Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Hasselt

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker die u kan helpen met dakherstellingen, de daktimmerwerken, het reinigen van de dakbekleding of ander dakonderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakwerken specialisten in Hasselt die u snel en vakkundig van dienst kunnen zijn. Naast dakonderhoud en dakherstellingen ondersteunen zij u tevens graag bij daktimmerwerken of een dakrenovatie. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de dakdekker of roofing specialist die bij u past! Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

De werkzaamheden van een dakdekker uit Hasselt lopen enorm uiteen. U kunt in principe voor al uw dakwerken een erkend specialist inschakelen: van het vervangen van uw roofing tot het plaatsen van een dakkapel of dakraam. Daarnaast is het mogelijk om en dakwerken specialist in te schakelen voor een grondige inspectie van uw dak. Vermoedt u dat de constructie is doorgezakt? Of dat uw roofing is beschadigd? Een dakwerker zal alle onderdelen inspecteren en u persoonlijk adviseren. Zo weet u zeker dat u de juiste dakwerken laat uitvoeren. U kunt een dakwerken expert uit Hasselt onder meer inschakelen voor de volgende dakwerken:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dak renoveren Hasselt

Roofing service Hasselt

Hulp bij de dakwerken staat ook wel bekend als roofing service. Hebt u regelmatig last van lekkage op de bovenverdieping? Dan kan het zijn dat er een probleem is met de dakbedekking. Het is dan zaak om spoedig een dakdekker in te schakelen, die het pannendak wil repareren of andere daktimmerwerken of dakherstellingen kan uitvoeren. Andere werkzaamheden die een roofing professional voor u uit zou kunnen voeren zijn het dakonderhoud of een dakrenovatie. Door u te verbinden met onze roofing service profiteert u gegarandeerd van een snelle hulp en een aantrekkelijke prijs. Daarnaast geniet u gegarandeerd van een optimaal wooncomfort.

Dakwerken Hasselt

Dakherstellingen

De term dakherstellingen wordt veel gebruikt binnen de dakwerken branche. Dakherstellingen omvatten verschillende klussen op het gebied van dakrenovatie en dakonderhoud. Zo kunnen dakherstellingen uitvoeren op de bedekking. Wilt u voorkomen dat er lekkageproblemen ontstaan, dan raden wij aan een dakdekker periodiek de gehele dakbedekking te laten controleren. Als er dan beschadigingen worden ontdekt kan deze de dakpannen direct repareren, en tevens ander dakonderhoud zoals de daktimmerwerken uitvoeren. Vragen over de dakherstellingen, de daktimmerwerken of ander dakonderhoud? Onze roofing expert informeert u graag!

Roofing Hasselt

Dakrenovatie en dakonderhoud

Zoals aangegeven zal elke dakdekker van onze roofing service in Hasselt u snel en vakkundig helpen bij vele dakwerken. Naast dakherstellingen en daktimmerwerken verzorgen wij tevens menig dakrenovatie. Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking zoals dakpannen, bitumen en EPDM gecontroleerd op slijtage, en worden eventuele scheuren hersteld. Bovendien kijken wij bij een grondige dakrenovatie tevens naar de onderliggende dakconstructie. Wanneer het hout verrot is of niet meer goed genoeg gewicht kan dragen, dan is het noodzakelijk om het hout te vervangen voordat de dakbedekking instort. Door regelmatig dakonderhoud kunt u een noodzakelijke dakrenovatie lange tijd uitstellen.

daktimmerwerken Hasselt

Nieuwe dakconstructie

Als er iets mis is met uw dakconstructie heeft dit negatieve gevolgen voor uw wooncomfort. Het is daarom belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat herstellen. De constructie is een netwerk van balken die gezamenlijk het gewicht van uw dak dragen. In sommige gevallen gaat het om houten balken, maar het kunnen ook metalen of betonnen balken zijn. Het is niet altijd nodig om de complete constructie te vervangen. Is het in de loop der jaren gaan verzakken? Dan voldoet het vaak om de constructie te verstevigen met extra balken. Als de houten balken zijn gaan rotten zal u de balken wel zo snel mogelijk moeten laten vervangen.

