Dakwerken Hasselt; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Hasselt

Toe aan nieuwe dakbedekking of een dakherstelling? Besteedt uw dakwerken in Hasselt uit aan een ervaren dakwerker! Met de hulp van een dakdekker is uw dakrenovatie in een mum van tijd voltooid. Dakschade? Dan komt de vakman zo snel mogelijk naar u toe voor een dakherstelling.

Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken die een dakwerker uit Hasselt uitvoert. U leest hoe een dakherstelling in z’n werk gaat, hoe de dakdekker nieuwe dakbedekking aanbrengt en hoe hij dakbedekking kan repareren. Daarnaast vindt u hier een indicatie van de dakwerken prijzen en leest u hoe u gemakkelijk bespaart op de kosten.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • Start uw offerteaanvraag en u ontvangt zonder verplichtingen tot 5 gratis offertes.
 • Vergelijk de prijzen en kies het dakdekkersbedrijf met de beste dakwerken offerte.
 • Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

dakwerken Hasselt

Waarmee kan een dakwerker in Hasselt u helpen?

Kort gezegd is een dakwerker uit Hasselt in te zetten voor alle werken op of aan het dak. Van het leggen van nieuwe dakpannen tot de installatie van dakisolatie. Ook voor het repareren van de dakbedekking of het renoveren van een plat dak kunt u de hulp van een dakdekkersbedrijf inschakelen.

Dakwerken worden verdeeld over drie belangrijke categorieën: dakonderhoud, dakrenovaties en dakherstellingen. Met het dakonderhoud behoudt u de kwaliteit van uw dakoppervlak en een dakherstelling of het dak te renoveren verbetert de kwaliteit van uw dak.

dakwerker Hasselt

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Hoe weet ik dat mijn dak aan onderhoud nodig is? In principe is het verstandig om uw dak eens per jaar te laten onderhouden.

Merkt u dat uw dakoppervlak lekt of dat er beschadigingen aan de dakbedekking ontstaan? Schakel dan zo snel mogelijk een dakwerker uit Hasselt in. Hij komt bij u langs voor een dakherstelling, om zo grotere schade te voorkomen. Let op signalen als blazen, scheurtjes of zelfs loslatende randen. Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Hasselt; de prijzen

Benieuwd naar de prijzen van dakwerken? De prijzen van dakwerken verschillen per klus. De gemiddelde prijs van dakherstellingen start rond de €40,- per m². Een complete dakrenovatie kost ongeveer €30,- tot €110,- per m², afhankelijk van de kosten van de dakbedekking.

Wilt u uw dak uitbreiden met een nieuwe dakkapel of dakraam?

Voor een dakraam betaalt u gemiddeld €400,-, afhankelijk van de afmetingen. Een dakkapel van 1,5 m bij 2,5 m kost ongeveer €3.000,- tot €4.000,-.

De dakwerken prijzen voor een totale schoorsteenrenovatie starten rond de €500,- en voor het ontmossen van daken betaalt u gemiddeld €9,- tot €15,- per m². Dakdekkersbedrijf nodig? Start direct uw offerteaanvraag!

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Hasselt; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken verschillen per situatie. De totaalprijs is namelijk afhankelijk van factoren als het uurloon van de dakwerker, en de materialen die u gebruikt. Laat u EPDM plaatsen, dan liggen de prijzen van de dakwerken een stuk hoger dan wanneer u roofing laat aanbrengen.

De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door deze factoren:

 • Het uurloon van de dakwerker.
 • De materialen die u gebruikt.
 • Eventuele afvoer- en voorrijkosten.
 • Het soort dakwerk dat u uit laat voeren.

Bespaar op uw dakwerken in Hasselt: vergelijk offertes!

Kies de dakdekker met de beste dakwerken offerte en bespaar tot 30%!

Start uw offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt rond de €35,- tot €45,-. Houd er rekening mee dat elk dakdekkersbedrijf zijn eigen tarieven bepaalt. Het kan dus zijn dat de kosten per dakdekker flink verschillen. Met het vergelijken van offertes vindt u daarom heel gemakkelijk de dakwerker met de scherpste dakwerken offerte.

