Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Genk

Bent u van plan om uw dak opnieuw te bekleden met bitumen of EPDM? Of bent u op zoek naar een dakwerken expert uit Genk die u kan ondersteunen bij het dakonderhoud, een dakrenovatie, dakherstellingen of daktimmerwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke dakdekker uit ons netwerk heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgt ervoor dat uw dakbedekking binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Onze roofing experts helpen u bovendien met plezier bij het verbeteren van de isolatiewaarde van het platdak, zodat u aanzienlijk op de stookkosten zult besparen en bijdraagt aan een beter milieu. Vraag, via de offertepagina, vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan van dakwerkers uit uw regio en vergelijk deze op prijs en voorwaarden.

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Een dakwerker kan u bij verschillende dakwerken bijstaan. Allereerst kan hij net als een dakdekker uit Genk bedekking aanbrengen. Daarnaast kan hij dakherstellingen of dakonderhoud uitvoeren, zodat het dak langer meegaat. Is de overkapping van uw woning in Genk verouderd? Als de dakwerker uit Genk een dakrenovatie uitvoert, zoals het plaatsen van nieuwe bedekking, dan ziet deze er al gauw weer als nieuw uit. Als het hele onderdak aan vervanging toe is, dan kan de roofing expert een nieuwe dakconstructie plaatsen. De schoorsteen is ook een onderdeel van het dak. Een eventuele schoorsteenrenovatie behoort dan ook tot de dakwerken. Wist u dat veel warmte via daken verloren gaat? Warmte stijgt immers op. Het is dan ook verstandig om dakisolatie te laten plaatsen. Ook dit kan een dakwerker uit Genk voor u doen. Tot slot kunt u bij een dakwerken expert terecht voor dakreiniging als u bijvoorbeeld last hebt van veel mos. U kunt een dakwerker uit Genk dus inschakelen voor:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dakwerken Genk

Roofing service Genk

De term roofing service staat feitelijk voor alle dakwerken die wij bij particulieren en bedrijven uit Genk kunnen uitvoeren. Onder de roofing service vallen klussen als daktimmerwerken, dakherstellingen, dakrenovatie en dakonderhoud. Maar ook het leggen van dakpannen of het vervangen van de dakbekleding door EPDM op het plat dak vormen klussen die binnen de roofing service horen. De kosten voor het inschakelen van een dakdekker uit ons netwerk voor het uitvoeren van de roofing klussen hangen af van het soort werk dat zij moeten uitvoeren en de tijd die zij hieraan moeten besteden. Onder andere daktimmerwerken brengen relatief hoge prijzen met zich mee.

Dakrenovatie Genk

Dakherstellingen

De kwaliteit van de dakconstructie is over het algemeen vrij lang goed, maar op een gegeven moment is het nodig om deze te laten controleren door een erkend dakdekker uit Genk. Het eerste wat een dakwerken professional zal doen, is het checken van de dakspanten en dakgoten. Wanneer deze niet in goede staat verkeren, dan is het noodzakelijk ze direct te repareren. Alle reparatieklussen rondom het schuin of plat dak duiden wij ook wel aan met de term dakherstellingen. Bij de dakherstellingen horen tevens de reparaties van schoorstenen en dakramen. Uw dakherstellingen zijn bij ons gegarandeerd in goede handen.

dakonderhoud Genk

Dakrenovatie en dakonderhoud

Naast dakherstellingen bestaan er ook daktimmerwerken. De daktimmerwerken vinden over het algemeen plaats in het kader van een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie vervangen wij verschillende onderdelen, die er tezamen voor zorgen dat de kwaliteit van het dak aanzienlijk zullen verbeteren. In de meeste gevallen is een dakrenovatie echter niet nodig, en is dakonderhoud voldoende om de levensduur van daken te optimaliseren. Bij het dakonderhoud hoort onder andere het schoonmaken van de dakgoten en het ontstoppen van de regenpijpen. U hoeft natuurlijk geen dakwerken expert voor het dakonderhoud of de daktimmerwerken in te schakelen. Heeft u inhoudelijke vragen over een dakrenovatie? Lees eerst ons artikel over dakrenovaties.

