Dakwerken Hasselt

Dakwerken Hasselt

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker die u kan helpen met dakherstellingen, de daktimmerwerken, het reinigen van de dakbekleding of ander dakonderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakwerken specialisten in Hasselt die u snel en vakkundig van dienst kunnen zijn. Naast dakonderhoud en dakherstellingen ondersteunen zij u tevens graag bij daktimmerwerken of een dakrenovatie. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de dakdekker of roofing specialist die bij u past! Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dak renoveren Hasselt

Roofing service Hasselt

Hulp bij de dakwerken staat ook wel bekend als roofing service. Hebt u regelmatig last van lekkage op de bovenverdieping? Dan kan het zijn dat er een probleem is met de dakbedekking. Het is dan zaak om spoedig een dakdekker in te schakelen, die het pannendak wil repareren of andere daktimmerwerken of dakherstellingen kan uitvoeren. Andere werkzaamheden die een roofing professional voor u uit zou kunnen voeren zijn het dakonderhoud of een dakrenovatie. Door u te verbinden met onze roofing service profiteert u gegarandeerd van een snelle hulp en een aantrekkelijke prijs. Daarnaast geniet u gegarandeerd van een optimaal wooncomfort.

Dak herstellen Hasselt

Dakherstellingen

De term dakherstellingen wordt veel gebruikt binnen de dakwerken branche. Dakherstellingen omvatten verschillende klussen op het gebied van dakrenovatie en dakonderhoud. Zo kunnen dakherstellingen uitvoeren op de bedekking. Wilt u voorkomen dat er lekkageproblemen ontstaan, dan raden wij aan een dakdekker periodiek de gehele dakbedekking te laten controleren. Als er dan beschadigingen worden ontdekt kan deze de dakpannen direct repareren, en tevens ander dakonderhoud zoals de daktimmerwerken uitvoeren. Vragen over de dakherstellingen, de daktimmerwerken of ander dakonderhoud? Onze roofing expert informeert u graag!

Roofing Hasselt

Dakrenovatie en dakonderhoud

Zoals aangegeven zal elke dakdekker van onze roofing service in Hasselt u snel en vakkundig helpen bij vele dakwerken. Naast dakherstellingen en daktimmerwerken verzorgen wij tevens menig dakrenovatie. Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking zoals dakpannen, bitumen en EPDM gecontroleerd op slijtage, en worden eventuele scheuren hersteld. Bovendien kijken wij bij een grondige dakrenovatie tevens naar de onderliggende dakconstructie. Wanneer het hout verrot is of niet meer goed genoeg gewicht kan dragen, dan is het noodzakelijk om het hout te vervangen voordat de dakbedekking instort. Door regelmatig dakonderhoud kunt u een noodzakelijke dakrenovatie lange tijd uitstellen.

daktimmerwerken Hasselt

Voor ieder dak een juiste oplossing!

In Hasselt zijn de meeste daken voorzien van dakpannen, elke dakwerken expert uit ons netwerk heeft dan ook een ruime ervaring met de reparatie en het onderhoud van de diverse soorten dakpannen. Naast dakpannen kunnen de specialisten van onze roofing dienst ook vele andere soorten dakbedekking toepassen. Voorbeeld is kunststof dakbekleding voor platte daken. Wilt u graag ervoor zorgen dat er door uw dak minder warmte verloren gaat? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor dakisolatie. De isolatie (isolatieplaten, glaswol of steenwol) kan onder zowel schuine als platte daken worden aangebracht door een ervaren dakdekker uit Hasselt. Onze dakwerken en roofing experts geven u graag een indicatie van de prijs.

Plat dak

Waar de meeste roofing bedrijven zich richten op dakherstellingen en daktimmerwerken aan schuine daken, helpen onze dakwerken professionals uit Hasselt u tevens graag bij het dakonderhoud of een dakrenovatie aan het plat dak. De dakbedekking van een plat dak zal door weer en wind sneller beschadigd raken, waardoor het van belang is dat een dakrenovatie of dakonderhoud vakkundig gebeurt. Elke dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring met de dakwerken op het gebied van het plat dak, en zal u dan ook vakkundig en snel van dienst zijn bij onder andere de daktimmerwerken. Vraag vrijblijvend bij ons offertes aan!

