Besparen op dakwerken?

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken prijs

U besteedt uw dakwerken best uit aan een ervaren dakwerker. Zo profiteert u van de beste kwaliteit! De prijs van dakwerken zijn afhankelijk van het werk dat u uit laat voeren, het uurtarief van de dakwerker en het type dak en dakbekleding.

Meer weten over de dakwerken prijzen?

Op deze pagina leest u meer over de dakwerken prijs. U leest wat verschillende dakwerken per m² of per uur kosten en u leest welke premies u voor uw dakwerken mag aanvragen. Ook leest u hoe u gemakkelijk bespaart op de totaalprijs.

Zoekt u ook een vakman bij u in de buurt? Start de gratis offerteaanvraag!Dakwerken prijzen 2021

De prijzen van dakwerken zijn heel afhankelijk van het dakwerk dat u laat uitvoeren. Wilt u uw dak opnieuw bedekken? De dakwerken prijs ligt dan rond de €22,- tot €200,- per m². Bestaan de dakwerken uit het aanbrengen van dakisolatie, dan liggen de prijzen tussen de €15,- tot €70,- per m².

Laat u een dakreiniging uitvoeren? Houd dan rekening met een dakwerken prijs van €20,- tot €30,- per m². De prijzen voor dakwerken zoals een dakrenovatie, liggen per m² rond de €30,- tot €110,-. Als u een abonnement afsluit voor dakonderhoud, dan betaalt u gemiddeld €80,- tot €140,- per jaar en voor een complete schoorsteenrenovatie lopen de kosten op tot ongeveer €450,- per schoorsteen.

Overzicht: prijs dakwerken

Dakwerken Gemiddelde prijzen*
Dak opnieuw bedekken €22,- tot €200,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €20,- tot €30,- per m²
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Dakreparatie/dakonderhoud €80,- tot €140,- per jaar (abonnement)
Volledige schoorsteenrenovatie €425,- per schoorsteen
Plaatsen dakkapel (1,5m bij 2,5m) €3.000,- tot €4.000,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakwerken prijs

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakwerken per m²

De prijzen van dakwerken per m² worden beïnvloed door een aantal factoren. Natuurlijk speelt het soort dakwerk dat u laat uitvoeren een rol, net als het type dakbekleding en dak. Wist u dat de omvang van de dakwerken ook een invloed heeft op de prijzen per m²? Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Tot slot speelt uw locatie ook een rol. De prijzen in de randstad liggen over het algemeen lager dan de dakwerken prijzen in de provincie.

Deze factoren hebben invloed op de dakwerken prijs per m²:

  • Het type dak en dakbekleding.
  • Het soort dakwerk dat u laat uitvoeren.
  • De omvang van de dakwerken.
  • Uw locatie.

Besparen op de dakwerken prijs per m²? Vergelijk offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Dakwerken prijs per uur

De prijs per uur van dakwerken is afhankelijk van het soort dakwerk. Wilt u standaard kluswerk uitvoeren? Deze dakwerken hebben een gemiddelde prijs van €35,- per uur. Voor dakwerken in de nieuwbouw ligt de prijs per uur rond de €40,-.

Bestaan de dakwerken uit onderhoud, dan liggen de richtprijzen rond de €45,- per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat dit richtprijzen van dakwerken zijn. De daadwerkelijke prijzen kunnen per expert verschillen, het is daarom altijd slim om de prijzen van verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken. Wilt u ook besparen op de prijs van uw dakwerken? Start direct uw offerteaanvraag!

Uurloon dakdekker

Dakwerken Gemiddelde prijs per uur*
Kluswerk €35,-
Nieuwbouw €40,-
Dakonderhoud €45,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijs dakbedekking

Dak opnieuw bedekken

Dakbedekking gaat over het algemeen lang mee, maar er komt een punt dat u uw dakoppervlak opnieuw moet laten bedekken. De vakman verwijdert uw oude dakbekleding en plaatst vervolgens de nieuwe dakbedekking.

Heeft u nog geen dakisolatie aangebracht, dan is het verstandig deze twee dakwerken met elkaar te combineren. Zo betaalt u voor de dakwerken een lagere prijs per m². Voor deze dakwerken liggen de richtprijzen rond de €22,- tot €200,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal.

Dakisolatie

Wist u dat het dak één van de grootste warmtelekken in een huis is? Met dakisolatie valt dus veel winst te behalen. U bespaart op de energierekening en het wooncomfort in huis stijgt! Het isoleren van daken is mogelijk op verschillende manieren. De meeste mensen kiezen voor dakisolatie langs binnen: dit is de gemakkelijkste manier. De vakman brengt het isolatiemateriaal aan tegen de binnenkant van het dak. Dit is dankzij de zolder gemakkelijk te bereiken.

Overweegt u uw dak te isoleren? Dan liggen de kosten rond de €15,- tot €70 per m².

Dak reinigen

Een dakreiniging is een enorm belangrijk onderdeel van dakonderhoud. Wist u dat vervuiling uw dakbekleding aantast? Voorkom beschadigde dakpannen en laat uw dak structureel reinigen.

