Specialist in dakgoten

Vraag vrijblijvend offertes aan

Dakgoot vervangen

Een juiste werking van de dakgoot is van groot belang voor een goed wooncomfort, en het voorkomen van diverse vormen van waterschade. Zo kunnen overstromende dakgoten zorgen voor houtrot, lekkage en vochtplekken bij muren en plafonds. Specialisten raden daarom ook aan om minimaal eens per jaar de dakgoten te reinigen, en deze indien nodig te herstellen of vervangen.

Wilt u meer weten over de voorwaarden die aan het onderhoud en de reparatie verbonden zitten? Op deze pagina geven we u enige achtergrondinformatie over onder andere het vervangen, bekleden en solderen van de dakgoten. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakgoten herstellen

Dakgoot herstellen

Een dakgoot kan na verloop van tijd verslijten, of er kunnen beschadigingen ontstaan in de dakgootbekleding. Dit heeft op de lange termijn het gevolg dat er lekkage optreedt. Het is in dat geval zeer belangrijk om uw dakgoot zelf te herstellen, of een dakspecialist deze klus voor u te laten uitvoeren. Bij het herstellen van de dakgoten zullen onze professionals eventueel het zink opnieuw solderen, de goot bekleden met een waterdicht plastic, of een onderdeel vervangen. Wij houden hierbij altijd rekening met de uitstraling van de dakgoot en zorgen ervoor dat u binnen korte tijd weer profiteert van het comfort dat u gewend bent.

Dakgoten bekleden

Naast het herstellen van dakgoten van zink, zijn er ook goten gemaakt van kunststof en andere materialen. Het is mogelijk dergelijke dakgoten te repareren, door deze opnieuw te voorzien van dakgootbekleding. Het bekleden van de dakgoten kan met verscheidene materialen, waaronder Mariseal en Everseal. Dit zijn producten die bestaan uit een dunne rubberlaag of een soort plakfolie. Door uw dakgoot hiermee te bekleden worden kleine beschadigingen en slijtages opnieuw afgedekt, wat de kans op lekkage sterk vermindert. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten dakbekleding die wij aanbieden? Of wilt u weten of u zelf de goot kunt bekleden? Wij informeren u met alle plezier.
zinken dakgoot

Zelf dakgoot vervangen

Wilt u graag zelf de dakgoot vervangen, bekleden of herstellen? Dan moet u ervoor zorgen dat u eerst kiest voor de juiste vorm van dakgootbekleding. Vervolgens raden wij aan om op het internet of bij een lokale bouwmarkt meer informatie op te vragen en hier tevens de juiste gereedschappen te bestellen. Zeker voor het solderen en het bekleden van de afvoergoten raden wij het gebruik van professionele gereedschappen aan. Hebt u geen tijd of behoefte om de klus zelf uit te voeren? Neem dan contact op met een vakman bij u in de regio via ons webformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Zink solderen

Wilt u graag zelf uw dakgoot vervangen of deze herstellen? En zijn uw dakgoten van zink gemaakt? Dan zult u deze moeten solderen. Het is bij menig specialist en bouwmarkt mogelijk om het soldeermateriaal te huren. Het solderen kan op vele manieren, maar komt over het algemeen op het volgende neer:

  • Stap 1. Plaats de twee zinken onderdelen iets over elkaar, zo’n 10 tot 15mm. Zorg ervoor dat de onderdelen elkaar overal goed raken, dit is soms moeilijk bij dakgoten.
  • Stap 2. Maak vervolgens het zink schoon en vetvrij.
  • Stap 3. Breng met een soldeerkwastje de soldeervloeistof aan.
  • Stap 4. Warm de soldeerbout op tot de juiste temperatuur; dit is wanneer de soldeerstaaf een beetje begint te smelten.
  • Stap 5. U moet het zink eerst op een aantal losse punten solderen, voordat u de hele naad dicht maakt.
  • Stap 6. Duw hiervoor de soldeerbout tegen de bovenste laag aan. Test met behulp van de soldeerstaaf of het warm genoeg is, en de soldeervloeistof gaat smelten.
  • Stap 7. Voor een optimaal resultaat is het van belang dat de soldeervloeistof tussen de lagen vloeit.
soorten dakgoten

