Dakwerken Brussel; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Brussel

Het dak op uw woning in Brussel zorgt ervoor dat u en uw spullen droog en warm blijven. Het is daarom wel belangrijk dat u goed dakonderhoud laat doen. Op deze pagina leest u alles over dakwerken. Van een dakrenovatie tot een dakherstelling of daktimmerwerken: een dakdekker uit Brussel is u graag van dienst. Ook vindt u informatie over de prijzen van dakwerken, voor het aanbrengen van dakbedekking of voor een dakrenovatie.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Hoe vind ik gemakkelijk een goede dakdekker? Dat is heel eenvoudig: ontvang een aantal gratis offertes en vergelijk deze op kostprijs en aanbod. Zo vindt u altijd de dakwerker die best bij uw wensen past.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • U hoeft niet meerdere bedrijven te contacteren voor prijsinformatie.
 • U weet zeker dat u niet te veel betaalt voor uw dakwerken.
 • U kiest de dakdekker uit Brussel die het meest bij uw wensen past!

dakwerken Brussel

Waarmee kan een dakwerker in Brussel u helpen?

In principe zijn alle mogelijke dakwerken werkzaamheden die u aan een dakwerker uit Brussel kan overlaten. Zo is het een mogelijkheid om een dakdekker in te schakelen voor kleinere dakwerken. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een pannendak of roofing, het verwijderen van vuil en ontmossen van uw dakbedekking en schoorsteenvegen. Maar een dakwerker uit Brussel kan u ook ondersteunen bij grotere dakwerken. Hieronder verstaan wij het aanleggen van een nieuwe dakconstructie, de montage van een nieuw dakraam of het renoveren van uw dak of schoorsteen. Hieronder staat een kort overzicht van verschillende werkzaamheden op het gebied van dakwerken:

 • Dakherstelling: bij een beschadiging repareert een dakdekker de schade snel.
 • Dakonderhoud: van een moswerende coating tot extra isolatie aanbrengen.
 • Dakrenovatie: het ontmossen van daken of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking.
 • Daktimmerwerken: het in elkaar zetten van de dakconstructie.
 • Schoorsteenrenovatie: zodat u de kachel veilig gebruikt.

dakwerker Brussel

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Doordat u het dak van uw woning normaal gesproken weinig ziet, valt slijtage vaak niet direct op. Bij storm of regen krijgt uw dakoppervlak veel te verduren en dat telt onderhoud ook meer. Is uw dak al aan dakonderhoud toe? Let op de volgende signalen:

 • Plat dak: blazen of scheuren in de dakbedekking
 • Hellende daken: kapotte dakpannen
 • Lekkage in het dak
 • Kapotte aansluitingen tussen de verschillende dakonderdelen.

Direct weten wat de prijs voor uw dakwerken is? Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Brussel; de prijzen

Dakwerker gezocht voor dakwerken in de buurt? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de prijzen van dakwerken. Een dakrenovatie bijvoorbeeld kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m². Wilt u een dakherstelling laten uitvoeren? Dan moet u rekenen op een vanafprijs van €40,- per m², afhankelijk van probleem. Het plaatsen van een overzetdak kost gemiddeld €50,- tot €60,- per m² en een dakkapel tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Benieuwd naar meer dakwerken prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van dakwerken. Wilt u liever exacte kosten weten? Vraag dan gratis offertes voor dakwerken aan!

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Brussel; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken in Brussel worden grotendeels bepaald door de prijs van een dakwerker per uur. Omdat iedere dakdekker eigen prijzen hanteert, is het altijd verstandig om offertes te vergelijken. Dan weet u zeker dat u nooit te veel betaalt! Naast het uurloon moet u rekening houden met andere kostenposten:

 • Materiaalkosten: deze verschillen per gebruikt materiaal, dakpannen zijn bijvoorbeeld duurder dan roofing.
 • Voorrijkosten: schakel een dakwerker uit de buurt van Brussel in om te besparen op deze kostenpost.
 • Afvoerkosten: van sloopafval.

