Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Hasselt

De dakwerken, of roofing werkzaamheden, bestaan uit alle klussen rondom de dakconstructie. Zoekt u een erkend dakdekker uit Hasselt die u kan helpen bij het dakonderhoud, de daktimmerwerken of dakherstellingen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakwerken experts met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Naast de daktimmerwerken en dakherstellingen, kunnen zij u tevens ondersteunen bij een dakrenovatie of een uitgebreid dakonderhoud. Wilt u meer weten over prijzen of mogelijkheden voor de daktimmerwerken, de dakherstellingen, een dakrenovatie of het dakonderhoud? Vul dan het contactformulier op onze offertepagina in. Na uw offerteaanvraag krijgt u meerdere offertes (maximaal 5) toegestuurd van specialisten uit uw regio. Door het vergelijken van deze offertes kunt u besparen op de kosten van de klus. Een win-win situatie dus!

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Denkt u erover na om een dakwerker uit Hasselt in te schakelen? Een dakwerker kan veel voor u betekenen, dakwerken bestaan namelijk uit de vele werkzaamheden. Hij kan allereerst een dakrenovatie uitvoeren. Een dakrenovatie is nodig wanneer de bedekking is beschadigd. Een renovatie is vakwerk, het is dan ook verstandig om dit door een dakwerker te laten doen zodat u zeker weet dat het nieuwe dak lang mee gaat. Uiteraard kan hij bedekking plaatsen. Een roofing vakman kan bovendien dakonderhoud of een reparatie voor u uitvoeren. Of wat dacht u van het aanbrengen van een nieuwe dakconstructie? Als deze zijn levensduur heeft bereikt dan is het verstandig om de dakconstructie te vervangen door een nieuwe. Het is daarnaast belangrijk om dakisolatie aan te laten brengen door een dakwerker, om warmteverlies tegen te gaan. Wilt u meer ruimte creëren op zolder? Een roofing vakman kan een dakkapel voor u installeren. Tot slot kan een dakwerker uit Hasselt een schoorsteenrenovatie uitvoeren en daken reinigen. Nog even in het kort alle werkzaamheden:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dakwerken Hasselt

Roofing service Hasselt

Wilt u er graag voor zorgen dat uw dakbedekking in goede staat blijft? Dan is het noodzakelijk om af en toe enkele roofing werkzaamheden uit te voeren. Het belangrijkste hierbij is het dakonderhoud. Bij het dakonderhoud wordt de dakbedekking gecontroleerd op eventuele beschadigingen en zullen enkele dakherstellingen worden uitgevoerd. Op deze manier wordt de kans op lekkage verkleind. Bij onze roofing service kunt u bovendien terecht wanneer u met spoed een dakdekker nodig hebt voor daktimmerwerken of een dakrenovatie. Onze dakwerken experts ondersteunen u gegarandeerd snel en vakkundig, uw daktimmerwerken en dakherstellingen zijn bij ons in goede handen.

Dakherstellingen Hasselt

Dakherstellingen

Zoals gezegd kan een dakdekker uit ons netwerk in Hasselt u helpen bij diverse klussen op het gebied van de dakwerken. Een voorbeeld hiervan vormen de klussen die vallen binnen de categorie dakherstellingen. Dakherstellingen bevatten met name reparaties aan de houten dakconstructie, of het goedleggen of vervangen van het pannendak. Dakherstellingen worden meestal tijdens een dakrenovatie uitgevoerd en gecombineerd met de daktimmerwerken. Hebt u een vraag over de mogelijkheden en prijzen van dakherstellingen? Wij informeren u graag. Ook voor meer informatie over de daktimmerwerken en de mogelijkheden daarvan bent u bij ons aan het juiste adres.

