Dakgoten Antwerpen

Dakgoten Antwerpen

Om de afvoer van het regenwater in goede banen te laten verlopen, heeft vrijwel elke woning in Antwerpen dakgoten en regenpijpen. Om de kwaliteit van het hemelwaterafvoer te behouden, is het van belang dat u deze tijdig laat onderhouden. Dit betekent dat u de dakgoten moet reinigen en indien nodig een specialist uit ons netwerk moet inschakelen voor een reparatie. Is het tijd om een dakgoot of regenpijp te vervangen? Dan zit u bij ons op de goede plek. Wij zijn een netwerk van dakspecialisten die ook in de omgeving van Antwerpen werkzaam zijn. Allen hebben ze een ruime ervaring in het herstellen, plaatsen en vervangen van dakgoten en regenpijpen. Via ons offerteformulier vraagt u gemakkelijk en snel meerdere vrijblijvende offertes (max.5) aan die u op kosten kunt vergelijken.

dakgoot Antwerpen

Dakgoot herstellen

De meeste dakgoten gaan zo’n 20 jaar mee, voordat het nodig is deze te vervangen. In de tussentijd kan het soms echter wel noodzakelijk zijn om een reparatie uit te voeren. Het herstellen van de dakgoten heeft in de meeste gevallen betrekking op het dichtmaken van gescheurde naden of het afdekken van kleine gaatjes. Onze experts uit Antwerpen maken voor een dergelijke reparatie gebruik van EverSeal. Dit product is een soort sticker dat ervoor zorgt dat lekkende dakgoten verleden tijd worden. Heeft het herstellen van uw dakgoot op de lange termijn weinig effect? Dan zal onze specialist u adviseren de bak- of mastgoot te vervangen.

Dakgoot plaatsen Antwerpen

Dakgoten plaatsen of vervangen

Is het niet gelukt om met een reparatie de lekkende dakgoten te stoppen? Dan is het tijd om uw dakgoten te vervangen. Het vervangen van de goten begint natuurlijk bij het verwijderen van de oude. Voert u deze klus zelf uit? Kijk dan of het mogelijk is de gootbeugels te laten hangen. Bij het plaatsen van de nieuwe aluminium of PVC dakgoten hoeft u dan minder werk af te handelen. Eventueel is het een optie om een expert uit Antwerpen in te schakelen voor het plaatsen van een nieuwe dakgoot of regenpijp. Uw waterafvoer zal snel weer in een optimale staat verkeren.

pvc dakgoot Antwerpen

PVC

Wie nieuwe dakgoten laat plaatsen, moet een keuze maken uit de vele types die hiervoor geschikt zijn. Tegenwoordig kiezen steeds meer van onze klanten uit Antwerpen voor PVC in plaats van zink. Dit komt doordat PVC zeer duurzaam en stevig is. Natuurlijk moet u de dakgoten van PVC wel jaarlijks reinigen, maar uit onderzoek blijkt dat er veel minder vaak een reparatie nodig is. Nadeel van het PVC is dan wel dat het herstellen relatief lastig is, in verhouding met andere producten. Dit komt omdat PVC minder goed te bewerken is. Als u kiest voor PVC, houd dan eveneens rekening met iets hogere kosten.

dakgoot reparatie Antwerpen

Zink of aluminium

Twee andere producten die aan de basis kunnen liggen van een dakgoot of regenpijp zijn zink en aluminium. Zink is traditioneel een veel gekozen basismateriaal voor een mast- of bakgoot. Dit komt doordat zink eenvoudig te verkrijgen was, en tot voor kort de langste levensduur had. Het alternatief voor zink was aluminium. Het grote voordeel van aluminium is dat het een zeer licht bouwmateriaal is, dat naadloos in lange afmetingen te plaatsen is. Dit maakt aluminium met name geschikt voor de dakgoten bij bedrijfspanden in Antwerpen. De kosten voor een dakgoot van zink of aluminium hangen voornamelijk af van de afmetingen.

koperen dakgoot vervangen

Koperen dakgoot

Naast zink, kunststof, en aluminium bestaat er nog een vierde materiaalsoort dat geschikt is voor het maken van dakgoten. Dit is koper. Koper is van oudsher al een basismateriaal voor het hemelwaterafvoer, het wordt echter alleen gebruikt door klanten met een ruim budget. Het plaatsen van koperen goten is dan ook niet goedkoop. Het grote voordeel van koper is de luxueuze uitstraling. Eerst door de geelgouden kleur, en daarna door de groene roestkleur die bij veel mensen populair is. Het nadeel van koper is dat het gemakkelijker beschadigt door de invloeden van weer en wind, en dat het niet bij elke woning in Antwerpen past. Het herstellen is, net als het plaatsen vrij prijzig.

mastgoot Antwerpen

Bakgoot

Naast de keuze uit de diverse materiaalsoorten, is het tevens nodig te kiezen uit de verschillende modellen dakgoten die onze specialisten in Antwerpen aanbieden. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een goot met een vierkante vormgeving. Doordat een bakgoot in meerdere standaard afmetingen verkrijgbaar is, is het altijd mogelijk uw huidige model te vervangen door een nieuwer exemplaar, zonder dat u andere bevestigingsmaterialen moet plaatsen. Een ander voordeel is dat de bakgoot een ruime opvangbak heeft, waardoor overstromingen niet vaak voorkomen. Is het hoog tijd om uw bakgoot te herstellen? Onze professionals hebben een ruime ervaring met deze klus.

