Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Brussel

Last van een daklekkage maar weet u de oorzaak niet te achterhalen? Of is uw pannendak nodig aan een reiniging toe, maar durft u zelf het dak niet op? Deze en andere dakwerken voert een dakdekker uit Brussel in korte tijd voor u uit! Van het leggen van nieuwe roofing tot een complete dakrenovatie.

Op deze pagina leest u onder andere meer over de verschillende dakwerken die een dakdekker uit Brussel uitvoert. U leest ook hoe een dakrenovatie in z’n werk gaat, wat goed dakonderhoud inhoudt en wanneer er daktimmerwerken uitgevoerd worden. Tevens krijgt u een indicatie van de kosten en leest u meer over verschillende soorten dakbedekkingen. Besparen op uw dakwerken? Vraag dan vrijblijvend kosteloze offertes aan en ontvang spoedig reacties (max. 5) van dakdekkersbedrijven uit uw buurt!Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Hebt u verschillende dakwerken die u wilt laten uitvoeren, en twijfelt u of u hiervoor een dakwerker kunt inschakelen? Een dakwerker uit Brussel is beschikbaar voor vele verschillende werkzaamheden. Het is allereerst mogelijk om hem daktimmerwerken te laten doen, zoals het monteren van een dakraam of dakkapel. Daarnaast kan hij een gehele nieuwe dakconstructie bouwen als de oude verrot is of is door gaan zakken.

Een dakwerker kan bovendien de bedekking leggen als de levensduur hiervan is bereikt. Wilt u ervoor zorgen dat de nieuwe geplaatste bedekking vervolgens lang meegaat? De dakwerker is ook beschikbaar voor onderhoud. Daarnaast kan hij renovaties uitvoeren, indien nodig. Het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie behoort tevens tot de werkzaamheden. En kan uw schoorsteen wel een opknapbeurt gebruiken? De vakman is ook beschikbaar voor schoorsteenrenovaties. Wilt u in de toekomst zo weinig stookkosten betalen en wilt u daarom isolatie aanbrengen? Een dakwerker doet dit graag voor u. U kunt dakwerkers uit Brussel dus inschakelen voor de volgende werkzaamheden:


dakwerken Brussel

Roofing service Brussel

Naast het begrip dakwerken, wordt ook wel de term roofing service gebruikt. De specialisten van onze roofing service hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied. Zo kunnen onze roofing professionals u ondersteunen bij het dakonderhoud, maar een dakrenovatie is bij hen eveneens in goede handen. Andere dakwerken die onze roofing experts voor u uit willen voeren zijn de daktimmerwerken wanneer er iets beschadigd is. De kosten voor het inschakelen van een roofing professional hangen af van de mate van de beschadigingen aan de dakconstructie, het type materiaal wat er op het dak ligt en de hoeveelheid tijd die zij kwijt zijn. Uw dakwerken zijn bij ons in uitstekende handen.

Dakonderhoud in Brussel

Dakonderhoud

Eén van de belangrijkste dakwerken die u kunt uitbesteden is het dakonderhoud. Het dakonderhoud is ontzettend belangrijk om de goede kwaliteit van het dakoppervlak te behouden. Bij het dakonderhoud worden zwakke plekken direct opgespoord en verholpen om beschadigingen te voorkomen. Dakonderhoud bestaat uit drie mogelijke dakwerken: een uitgebreide dakinspectie, een grondige reiniging en daarna het aanbrengen van een dakcoating. Met dit dakonderhoud waarborgt u niet alleen de kwaliteit, maar zorgt u er ook nog voor dat uw plat- of hellend dak er stralend uitziet. Dakonderhoud is zelf lastig uit te voeren, zeker op hellende daken. Dat heeft onder andere te maken met de hoogte.