Roofing Hasselt

Dakrenovatie en dakonderhoud

Uit onderzoek is gebleken dat het noodzakelijk is om periodiek dakonderhoud uit te laten voeren. Het belangrijkste hierbij is het onderhoud van het hemelwaterafvoer, maar ook dakonderhoud van de dakbedekking is zeer belangrijk. Door regelmatig het dakonderhoud toe te passen, kunt u de noodzaak voor een dakrenovatie lange tijd uitstellen. Bij een dakrenovatie zal een dakwerken en roofing expert het gehele dak controleren op beschadigingen en slijtage. Vaak moet bij een dakrenovatie de onderliggende constructie gerepareerd worden. Zoekt u een erkend dakdekker uit Hasselt die u met het dakonderhoud, de dakrenovatie (en de daarbij horende dakherstellingen en daktimmerwerken) kan ondersteunen? Wij helpen u graag!

dakconstructie herstellen Hasselt

Nieuwe dakconstructie

Eén van de dakwerken die uitgevoerd kunnen worden is het plaatsen van een nieuwe dakconstructie. In dat geval wordt niet alleen de bedekking verwijderd en opnieuw geplaatst, maar ook het hele onderdak wordt vernieuwd. Dit wordt gedaan als de dakconstructie is aangetast en daardoor aan vervanging toe is. Dit is bijvoorbeeld het geval als u last hebt van doorgezakte gordingen. Doorgezakte gordingen kunnen ontstaat door gerot, vochtig hout of door een verkeerde constructie of een te zware belasting. Daarnaast is het mogelijk dat de muurplaat, oftewel de houten balk welke horizontaal onder het dak zit, verrot is.

dakpannen reinigen

Dakreiniging

Algen en mos zorgen ervoor dat daken er onverzorgd uitzien, daarnaast veroorzaken ze schade. Dakreiniging is dan ook een belangrijk onderdeel van dakwerken. Een gespecialiseerd reinigingsbedrijf uit Hasselt kan het beste de dakreiniging voor u uitvoeren. Zij zullen allereerst de bedekking en de vervuiling analyseren. Hierdoor kunnen ze de juiste waterdruk en het goede schoonmaakmiddel bepalen. Leien zijn bijvoorbeeld een stuk kwetsbaarder dan dakpannen. De roofing vakmannen uit Hasselt brengen het schoonmaakmiddel aan, laten dit even inwerken en vervolgens spuiten ze de vervuiling van de bedekking met behulp van water. Vervolgens brengen ze een desinfecterend middel aan zodat alles langer schoon blijft.

schoorsteen renoveren

Schoorsteenrenovatie

Uiteraard is ook een schoorsteenrenovatie onderdeel van dakwerken. Met een oude schoorsteen loopt u het risico op lekkages, koolmonoxidevergiftiging en zelfs brand. Tijdig een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren is dan ook erg belangrijk. Een roofing expert uit Hasselt kan verschillende dakwerken op het gebied van een schoorsteenrenovatie uitvoeren. Hij kan bijvoorbeeld de voegen herstellen, wanneer deze los zitten. Hetzelfde geldt voor bakstenen. Zitten deze los? De dakwerker haalt ze eruit en metselt ze opnieuw in. Om lekkages en het poreus worden van voegen te voorkomen kan de roofing vakman de schoorsteen impregneren. Het is daarnaast mogelijk om de schoorsteen te bezetten, waarbij een vochtwerende pleister wordt aangebracht.

plat dak isoleren

Dakisolatie

Tijdens dakwerken wordt er vaak voor gekozen om dakisolatie aan te brengen. U hebt de keuze uit verschillende soorten dakisolatie, de meest gebruikte hiervan zijn op basis van wol. Welke isolatiesoort en plaatsingswijze het beste zijn hangen af van het daktype. Een hellend dak kan lang de buitenkant worden geïsoleerd, in dat geval spreekt men van een sarkingdak. Dakisolatie langs de binnenkant is ook mogelijk bij een hellend dak, hierbij wordt het materiaal tussen het raamwerk van de constructie geplaatst. Het isoleren van platte daken kan op 3 manieren. Bij warme platte daken zit de isolatie langs de binnenkant, bij warme langs de buitenkant en bij omgekeerde platte daken zit de dakisolatie op de waterkerende bedekking.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

De huizen in Hasselt zijn over het algemeen voorzien van een pannendak. Daarnaast vinden wij hier vele platte daken terug, met name bij garages en schuren. Elke dakdekker uit ons netwerk heeft dan ook een ruime ervaring met vele daksoorten, vormen van dakbedekking en het plaatsen van dakgoten. Wilt u graag uw dakbedekking vervangen, of de isolatie van uw platte dak verbeteren? Onze dakwerken specialisten draaien hier hun hand niet voor om. Wij garanderen dat er voor elk dak een goede oplossing is. Bent u benieuwd naar onze roofing diensten of hebt u een vraag over het onderhouden van uw dak? Wij informeren u met alle plezier. Of het nu gaat om de dakherstellingen, de daktimmerwerken of het dakonderhoud uw dakconstructie verkeert snel weer in goede staat.