prijs dakreiniging

Dakreiniging

Groeit er mos of algen op uw dakpannen? Dit is een vervelend gezicht en doet de waarde van uw daling stijgen. Wat u misschien niet weet, is dat mosgroei uw dakpannen, roofing of andere dakafwerking aantast. Dit heeft lekkages en waterschade als gevolg. Daarom raden wij u aan uw dakafwerking zo snel mogelijk te laten reinigen. Dakreiniging verloopt snel, binnen een paar uur zien uw dakpannen er weer als nieuw uit. Het is geen moeilijk proces, vooral bij roofing of dakpannen. Omdat deze dakbedekkingen beide enorm sterk zijn, kan de dakwerker gebruik maken van een hogedrukspuit met heet water.

schoorsteenrenovatie Hasselt

Schoorsteenrenovatie

Ook het renoveren van uw schoorsteen hoort bij de dakwerken die een dakdekker voor u uit kan voeren. Een schoorsteenrenovatie bestaat over het algemeen uit een aantal onderdelen: allereerst wordt het lood en voegwerk verwijderd. Zo is de dakdekker uit Hasselt in staat om eventueel los metselwerk opnieuw vast te zetten. Hierna volgt een grondige reiniging zodat al het vuil verwijderd is, en daarna zal de dakdekker het voegwerk herstellen en nieuw lood aanbrengen. Wilt u vochtproblemen voorkomen, dan raden wij u tevens aan de schoorsteen te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet meer in het metselwerk kan trekken.

dakisolatie Hasselt

Dakisolatie

Als u de zolder gebruikt als woonruimte dan is het verstandig om dakisolatie aan te brengen. Zowel bij hellende als platte daken gebeurt dit in Hasselt op twee manieren: dakisolatie van binnenuit of van buitenaf. Plaatst u de dakisolatie aan de binnenzijde, dan noemen we dit een koud dakconstructie, omdat het dak de temperatuur van buiten aanneemt. Deze techniek wordt echter vooral bij hellende daken toegepast, bij platte daken kiezen de dakwerken experts steeds vaker voor een warm dakconstructie, hierbij wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant geplaatst. Dit voorkomt een hoop vochtproblemen en beschermt uw dakconstructie tegen grote temperatuurverschillen.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

In Hasselt zijn de meeste daken voorzien van dakpannen, elke dakwerken expert uit ons netwerk heeft dan ook een ruime ervaring met de reparatie en het onderhoud van de diverse soorten dakpannen. Naast dakpannen en dakgoten kunnen de specialisten van onze roofing dienst ook vele andere soorten dakbedekking toepassen. Voorbeeld is kunststof dakbekleding voor platte daken. Wilt u graag ervoor zorgen dat er door uw dak minder warmte verloren gaat? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor dakisolatie. De isolatie (isolatieplaten, glaswol of steenwol) kan onder zowel schuine als platte daken worden aangebracht door een ervaren dakdekker uit Hasselt. Onze dakwerken en roofing experts geven u graag een indicatie van de prijs.

Dakwerken prijzen

Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de kostprijs voor uw dakwerken in twee categorieën verdeeld worden: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Ieder dakwerken specialist uit Hasselt mag zijn eigen uurtarief hanteren, dit zorgt voor grote verschillen in de kostprijs. Wat u gaat betalen voor uw daktimmerwerken is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Voor een dakrenovatie betaalt u gemiddeld €30,- tot €110,- per vierkante meter en voor een gemiddelde schoorsteenrenovatie betaalt u rond de €425,-. Wilt u uw dakpannen vervangen? Dit kost ongeveer €22,- tot €199,- per vierkante meter en is uiteraard afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Zo is roofing met €45,- per vierkante meter een voordelige optie, evenals betondakpannen. Deze kosten rond de €50,- per vierkante meter.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / reparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reinigen + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden.
Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken of dakonderhoud in Hasselt?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

Waar de meeste roofing bedrijven zich richten op dakherstellingen en daktimmerwerken aan schuine daken, helpen onze dakwerken professionals uit Hasselt u tevens graag bij het dakonderhoud of een dakrenovatie aan het plat dak. De dakbedekking van een plat dak zal door weer en wind sneller beschadigd raken, waardoor het van belang is dat een dakrenovatie of dakonderhoud vakkundig gebeurt. Elke dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring met de dakwerken op het gebied van het plat dak, en zal u dan ook vakkundig en snel van dienst zijn bij onder andere de daktimmerwerken. Vraag vrijblijvend bij ons offertes aan!