dakrenovatie Brussel

Dakrenovatie Brussel

Bij ernstig verouderde daken is een goede dakrenovatie de enige oplossing om de kwaliteit te verbeteren. Een dakrenovatie is voordeliger dan de bouw van een compleet nieuwe constructie. Bij een dakrenovatie gaat het meestal om het renoveren van de dakconstructie. Dit gebeurt alleen als de constructie is gaan verzakken. Als de constructie echt ernstig is aangetast door houtrot dan moet u een compleet nieuwe dakconstructie laten bouwen. Wanneer het over een dakrenovatie gaat, doelt men ook wel op het verwijderen van oude- en het leggen van nieuwe bedekking. Dit is nodig als uw pannendak poreus is geworden of als uw plat dak flink beschadigd of verouderd is.

daklekkage

Daklekkage Brussel

Een daklekkage is enorm vervelend en levert veel problemen op. Om de schade zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om de daklekkage zo snel mogelijk te repareren. Een daklekkage kan leiden tot houtrot bij de dakconstructie en veroorzaakt lelijke vochtplekken op het plafond of op uw muren. Er zijn een hoop mogelijke oorzaken van een daklekkage, en het is noodzakelijk om deze zo snel mogelijk te achterhalen. In sommige gevallen is het duidelijk waar het lek zit, bijvoorbeeld als er water via het dakraam naar binnen lekt of als u last hebt van een beschadigde dakpan.


Uw dak in Brussel toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage klinkt misschien makkelijker dan gedaan. De plek van de vochtplekken hoeft namelijk niet de locatie van het lek te zijn. Water loopt altijd naar het laagstgelegen punt, en hier ontstaat de schade. Het probleem met een daklekkage is dat zelfs de kleinste haarscheurtjes voor grote problemen zorgen. Voor het opsporen van de daklekkage gebruikt de dakdekker een aantal geavanceerde technieken, zoals lekdetectie door middel van rookgas of thermografie. Hiermee spoort hij de daklekkage zonder hak- of breekwerk in een mum van tijd op en kan er een dakreparatie plaatsvinden.

Daktimmerwerken Brussel

Onder de daktimmerwerken verstaan we alle timmerwerken die op het dak plaats vinden. U kunt hierbij denken aan daktimmerwerken zoals het bouwen of verstevigen van een dakconstructie. Maar ook het installeren van een nieuw dakraam of het opbouwen van een dakkapel behoren tot de daktimmerwerken die in Brussel geregeld uitgevoerd worden. Bij een compleet nieuwe woning heeft u de keuze uit verschillende dakvormen. Een daktimmerwerken expert is in staat om elk gewenste dakvorm voor u op te zetten. Behalve bij nieuwbouw komen daktimmerwerken ook van pas bij een dakrenovatie of een dakreparatie.

Dakreparatie plat dak

Zelfs de kleinste haarscheurtjes kunnen bij een plat dak al voor grote problemen zorgen. Een dakreparatie bij een plat dak bestaat daarom eerst uit een grondige inspectie en uit het opsporen van de daklekkage. Met behulp van een reparatiestrook maakt de dakdekker het oppervlak weer waterdicht. Zo hoeft u niet direct het compleet nieuw dakleer aan te leggen.

Dakreparatie hellend dak

Een dakreparatie bij een hellend dak bestaat vaak uit het recht leggen van een dakpan, het repareren van meerdere pannen of het repareren van de dakgoot. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het dakraam of de schoorsteen een vervelende daklekkage veroorzaakt. Is de schoorsteen de boosdoener, dan repareert de dakdekker het metsel- of loodwerk om zo de schade te beperken.

Roofing Brussel

Overzetdak

Is uw oude dak aan vervanging toe? Het is niet altijd noodzakelijk om alle dakbedekking te verwijderen. Een overzetdak is ook een optie. Een overzetdak is een nieuw dak dat over het oude heen geplaatst wordt. Een overzetdak is niet altijd een optie.

Een pannendak biedt bijvoorbeeld geen mogelijkheid om houten latten te bevestigen. Als uw oude dakoppervlak bedekt is met shingles, roofing of golfplaten dan is een overzetdak wel een optie. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de dakconstructie wel in goede staat moet verkeren. Deze moet natuurlijk sterk genoeg zijn om het extra gewicht te kunnen dragen.

dakwerker Brussel

Nieuwe dakconstructie

Door verschillende factoren kan de dakconstructie verouderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat deze gaat rotten door insecten of vocht. Daarnaast is het mogelijk dat de dakconstructie te zwaar belast is of dat er een constructiefout in zit.