dakdekker Genk

Nieuwe dakconstructie

Het is mogelijk dat de dakconstructie na verloop van tijd wordt aangetast. De dakconstructie kan door gaan zakken. Het is bovendien mogelijk dat de balken worden aangetast door vocht. Het is dan niet meer mogelijk om dakherstellingen of een renovatie uit te voeren. Als dit het geval is dan is het verstandig om een roofing vakman uit Genk in te schakelen voor de dakwerken. De roofing expert zal allereerst de oude dakconstructie verwijderen en vervolgens een nieuwe plaatsen. Deze arbeidsintensieve dakwerken bestaan bijvoorbeeld uit het vernieuwen van de steunbalken of het vervangen van de muurplaat. Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie kunt u combineren met het aanbrengen van dakisolatie door een roofing vakman uit Genk.

dakreiniging Genk

Dakreiniging

Het is denkbaar dat er na verloop van tijd mos op het dak van uw woning in Genk komt. Eén van de dakwerken is dan ook ontmossen, oftewel dakreiniging. Dit is erg belangrijk omdat mos ervoor zorgt dat de bedekking poreus wordt, met alle gevolgen van dien. De vakman zal allereerst de staat van uw dak beoordelen en vervolgens een plan van aanpak maken. Het ontmossen wordt gedaan met behulp van een hogedrukreiniger en/of anti-mosproducten. Bij kleine vervuilingen is een hogedrukreiniger voldoende. Bij hardnekkige vervuilingen wordt ook een reinigingsmiddel gebruikt. Een reinigingsmiddel wordt bovendien veel toegepast bij oude daken met handgemaakte leien of dakpannen. Deze hebben kleine oneffenheden en zijn daarom lastig te reinigen.

schoorsteenrenovatie Genk

Schoorsteenrenovatie

Een oude en slecht onderhouden schoorsteen brengt ongemakken met zich mee. Als een schoorsteen slecht doortrekt dan loopt u namelijk kans op een koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast loopt u kans op een lekkage als de voegen versleten of poreus zijn of als de aansluiting bij de bedekking niet goed meer is. Om deze ongemakken te voorkomen is regelmatig een schoorsteenrenovatie noodzakelijk. Bij dakwerken zoals een renovatie kan de roofing expert uit Genk een nieuwe deksteen plaatsen. Bij oude woningen bestaat deze meestal uit cement, door deze te vervangen door een deksteen van kunststof verkleint u de kans op vochtinsijpeling. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om poreuze en kapotte voegen en bakstenen te vervangen.

dakisolatie plaatsen

Dakisolatie

Als u geen dakisolatie hebt dan gaat er gemiddeld zo’n 25% van uw gestookte warmte verloren. Zonde! Als u dakisolatie laat aanbrengen tijdens de dakwerken door een roofing expert uit Genk, dan hoeft u minder energiekosten te betalen. Platte daken kunt u op verschillende manieren laten isoleren. Als u voor dakisolatie langs buiten gaat dan wordt de draagconstructie mee geïsoleerd. Als deze optie niet mogelijk is dan wordt de dakisolatie aan de binnenkant geplaatst. De meest effectieve is als de isolatie door de dakdekker op de bedekking wordt geplaatst. Bij hellende daken kan de isolatie ook aan de binnen- of buitenkant worden geplaatst. Langs binnen isoleren heeft als voordeel dat de dakconstructie en -bedekking intact blijven tijdens de dakwerken.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Wilt u een speciaal groen dak of bent u op zoek naar een manier om de isolatiewaarde van de dakconstructie te verbeteren? De medewerkers van onze roofing service hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgen er gegarandeerd voor dat uw dakherstellingen, daktimmerwerken of dakrenovatie snel en vakkundig uitgevoerd worden. Wij garanderen dat u bij ons dakwerken bedrijf in Genk voor elke daksoort de juiste oplossing vindt. Of het nu gaat om het bedekken van een plat dak, het plaatsen van dakbedekking op schuine daken of het herstellen van lekke dakgoten, onze roofing professionals zorgen ervoor dat de klus in korte tijd voor u wordt uitgevoerd.