Toch hanteren de meeste dakwerkers een vaste prijs per m². Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat uw dakwerken gaan kosten.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage kan iedereen overkomen. Zeker eigenaren van een woning met een plat dak zullen bekend zijn met een daklekkage. Op het moment dat u een daklekkage ontdekt, is er vaak al flinke schade aangericht. Het is daarom belangrijk om met spoed de hulp van een dakdekker uit de buurt in te roepen. Hij maakt gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen en te verhelpen.

Bij een hellend dak is een daklekkage vaak eenvoudiger om op te sporen. Vaak gaat het hierbij namelijk om een verschoven of gebroken dakpan. Het kan ook voorkomen dat de daklekkage veroorzaakt wordt door een verkeerd geïnstalleerd dakraam.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Hasselt

Dakherstellingen Hasselt

Als er schade aan uw dak is, dan is het belangrijk zo snel mogelijk een dakherstelling uit te voeren. Schade merkt u bijvoorbeeld doordat het dak begint te lekken. Bij een hellend dak is schade soms eenvoudig te herkennen: dakpannen die ontbreken of kapotte nokvorsten. Bij platte daken is dat iets lastiger, omdat u niet altijd zicht hebt op het dakoppervlak.

Hoe de dakwerker dakherstelling uitvoert is volledig afhankelijk van het soort beschadiging, het daktype en de dakbedekking. Schakelt u een dakwerker uit Hasselt in voor uw dakherstellingen, dan liggen de kosten rond de €40,- per vierkante meter. Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Dakherstellingen bij platte daken komen regelmatig voor. Waarom? Omdat platte daken veel moeten doorstaan. Ze worden continu blootgesteld aan uv-straling, reageren op temperatuurswisselingen en regen en vuil blijft langer op een plat dak liggen dan op een hellend dak.

Hoe gaat de dakspecialist te werk bij het repareren van de dakbedekking?

In de meeste gevallen voldoet het om een reparatiestrook aan te brengen. Deze lijmt (of brandt, bij bitumen) de dakwerker op de ondergrond. Met elke dakherstelling, vermindert de kwaliteit van het dakleer. Heeft u al meerdere dakherstellingen laten uitvoeren, dan is het misschien voordeliger om een het dak te renoveren. Voor het repareren van de dakbedekking betaalt u gemiddeld €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Bij een pannendak kunnen er meerdere oorzaken zijn voor beschadigingen aan het dak. Het kan voorkomen dat dakpannen beschadigen of zelfs wegwaaien. Andere oorzaken zijn een lekkend dakraam, een beschadigde schoorsteen of een dakkapel waarbij een probleem is met de aansluiting.

Hoe werkt een repareren van de dakbedekking bij een pannendak?

Meestal is het vrij snel duidelijk wat de oorzaak is. De vakman vervangt het zinkwerk, legt één of meerdere nieuwe dakpannen of herstelt het dakraam zodat er geen regenwater meer naar binnen sijpelt. Zit het probleem in de schoorsteen? Als deze in slechte staat verkeerd dan is een schoorsteenrenovatie de beste oplossing.

dakrenovatie Hasselt

Dakrenovatie Hasselt

Een dakrenovatie wordt uitgevoerd op het moment dat een dakreparatie alleen niet voldoende is. Meestal is een dakrenovatie een grote investering. Vaak gaat het om de plaatsing van nieuwe dakbekleding, zoals roofing. In sommige gevallen is een grotere dakrenovatie nodig. Bijvoorbeeld als de dakconstructie door ouderdom is gaan verzakken. Het is dan belangrijk om met een dakrenovatie de draagconstructie steviger te maken. Dit doen dakdekkers uit Hasselt met behulp van extra balken. Wanneer de dakconstructie ernstig verzwakt is door bijvoorbeeld houtrot, dan is verstevigen alleen niet voldoende. De dakrenovatie bestaat dan uit het bouwen van een compleet nieuwe dakconstructie.