Benieuwd naar exacte dakwerken prijzen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Start uw offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

Het grootste gedeelte van de totaalprijs van dakwerken bestaat uit het uurloon van de dakdekker. Dit uurloon ligt in Brussel gemiddeld tussen de €35,- en €45,-. Het tarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de dakdekker. Hoe meer ervaring, hoe hoger het uurtarief.

Prijs per uur of per vierkante meter?

Vooral bij grote klussen is het aan te raden om een prijs per vierkante meter met uw dakwerker af te spreken. Op die manier heeft u zelf de touwtjes in handen en weet u van tevoren precies wat u moet betalen.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage is heel vervelend en kan voor veel schade zorgen. Het probleem met een daklekkage is dat het niet altijd duidelijk is waar het lek zich bevindt. Een vakman gebruikt daarom verschillende hulpmiddelen en zorgt ervoor dat het hak- en breekwerk tot een minimum wordt beperkt.

Daklekkages zorgen voor waterschade aan plafonds en muren en veroorzaken schimmel en vochtplekken. Het is belangrijk dat u een daklekkage zo snel mogelijk laat verhelpen door een dakdekker. Een daklekkage kan veroorzaakt worden door gescheurde roofing, een verschoven dakpan of verouderde bedekking.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Brussel

Dakherstellingen Brussel

Heeft u last van daklekkage of zit er een scheur in uw EPDM dak? Schade aan het dakoppervlak is altijd erg vervelend. Uw woning in Brussel is niet langer beschermd tegen vocht en kou. Het vervelende van daklekkages is dat u ze vaak pas laat opmerkt. De schade is dan meestal al groot. Daarom is het bij dakschade belangrijk dat u snel een specialist inschakelt voor een dakherstelling.

Wat houdt een dakherstelling in?

Bij een hellend daktype vervangt de vakman vaak enkele kapotte dakpannen of zet hij de nokvorst weer vast. Bij platte daken gaat het vaak om het repareren van een scheur met een reparatiestrip. Een dakherstelling laat u uitvoeren vanaf €40,- per m². Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Heeft u een plat dak met een beschadiging? Bij platte daken zijn mankementen vaak lastig te zien. De vakman begint dan ook met het schoonmaken en vrijmaken van het dakoppervlak. Zo nodig gebruikt hij speciale apparatuur, zoals een infraroodcamera, om een lek te vinden. Wanneer het exacte probleem duidelijk is, begint de dakwerker met de dakherstelling.

Bij een plat daktype zijn de meeste beschadigingen met een speciale reparatiepasta of een reparatiestrip om de beschadiging in de dakbedekking te repareren. In sommige gevallen is een nieuwe laag roofing of EPDM dak nodig. Een dakherstelling bij een plat daktype laat u uitvoeren vanaf €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Bij een pannendak is een beschadiging vaak goed te zien met het blote oog. Er is bijvoorbeeld een aantal pannen van het dak gewaaid, of u ziet een dakpan met een scheur erin. Hebben de pannen een dof uiterlijk? Dan is de kans dat de glazuurlaag versleten is groot. Dat betekent vaak dat de dakpannen hun levensduur behaald hebben.

Een dakwerker vervangt bij een dakherstelling van hellende daken vaak enkele dakpannen, of hij legt ze weer recht. Wanneer de glazuurlaag van de pannen versleten is, moeten alle pannen vervangen worden. Dakherstellingen bij een hellend daktype beginnen bij een prijs van €40,- per m².

dakrenovatie Brussel

Dakrenovatie Brussel

Heeft uw dakbedekking zijn beste tijd gehad? Of is door ouderdom de dakconstructie aangetast? Een dakrenovatie is iets waar niemand op zit te wachten, maar toch levert het dak renoveren u veel wooncomfort op. Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking gedeeltelijk of volledig vervangen, zodat u er weer jaren warm en droog bij zit.

Dakreparatie of dakrenovatie?