Is de dakconstructie van uw woning in Brussel niet meer in goede staat? Een roofing specialist uit Brussel vervangt deze dan met alle plezier voor u. Het bouwen van een nieuwe dakconstructie is een grote klus. De roofing vakmannen moeten namelijk eerst de dakbedekking, het dakbeschot en de aangetaste dakconstructie verwijderen. Vervolgens moeten ze dit allemaal opnieuw opbouwen.

dakraam, dakkoepel of dakkapel plaatsen

Extra daklicht creëren

Bij dakwerken wordt vaak gedacht aan werkzaamheden zoals een dakrenovatie of dakonderhoud. Maar ook het monteren van een dakraam, dakkoepel of lichtstraat behoort tot de dakwerken die u kunt uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf. Een dakraam in een hellend dak zorgt voor veel extra licht in huis. U kunt ervoor kiezen om een compleet nieuw dakraam te laten monteren, maar het is ook mogelijk om het bestaande dakraam te vergroten. Natuurlijk lichtinval is namelijk enorm belangrijk voor uw productiviteit en zelfs uw gezondheid. In platte daken is een dakkoepel of lichtstraat een goed alternatief. Dakkoepels zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en formaten.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Door verschillende weersomstandigheden en andere factoren zoals mossen en algen is het goed mogelijk dat uw oude schoorsteen in slechte staat is. Het is belangrijk om in dat geval zo spoedig mogelijk een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren. Als u dit niet doet dan loopt u kans op lekkages en in een uiterste geval een vergiftiging door koolmonoxide. Een schoorsteenrenovatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. In de meeste gevallen wordt het voegwerk herstelt door de roofing specialist. Het is ook mogelijk om het rookkanaal door een flexibele pijp aan te brengen. Wilt u voorkomen dat de schoorsteen wordt aangetast door bijvoorbeeld mossen? Laat deze dan impregneren tijdens de schoorsteenrenovatie.

Dakisolatie

Circa 25% van de warmte verlaat woningen via de daken. Het aanbrengen van dakisolatie is daarom een goed idee voor het milieu én uw portemonnee. U hebt de keuze uit verschillende isolatiesoorten. Glaswol is één van de meest gebruikte, het wordt voornamelijk bij hellende daken toegepast. EPS, PIR en PUR zijn geschikt voor zowel hellende als platte daken. Bij platte daken kan de roofing specialist het isolatiemateriaal onder of boven de bedekking aanbrengen. Bij een hellend dak kan de isolatie aan de binnenkant of aan de buitenkant geplaatst worden. U behaalt de hoogst mogelijke isolatiewaarde als u het isolatiemateriaal aan de buitenzijde laat aanbrengen.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Elke dakwerken professional heeft een ruime ervaring met alle roofing technieken die er bestaan. Dit betekent dat een dakdekker u niet alleen kan ondersteunen bij het dakonderhoud, de dakrenovatie, daktimmerwerken, maar dat zij tevens voor u een groen dak kunnen aanleggen of de dakisolatie kunnen aanbrengen. Wij garanderen dat wij voor elk soort dak de allerbeste oplossing bieden. Zo geniet u snel van een optimaal wooncomfort. De prijs voor het afhandelen van de dakwerken wordt bepaald door de tijd die wij kwijt zijn aan het werk en de materiaalkosten. Heeft u bijvoorbeeld een lekke dakgoot in Brussel? Dan verzekeren wij u van een hoge kwaliteit van afwerking bij u in Brussel.

Dakwerken prijzen

Schakelt u een roofing specialist uit Brussel in voor het uitvoeren van dakwerken? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de tarieven. De kostprijzen hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de soort dakwerken, de gewenste materiaalsoort, de soort dakvorm en de afmetingen hiervan. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe bedekking laten leggen door een dakdekker? Dan moet u rekening houden met een kostprijs van €22,- tot €199,- per m². Deze prijs wordt beïnvloed door het gekozen materiaal. Wilt u ieder jaar onderhoud laten uitvoeren door een roofing specialist? De kosten hiervoor bedragen circa €80,- tot €140,- per jaar. Gaat uw voorkeur uit naar een dakrenovatie? De kostprijs hiervan ligt tussen de €30,- en €110,- per m². U vindt in de prijstabel gemiddelde prijs van de verschillende dakwerken.