De kosten voor een dakrenovatie liggen rond de €30,- tot €110,- per m², afhankelijk van de specifieke dakwerken.Aandachtspunten bij dakrenovaties

Staat er een dakrenovatie op de planning? Controleer dan snel of u een bouwvergunning nodig hebt! Het zou ontzettend vervelend zijn als u de dakwerken moet uitstellen omdat u nog geen vergunning ontvangen hebt. Daarnaast is het verstandig om ook de zinkwerken direct uit te voeren. Zo heeft u een compleet nieuw dak én een nieuwe regenwaterafvoer en kunt u de komende jaren weer vooruit.

 • Laat ook direct de zinkwerken uitvoeren, zodat uw dak in één keer helemaal vernieuwd is!
 • Controleer voor u plannen maakt, of u een bouwvergunning nodig heeft.
 • Naast de isolatiewaarde, is ook de luchtdichtheid van belang. Hiermee voorkomt u warmteverlies in de toekomst.

Kwalitatieve dakrenovatie tegen de laagste prijs.

Vind een ervaren dakdekker bij u in de buurt en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Een dakrenovatie bestaat vaak uit het vernieuwen van de dakbedekking. Dit kan op verschillende manieren. Met een overzetdak bespaart u op de kosten, omdat u niet eerst de oude dakbekleding hoeft te verwijderen. Toch is dit niet altijd een optie: als de dakbekleding in een slechte staat verkeerd.

De vakman begint met het verwijderen van de oude dakbedekking. Hoe hij de nieuwe bedekking aanbrengt, is volledig afhankelijk van het soort bedekking. Zo brengt hij bitumen in stroken aan en zal hij EPDM volledig op maat plaatsen.

Het aanbrengen van nieuwe dakbedekking kost ongeveer €40,- per m² voor een plat dak, en gemiddeld €22,- per m² voor een hellend dak.

Overzetdak

Is uw dakafwerking aan vervanging toe? In sommige gevallen is het niet nodig om de oude dakbekleding te verwijderen. Bij onder andere shingles op een tuinhuis of leien op het dak is het mogelijk een overzetdak aan te brengen. Bij een overzetdak plaatst de dakdekker een houten dakconstructie over de oude dakafwerking. Hierop plaatst hij vervolgens de nieuwe bedekking naar keuze.

Bij een overzetdak is het belangrijk dat uw draagconstructie nog wel in goede staat verkeerd. Deze moet nu immers sterk genoeg zijn om extra gewicht te dragen. Een overzetdak is goedkoper dan de plaatsing van compleet nieuwe bedekking. Voor een overzetdak betaalt u gemiddeld €50,- tot €60,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Heeft uw dak veel beschadigingen? Of verkeerd het dakoppervlak gewoon in een hele slechte staat? Dan is het tijd voor een nieuw dak.

Wat houdt een nieuw dak in?

In de meeste gevallen gaat het hierbij om een flinke verbouwing waarbij zowel de dakafwerking als de dakconstructie wordt aangepakt. Als u van plan bent binnenkort een nieuw dak te realiseren, dan is het verstandig te kijken naar welke dakwerken u nog meer uit wilt voeren. Denk aan de bouw van een dakkapel, extra dakramen of zonnepanelen. Vooral het aanbrengen van dakisolatie is goed te combineren met de realisatie van een nieuw dak! De kosten liggen rond de €1.700,- per m³, afhankelijk van de specifieke dakwerken die u laat uitvoeren.

Daktimmerwerken

Daktimmerwerken zijn alle timmerwerken die op het dak plaatsvinden. Denk hierbij onder andere aan daktimmerwerken zoals de opbouw van een nieuwe draagconstructie. Hiervoor worden vaak gordingen of spanten gebruikt en deze daktimmerwerken besteedt u dan ook best uit aan een ervaren expert.