Dakwerken prijzen

Bent u benieuwd wat het kost om dakwerken uit te laten voeren door een dakdekker of -werker uit Genk? De kostprijs van dakwerken is afhankelijk van de grootte van uw dak, de bereikbaarheid en uiteraard de soort dakwerken die u wilt laten uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld de hele dakconstructie laten vernieuwen omdat deze is aangetast door vocht? Dan bent u gemiddeld €1.700,- per m³ kwijt. Wilt u van de gelegenheid gebruik maken en direct dakisolatie laten plaatsen? Dan kunt u zo’n €15,- tot €70,- per m² bij de uiteindelijke kostprijs optellen. Wat de exacte kostprijs van isolatie is wordt bepaald door een aantal factoren waaronder de materiaalsoort, de benodigde dikte en de manier van aanbrengen.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / reparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reinigen + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Genk?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

De meeste woningen in Genk hebben schuine daken. Een plat dak is daarom meestal de afdekking van een schuur of bijgebouw. Laat u een nieuw plat dak leggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de afwatering van het geheel. Zorg ervoor dat de dakconstructie altijd enigszins naar beneden afloopt, zodat het regenwater in de dakgoten terecht komt. Wilt u de dakbedekking van het plat dak vernieuwen en hebt u geen idee voor welke variant u moet kiezen? Een dakwerken professional kan u hierover van de nodige informatie voorzien. Wij bieden onder andere bitumen en EPDM aan als basismaterialen voor de dakbedekking.

Prijzen

De prijs voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking op een plat dak hangen af van diverse factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het soort basismateriaal waar u voor kiest. Daarnaast zijn natuurlijk ook de afmetingen van invloed op de uiteindelijke prijs. Schakelt u een dakdekker in? Denk dan aan prijzen rond de €40,- per m². Dit is inclusief BTW, arbeidsloon en materiaalkosten. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Plat dak herstellen Genk

Plat dak vernieuwen

Het vernieuwen van het plat dak is noodzakelijk wanneer u last krijgt van lekkage of als de isolatiewaarde sterk verlaagd is. Voor het vervangen van de dakbedekking moet u eerst het huidige materiaal verwijderen. Daarna adviseren wij om het nodige dakonderhoud uit te voeren, en eventueel een roofing expert uit Genk om hulp te vragen bij daktimmerwerken of dakherstellingen.

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken wordt nogal eens vergeten, met name omdat het vaak gaat om gebouwen waar men niet veel tijd doorbesteedt. Bent u echter een grote klusser, en wilt u besparen op de energiefactuur? Dan is het een optie om ook woningen met platte daken te isoleren. De isolatie plaatsen wij zowel aan de binnenkant als buitenzijde van het plat dak.

schuin dak isoleren

Hellend dak

De meeste woningen in Genk zijn voorzien van een hellend dak. Deze dakvorm ontstaat al sinds de middeleeuwen. Toentertijd werden hellende daken bekleed met wat er maar beschikbaar was. Dit was meestal riet of stro. Tegenwoordig hebt u veel meer keuzes, zoals leien en verschillende soorten dakpannen. Een hellend dak mag alleen zo genoemd worden als de schuintehoek (meer dan) 5 graden is. Als daken hellend zijn dan bestaan deze uit een dakbeschot met houten planken met daarop panlatten. Hierop zit eventueel isolatiemateriaal. Vervolgens vindt u de bedekking om ervoor te zorgen dat alles waterdicht is.

verbeteringspremie dakwerken

Premie dakwerken?

Wilt u een roofing service inschakelen en bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt voor een premie? De Vlaamse dakisolatienorm geeft aan dat vanaf 2020 alle Vlaamse daken verplicht dakisolatie hebben als deze voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet werden aangesloten. Er wordt daarom voor dakisolatie een premie gegeven via de netbeheerder, indien u aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is er nog de Vlaamse verbeteringspremie, voor als u bijvoorbeeld de draagstructuur van uw woning in Genk wilt vernieuwen of herstellen. Ook is er de renovatiepremie van de Vlaamse overheid voor als u renovatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren. Bij alle premies moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Nieuwe dakbedekking

De bedekking beschermt uw woning tegen weersinvloeden, het bepaalt bovendien voor een groot gedeelte de uitstraling van uw woning in Genk. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten. Op het gebied van platte daken wordt bitumen het meest gebruikt. EPDM is ook een optie als bedekking bij platte daken, evenals een groendak. Bij schuine daken hebt u andere opties. De dakpan is hierbij het meest bekend en het meest gebruikt. Andere opties die u hebt zijn riet en leien. Twijfelt u welke soort bedekking het meest geschikt is voor u? U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten.