Soorten dakgoten

Wanneer het tijd wordt om uw afvoergoten te vervangen, dan is het mogelijk om deze klus zelf uit te voeren. Voordat u de huidige dakgoten gaat vervangen, dient u echter wel een keuze te maken uit de vele soorten goten die worden aangeboden. U hebt onder andere de keus uit een groot aantal materialen zoals zink, PVC, aluminium en koper. Daarnaast zijn er diverse vormen van goten verkrijgbaar. De meest toegepaste vorm is de bakgoot: een vierkanten afvoergoot die via beugels of betimmering aan de wand wordt vastgemaakt. Een tweede veel voorkomende vorm is de mastgoot. De mastgoot kan van zowel zink als PVC worden gemaakt, en oogt een stuk sierlijker. Twee dakgootsoorten die wij af en toe gebruiken voor het vervangen van de meer traditionele varianten zijn de kielgoot en de zakgoot. Hebt u vragen over het vervangen van uw afvoergoten of wilt u graag meer informatie? Wij dienen u graag van advies of bieden u vrijblijvend offertes aan.

PVC

Als uw huidige dakgoot van zink is gemaakt, maar u graag een ander, lichter model wilt installeren bij uw woning, dan raden wij goten van PVC aan. Afvoergoten van PVC zijn zeer licht, en kunt u zelf plaatsen met een eenvoudig kliksysteem. Bovendien zijn producten van PVC relatief goedkoop, en zijn deze gemakkelijk te herstellen wanneer er een beschadiging ontstaat. Wel moet u rekening houden met een prijs-kwaliteit verhouding. Zeer goedkope PVC producten zullen snel verkleuren, onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen en eventueel doorbuigen, waardoor u deze al snel zult moeten laten herstellen of opnieuw bekleden.

Zink

Traditioneel wordt zink het meest gebruikt als basismateriaal voor het maken van dakgoten en duurzaam is en een lange levensduur kent. Daarbij is het vaak ook relatief gemakkelijk om een product van zink te herstellen. Is uw huidige afvoergoot van zink aan vervanging toe? Overweeg dan qua kosten en staat of het niet mogelijk is alleen een andere dakgootbekleding op het materiaal aan te brengen. Door de afvoergoot opnieuw te bekleden verhelpt u vele problemen, en bespaart u op de investering. Een specialist uit ons netwerk informeert u desgewenst over de mogelijkheden en prijzen voor het bekleden van het hemelwaterafvoer.

Aluminium

Naast zink en PVC is ook aluminium een grondstof die als basis kan dienen voor het produceren van afvoerproducten. Net als kunststof is ook aluminium zeer licht van gewicht. Het wordt daarnaast vaak gebruikt vanwege de hoge duurzaamheid van de grondstof. Aluminium is namelijk ruim beschikbaar in de grond, waardoor het verzamelen van de grondstof weinig tijd en geld kost. Het nadeel van aluminium is dat dit niet een zeer elegante of sierlijke uitstraling heeft. Het product is functioneel, waardoor dit het meest toegepast wordt bij bedrijfspanden.

Koperen

Een laatste materiaal dat wij hier kort willen benoemen is koper. Koperen producten worden door veel mensen gewaardeerd vanwege de luxueuze uitstraling van het materiaal. Zo hebt u met een koperen hemelwaterafvoer eerst een prachtige geelgouden dakgoot, welke na verloop van tijd een groene schijn zal krijgen door corrosie. Koperen afvoergoten zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen en zijn bovendien relatief duurzaam. Wel moet u rekening houden met aanzienlijke prijzen.

prijs dakgoot vervangen

Prijzen

De prijzen voor het herstellen, bekleden en plaatsen van dakgoten zijn afhankelijk van vele factoren. Zo worden de prijzen sterk bepaald door de afmetingen van het behandelen gedeelte, maar ook door het gekozen materiaal. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe afvoergoot van zink plaatsen, dan moet u rekening houden met kosten rond de €45,- per vierkante meter. Voor dezelfde afmeting geldt dat een dakgoot van PVC ongeveer €28,- kost. Wel moet u dan bedenken dat de zinken variant dubbel zo lang zijn kwaliteit blijft houden als de kunststof variant.

dakgoten vernieuwen

Vrijblijvend offertes ontvangen

Wilt u graag een exact overzicht van de prijzen ontvangen? Vraag dan via ons contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten bij u in de regio. Geef op het formulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan voor nieuwe dakgoten, en wij maken voor u een offerte op maat. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de specialist die bij u past. Wij helpen u graag verder, en garanderen dat u door een vakman uit ons netwerk altijd snel en vakkundig geholpen wordt!