Prijzen

De prijs voor het leggen van een nieuw plat dak hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het materiaal dat u kiest. Alle materialen voor het platdak hebben positieve eigenschappen en aantrekkelijke prijzen. Een andere factor die invloed heeft is het soort voorbereidende werkzaamheden dat onze roofing expert moet uitvoeren. Het uurloon van een dakdekker valt rond de €30,-.

Herstellen plat dak Hasselt

Plat dak vernieuwen

Ontstaan er scheuren in de huidige dakbekleding? Dan is het hoog tijd om het platdak te vernieuwen. In de meeste gevallen zal dit de enige oplossing vormen voor de ontstane problemen. Wilt u zeker weten dat u de komende tijd van een optimaal wooncomfort geniet? Overweeg dan om tevens een isolatielaag te laten plaatsen door een dakdekker uit ons netwerk in Hasselt.

Plat dak isoleren

Als u de isolatiewaarde van uw schuur of bijgebouw wilt verbeteren door het plaatsen van een isolatielaag, dan zullen onze dakwerken professionals uit Hasselt u eerst informeren over de verschillende materialen en mogelijkheden. Het plat dak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant te isoleren. Het is afhankelijk van uw budget welke techniek onze roofing specialist het meest geschikt acht voor de isolatie.

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken of dakonderhoud in Hasselt?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Dakwerker Hasselt
Bitumen dak Hasselt

Bitumen

Bitumen is een andere basismateriaal dat u kunt gebruiken voor het bedekken van een plat dak. Bitumen is een vloeistof die voorkomt in ruwe aardolie, en wordt ook wel aangeduid als teer. Dit product wordt onder andere gebruikt als basis voor asfalt, waarvan weer dakbedekking kan worden gemaakt. Voordelen van bitumen zijn onder andere de duurzaamheid, eenvoudige verwerking en de hoge waterdichtheid. Het nadeel is dat het een hoge brandbaarheid heeft, en dat bij extreme kou scheuren kunnen ontstaan in het dakoppervlak. Wilt u meer weten over bitumen, zoals de eigenschappen, prijzen en mogelijke toepassingen? Onze roofing experts informeren u graag.

Prijzen

Eén van de materialen die geschikt is als dakbekleding van platte daken is bitumen. Bitumen is al jarenlang een veel gekozen product, en is populair vanwege de relatief lage prijzen. Kiest u ervoor om een dakdekker uit Hasselt in te schakelen voor het aanbrengen van het bitumen? Dan moet u rekening houden met kosten rond de €40,- per m².

Bitumen dakbedekking repareren

Het proces van vorst en dooi kan enige invloed hebben op de kwaliteit van het bitumen. Zo ontstaan er soms scheuren in de randen. Het herstel van het bitumen is gelukkig vrij eenvoudig. Met een extra laag herstel u de beschadigingen eenvoudig, en voorkomt u dat u last krijgt van houtrot, schimmel of andere vochtproblemen. Eventueel kunt u deze klus zelf uitvoeren.

APP en SBS

Wie de keuze maakt voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding moet tevens kiezen tussen de twee soorten bewerkingen die wij bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt aanbieden. U hebt de keus uit APP en SBS. De eerste variant is goed bestand tegen de zon, terwijl de tweede een betere hechting kent, wat een verminderde kans op vochtproblemen tot gevolg heeft.

EPDM dakbedekking

Voor een plat dak is onder andere EPDM dakbedekking geschikt. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product is pas in de jaren 60 op de markt en wordt voornamelijk in de bouw- en autosector gebruikt. Het voordeel van EPDM is dat het een hoge flexibiliteit heeft, en goed bestand is tegen hitte en kou. Het synthetisch rubber kan bij menige bouwmarkt uit Hasselt aangekocht worden, wanneer u de dakbedekking zelf wilt aanpassen. Hebt u liever hulp van een erkend dakdekker? Schakel deze dan in via ons netwerk. Door zoveel mogelijk van het werk zelf uit te voeren zullen de kosten lager uitvallen.