Andere daktimmerwerken zijn de bouw van een houten dakkapel of de installatie van een houten dakraam. Daktimmerwerken kunt u niet zomaar zelf uitvoeren. Het werken op hoogte brengt namelijk grote gevaren met zich mee. Bovendien is het erg belangrijk dat de daktimmerwerken goed worden uitgevoerd, om zo problemen in de toekomst te voorkomen.

Extra daklicht creëren

Wist u dat natuurlijk lichtinval enorm belangrijk is voor uw gezondheid? Het is bewezen dat extra licht in huis de productiviteit en uw humeur stimuleert. Het ophangen van extra verlichting is niet voldoende. Voor extra daglicht in huis is de plaatsing van een dakraam of dakkoepel de juiste oplossing! Een dakraam is geschikt voor hellende daken. U heeft in dit geval ook de mogelijkheid te kiezen voor een dakkapel, hiermee creëert u zowel licht als ruimte op de zolder of in de slaapkamers.

Heeft u een plat dak? Dan kunt u onder andere kiezen uit een dakkoepel of lichtstraat. Deze daklichten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen. Voor een dakraam betaalt u, afhankelijk van de afmetingen, gemiddeld €400,-.

Schoorsteenrenovatie

Een slecht onderhouden schoorsteen is een bron van lekkages. Bovendien is een beschadigde schoorsteen heel gevaarlijk als deze nog gebruikt wordt. Een schoorsteenrenovatie is dan een goede keuze. Gemiddeld worden de bakstenen van een schoorsteen al na een jaar of tien poreus. Dit houdt in dat ze regenwater opnemen, waardoor de schade nog verder oploopt.

Een schoorsteenrenovatie bestaat daarom uit een aantal werkzaamheden:

 • Het vervangen van kapotte bakstenen.
 • Voegwerk vernieuwen.
 • De loodslabben vervangen.
 • Eventueel impregneren.
Dit zorgt ervoor dat uw schoorsteen er weer als nieuw uit ziet én weer goed en veilig werkt. De kosten voor het renoveren van een dak liggen rond de €500,-.

Dakwerken en isolatie

Uw dakwerken zijn uitstekend te combineren met het aanbrengen van dakisolatie. Waarom? U bent toch al bezig met de dakwerken, dan is het een kleine moeite om ook de dakisolatie aan te brengen. Bovendien bespaart u vaak op de kosten, door deze werkzaamheden te combineren.

Waarom dakisolatie aanbrengen?

Het dak is één van de grootste warmtelekken in huis. Dat betekent dat er onnodig veel warmte verloren gaat, waardoor uw energierekening hoger is dan nodig. Door dakisolatie te installeren voorkomt u warmteverlies en verlaagt u uw energierekening. Dit kost gemiddeld €15,- tot €70,- per m², afhankelijk van het isolatiemateriaal.

dakonderhoud Hasselt

Dakonderhoud, ontmossen van daken

Met dakonderhoud behoudt u de kwaliteit van uw dak. Het is aan te raden dit één keer per jaar te doen. Het dakonderhoud bestaat uit een grondige dakinspectie, een dakreiniging en eventueel het aanbrengen van een dakcoating.

De dakreiniging bestaat onder andere uit het ontmossen van daken. Het ontmossen van daken is heel belangrijk, omdat mos- en algengroei de kwaliteit van uw dak snel aantasten. Heeft u mosgroei op het dakoppervlak? Dit trekt nog meer vocht aan, waardoor er uiteindelijk nog meer vervuiling ontstaat. Op het moment dat het gaat vriezen is de kans op beschadigingen in dat geval nog groter. Voor het ontmossen van daken liggen de kosten rond de €9,- tot €15,- per m².

