Dakgoten Vilvoorde

Dakgoten Vilvoorde

Om te voorkomen dat de dakgoten overstromen, zijn er verschillende dingen die u kunt doen. Eén daarvan is het regelmatig reinigen van de dakgoten en regenpijpen. Door vuil en groen uit de dakgoot te verwijderen zal het water goed weg kunnen lopen, en hoopt het zich niet op in de goot. Bent u op zoek naar een specialist uit Vilvoorde die u van dienst kan zijn bij het schoonmaken of herstellen van de dakgoten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakspecialisten, werkzaam in heel Vlaanderen. Er is dus altijd een vakman in uw regio. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan en kunt u deze vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo vind u altijd de juiste man voor uw klus!

dakgoot vervangen Vilvoorde

Dakgoot herstellen

Het reinigen van de dakgoten zal de kans op beschadigingen en wateroverlast verminderen. Toch is een reinigingsbeurt soms niet voldoende. Door veelvuldig gebruik en slijtage kan het gebeuren dat er beschadigingen ontstaan aan de dakgoot of regenpijp. Een dakspecialist uit ons netwerk in Vilvoorde kan de beschadigingen desgewenst voor u herstellen. De reparatie van de dakgoot wordt meestal gedaan met behulp van een speciaal (rubber)folie dat kleine scheurtjes afdekt. Wilt u zelf aan de slag met het herstellen van de dakgoten? Bestel dan het juiste reparatiemateriaal bij een professional.

Dakgoot herstellen Vilvoorde

Dakgoten plaatsen of vervangen

Is het niet mogelijk om de dakgoot of regenpijp te herstellen, dan kunnen wij deze voor u vervangen. Het plaatsen van dakgoten is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Wij adviseren daarom ook om een professional in te schakelen voor het plaatsen van de goten. U verkleint dan de kans op wateroverlast en andere vochtproblemen op de lange termijn. Zijn er beschadigingen aan de regenpijp, en weet u niet zeker of een reparatie zal helpen? Een professional uit Vilvoorde kijkt met alle plezier voor u naar de opties voor een reparatie of het vervangen van een onderdeel.

pvc Dakgoot herstellen Vilvoorde

PVC

Eén van de materiaalsoorten die tegenwoordig vaak worden gebruikt, is PVC. PVC heeft als voordeel dat het een lange levensduur kent, en dat het gemakkelijk te reinigen is. Over het algemeen is het voldoende om met PVC de dakgoten eens per jaar te reinigen. Het enige nadeel is dat u op de lange termijn last kunt krijgen van een groene aanslag op het PVC. Houd er tevens rekening dat een reparatie van kunststof niet gemakkelijk is. Wilt u graag nieuwe goten of regenpijpen plaatsen? Dan is PVC een uitstekende keuze.

zinken dakgoot plaatsen

Zink of aluminium

Naast PVC, zijn ook zink en aluminium geschikt voor de goten en pijpen. In vergelijking met de kunststof is het schoonmaken van zink en aluminium lastiger, en zult u hier meer tijd aan kwijt zijn. Deze producten hebben daarentegen weer vele andere voordelen. Zo krijgt u met een dakgoot van zink een authentieke en traditionele uitstraling bij uw woning in Vilvoorde, en kan aluminium gemakkelijk en tegen een lage prijs worden geplaatst. Wilt u graag de dakgoten vervangen en weet u niet voor welk materiaalsoort u moet kiezen? Dan helpen onze ervaren dakspecialisten u graag bij het maken van de keuze.

aluminium dakgoot Vilvoorde

Koperen dakgoot

Wij gaven al aan dat het mogelijk is om dakgoten van aluminium, zink en kunststof te laten plaatsen en herstellen bij uw woning in Vilvoorde. Wist u echter dat ook koper een basismateriaal voor het hemelwaterafvoer is? Wie kiest voor goten en regenpijpen van koper, kiest voor een luxueuze aanblik van het pand. De koperen onderdelen zullen in de eerste jaren de standaard goudgelen kleur hebben, en na een aantal jaar verroesten tot de welbekende groene kleur. Hoewel het koper een prachtige aanblik biedt, is het enkel geschikt voor een bepaald soort woningen. In andere gevallen is zink, of aluminium een veel passendere keuze.

mastgoot Vilvoorde

Bakgoot

Naast de diverse materiaalsoorten bestaan er ook verschillende modellen dakgoten. Een soort dakgoot die wij regelmatig monteren bij onze klanten uit Vilvoorde is de bakgoot. De bakgoot is feitelijk het meest standaard model dakgoot. Het is een vierkante halve bak, die zich onder de dakrand bevindt. Het grote voordeel van de bakgoot is dat deze in diverse standaardafmetingen wordt geleverd. Dit betekent dat u bij het vervangen van een bakgoot altijd voor dezelfde afmeting kunt kiezen. Hierdoor hoeft u geen nieuwe gootbeugels aan te schaffen. Is uw bakgoot beschadigd? Vaak is een reparatie de juiste oplossing.