Wanneer u ieder jaar een dakreparatie moet laten uitvoeren, is het verstandiger om een dakrenovatie te laten uitvoeren. Tevens ontstaat er schade aan de dakconstructie wanneer u te lang wacht met een dakrenovatie. Wat kost een dakrenovatie? Houd voor dak renoveren rekening met gemiddeld €30,- en €110,- per m².Aandachtspunten bij dakrenovaties

Wilt u een dakrenovatie in Brussel laten uitvoeren? Houd bij het dak renoveren rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Luchtdichtheid: voor een optimaal wooncomfort en klimaat in huis is het belangrijk dat de dakwerker rekening houdt met de luchtdichtheid van de dakconstructie.
 • Hebben de dakwerken invloed op de stabiliteit van de woning? Dan heeft u een architect nodig.
 • Laat u direct een dakkapel plaatsen of woont u in een monumentaal pand? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig.
 • Besparen op de totaalprijs? Voer zelf kleine klusjes uit, zoals het dakoppervlak schoonmaken of het verwijderen van oude pannen.

Dakwerker gezocht voor dakrenovatie in Brussel?

Vraag gratis offertes aan van dakwerkers met veel ervaring.

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Wanneer is vernieuwen nodig? Een pannendak is aan vervanging toe wanneer de glazuurlaag versleten is. De pannen zijn dan dof. Bij EPDM dak of roofing is ongeveer iedere 15 jaar nieuwe bedekking nodig. De dakdekker verwijdert eerste de oude roofing of leien en plaatst brengt daarna de nieuwe bedekking aan. Nieuwe bedekking op een hellend daktype laat u leggen vanaf €22,- per m². Nieuwe bedekking op platte daken begint bij €40,- per m².

Laat direct extra isolatie plaatsen, om te profiteren van een lager energieverbruik. Een vakkundige dakwerker uit Brussel zorgt ervoor dat in ieder geval een gedeelte van uw woning permanent bedekt blijft tijdens de werkzaamheden.

Overzetdak

Een overzetdak is een innovatieve methode om uw dak te voorzien van een nieuw dak, zonder dat het nodig is om alles opnieuw op te bouwen.
Een overzetdak is alleen mogelijk bij leien, shingles, roofing of golfplaten. Want de constructie van het overzetdak moet hierop bevestigd en gemonteerd worden en dat is niet mogelijk bij een pannendak. De dakwerker maakt een nieuw houten of metalen frame over het bestaande dak. Op het frame wordt er nieuwe bedekking geplaatst.

Met een overzetdak heeft u binnen een mum van tijd een compleet nieuw dak, zonder dat er veel gesloopt hoeft te worden. De kosten? Houd voor een overzetdak rekening met een gemiddelde kostprijs van €50,- tot €60,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Laat u een nieuwbouwwoning bouwen in Brussel? Of is uw huidige EPDM dak aan vervanging toe? U merkt dat de bedekking op het dak zijn levensduur bereikt heeft, wanneer u steeds meer moet stoken om het aangenaam warm te houden. Ook is de kans op vervelende problemen, zoals daklekkage, groot bij een verouderd dak.

Nieuw dak nodig?

Het laten aanbrengen van een nieuw dak is een grote klus. Een dakdekkersbedrijf zorgt er wel voor dat een gedeelte van uw woning tijdens de werkzaamheden permanent bedekt blijft. Het vernieuwen van de dakbedekking laat u doen vanaf €22,- per m² en het renoveren van de dakconstructie heeft een gemiddelde kostprijs van €1.700,- per m³.

Daktimmerwerken

Een dak bestaat uit vele houten onderdelen. Denk aan de constructie van het dak, de steunbalken en de dakplaten. Onder daktimmerwerken horen vele dakwerken. Bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw dak. Tijdens de daktimmerwerken bevestigt de dakdekker een houten constructie met een stevige gording of spantendak. Ook monteert hij een onderdak.