Prijzen

Naast bitumen bestaat er ook EPDM als basismateriaal voor de dakbedekking. Het product wordt steeds populairder omdat het een zeer lange levensduur heeft, en weinig onderhoud vereist. De kosten voor EPDM zijn vrij hoog. U moet rekening houden met prijzen van ongeveer €50,- per m². Kies u ervoor om zelf het rubber aan te brengen? Dan zullen de kosten een stuk lager worden.

EPDM dakbedekking prijzen

EPDM plaatsen

Het plaatsen van het synthetisch rubber tijdens een dakrenovatie is bovendien niet heel ingewikkeld. In de meeste gevallen is het enkel nodig om de toplaag opnieuw te leggen. Een dergelijke toplaag kunt u eventueel eigenhandig leggen, of hiervoor de hulp van een erkend dakwerken vakman uit Hasselt inschakelen. Wij garanderen dat uw toplaag snel weer in optimale staat zal verkeren.

Voor- en nadelen

Evenals alle andere dakbedekkingsmaterialen heeft ook EPDM voor- en nadelen. Het grote voordeel is de lange levensduur, EPDM gaat gemiddeld 40 jaar mee en is daarom zeker het overwegen waard. Daarnaast is het goed bestand tegen de weersinvloeden, waaronder een grote wisseling van temperaturen. Nadeel is de hoge prijs. Het scheel €5,- tot €10,- per m² met andere producten.

Dakpan kapot Hasselt

Dakpannen

Naast EPDM en bitumen is de meest gebruikelijke vorm van dakbedekking in Hasselt een pannendak. Dakpannen zijn bij de meeste dakwerken specialisten verkrijgbaar in twee varianten: beton en keramiek. Voor welke dakpansoort u kiest is onder andere afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en kwaliteit. Wilt u graag uw pannen in goede staat houden? Dan adviseren wij om regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren door een erkend dakdekker. Naast het dakonderhoud is eens in de 30 jaar tevens een dakrenovatie nodig. Zo voorkomt u hoge energiekosten en de kans op lekkage.

Prijzen

Het leggen van dakpannen is een derde manier om uw dak mee te bekleden. Dakpannen vormen van oudsher de gemakkelijkste en goedkoopste keuze voor dakbedekking. De kosten voor een enkele dakpan variëren tussen de €0,60 en €2,50. Daarnaast is het mogelijk om over de pannen nog een speciale beschermende coating aan te brengen. Deze zal het behoud van de kwaliteit verlengen. Er zijn uiteraard vele soorten dakpannen verkrijgbaar, neem contact op met onze dakdekker voor advies.

Dakpannen leggen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hasselt de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het eigenhandig leggen van het pannendak. Het antwoord hierop is: alles is mogelijk. Kiest u ervoor om zelf de pannen te plaatsen? Dan moet u goed kijken naar de onderliggende dakconstructie. Als deze niet in goede staat verkeert, dan zult u op termijn last krijgen van lekkages en verzakkingen.

Soorten dakpannen

Bij onze dakwerken professionals hebt u een ruime keuze uit vele soorten pannen. Kies bijvoorbeeld voor dakpannen van beton of klei, afhankelijk van uw wensen op het gebied van kosten en uitstraling. Daarnaast moet u tevens een bepaald model kiezen. Het beste model wordt bepaald door de hellingshoek van uw schuin dak. Hoe steiler de hoek, hoe kleiner keus in dakpannen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Hasselt die u kan helpen met diverse dakwerken zoals de daktimmerwerken of dakherstellingen? Dan bent u bij ons roofing netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met een groot aantal experts, die u kunnen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden, zoals dakrenovatie, daktimmerwerken, dakherstellingen of het onderhoud aan de dakgoten. Hebt u een vraag over de diensten die onze roofing specialisten uitvoeren of de prijzen die hiervoor gelden? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Wij sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe die u kan vergelijken op prijs en voorwaarden.

contact met Dakdekker L.N. Vos Hasselt