Wilt u weten wat het dakonderhoud van uw dak kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Hasselt voor platte daken

Heeft u een plat dak? Zoek dan een dakwerker gespecialiseerd in platte daken. Platte daken vereisen over het algemeen iets meer dakwerken, omdat ze iets gevoeliger zijn voor beschadigingen. Extra belangrijk dus om hiervoor een ervaren dakwerker voor in te zetten. Een dakwerker voor platte daken is in te zetten voor het aanbrengen en repareren van dakbedekking.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten bedekking voor platte daken én vindt u meer informatie over de kosten.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Voor het plaatsen van een EPDM dak betaalt u gemiddeld €60,- tot €80,- per m². Kiest u voor roofing, dan bent u voordeliger uit. Het aanbrengen van bitumen kost ongeveer €40,- tot €50,- per m².

Op zoek naar een uniekere uitstraling? Kies een groendak!

Een extensief groendak is al te realiseren vanaf €45,- tot €100,- per m², afhankelijk van de keuze voor de beplanting. Een intensief groendak, met grote struiken planten of zelfs bomen, kost ongeveer €120,- tot €200,-. Houd er rekening mee dat de kosten per dakwerker variëren!

Dakwerkers uit Hasselt gezocht? Start direct uw offerteaanvraag en vind een ervaren dakdekker bij u in de buurt!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Besparen op de dakwerken prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 30%!

Start uw offerteaanvraag

Roofing

Roofing, ook wel bitumen genoemd, is al jarenlang een populair materiaal voor de bedekking van daken. Waarom? Omdat het materiaal relatief voordelig is! Het is namelijk goedkoper dan alternatieven als pvc of EPDM.

Roofing wordt geleverd in stroken. Bij het leggen houdt de dakdekker uit Hasselt er rekening mee dat de naden goed overlappen, zodat het volledig waterdicht is. De dakdekker snijdt de stroken dus ter plaatse op maat. Doordat roofing geproduceerd wordt van grotendeels gerecycled materiaal is het bovendien een duurzame keuze. Overweegt u bitumen aan te brengen op uw platte dak? Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per m².

APP of SBS roofing?

Om de kwaliteit van de bitumen te verbeteren wordt het soms verwerkt met andere materialen. Dankzij deze verwerkingen is het mogelijk om de hechting of de bestendigheid tegen de zon te verbeteren. De eerste bewerkingsoptie is APP. De afkorting staat voor A-tactisch polypropyleen. Het betekent dat het bitumen is verwerkt met een elastisch middel. De afkorting SBS staat voor styreen butadieen styreen.

Roofing branden of lijmen?

Het is belangrijk om de roofing goed aan te brengen, zodat het oppervlak volledig waterdicht is. Voor deze dakwerken gebruikt de dakdekker twee mogelijke technieken. De eerste is het verlijmen van de roofing. Dit is veiliger en gemakkelijker dan het branden van de roofing. Maar de tarieven voor het lijmen liggen wel hoger. Lijmen wordt dan ook vooral gedaan door inwoners van Hasselt die zelf hun roofing aanleggen.

Laat u dit doen door een ervaren dakdekker, dan gebruikt hij hier meestal een gasbrander voor. Dit zorgt voor een goede hechting, maar brengt wel risico’s met zich mee op het gebied van brandveiligheid. Laat uw nieuwe roofing dan alleen branden door een ervaren dakdekker!

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Een EPDM dak is een alternatief voor bitumen. Dit is iets duurder, maar heeft een langere levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Op de lange termijn is een EPDM dak dus wél een voordelige keuze. Een groot voordeel van een EPDM dak, is dat dit van nature heel elastisch is. Hierdoor reageert het een stuk beter op temperatuurwisselingen dan roofing, en ontstaan er geen scheuren.

Een ander voordeel is dat een EPDM dak een geschikte ondergrond is voor een groendak. Daarnaast is het ook aan te brengen op elke ondergrond. Een EPDM dak kost gemiddeld €60,- tot €80,- per m².