Uurtarief dakdekker

Het uurtarief van dakdekkers ligt voor onderhoud gemiddeld tussen de €30,- en €35,-. Houd er rekening mee dat dit uurtarief voor andere dakwerken hoger kan liggen.

Voor het leggen van nieuwe daken ligt dit gemiddeld tussen de €30,- en €45,- per uur.

Omdat het tarief per dakdekkersbedrijf verschilt, profiteert u altijd van het vergelijken van offertes. Zo weet u zeker dat u kiest voor een dakdekker in de buurt met het laagste uurtarief!

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!


Professionele dakdekker voor uw dakwerken gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend de prijsopgaven van meerdere dakdekkers en bespaar tot 35%!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Het is mogelijk om een premie aan te vragen voor uw dakwerken in Brussel. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk. Er zijn verschillende gemeentes die een lokale dakpremie aanbieden. Deze vindt u op premiezoeker.be.. Daarnaast heeft u bij dakwerken in 2018 nog recht op de Vlaamse renovatiepremie en de verbeteringspremie. Meer informatie over de verbeteringspremie vindt u op wonenvlaanderen.be. Ook over de renovatiepremie vindt op deze site meer informatie.

Beide premies worden per 2019 samengevoegd tot één renovatiepremie. Per 1 januari 2019 krijgt u 20% of 30%, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, terug op de investering.

nieuwe dakbedekking in Brussel

Nieuwe dakbedekking

Wilt u een nieuwe bedekking laten leggen door een dakdekker uit Brussel? U kunt tussen verschillende soorten bedekking kiezen. Bij platte daken valt de keuze veelal op bitumen of EPDM. Bij een hellend dak hebt u iets meer keuze.

Wilt u uw woning in Brussel een karakteristieke en natuurlijke uitstraling geven? Dan riet wellicht de juiste keuze voor u! Als u hier niet van houdt dan hebt u nog vele andere opties zoals leien en uiteraard dakpannen. Deze zijn tegenwoordig nog steeds het meest populair. In de volgende kopjes gaan wij dieper in op de verschillende soorten bedekking die een dakdekker kan aanbrengen.

hellend dak Brussel

Hellend dak

Het grootste deel van de daken in Vlaanderen is hellend. Daken mogen pas hellend worden genoemd als de schuintehoek 5 graden of meer is. U hebt bij hellende daken de keuze uit verschillende soorten bedekking, waaronder leien en riet. Men kiest er vaak voor om een dakkapel te laten bouwen door een roofing specialist uit Brussel. Hierdoor ontstaat direct meer licht en ruimte op de zolder. Wilt u een hellend dak renoveren? Het is mogelijk om een overzetdak aan te brengen. Deze constructie bestaat uit een houten frame en lichtmetalen dakpanelen. Deze constructie wordt op uw dak gemonteerd waardoor deze er binnen 24 uur weer als nieuw uitziet. De meeste schuine daken in Brussel hebben:

Dakpannen

Dakpannen Brussel

Wie in Brussel woont heeft hoogstwaarschijnlijk dakpannen op het schuin dak liggen. Dakpannen vormen een goedkope oplossing en zullen bij het juiste dakonderhoud bovendien lange tijd meegaan.

Bij het dakpannen onderhoud moet u bijvoorbeeld denken aan het regelmatig aanbrengen van een nieuwe coating over de pannen om zo de kans op mos en algen te verkleinen.

Daarnaast is het tevens van belang dat u een verschoven dakpan altijd direct weer teruglegt. Op deze wijze voorkomt u dat schimmel, houtrot of andere vochtproblemen ontstaan.

De roofing experts uit Brussel raden bovendien aan eens in de 30 jaar een dakrenovatie te laten afhandelen.