Een onderdak zit tussen de constructie en de bedekking en werkt als bescherming. Ook het monteren of dakrenovatie van de dakschilden valt onder daktimmerwerken. Of het monteren van een houten dakkapel of dakraam. Met een dakwerker uit Brussel bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Extra daklicht creëren

Heeft u een zolder die u amper gebruikt? Met een daklicht maakt u van een donkere zolderkamer een volwaardige leefruimte. Een dakraam zorgt voor meer natuurlijke lichtinval. Wilt u graag een extra slaapkamer realiseren? Laat een dakraam plaatsen en creëer een extra ruimte in huis. Een dakraam laten aanbrengen kost gemiddeld €400,-.

Liever ook nog meer ruimte?

Laat dan een dakkapel plaatsen. Dat krijgt u naast meer lichtinval ook meer stahoogte en loopoppervlak. Met een dakkapel maakt u bijvoorbeeld een ruime en lichte werkkamer in uw woning. Het laten aanbrengen van een dakkapel kost ongeveer €3.000,- tot €4.000,-.

Schoorsteenrenovatie

Veel klanten onderschatten het belang van een goede schoorsteen. Bij achterstallig onderhoud loopt u risico op daklekkage en andere vochtproblemen. Wanneer uw schoorsteen verouderd is, is het daarom belangrijk om een vakman uit Brussel in te schakelen voor renoverende dakwerken. Na een inspectie voert de dakdekker de volgende dakwerken uit: allereerst verwijdert hij het oude lood- en voegwerk.

Indien nodig vervangt hij daarna een gedeelte van het metselwerk. Na een reiniging plaatst de roofing specialist vervolgens nieuw loodwerk en zal hij tevens het voegwerk verbeteren. De laatste stap in het proces is het impregneren van de schoorsteen. Een schoorsteenrenovatie heeft een vanafprijs van €500,-.

Dakwerken en isolatie

Wilt u jaarlijks op uw energierekening besparen? Dan is het isoleren van uw dak een uitstekende keuze. Daarmee zorgt u er niet alleen voor dat uw woning comfortabeler is, u bespaart ook jaarlijks op uw energiekosten!

U heeft bij zowel platte als schuine daken de mogelijkheid om de isolatie aan de binnenkant of de buitenkant te laten aanbrengen. In Brussel kiest men in de meeste gevallen voor de binnenkant, omdat dat over het algemeen goedkoper is. Glas- en steenwol zijn veel gebruikte materialen voor isolatie, maar ook PUR-schuim is een optie. Voor platte daktypes wordt vaak gekozen voor isolatieplaten van PIR of XPS. Dakisolatie kost gemiddeld €15,- tot €70,- per m².

dakonderhoud Brussel

Dakonderhoud, ontmossen van daken

Mos op een dak zorgt voor vervelende problemen. De wortels van het mos dringen namelijk door in de dakbedekking, waardoor deze poreus wordt. Water kan binnendringen en in de winter zelfs voor vorstschade zorgen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Hoe doet u dat?

Een dakwerker gebruikt een hogedrukspuit of een speciaal reinigingsmiddel om alle daken te ontmossen. Laat direct een beschermde coating aanbrengen om te voorkomen dat daken ontmossen weer nodig is. Niet alleen is uw woning in Brussel weer beschermd tegen alle weersinvloeden, uw dak ziet er ook een stuk mooier uit! Daken ontmossen kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m².

Wilt u weten wat het dakonderhoud van uw dak kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Brussel voor platte daken

Wilt u dakwerken laten uitvoeren op een plat dak? Een dakwerker uit Brussel heeft veel ervaring in het onderhouden van deze daktypes. Platte daken zijn gevoelig voor beschadigingen, omdat water er lang op blijft liggen. Bij deze daktypes is onderhoud van essentieel belang. Een kleine scheur of andere beschadiging komt vaak voor. Het voordeel is wel dat beschadigingen bij platte daktypes vaak gemakkelijk te repareren zijn.

Wilt u een uniek dak?