Prijzen

De prijs voor het leggen van een nieuw plat dak hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het materiaal dat u kiest. Alle materialen voor het platdak hebben positieve eigenschappen en aantrekkelijke prijzen. Een andere factor die invloed heeft is het soort voorbereidende werkzaamheden dat onze roofing expert moet uitvoeren. Het uurloon van een dakdekker valt rond de €30,-.

Herstellen plat dak Hasselt

Plat dak vernieuwen

Ontstaan er scheuren in de huidige dakbekleding? Dan is het hoog tijd om het platdak te vernieuwen. In de meeste gevallen zal dit de enige oplossing vormen voor de ontstane problemen. Wilt u zeker weten dat u de komende tijd van een optimaal wooncomfort geniet? Overweeg dan om tevens een isolatielaag te laten plaatsen door een dakdekker uit ons netwerk in Hasselt.

Plat dak isoleren

Als u de isolatiewaarde van uw schuur of bijgebouw wilt verbeteren door het plaatsen van een isolatielaag, dan zullen onze dakwerken professionals uit Hasselt u eerst informeren over de verschillende materialen en mogelijkheden. Het plat dak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant te isoleren. Het is afhankelijk van uw budget welke techniek onze roofing specialist het meest geschikt acht voor de isolatie.

hellend dak

Hellend dak

Heeft u een hellend dak op uw woning in Hasselt? Dan behoort u tot de grootste groep woningbezitters van België. Hellende daken worden al honderden jaren gebouwd en er bestaan talloze dakvormen. In Hasselt zal u voornamelijk zadeldaken tegenkomen, maar andere populaire dakvormen zijn het tentdak, het wolfsdak en het mansardedak. Voor een hellend dak heeft u volop keuze uit dakbedekkingen. De dakpan is in Hasselt nog altijd de meest voorkomende soort, maar leien, riet en zelfs zink zal u steeds vaker in het straatbeeld terugvinden. Wilt u een hellend dak isoleren? Dit gebeurt doorgaans van binnenuit, maar het is ook mogelijk om dakisolatie onder uw dakbedekking te plaatsen.

dakwerken premie

Premie dakwerken?

Bij verschillende daktimmerwerken heeft u recht op een premie vanuit de overheid. Bijvoorbeeld bij het vernieuwen van de dakstructuur of het vervangen van uw bedekking. U krijgt in dit geval 20% of 30% van uw investering weer terug. Voorwaarde is dat u minimaal €2.500 heeft geïnvesteerd en dat de factuur maximaal twee jaar oud is. U kunt ook een premie ontvangen van de netbeheerder voor het aanbrengen van dakisolatie. Kiest u voor dakisolatie? Dan moet u een minimale isolatiewaarde van 4,5 m2k/W behalen. In dit geval krijgt u tot €6,- per vierkante meter vergoedt, mits u de daktimmerwerken heeft laten uitvoeren door een erkend specialist uit Hasselt.

Nieuwe dakbedekking

Tegenwoordig heeft elk type van dakbedekking een lange levensduur. Het is na verloop van tijd echter wel noodzakelijk om de afwerking te vervangen. Maar hoe weet u wanneer dit nodig is? Allereerst is het verstandig om de leeftijd van het materiaal in gedachten te houden. Liggen uw dakpannen scheef of ontdekt u scheurtjes in de roofing of EPDM? Laat er dan een dakdekker uit Hasselt naar kijken. U heeft de keuze uit diverse soorten afwerkingen: voor platte daken kiest een dakwerker voornamelijk voor roofing en voor hellende daken blijven dakpannen een populaire keuze.