De meeste schuine daken in Genk hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Dakpannen reinigen Genk

Dakpannen

Voor het bedekken van een schuin dak zijn dakpannen het meest gebruikelijk. Het grote voordeel van dakpannen is dat deze eenvoudig te vernieuwen zijn op het moment dat er een dakpan kapot is. Dit betekent dat ook daktimmerwerken en dakherstellingen eenvoudiger worden op het moment dat dit nodig is. Omdat dakpannen jarenlang meegaan is er ongeveer eens in de 30 tot 40 jaar een dakrenovatie nodig. Bij een dakrenovatie zal een dakdekker uit ons netwerk in Genk voor u de constructie repareren. Elk dakwerken specialist die zich bij ons heeft aangesloten kan vele klussen voor u afhandelen. Zo profiteert u van een hoge kwaliteit. Meer weten over het dakpannen? Lees ons artikel wat dieper op deze materie ingaat.

Prijzen

Het plaatsen van dakpannen is een klus die u niet perse over hoeft te laten aan een erkend dakdekker of roofing expert uit Genk. Het is redelijk eenvoudig om dit eigenhandig af te handelen. De kosten voor dakpannen variëren tussen de €0,60 en €2,50 per dakpan. Schakelt u toch een dakdekker voor het werk in? Dan moet u rekening houden met een bijkomend uurloon. Voordelen zijn wel dat u garantie heeft dat de klus kundig en snel geklaard wordt.

Dakpannen leggen

Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan met het leggen van de dakpannen? Begin dan met het verwijderen van de oude dakpannen. Controleer daarna de dakspanten en laat eventueel enkele daktimmerwerken uitvoeren. Daarna kunt u de nieuwe dakpannen leggen. Het belangrijkste is dat u elke dakpan deels laat overlappen bij de volgende. Op deze manier voorkomt u lekkage.

Soorten dakpannen

Komt u bij een dakwerken professional uit ons netwerk in Genk, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment aan dakpannen. Zo bestaan er ten eerste de bekende keramische dakpannen. Daarnaast bieden wij ook betonnen pannen aan. Met een goede coating hebben deze een vergelijkbare uitstraling als de traditionele pannendaken. Een tweede keus die u moet maken is voor het model dakpan.

dakdekker Genk

Leien dakbedekking

Leien worden al vele jaren gebruikt om daken mee te bedekken. Vroeger gebruikte de dakdekker uit Genk altijd natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien ook erg populair. Leien brengen vele voordelen met zich mee. Ze zijn bestand tegen storm, duurzaam, toepasbaar op verschillende dakvormen en verkrijgbaar in een groot aanbod aan kleuren en vormen. Kunstleien hebben een speciale coating welke vuil en vocht afstoot. Na verloop van tijd slijt deze laag waardoor ontmossen nodig is. Als dit is gedaan dan kunt u een nieuwe coating aan laten brengen door een dakdekker waardoor de leien weer 10 tot 15 jaar beschermd zijn. Natuurleien hoeven minder vaak gereinigd te worden.

rieten dak plaatsen Genk

Rieten dak

Hebt u een landelijke woning? Riet past hier erg goed bij, het geeft uw huis een natuurlijke charme. Er bestaan twee soorten rieten daken. Bij de traditionele open dakconstructie legt de dakdekker het riet op de rietlatten. Hierdoor is er een openruimte tussen de onderconstructie en het riet wat resulteert in een goede luchtcirculatie. Een nadeel hiervan is echter dat het tocht, dat er veel warmteverlies is en dat deze constructie brandgevaarlijk is. Bij het schroefdak wordt riet door een dakdekker op een dichte ondergrond van bijvoorbeeld mulitplex of isolatieplaten geplaatst. Deze constructie wordt steeds populairder dankzij de goede isolatiewaarde en hogere brandveiligheid. Rieten daken kosten gemiddeld €90,- tot €95,- per m².

EPDM dakbedekking

Bij onze dakwerken experts uit Genk hebt u de keuze uit een groot aantal materialen voor de dakbedekking. Eén van die materialen is EPDM. De afkorting staat voor Ehtyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een product dat wordt gemaakt van synthetische rubbers en wat vele toepassingen kent. Naast een functie als dakbedekking dient het ook als basismateriaal voor afdichtingsringen aan ramen en deuren, riemen en speciaal vijverfolie. EPDM als materiaal voor de dakbedekking heeft als groot voordeel dat het zeer flexibel is, en goed tegen de weersinvloeden kan. Hierdoor zal het langer meegaan dan andere materialen zoals bitumen of leiplaten.