Kies dan voor een groendak. Dit daktype heeft een bijzondere uitstraling én draagt bij aan een betere leefomgeving.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Wilt u uw platte daktype opnieuw laten bedekken? Een veelgehoorde vraag is dan: wat kost dakbedekking in Brussel? U wilt vast graag weten wat dat ongeveer gaat kosten. Roofing aanbrengen heeft een gemiddelde kostprijs van €40,- tot €50,- per m². EPDM plaatsen kost gemiddeld €60,- tot €80,- per m².

Benieuwd naar exacte prijzen?

Het is moeilijk om hier exacte kosten van dakbedekking te geven, omdat iedere woning anders is. In de volgende tabel vindt u daarom een overzicht van gemiddelde kosten van dakbedekking.

Wilt u weten wat het precies gaat kosten? Vraag dat gratis offertes aan!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakdekkersbedrijf gezocht voor dakwerken in Brussel?

Vraag offertes aan en betaal nooit te veel!

Start uw offerteaanvraag

Roofing

Roofing is in Brussel al jaren de meest gekozen bedekking voor platte daktypes. Dit materiaal is ook bekend onder de naam bitumen. Bitumineuze roofing heeft een paar grote voordelen. Het materiaal is snel aan te brengen en bestand tegen temperatuurverschillen. Doordat roofing elastisch is, past het zich snel aan kou en warmte. Bovendien is roofing goedkoper dan een EPDM dak.

Zijn er ook nadelen?

Roofing heeft als nadeel dat het materiaal een kortere levensduur heeft. Daarnaast zijn de naden tussen de stroken gevoelig voor waterlekkage. De kosten liggen gemiddeld op €40,- tot €50,- per m².

Van roofing zijn er twee soorten: APP en SBS. Wilt u meer weten over de eigenschappen van deze twee soorten? Lees dan snel verder!

APP of SBS roofing?

Om de kwaliteit van het bitumen te verbeteren vermengt menig dakdekker het basismateriaal met andere producten. Twee bewerkingen worden het meest toegepast: APP en SBS. De eerste variant heeft als voordeel dat het goed bestand is tegen de stralingen van de zon. De tweede bewerking heeft een sterke hechting waarmee het de kans op daklekkage bij uw woning in Brussel enorm vermindert.

Roofing branden of lijmen?

Roofing kan op twee manieren aangebracht worden: door het te lijmen of te branden. Branden wordt het meest toegepast in Brussel, omdat het gemakkelijk is en goedkoper dan lijmen. De dakwerker verhit de onderkant van de roofing met een speciale brander. De onderlaag smelt en de dakdekker plakt het vast op het onderdak.

Lijmen is een andere methode, hierbij wordt er lijm op de onderzijde en het dak aangebracht. Het is belangrijk om beide onderdelen in te smeren met lijm voor de beste hechting. Het voordeel van lijmen is dat het een extra waterdichte laag oplevert en er geen brander met vuur wordt gebruikt op uw kwetsbare dak.

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Een EPDM dak wordt als een folie op het dak geplaatst. De folie van een EPDM dak wordt met lijm of een mechanische bevestiging op het dak bevestigd. Daarna werkt de vakman het EPDM af door middel van vulkanisatie, om te voorkomen dat waterlekken ontstaan.

Wat zijn de voordelen?

Een EPDM dak biedt verschillende voordelen. Zo bestaat een EPDM dak uit een synthetisch rubber dat zeer elastisch is. Die elasticiteit maakt dat een EPDM dak zich zeer gemakkelijk aanpast aan temperatuurswisselingen. Tegelijkertijd is een EPDM dak ook zeer sterk. Een EPDM dak heeft bovendien een zeer lange levensduur van ongeveer 40 jaar! Een EPDM dak plaatsen kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m².

Groendak

Er zijn twee verschillende soorten groendaken. Een intensief groendaktype vereist meer onderhoud dan een extensief groendaktype. Daarnaast is een intensief groendaktype zwaarder en moet het beloopbaar zijn voor het onderhoud. Niet elke dakstructuur is hier geschikt voor. Soms is het nodig om de structuur te verstevigen voor de aanleg van een groendak.

