannen kosten gemiddeld €22,- tot €41,- per m². Wilt u liever natuurleien? Die hebben een gemiddelde prijs van €65,- tot €75,- per m².

Wat zijn de kosten van dakbedekking?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde kosten van dakbedekking in Brugge. Wilt u weten wat uw dakklus precies gaat kosten? Vraag gratis én vrijblijvende offertes aan!Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Betaalbare dakdekker uit Brugge gezocht?

Vraag offertes aan, kies uw vakman en bespaart op de kosten!

Gratis offertes

Dakpannen

Dakpannen worden in België al eeuwenlang gebruikt als dakbedekking. In Brugge is het ook de meest voorkomende dakbedekkingssoort op schuine daken. Er zijn twee soorten dakpannen:

 • Betonnen dakpannen worden in een mal gemaakt en zijn daarom altijd vormvast. Betondakpannen zijn daarnaast in vele kleuren verkrijgbaar. Ook worden ze vaak gekozen omdat ze goedkoper zijn dan keramische pannen. Betondakpannen kosten gemiddeld €32,- tot €65,- per m².
 • Keramische dakpannen worden in een oven gebakken, waardoor kleine vormafwijkingen kunnen voorkomen. Zeker met een glazuurlaag hebben deze pannen een lange levensduur en zijn ze goed bestand tegen algen en mossen. Kleidakpannen kosten gemiddeld €22,- tot €41,- per m².

Leien dak

Bij een hellend dak heeft u volop keuze aan dakbedekkingen. Wij zien dat klanten uit Brugge steeds vaker kiezen voor leien. Dit is een natuursteen afkomstig van steengroeves uit onder meer Europa, Azië en Amerika. De leien zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. De charme van leien zijn de kleine kleurverschillen. Kleine imperfecties geven de dakbedekking een hele natuurlijke uitstraling.

Leien zijn tevens stormvast en gaan tot 100 jaar lang mee. De kostprijs ligt rond de €110,- en €120,- per vierkante meter. Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u ook voor kunstleien kiezen. Deze kosten gemiddeld €65,- tot €75,- per vierkante meter.

rieten dak

Rieten dak

Als u graag een luxueuze uitstraling wilt, dan een rieten afwerking zeker een optie. Rieten daken zijn enorm chique en stralen welvaart uit. Hier betaalt u echter ook naar. De kosten van een rieten dakafwerking liggen een stuk hoger dan andere materialen. Gemiddeld betaalt u €90,- tot €95,- per vierkante meter en het riet gaat circa 35 jaar lang mee. Daarmee is de levensduur een stuk korter dan dat van dakpannen of leien.

Daarentegen biedt het riet ook vele voordelen. Zo wordt het in de meeste gevallen 25 tot 35 centimeter dik aangelegd. Dit, en de holle structuur van het materiaal zorgt voor een hele goede isolatiewaarde. U laat een rieten dak aanbrengen voor een gemiddelde prijs van €90,- tot €95,- per m².

Metalen daken: aluminium, koper en zink

Wilt u eens iets anders dan dakpannen of dakleien? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van metalen daken. U heeft keuze uit verschillende metaalsoorten:

 • Koper is een metaal dat uitstekend staat op monumentale panden of herenhuizen. Het heeft een luxueuze uitstraling en krijgt na verloop van tijd de typische kopergroene kleur. Koperen dakbedekking kost gemiddeld €90,- tot €95,- per m².
 • Een zinken dak is zeer sterk en gaat tot wel 100 jaar mee! De prijs ligt gemiddeld op €80,- per m².
 • Aluminium is zeer flexibel en daardoor geschikt voor daken met bijzondere vormen. De prijs ligt gemiddeld op €80,- per m².

Premie voor dakwerken?

Omdat dakwerken over het algemeen niet goedkoop zijn, is het fijn dat u in sommige gevallen in aanmerking komt voor een premie. Er zijn voor een dak renoveren verschillende premies beschikbaar:

 • Is uw woning ouder dan 10 jaar oud en kunt u voor minimaal €2.500,- aan facturen overhandigen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden.
 • De netbeheerder geeft subsidie voor het aanbrengen van isolatie. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie.
 • Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Daarnaast geven sommige gemeentes en provincies premies uit. Op premiezoeker.be ziet u snel welke premies u kunt aanvragen.

Dakwerken Brugge; hoeveel btw betalen?

U weet vast dat op veel renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van toepassing is. Voor dakwerken is dat helaas niet het geval. Wanneer u dakwerken laat uitvoeren, betaalt u het reguliere tarief van 21%.

Laat u dakisolatie aanbrengen en is uw woning ouder dan 10 jaar? Dat profiteert u wel van het verlaagde tarief van 6%. Op financien.belgium.be leest u meer over btw-tarieven.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Oostende
Dakrenovatie in Roeselare
Dakherstelling uitvoeren in Harelbeke
Nieuw dakbedekking in Menen
EPDM dak repareren in Waregem
Dak renoveren in Brugge
Nieuw dak plaatsen in Wevelgem
Roofing aanbrengen in Izegem
Dakpannen leggen in Kortrijk
Dakbedekking repareren Ieper

Voordelen dakwerkers Brugge inschakelen

Door een dakdekker uit Brugge in te schakelen profiteert u van de voordelen. Zo zijn de dakwerken sneller uitgevoerd dan wanneer u het zelf zou doen. Bovendien hoeft u niets aan te schaffen qua materiaal of andere hulpmiddelen. Met een dakdekker:

 • verlopen de dakwerken sneller en probleemloos door de ervaring en vakkennis van de professionals;
 • hoeft u geen gereedschap of materiaal aan te schaffen;
 • hoeft u zelf niet het hoge dak op te staan.

dakdekkersbedrijf Brugge

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Dakwerker gezocht voor het uitvoeren van een dakrenovatie, dakbedekking repareren of een plat dak renoveren? Met onze offerteservice vindt u gemakkelijk en snel een goed en betaalbaar dakdekkersbedrijf uit Brugge of omgeving.

Vraag snel en gemakkelijk meerdere offertes dakwerken aan. Vergelijk op prijs en aanbod en u ziet snel welke dakwerker uw het beste aanbod doet. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt! Ook voor dakgootspecialisten kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht

Gratis offertes ontvangen