Dakpannen prijs

Een pannendak is het meest voorkomende dakafwerking voor hellende daken in Brussel. Keramische pannen zijn met €32,- tot €65,- per m² een flinke investering, maar met een levensduur van meer dan 100 jaar zijn ze het zeker waard.

Betondakpannen zijn op de korte termijn een stuk goedkoper, hiervoor betaalt u gemiddeld €22,- tot €41,- per m². Houd er wel rekening mee dat deze na een jaar of 30 alweer aan vervanging toe zijn.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen is een klus waarvoor u niet perse de ondersteuning van een roofing specialist uit Brussel nodig hebt. Het werk begint bij een controle van de dakspanten. Als deze niet in goede staat verkeren is een vervanging noodzakelijk. Leg vervolgens elke dakpan deels over de onderliggende, zodat u de kans op lekkage zo laag mogelijk houdt.

Soorten dakpannen

Er bestaan veel dakpansoorten, welke u allemaal kunt aanschaffen bij een dakdekker uit ons netwerk. Het is afhankelijk van uw budget, de hellingshoek van het dak en de eisen die u aan het materiaal stelt voor welke variant u moet kiezen. Het grootste verschil tussen de dakpansoorten die wij aanbieden is het materiaal (klei of beton) en de vormgeving (golvend of vlak).

Betonnen dakpannen

Betondakpannen zijn een goedkope keuze en hebben een mooie uitstraling. Wel gaan betonnen dakpannen een stuk minder lang mee dan natuurlijke, en ook de uitstraling verslechtert na verloop van tijd. Het voordeel van betondakpannen is dat deze verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren. Bij het productieproces wordt er namelijk een kleurstof toegevoegd, waarbij u de keuze heeft uit rood, grijs en zwart.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn gemaakt van natuurlijke producten, waardoor de prijs hoger ligt dan van betondakpannen. Een keramisch pannendak wordt geproduceerd van klei. Deze klei kneedt men samen en verwerkt men in een mal. Hierna wordt de klei onder hoge temperatuur gebakken waardoor het goed uithardt. Als afwerking wordt er een glazuurlaag aangebracht, deze voorkomt dat vervuiling aan het oppervlak hecht.

Leien dak

Een dakdekker uit Brussel kan naast dakpannen ook leien voor u leggen. Zoals de naam al zegt werden leien vroeger gemaakt van leisteen. Dit is tegenwoordig nog steeds het geval, maar u hebt nu ook de keuze uit andere materialen. Natuurleien zijn duurzaam en watervast.

Omdat het een natuurproduct is, is niet elke lei hetzelfde. Dit geeft daken bedekt met leien een unieke uitstraling. Als u de natuurleien te duur vindt, dan zijn kunstleien wellicht iets voor u. Deze lijken erg op de originele versie, maar ze zijn goedkoper, makkelijker in onderhoud en lichter. Leien kosten tussen de €65,- en €145,- per m², inclusief btw en montage.

leien dakbedekking plaatsen

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

Riet geeft u woning een unieke uitstraling. Dit materiaal komt vooral goed tot zijn recht bij woningen met een landelijke stijl. Wilt u riet door een dakdekker laten leggen? Hij kan dit op twee manieren doen. Bij de open constructie legt de dakdekker het riet rechtstreeks op de latten. Hierdoor is het materiaal van de binnenkant te zien, het zorgt bovendien voor een goede ventilatie. Dit betekent echter ook dat de isolatiewaarde lager is dan bij de gesloten constructie. Hierbij brengt de dakdekker het riet aan op een multiplex of isolatieplaat. De prijs van een rieten dak ligt tussen de €90,- en €95,- per m².