Groendaken bestaan uit vele soorten vegetatie, denk aan mossen, grassen, kruiden, kleine struiken en bloemen. Ze zijn zeer milieuvriendelijk en daarnaast hebben groendaken uitstekende isolerende eigenschappen. Leg eerst een wortelbestendige onderlaag aan. Houd voor een intensief groendaktype rekening met een gemiddelde prijs van €120,- tot €200,- per m² en voor een extensief groendaktype €45,- tot €100,- per m².

Dakdekker voor hellende daken

In Brussel zijn de meeste woningen voorzien van een hellend daktype. Heeft u ook een hellend dak op uw woning? Een dakdekkersbedrijf uit de buurt kan veel voor u betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het benodigde dakonderhoud. U hoeft niet zelf een ladder op te klimmen en uw dak blijft in topconditie door bijvoorbeeld een dakreiniging of zinkwerken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Stel uw vraag op het offerteformulier en u komt snel in contact met een aantal goede dakwerkers bij u uit de buurt.

dakbedekking Brussel

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Wilt u uw schuine daktype opnieuw laten bedekken? Zijn de pannen versleten en aan vervanging toe? U heeft keuze uit verschillende soorten dakbedekking voor schuine daken, die ieder een eigen prijs hebben. In Brussel zijn de dakpannen het meest gekozen, deze kosten gemiddeld €22,- tot €65,- per m². Kunstleien kosten gemiddeld €65,- tot €75,- per m² en natuurleien hebben een gemiddelde kostprijs van €110,- tot €120,- per m².

Het is lastig om hier exacte prijzen te geven, omdat deze van verschillende factoren afhankelijk zijn. Wilt u wel precies weten wat uw nieuwe dakbedekking gaat kosten? Vraag dan gratis én vrijblijvende offertes voor dakwerken aan!Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Vakkundige dakwerker uit Brussel gezocht?

Zoek niet verder en vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes

Dakpannen

Dakpannen zijn in Brussel en in de rest van België de meest gekozen vorm van dak bedekken. Dat is niet voor niets, want de pannen bieden vele voordelen. U heeft keuze uit twee soorten. Keramische pannen worden in een oven gebakken. Zeker met een meegebakken glazuurlaag gaan de pannen zeer lang mee. Ook zijn kleidakpannen goed bestand tegen algen en mossen. De prijs van kleidakpannen ligt op gemiddeld €32,- tot €65,- per m².

Betondakpannen zijn goedkoper, maar hebben een kortere levensduur dan kleidakpannen. Pannen van beton zijn daarentegen in vele kleuren verkrijgbaar en maatvast. De prijs voor betondakpannen ligt op gemiddeld €22,- tot €41,- per m².

Leien dak

Als alternatief voor dakpannen zou u ook voor een leien dakbedekking kunnen kiezen. Er zijn twee geschikte leistenen voor uw hellend dak: natuurstenen en kunstleien. Het voordeel van kunstleien is dat deze een stuk voordeliger zijn, en daarnaast weet u zeker dat de kunstleien er allemaal hetzelfde uitzien. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €65,- tot €75,- per vierkante meter.

Natuurstenen zien er uiteraard niet allemaal hetzelfde uit. Wel kunt u er bij deze steensoort van uitgaan dat uw leien bedekking 75 tot wel 100 jaar lang meegaat. De natuurleien zijn iets kostbaarder: hiervoor ligt de totaalprijs rond de €110,- tot €120,- per vierkante meter.

rieten dak

Rieten dak

Waar rieten daken lang geleden standaard waren, is riet nu een luxe dakbedekking. Het natuurlijke materiaal heeft een prachtig uiterlijk dat met geen andere dakbedekkingssoort te vergelijken is. Bovendien is het aanbrengen van dit daktype een milieubewuste keuze. Rieten dakbedekking is meestal tussen de 25 en 35 centimeter dik, waardoor uw woning uitstekend geïsoleerd wordt. In de zomer is het dus lekker koel binnen en in de winter aangenaam warm.