Groendak

Een groendak is in Hasselt steeds populairder. Dit houdt in dat u begroeiing bovenop uw dakoppervlak plaatst. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo absorbeert het dak regenwater. Dankzij het groen op het dak isoleert het oppervlak uitstekend en blijft het bij u in huis lekker koel in de zomer. Daarnaast heeft dit nog meer voordelen, want het vertraagd de afvoer naar het riool, zorgt voor verdamping van het regenwater en zo blijft het grondwaterpeil stabiel.

Daarnaast verlengt het groen op uw dak de levensduur van uw dakafwerking en zorgt het voor een waardevermeerdering van uw huis. Een extensief dak vereist bovendien maar weinig onderhoud, alleen in droge periodes heeft het extra water nodig. Een intensief dak kost gemiddeld €120,- tot €200,- per m² en voor een extensief groendak betaalt u ongeveer €45,- tot €100,-.

Dakdekker voor hellende daken

Een dakdekker gespecialiseerd in hellende daken voert een breed scala aan dakwerken uit. Bij een hellend dak is het altijd verstandig om een dakwerker in te huren voor dakwerken. Waarom? Omdat het werken op hoogte altijd een valrisico met zich meebrengt. Bovendien is het niet gemakkelijk om over een hellend dak te lopen. Ervaren dakdekkers beschikken over professionele anti-val bescherming, waardoor het risico een stuk kleiner is.

Dakwerker uit Hasselt gezocht voor het renoveren van uw dak? Start nu uw offerteaanvraag!

dakbedekking Hasselt

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De kosten van dakbedekking voor hellende daken, variëren enorm. Betonnen dakpannen zijn een goedkope keuze: deze kosten ongeveer €22,- tot €41,- per m². Voor keramische dakpannen betaalt u gemiddeld €32,- tot €65,- per m².

Wilt u een natuurlijke uitstraling? Natuurleien zijn te krijg vanaf €110,- tot €120,- per m². Kunstleien zijn goedkoper, namelijk rond de €65,- tot €75,- per m². Liever een metalen dak? Voor een zinken dak betaalt u ongeveer €80,- per m² en koperen dakbedekking kost ongeveer €120,- per m². Voor een aluminium dak liggen de kosten rond de €75,- per m².Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakdekker uit Hasselt gezocht? Ontvang gratis tot 5 offertes!

Vergelijk de vrijblijvend offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes

Dakpannen

Dakpannen zijn enorm populair in Hasselt. Dat is niet gek, want ze vereisen weinig onderhoud, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een lange levensduur! Keramische dakpannen tot wel 100 jaar!

U heeft de keuze uit keramische en betondakpannen. Het voordeel van keramische pannen, is dat deze een langere levensduur hebben, en een natuurlijke uitstraling creëren. Het nadeel is de hogere prijs: betondakpannen zijn een stuk goedkoper. Deze ogen minder natuurlijk maar zijn dus wel een goede keuze als u een beperkt budget hebt. Bij het leggen van dakpannen plaatsen de dakwerkers de pannen over elkaar heen. Keramische dakpannen zijn verkrijgbaar vanaf €32,- tot €65,- per m². Betondakpannen kosten gemiddeld €22,- tot €41,- per m².

Leien dak

Voor een prachtige natuurlijke uitstraling is een leien dak de beste keuze. Leistenen komen uit de natuur, waardoor elke steen subtiele verschillen heeft. Dit is juist de charme van natuurleien.

Wilt u graag een leien dak, maar heeft u een beperkt budget? Dan is er de optie voor kunstleien. Deze zijn een stuk goedkoper én lichter. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze en zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Voor echte natuurleien betaalt u ongeveer €110,- tot €120,- per m². Kiest u voor kunstleien, dan bent u ongeveer €65,- tot €75,- per m² kwijt.

rieten dak

Rieten dak

Een ander natuurlijk materiaal is riet. Veel mensen zijn bang dat een rieten dak veel onderhoud vereist, maar dit is niet het geval. Door uw rieten dak eens per jaar te behandelen met een algenbestrijder, blijft uw dak van goede kwaliteit.