De vakman spuit heet water onder hoge druk op het dakoppervlak, waardoor het vuil als het ware wegsmelt. Deze methode is niet geschikt voor ieder daktype: de vakman past de reinigingsmethode aan, aan uw dak.

Combineer de reiniging met een dakcoating en voorkom vervuiling in de toekomst! De richtprijzen voor deze dakwerken liggen rond de €20,- tot €30,- per m².

Dakrenovatie en -reparatie

Andere dakwerken die regelmatig voorkomen zijn een dakrenovatie. Een renovatie is anders dan een dakreparatie. Bij een dakreparatie gaat het om een relatief kleine beschadiging die plaatselijk wordt hersteld. Bijvoorbeeld bij een scheur in het dakleer van een plat dak.

Bij een dakrenovatie gaat het over het vervangen van de dakbekleding. Dit moet gebeuren als de dakbekleding flink verouderd is, of als de beschadigingen zó groot zijn dat een dakreparatie alleen niet voldoende is. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dakrenovatie uit te voeren omdat u de huidige dakafwerking niet mooi vindt.

Een dakrenovatie kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m² en voor een dakreparatie betaalt u ongeveer €80,- tot €140,- per jaar.

Daktimmerwerken

Daktimmerwerken bestaan uit verschillende dakwerken. Denk aan het bouwen van een compleet nieuwe dakconstructie, het plaatsen van een dakkapel of de installatie van een nieuw dakraam. Het is verstandig om hiervoor een dakwerker in te schakelen die ervaren is in daktimmerwerken. Zo weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit.

De dakwerken prijzen variëren en zijn natuurlijk afhankelijk van het soort dakwerk dat u uit laat voeren. Voor het vernieuwen van de dakconstructie liggen de dakwerken prijzen rond de €1.700,- per m².

Schoorsteenrenovatie

Het gebeurt steeds vaker dat mensen hun schoorsteen niet of nauwelijks meer gebruiken. Toch is het nog steeds belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Bij achterstallig onderhoud moet u namelijk een schoorsteenrenovatie uit laten voeren, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Een schoorsteenrenovatie bestaat over het algemeen uit het vervangen van kapotte bakstenen, het renoveren van het voegwerk en het plaatsen van nieuwe loodslabben. De prijs voor deze dakwerken ligt rond de €425,- per schoorsteen.

prijzen dakwerken

Plaatsen dakkapel

Een nieuwe dakkapel is enorm waardevol. De dakkapel zorgt voor extra licht en ruimte in huis, waardoor uw wooncomfort flink stijgt. Daarnaast verhogen dakkapellen ook nog eens de waarde van de woning! U verdient de investering dus weer terug als u het huis in de toekomst wil verkopen.

Er is de keuze uit verschillende soorten dakkapellen. Een prefab dakkapel is doorgaans al in één dag geplaatst, waardoor u geen last heeft van een langdurige verbouwing. Voor het plaatsen van een dakkapel (van 1,5m bij 2,5m) betaalt u gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-.


Besparen op de prijs van uw dakwerken? Vergelijk offertes!

Start direct uw offerteaanvraag en kies de dakwerker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken!

Welke premies voor dakwerken zijn er in 2021?

Om de prijzen van uw dakwerken zo laag mogelijk te houden, is het vaak mogelijk een premie aan te vragen. Een premie die u voor dakwerken kunt aanvragen is de overkoepelende renovatiepremie. Hier hebt u recht op 20% of 30% van het totaalbedrag als u minimaal €2.500,- investeert. Het gaat hierbij om een premie voor dakwerken als het vernieuwen van de dakconstructie, het opnieuw bedekken van het dak of het plaatsen van dakramen of dakkapellen.

Meer lezen? Kijk dan op vlaanderen.be.

Als u uw dak gaat isoleren, dan heeft u ook recht op een premie van de netbeheerder. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Tot slot vindt u via premiezoeker.be eventuele plaatselijke premies die u kunt aanvragen.

Bespaartips

Van sommige dakwerken kunnen de prijzen flink oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen. Regel bijvoorbeeld een kwantumkorting! Als uw buren ook hun dakwerken uitbesteden aan dezelfde dakwerker, dan krijgt u vaak een extra korting. Bovendien ligt de prijs per m² vaak lager als het dakoppervlak groter is!

Zo bespaart u op de prijs van uw dakwerken:

  • Vraag uw buren of zij ook aan een dakrenovatie toe zijn: zo krijgt u vaak een kwantumkorting én de prijs per m² ligt een stuk lager!
  • Bereid de dakwerken zelf voor: verwijdere de oude dakafwerking bijvoorbeeld.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende dakwerkers en bespaar tot 40%!

besparen op dakwerken

Vergelijk gratis offertes voor dakwerken op maat!

Wilt u uw dak laten isoleren? Of is het hoog tijd voor een professionele dakreiniging? Deze en andere dakwerken laat u best uitvoeren door een dakwerker bij u in de buurt. Een ervaren dakwerker biedt hoge kwaliteit en bespaart u veel waardevolle tijd en energie!

Op zoek naar dakwerkers bij u in de buurt? Vergelijk offertes! Na slechts één druk op de knop ontvangt u de prijsopgaven van verschillende vakmannen in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod! Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook?

Start de gratis offerteaanvraag!