Wat zijn de prijzen van deze dakwerken?

Het aanbrengen van rieten daken is specialistisch werk, waardoor dit daktype niet goedkoop is. De prijs ligt op gemiddeld €90,- tot €95,- per m².

Metalen daken: aluminium, koper en zink

Een moderne en gedurfde keuze voor bedekking van uw woning is met behulp van metaal. U heeft keuze uit verschillende soorten:

 • Zink: dit metaal wordt in Brussel het meest toegepast als dakbedekking. Zink is goed te verwerken en heeft een zeer lange levensduur van wel 100 jaar! De gemiddelde kostprijs van zink ligt op €80,- per m².
 • Aluminium: aluminium lijkt op zink, maar is zeer flexibel en daardoor geschikt voor daken met aparte vormen. De prijs ligt op ongeveer €80,- per m².
 • Koper: kies voor koper voor een dak met een zeer luxe uitstraling en een levensduur van 80 jaar. De gemiddelde prijs is €90,- tot €95,- per m².

Premie voor dakwerken?

In de meeste gevallen zit u niet te wachten op dakwerken laten uitvoeren. Daarom is het fijn dat er enkele premies voor het dak renoveren kunt aanvragen:

 • Wanneer uw dakwerken of dak renoveren minimaal €2.500,- heeft gekost, komt u mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie.
 • Wanneer u dakisolatie laat aanbrengen, kunt u in aanmerking komen voor een premie van de netbeheerder. Kijk op vlaanderen.be voor de voorwaarden.
 • Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Snel zien welke premies op u van toepassing zijn? Op premiezoeker.be ziet u in één oogopslag welke premies u kunt krijgen.

Dakwerken Brussel; hoeveel btw betalen?

Misschien weet u wel dat voor bepaalde renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van toepassing is. Helaas vallen dakwerken daar niet onder. U betaalt dus het gewone tarief van 21% btw. Is uw woning in Brussel ouder dan 10 jaar en laat u isolatie aanbrengen? Dan betaalt u slechts 6% btw in plaats van 21%.

Op financien.belgium.be leest u meer over btw-tarieven voor renovatiewerken.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Brussel
Dakrenovatie in Gent
Dakherstelling uitvoeren in Brugge
Nieuw dakbedekking in Leuven
EPDM dak repareren in Mechelen
Dak renoveren in Antwerpen
Nieuw dak plaatsen in Aalst
Roofing aanbrengen in Hasselt
Dakpannen leggen in Genk
Dakbedekking repareren Kortrijk

Voordelen dakwerkers Brussel inschakelen

Het inschakelen van een dakdekker uit Brussel heeft vele voordelen. Zo hoeft u zelf niet het hoge dak op of op een hoge trap te staan. Daarnaast weet een vakman precies waar hij op moet letten, hierdoor verlopen de dakwerken een stuk sneller dan wanneer u het allemaal zelf zou doen. De belangrijkste voordelen:

 • De dakwerken verlopen snel en probleemloos.
 • Het dakdekkersbedrijf zorgt voor al het gereedschap en materiaal.
 • U weet zeker dat de dakwerken op de juiste manier gebeuren.

dakdekkersbedrijf Brussel

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Met een dakrenovatie, dakonderhoud of dakbedekking repareren zorgt u ervoor dat uw woning weer beschermd is tegen weersinvloeden. Dakwerker gezocht voor dakwerken in Brussel? Vraag vandaag nog gratis offertes van dakwerken aan.

Door iedere offerte van dakwerken te vergelijken, kiest u eenvoudig het dakdekkersbedrijf dat best bij uw wensen past. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt! Geen dakdekker maar een dakgootspecialist nodig? Ook deze experts vindt u in ons netwerk.

Gratis offertes ontvangen