Mastgoot

Naast de bakgoot bestaat er de mastgoot. Een mastgoot, de naam zegt het al, heeft een rondere vormgeving. Doordat de mastgoot eruit ziet als een halve mast, is hij niet toepasbaar bij elke woning in Antwerpen. Wij adviseren onze klanten altijd om enkel voor de mastgoot te kiezen als zij een oudere en elegant vormgegeven pand bewonen. De mastgoot is evenals de bakgoot in diverse afmetingen te bestellen, en eenvoudig te plaatsen. Doordat de mastgoot rond is, is een reparatie minder snel nodig dan bij overige modellen. Een mastgoot is zowel van zink, als koper, aluminium en PVC te produceren.

Verholen dakgoot

Een verholen dakgoot is een laatste soort waar wij uw aandacht op willen vestigen. Verholen dakgoten zijn goten die bestaan uit een vierkante bak, met aan de ene zijde een opstaand rand van 2.5 centimeter, en een rand van 10.5 centimeter hoogte. De lage rand plaatsen wij op het dakvlak, onder de bedekking. Hierdoor valt het grootste gedeelte van de dakgoot weg, en is deze van buitenaf niet te zien. De hogere rand zorgt ervoor dat het water in de goot blijft, en niet zomaar overstroomt. De kosten voor het vervangen van een verholen dakgoot vallen iets hoger uit, doordat deze lastiger te plaatsen is.

verholen dakgoot plaatsen

Regenpijpen

Bij het hemelwaterafvoer horen niet alleen dakgoten, ook regenpijpen maken hier onderdeel vanuit. Een regenpijp is eveneens te maken van verschillende bouwmaterialen. Over het algemeen is kunststof de meest gekozen oplossing bij onze klanten uit Antwerpen. Is uw regenpijp verstopt geraakt? Dan is het zaak om deze snel te reinigen, of te herstellen. De reparatie van een regenpijp is niet heel ingewikkeld, maar moet wel vakkundig worden uitgevoerd om problemen als waterlekkage te voorkomen. Wij adviseren daarom altijd om een expert in te schakelen voor de reparatie van uw hemelwaterafvoer.

Regenpijp reinigen

Om zeker te weten dat uw regenpijp naar behoren het water blijft afvoeren, is het noodzakelijk deze periodiek te reinigen. Het reinigen van de regenpijpen vraagt gelukkig weinig tijd, maar dient wel op de juiste wijze te gebeuren voor een goed resultaat. Begin de klus altijd met het verwijderen van bladeren voor de opening van de regenpijp. Spoel daarna de hele pijp door met een tuinslang of hogedrukreiniger. Merkt u dat het water blijft staan in de regenpijp? Dan is het waarschijnlijk dat deze verstopt is. Gebruik een bezem of lange stok om deze door te prikken, dit lost het probleem snel op.

Dakgoot reinigen Antwerpen

Dakgoot reinigen

Het reinigen van de dakgoot is eveneens nodig voor en goed verloop van de hemelwaterafvoer. Het reinigen van de dakgoten begint bij het verzamelen van de juiste benodigdheden. Zorg in ieder geval voor een stevige ladder. Het schoonmaken van de dakgoten begint altijd met het wegscheppen van bladeren, vuil en slib uit de goot. Vervolgens is het adviseerbaar om deze door te spoelen met behulp van een tuinslang. Merkt u dat er ergens water lekt? Dan is het nodig om de dakgoot te herstellen. Een reparatie kunt u het beste overlaten aan een erkend vakman uit Antwerpen voor het beste resultaat. Ook het reinigen van de dakgoot kunt u uitbesteden aan een dakspecialist.

Regenpijp vervangen Antwerpen

Kosten

De kosten voor het plaatsen of vervangen van de goten worden bepaald door verschillende factoren. Eén van deze factoren is de materiaalsoort waarvan wij de onderdelen moeten maken. Zo is PVC relatief duur, maar heeft het tevens de langste levensduur. Andere factoren die de kosten zullen bepalen zijn de afmetingen van de producten en de mate van voorbereiding die wij moeten uitvoeren. Is het bijvoorbeeld nodig om de oude bak- of mastgoot te verwijderen? Of wilt u de gootbeugels ook vernieuwen? Dan zullen de kosten aanmerkelijk hoger worden. Vergelijk voor de goedkoopste oplossing altijd de kosten van meerdere specialisten uit Antwerpen.

regenpijp Antwerpen

Direct offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist uit Antwerpen die u kan helpen bij het reinigen van een regenpijp? Hebt u een vraag over de kostprijs voor het repareren van een bakgoot? Of wilt u weten wat het verschil is in kosten tussen een aluminium en zinken regenpijp? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij zijn een netwerk van dakgootspecialisten die werkzaam zijn in heel Vlaanderen. Allen hebben een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied en zijn u dan ook met alle plezier van dienst bij het herstellen, vernieuwen en installeren van dakgoten en regenpijpen. Vraag via de offertepagina geheel vrijblijvend meerdere offertes aan die u kan vergelijken op prijs en aanbod.