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

De meeste woningen in Brussel hebben schuine daken, dit is handiger in verband met de hemelwaterafvoer. Bijgebouwen en schuren daarentegen hebben vaker een plat dak omdat dit goedkoper is om te bouwen. Kiest u ervoor om zelf een plat dak te installeren, dan moet u rekening houden met deze afwatering. Laat het dakoppervlak altijd schuin aflopen richting de goten. Bent u vaak aan het werk in de ruimte met het plat dak? Overweeg dan om het dakoppervlak te isoleren. Dit zorgt ervoor dat u aanzienlijk bespaart op de stookkosten, en u verdient de investering dan op de lange termijn wel weer terug. Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

De dakbekleding van een plat dak zal, afhankelijk van het soort materiaal, ongeveer 25 tot 40 jaar meegaan. Daarna is het noodzakelijk om nieuwe dakbedekking te leggen, omdat er anders een grotere kans is op lekkage en andere vochtproblemen. Laat u de roofing repareren door een roofing professional door Brussel? Vraag dan ook om een check op de onderliggende dakconstructie.

Plat dak isoleren

Wij gaven al aan dat het besparen op de stookkosten goed mogelijk is door het isoleren van het plat dak. Het toepassen van een dakisolatie kan zowel aan de binnenkant als buitenzijde van het dakoppervlak. Onze dakwerken experts adviseren om te kiezen voor een dakisolatie aan de buitenkant. Dit levert de beste resultaten op, zeker op de lange termijn. Tevens verliest u hier geen m² mee.

EPDM dakbedekking Brussel

Eén van de vele soorten dakafwerking die wij bij uw woning in Brussel kunnen aanbrengen is de EPDM dakbekleding. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een verzameling aan elementen die samen zorgen voor een soort rubber met een hoge elasticiteit. Het wordt dan ook wel een hightech synthetisch rubber genoemd.

Kiest u ervoor om EPDM te gebruiken als uw dakbekleding voor het plat dak? Dan raden wij aan om de exacte maten van het dakoppervlak goed door te geven. Een dakdekker of roofing specialist uit Brussel zal vervolgens het materiaal exact op maat snijden, zodat u niet teveel kosten betaalt.

EPDM dakbedekking in Brussel plaatsen

EPDM prijs

De prijs van EPDM ligt rond de €60,- tot €80,- per m². Hierbij zit de montage en btw inbegrepen, maar wordt ervan uitgegaan dat u zelf de oude roofing verwijdert of dat de nieuwe laag over de bestaande laag heen wordt gelegd.

Wilt u dat de dakdekker het oude dakleer ook verwijdert, dan bedragen de kosten gemiddeld €150,- tot €200,- per m².

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Voordat het mogelijk is om het EPDM aan te brengen is het noodzakelijk om de onderliggende dakconstructie te controleren op eventuele beschadigingen. Een dakdekker uit ons netwerk is altijd Bij het leggen van synthetisch rubber maakt een dakdekker over het algemeen gebruik van een speciale lijm en primer, die met het rubber zullen hechten. Voordat het aanhechten mogelijk is, moeten wel alle daktimmerwerken en achterstallig dakonderhoud zijn uitgevoerd. De plaatsing is relatief eenvoudig, toch adviseren wij de inzet van een dakwerken specialist om de kwaliteit te garanderen.

Voor- en nadelen

Bij vele woningen in Brussel hebben dakdekkers al een dakbescherming aangebracht. Dit komt doordat het product vele voordelen kent.

Zo is het bijvoorbeeld een optie om deze ondergrond te gebruiken voor het maken van een groendak, en is het materiaal uitstekend bestand tegen de weersinvloeden. Het grootste nadeel is de hoge aanschafprijs, al trekt de lange levensduur dit weer gelijk. Vraag de dakdekker advies om te kijken welk materiaal best bij uw woningsituatie past.

Groendak Brussel

Een groendak wordt in Brussel steeds populairder. Een groendak is, zoals de naam al doet vermoeden, een dakoppervlak dat vol staat met begroeiing. De plaatsing van een groendak heeft een aantal belangrijke voordelen voor het milieu. Zo levert een groendak een positieve bijdrage aan het grondwaterpeil en zorgt het voor een vermindering aan CO2-uitstoot. Ook voor de bewoner zelf heeft een groendak grote voordelen. Zo isoleert het groendak uitstekend en heeft het maar weinig onderhoud nodig. Daarbij biedt het groendak bescherming voor de onderliggende roofing, waardoor deze ruim twee keer zolang meegaat.