Prijzen

Wie een dakwerken professional inschakelt voor het aanbrengen van de EPDM moet rekening houden met relatief hoge prijzen. U moet denken aan ongeveer €50,- per m². Deze prijs is inclusief de BTW kosten, arbeidskosten en materiaalkosten. Kiest u ervoor om zelf het werk uit te voeren? Dan worden de prijzen natuurlijk aanzienlijk lager. Wel moet u dan de nodige gereedschappen aanschaffen.

EPDM dakbedekking Genk

EPDM plaatsen

Voordat het mogelijk is om het EPDM te plaatsen is het noodzakelijk om de onderliggende dakconstructie te controleren op eventuele beschadigingen. Een dakdekker uit ons netwerk is altijd bereid om nodige dakherstellingen of daktimmerwerken uit te voeren. Als alle onderliggende planken in goede staat verkeren is het mogelijk om de dakbedekking te installeren.

Voor- en nadelen

Wij noemden al dat EPDM diverse voordelen met zich meebrengt. Naast de flexibiliteit en de goede bestendigheid tegen de weersinvloeden is ook de lange levensduur een groot voordeel. Het materiaal kan tot wel 45 jaar meegaan. Naast de voordelen bestaan er tevens nadelen. Het grootste nadeel is toch wel de hoge prijs van het product. Op de lange termijn verdient u deze investering terug.

Bitumen dakbedekking repareren Genk

Bitumen

Het alternatief voor Ehtyleen Propyleen Dieen Monomeer dat u bij onze roofing expert uit Genk kunt verkrijgen is bitumen. Bitumen is het product dat van oudsher het meest gebruikelijk was voor het afdekken van platte daken. Het is een natuurlijk mengsel van koolstoffen dat u kunt vinden in ruwe aardolie. Door het destilleren van de aardolie scheidt men de bitumen van andere elementen. Bitumen wordt in de volksmond ook wel teer genoemd. Bij heel hoge temperaturen verandert het materiaal bijvoorbeeld in een vloeibaar product. Het product is dan ook gevoeliger voor de weersinvloeden dan EPDM. Vorst veroorzaakt bijvoorbeeld soms scheuren.

Prijzen

De prijzen voor de inzet van een dakwerken professional uit Genk voor het plaatsen van de bitumen dakbedekking komen op ongeveer €40,- per m². Het materiaal zelf is echter niet zo duur, dus als u relatief handig bent, dan is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op de kosten. Neem contact op met een roofing expert voor het uitvoeren van het nodige dakonderhoud of een dakrenovatie .

Bitumen dakbedekking repareren

Zoals gezegd ondervindt de dakbedekking soms last van de weersinvloeden. Gelukkig is het echter relatief gemakkelijk om dit te herstellen. Is er houtrot ontstaan in de balken? Dan kunt u bijvoorbeeld de dakbedekking wegsnijden, de houtrot herstellen en dan een nieuwe laag bitumen aanbrengen. Een standaard kwaliteit dakbedekking zal ongeveer 25 jaar meegaan voordat u deze moet laten vervangen.

APP en SBS

Om de kwaliteit van de bitumen te verbeteren wordt het soms verwerkt met andere materialen. Dankzij deze verwerkingen is het mogelijk om de hechting of de bestendigheid tegen de zon te verbeteren. De eerste bewerkingsoptie is APP. De afkorting staat voor A-tactisch polypropyleen. Het betekent dat het bitumen is verwerkt met elastische kunststof. De afkorting SBS staat voor styreen butadieen styreen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit de regio? Hebt u een vraag over onze roofing service? Of wilt u weten welke dakwerken wij allemaal bij u thuis kunnen afhandelen? Aarzel dan niet om contact met de dakspecialisten uit ons netwerk op te nemen. Bij hen zijn de daktimmerwerken, dakherstellingen, dakrenovatie of dakonderhoud in uitstekende handen is. Na het doen van offerteaanvraag via het contactformulier ontvangt u meerdere offertes van bedrijven uit uw regio. Deze zijn geheel vrijblijvend, u kiest dus zelf de dakdekker die het beste bij u past. Zij zorgen ervoor dat uw dakonderhoud of dakwerken in korte tijd worden uitgevoerd zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Dakwerker Genk