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is de mastgoot. Een mastgoot heeft een halfronde vorm, vandaar ook de naam. In tegenstelling tot de bakgoot die bij vrijwel elke woning te plaatsen is, is de mastgoot enkel geschikt voor de wat kleinere en elegante gebouwen. Een mastgoot is eveneens verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen. Voor welke materiaalsoort u ook kiest, de mastgoot is in vrijwel altijd KOMO gecertificeerd. U zult dan ook gegarandeerd lange tijd genieten van uw mastgoot. Is een deel van de mastgoot kapot? Het is soms mogelijk om enkel een deel van de goot te vervangen. Dit scheelt aanzienlijk in kosten.

Verholen dakgoot

Een derde soort goot, die minder bekend is bij onze klanten, is de verholen dakgoot. Verholen dakgoten vormen de beste keuze wanneer u het aanzicht van het hemelwaterafvoer niet prettig vindt. Een verholen dakgoot bestaat uit een vierkante bak, met aan de ene zijde een opstaande rand van ongeveer 2.5 centimeter. Deze rand plaatst men op het dakvlak, en onder de pannen. Hierdoor valt de goot weg onder de bedekking van het dak. Aan de andere zijde heeft de verholen goot een rand van 10.5 centimeter. Hierdoor zal regenwater niet over de randen naar beneden stroomt. Verholen dakgoten kunnen van zowel zink, als pvc en aluminium worden gemaakt.

verholen dakgoot

Regenpijpen

Naast het herstellen en plaatsen van goten, kunnen wij tevens uw regenpijpen repareren of vernieuwen. Een regenpijp wordt meestal gemaakt van PVC, en kan op diverse manieren het hemelwaterafvoer verzorgen. Zo is het mogelijk een regenpijp aan te sluiten op het ondergrondse rioleringsnetwerk, maar wordt op diverse plaatsen in Vilvoorde het water ook gewoon in de tuin afgevoerd. Werkt uw regenpijp niet meer naar behoren? Dan kan het zijn dat u deze moet schoonmaken. Het reinigen van de regenpijp is niet heel ingewikkeld. Het is dan ook niet nodig hiervoor de hulp van een ervaren vakman uit de regio voor in te schakelen.

Regenpijp reinigen

Het schoonmaken van de regenpijpen gaat met name om het verwijderen van bladeren en ander vuil uit de buis, om een verstopping te voorkomen. Het reinigen kan op twee manieren, van bovenaf of van onderaf. Het gemakkelijkst is om van bovenaf de verstopping te doorbreken en het vuil naar boven te halen. U kunt hiervoor gebruik maken van een stok of een speciale veer. Heeft dit geen effect? Kijk dan of u de regenpijp kunt doorzagen, en vanaf de onderkant bij het groen kan. Ontdekt u tijdens het schoonmaken dat het nodig is de pijp te herstellen of vervangen? Schakel dan een specialist uit Vilvoorde in, deze zal de reparatie snel uitvoeren.

regenpijp schoonmaken

Dakgoot reinigen

Wij gaven al aan de reiniging van de regenpijp een belangrijk is. Naast het schoonmaken van de regenpijpen is het tevens van groot belang om de dakgoten af en toe te reinigen. Het reinigen van de goten is niet heel ingewikkeld, maar u moet hiervoor wel even een middag vrijmaken. Voor deze klus hebt u in ieder geval een tuinslang, stevige ladder, schepje en emmer nodig. Begin met het leegscheppen van de goot. Bladeren, vuil en slib moeten allen verwijderd worden. Controleer tevens alle onderdelen op een eventuele noodzakelijke reparatie. Spoel tot slot alle dakgoten ter controle door.

Regenpijp lekt Vilvoorde

Kosten

Wilt u weten wat de kosten worden voor een reparatie van uw hemelwaterafvoer, het plaatsen van een koperen regenpijp, of het vervangen van de bakgoot? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het is voor ons niet mogelijk om een algemene prijs aan te geven, maar op basis van uw wensen bieden wij u met alle plezier een offerte aan. De kosten voor het hemelwaterafvoer hangen onder meer af van de eisen die u stelt en de mate van voorbereidende werkzaamheden die wij moeten uitvoeren. Al deze onderdelen zijn van invloed op de uiteindelijke kostprijs.

dakgoten offerte Vilvoorde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor de reparatie van een dakgoot? Hebt u een vraag over het verschil in kwaliteit tussen dakgoten van kunststof, zink en aluminium? Of bent u benieuwd naar de klussen die een dakgootspecialist uit Vilvoorde voor u kan uitvoeren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de offertepagina. Wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden of sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe van professionals bij u uit de buurt. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van kosten en aanbod, en zo te kiezen voor de dakspecialist uit Vilvoorde die bij u past!