De meeste schuine daken in Hasselt hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Dakpan kapot

Dakpannen

Naast EPDM en bitumen is de meest gebruikelijke vorm van dakbedekking in Hasselt een pannendak. Dakpannen zijn bij de meeste dakwerken specialisten verkrijgbaar in twee varianten: beton en keramiek. Voor welke dakpansoort u kiest is onder andere afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en kwaliteit. Wilt u graag uw pannen in goede staat houden? Dan adviseren wij om regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren door een erkend dakdekker. Naast het dakonderhoud is eens in de 30 jaar tevens een dakrenovatie nodig. Zo voorkomt u hoge energiekosten en de kans op lekkage.

Prijzen

Het leggen van dakpannen is een derde manier om uw dak mee te bekleden. Dakpannen vormen van oudsher de gemakkelijkste en goedkoopste keuze voor dakbedekking. De kosten voor een enkele dakpan variëren tussen de €0,60 en €2,50. Daarnaast is het mogelijk om over de pannen nog een speciale beschermende coating aan te brengen. Deze zal het behoud van de kwaliteit verlengen. Er zijn uiteraard vele soorten dakpannen verkrijgbaar, neem contact op met onze dakdekker voor advies.

Dakpannen leggen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hasselt de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het eigenhandig leggen van het pannendak. Het antwoord hierop is: alles is mogelijk. Kiest u ervoor om zelf de pannen te plaatsen? Dan moet u goed kijken naar de onderliggende dakconstructie. Als deze niet in goede staat verkeert, dan zult u op termijn last krijgen van lekkages en verzakkingen.

Soorten dakpannen

Bij onze dakwerken professionals hebt u een ruime keuze uit vele soorten pannen. Kies bijvoorbeeld voor dakpannen van beton of klei, afhankelijk van uw wensen op het gebied van kosten en uitstraling. Daarnaast moet u tevens een bepaald model kiezen. Het beste model wordt bepaald door de hellingshoek van uw schuin dak. Hoe steiler de hoek, hoe kleiner keus in dakpannen.

leien dak

Leien dakbedekking

Bij een hellend dak heeft u volop keuze aan dakbedekkingen. Wij zien dat klanten uit Hasselt steeds vaker kiezen voor leien. Dit is een natuursteen afkomstig van steengroeves uit onder meer Europa, Azië en Amerika. De leien zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. De charme van leien zijn de kleine kleurverschillen. Kleine imperfecties geven de dakbedekking een hele natuurlijke uitstraling. Leien zijn tevens stormvast en gaan tot 100 jaar lang mee. De kostprijs ligt rond de €110,- en €120,- per vierkante meter. Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u ook voor kunststof leien kiezen. Deze kosten gemiddeld €65,- tot €75,- per vierkante meter.

rietdekker Hasselt

Rieten dak

Als u graag een luxueuze uitstraling wilt, dan een rieten afwerking zeker een optie. Rieten daken zijn enorm chique en stralen welvaart uit. Hier betaalt u echter ook naar. De kosten van een rieten dakafwerking liggen een stuk hoger dan andere materialen. Gemiddeld betaalt u €100,- per vierkante meter en het riet gaat slechts 30 jaar lang mee. Daarmee is de levensduur een stuk korter dan dat van dakpannen of leien. Daarentegen biedt het riet ook vele voordelen. Zo wordt het in de meeste gevallen 25 tot 35 centimeter dik aangelegd. Dit, en de holle structuur van het materiaal zorgt voor een hele goede isolatiewaarde.

EPDM dakbedekking

Voor een plat dak is onder andere EPDM dakbedekking geschikt. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product is pas in de jaren 60 op de markt en wordt voornamelijk in de bouw- en autosector gebruikt. Het voordeel van EPDM is dat het een hoge flexibiliteit heeft, en goed bestand is tegen hitte en kou. Het synthetisch rubber kan bij menige bouwmarkt uit Hasselt aangekocht worden, wanneer u de dakbedekking zelf wilt aanpassen. Hebt u liever hulp van een erkend dakdekker? Schakel deze dan in via ons netwerk. Door zoveel mogelijk van het werk zelf uit te voeren zullen de kosten lager uitvallen.