Het voordeel van riet is dat het van nature uitstekend isoleert. Dit houdt in dat u geen extra dakisolatie hoeft aan te brengen. Daarnaast is riet heel geschikt voor huizen met bijzondere dakvormen.

Kan riet op ieder dak?

Nee: alleen als uw dak een hellingsgraad van minimaal 45 graden heeft is uw dakoppervlak geschikt voor riet. Overweegt u een rieten dak? Dit kost ongeveer €90,- tot €95,- per m².

Metalen daken: aluminium, koper en zink

Metalen daken maken een opmars in Hasselt. Een dak van aluminium koper of zink heeft een prachtige moderne en stijlvolle uitstraling. Het metaal is verkrijgbaar in platen, die de dakdekker op uw dak monteert. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om metalen dakpanplaten te leggen. Deze hebben de uitstraling van echte dakpannen, maar zijn van metaal gemaakt. De dakpanplaten zijn veel sneller te leggen dan echte dakpannen!

De prijs voor een metalen dak varieert van €75,- tot €120,-.

Premie voor dakwerken?

Goed nieuws! In veel gevallen kunt u voor uw dakwerken een premie aanvragen. Hierdoor blijven de kosten zo laag mogelijk! Er zijn verschillende premies beschikbaar. Laat u dakisolatie aanbrengen? Dan heeft u mogelijk recht op verschillende isolatiepremies, waaronder een premie van uw netbeheerder. Op vlaanderen.be vindt u welke isolatiepremies u voor dakisolatie mag aanvragen.

Daarnaast heeft u voor verschillende dakwerken recht op de overkoepelende renovatiepremie. Deze houdt in dat u 20% of 30% van uw investering weer terugkrijgt. Voorwaarden zijn dat uw huis minimaal 30 jaar oud is en dat u in ieder geval €2.500,- investeert. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Op premiezoeker.be vindt u bovendien eventuele lokale dakwerken premies in Hasselt.

Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Dakwerken Hasselt; hoeveel btw betalen?

Schakelt u een ervaren dakwerker uit Hasselt in voor uw dakwerken? In dat geval profiteert u van een verlaagd btw-tarief op de materiaal- en arbeidskosten. In plaats van de gebruikelijke 21%, betaalt u slechts 6% btw! Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

 • Uw woning is minimaal 10 jaar oud.
 • Het huis wordt volledig of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • Alle dakwerken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Meer over deze voorwaarden leest u op belgium.be.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Hasselt
Dakrenovatie in Maasmechelen
Dakherstelling uitvoeren in Maaseik
Nieuw dakbedekking in Tongeren
EPDM dak repareren in Bilzen
Dak renoveren in Lommel
Nieuw dak plaatsen in Sint-Truiden
Roofing aanbrengen in Beringen
Dakpannen leggen in Lanaken
Dakbedekking repareren Genk

Voordelen dakwerkers Hasselt inschakelen

Twijfelt u of u de dakwerken uit moet besteden aan een ervaren dakdekkersbedrijf? Het inhuren van een dakdekker heeft belangrijke voordelen. Zo hoeft uzelf geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen en hoeft u niet zelf op hoogte te werken. Andere belangrijke voordelen staan hieronder voor u op een rij.

 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • U weet zeker dat uw dakrenovatie, dakonderhoud of het repareren van de dakbedekking snel is uitgevoerd.
 • rijgt een garantie op de afgeleverde dakwerken.

dakdekkersbedrijf Hasselt

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Of u nu een dakherstelling wilt laten uitvoeren of toe bent aan een complete dakrenovatie: de hulp van een dakdekker uit Hasselt komt bij alle dakwerken van pas. De dakwerken zijn snel en veilig uitgevoerd.

Dakwerkers uit Hasselt gezocht? Start direct uw offerteaanvraag en vergelijk tot 5 gratis en vrijblijvende offertes. Kies de beste dakwerken offerte en bespaar zo tot wel 30% op de totaalprijs.

Problemen met uw dakgoot? Schakel dan een dakgootspecialist uit ons netwerk in.

Gratis offertes ontvangen