Groendak Brussel

Bitumen dakbedekking Brussel

Een ander product dat menig dakdekker toepast voor het bedekken van platte daken is bitumen. Het is een product dat traditioneel veel gebruikt werd, maar dat tegenwoordig iets minder populair is. Roofing is een bijproduct van de product van ruwe aardolie. Door een destillatieproces scheidt men vervolgens de bitumenelementen van de rest van de aardolie. Hoewel roofing als dakbekleding een vast product is, spreekt men ook wel van teer als het gaat over dit materiaal. Vroeger werd het bijvoorbeeld tevens gebruikt voor het afdichten van schepen. Bitumen is onder andere waterdicht, bestand tegen chemische stoffen en kent een goede hechting.

Bitumen dakbedekking plaatsen

Bitumen prijzen

Het tarief van bitumen ligt rond de €40,- tot €50,- per m². Dit is inclusief btw en montage. Er zijn doorgaans twee manieren om de roofing aan te brengen.

Plaatst u het over de oude laag heen, dan ligt de kostprijs iets lager. Voor 50 m² betaalt u dan ongeveer €1.200,- tot €1.500,-.

Laat u eerst de oude laag weghalen dan ligt de totaalprijs rond de €1.500,- tot €1.900,-.

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

Roofing is relatief gevoelig voor het proces van vorst en dooi. Dit proces kan ervoor zorgen dat er scheuren in de deklaag komen, welke natuurlijk snel verholpen moeten worden. Is er door de scheur houtrot ontstaan? Los dit dan eerst op en breng daarna pas de nieuwe bitumenlaag aan. Maak gebruik van een goede lijm en plaats een extra stuk over de scheur. Benieuwd naar de kostprijs voor deze dakreparatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

APP en SBS

Standaard bitumen dat men van oudsher toepaste was niet elastisch en kon niet goed tegen UV-straling. Om de kwaliteit van het materiaal te verbeteren verwerkt men nu verschillende andere producten met het basismateriaal. APP en SBS vormen twee van de bekendste verwerkingen die de experts uit ons dakwerken netwerk in Brussel toepassen. Beide technieken verlengen de levensduur van uw dakbekleding.

Roofing branden of lijmen?

Om ervoor te zorgen dat de roofing goed op het dak van uw huis of tuinhuis vast zit, wordt deze gelijmd of gebrand op het dakoppervlak. Branden is de techniek die door dakdekkers het meest wordt gebruikt: met behulp van een gasbrander wordt de onderzijde van de roofing vloeibaar. Hierdoor plakt het goed vast aan de ondergrond. Als u de roofing zelf plaatst, dan is het sterk af te raden om een gasbrander te gebruiken.

Bij iemand zonder ervaring is het brandgevaar namelijk een stuk groter. In dat geval is lijmen ook een optie. Lijmen is iets duurder maar zorgt wel voor een extra waterdichtheid.

Voordelen dakdekker Brussel

Dakwerken zijn niet eenvoudig om zelf uit te voeren, zeker niet zonder de juiste materialen en gereedschappen. Het inhuren van een dakdekker heeft, behalve de veiligheid voor uzelf, nog meer belangrijke voordelen. Deze staan hieronder voor u op een rij.

  • Uw dakwerken zijn in korte tijd succesvol afgerond.
  • Met de hulp van een dakdekker bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.
  • U krijgt persoonlijk advies van een professional.
  • U heeft garantie op het afgeleverde werk.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakwerken expert die u kan ondersteunen bij een dakrenovatie, daktimmerwerken? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met verschillende dakdekkers met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Zij voeren uw dakwerken snel en vakkundig uit.

Wilt u weten welke voorwaarden er verbonden zitten aan een bepaalde klus? Aarzel dan niet om bij ons meerdere vrijblijvende offertes (maximaal 5) aan te vragen. Vergelijk de offertes van de diverse dakwerkers en maak een afspraak met dakdekker die best bij u past! Klussen omtrent uw dakgoten? Ons netwerk bestaat ook uit dakgootspecialisten.

dakdekker Brussel