Prijzen

Naast bitumen bestaat er ook EPDM als basismateriaal voor de dakbedekking. Het product wordt steeds populairder omdat het een zeer lange levensduur heeft, en weinig onderhoud vereist. De kosten voor EPDM zijn vrij hoog. U moet rekening houden met prijzen van ongeveer €50,- per m². Kies u ervoor om zelf het rubber aan te brengen? Dan zullen de kosten een stuk lager worden.

EPDM dakbedekking prijzen

EPDM plaatsen

Het plaatsen van het synthetisch rubber tijdens een dakrenovatie is bovendien niet heel ingewikkeld. In de meeste gevallen is het enkel nodig om de toplaag opnieuw te leggen. Een dergelijke toplaag kunt u eventueel eigenhandig leggen, of hiervoor de hulp van een erkend dakwerken vakman uit Hasselt inschakelen. Wij garanderen dat uw toplaag snel weer in optimale staat zal verkeren.

Voor- en nadelen

Evenals alle andere dakbedekkingsmaterialen heeft ook EPDM voor- en nadelen. Het grote voordeel is de lange levensduur, EPDM gaat gemiddeld 40 jaar mee en is daarom zeker het overwegen waard. Daarnaast is het goed bestand tegen de weersinvloeden, waaronder een grote wisseling van temperaturen. Nadeel is de hoge prijs. Het scheel €5,- tot €10,- per m² met andere producten.

Bitumen dak Hasselt

Bitumen

Bitumen is een andere basismateriaal dat u kunt gebruiken voor het bedekken van een plat dak. Bitumen is een vloeistof die voorkomt in ruwe aardolie, en wordt ook wel aangeduid als teer. Dit product wordt onder andere gebruikt als basis voor asfalt, waarvan weer dakbedekking kan worden gemaakt. Voordelen van bitumen zijn onder andere de duurzaamheid, eenvoudige verwerking en de hoge waterdichtheid. Het nadeel is dat het een hoge brandbaarheid heeft, en dat bij extreme kou scheuren kunnen ontstaan in het dakoppervlak. Wilt u meer weten over bitumen, zoals de eigenschappen, prijzen en mogelijke toepassingen? Lees er meer over in dit artikel.

Prijzen

Eén van de materialen die geschikt is als dakbekleding van platte daken is bitumen. Bitumen is al jarenlang een veel gekozen product, en is populair vanwege de relatief lage prijzen. Kiest u ervoor om een dakdekker uit Hasselt in te schakelen voor het aanbrengen van het bitumen? Dan moet u rekening houden met kosten rond de €40,- per m².

Bitumen dakbedekking repareren

Het proces van vorst en dooi kan enige invloed hebben op de kwaliteit van het bitumen. Zo ontstaan er soms scheuren in de randen. Het herstel van het bitumen is gelukkig vrij eenvoudig. Met een extra laag herstel u de beschadigingen eenvoudig, en voorkomt u dat u last krijgt van houtrot, schimmel of andere vochtproblemen. Eventueel kunt u deze klus zelf uitvoeren.

APP en SBS

Wie de keuze maakt voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding moet tevens kiezen tussen de twee soorten bewerkingen die wij bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt aanbieden. U hebt de keus uit APP en SBS. De eerste variant is goed bestand tegen de zon, terwijl de tweede een betere hechting kent, wat een verminderde kans op vochtproblemen tot gevolg heeft.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Hasselt die u kan helpen met diverse dakwerken zoals de daktimmerwerken of dakherstellingen? Dan bent u bij ons roofing netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met een groot aantal experts, die u kunnen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden, zoals dakrenovatie, daktimmerwerken, dakherstellingen of het onderhoud aan de dakgoten. Hebt u een vraag over de diensten die onze roofing specialisten uitvoeren of de prijzen die hiervoor gelden? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Wij sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe die u kan vergelijken op prijs en voorwaarden.

contact met Dakdekker L.N. Vos Hasselt