Dakwerken prijzen

Wilt u binnenkort dakwerken laten uitvoeren in Hasselt en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs? De kostprijs van dakwerken hangt af van verschillende factoren, zoals de soort klus die u wilt laten uitvoeren evenals het gewenste materiaal. De prijs van een dakrenovatie ligt bijvoorbeeld tussen de €30,- en €110,- per m². Deze prijs bestaat uit gemiddelde arbeidskosten en materiaalkosten welke afhankelijk zijn van de soort bedekking. Wilt u warmteverlies tegen gaan bij uw woning in Hasselt? Het is mogelijk om dakisolatie aan te laten brengen. De kostprijs hiervan wordt beïnvloed door de manier van aanbrengen en de gewenste materiaalsoort. Gemiddeld bent u voor dakisolatie tussen de €15,- en €70,- per m² kwijt. In onderstaande prijstabel vindt u nog een aantal voorbeelden van gemiddelde kosten.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / reparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reinigen + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Hasselt?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

Heeft uw woning of een bijgebouw een plat dak, dan zult u deze minimaal eens in de 15 jaar moeten renoveren. De dakbedekking van een plat dak zal na deze periode dermate beschadigd zijn dat de kans op lekkage aanzienlijk stijgt, en dat ook de mogelijke isolatiewaarde sterk daalt. Het voordeel van het bedekken van een plat dak is dat dit relatief eenvoudig is. U kunt dit eventueel zelf uitvoeren. Koop hiervoor de rollen dakbedekking bij een bouwmarkt in Hasselt, en bestel bij een roofing bedrijf de juiste materialen. Hebt u liever praktische ondersteuning of een prijsindicatie van een dakdekker of roofing specialist? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Prijzen

Overweegt u om de dakbekleding van het plat dak te vervangen? Dan moet u rekening houden met prijzen tussen de €40,- en €55,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort dakbekleding dat u kiest. Bij deze kosten zitten het arbeidsloon van de dakdekker, de BTW en de materiaalkosten inbegrepen. Voert u zelf de dakwerken uit? Dan zullen de prijzen lager uitvallen.

Plat dak herstellen Hasselt

Plat dak vernieuwen

Voor het vernieuwen van het platdak hebt u de keuze uit een aantal materialen. Bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt vormen zowel bitumen als synthetisch rubber populaire keuzes. Door het materiaal te vervangen zorgt u ervoor dat de kans op lekkages verkleint en zult u ook de isolatiewaarde van de schuur of het bijgebouw vergroten. Dit levert u op de lange termijn veel geld op.

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken is niet ingewikkeld, maar vergt wel enige handigheid. Het isoleren van platte daken kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van de dakconstructie. Als het mogelijk is,dan adviseren wij om te kiezen voor een isolatie aan de buitenzijde. Hiermee is de kans op lekkage een stuk kleiner, en is de isolatiewaarde een stuk hoger.

overzetdak

Hellend dak

Het hellend dak komt het meeste voor in België. Deze dakvorm bestaat uit verschillende lagen. De bedekking zorgt voor waterdichtheid en uiteraard de uitstraling. Dit wordt op het dakbeschot bevestigd, waarop panlatten zijn aangebracht. In moderne woningen in Hasselt zijn hellende daken ook van dakisolatie voorzien. U hebt bij deze dakvorm de keuze uit verschillende bedekkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leien, dakpannen, riet of zink. Als u een hellend dak wilt renoveren dan is het ook mogelijk om een overzetdak te laten plaatsen door roofing vakmannen uit Hasselt. Hierbij wordt binnen 24 uur een constructie over het dak geplaatst, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Wilt u een dakdekker inschakelen voor het plaatsen van bedekking ten behoeve van een renovatie? in sommige gevallen komt u in aanmerking voor een premie. Zo is er bijvoorbeeld de renovatiepremie, welke zo’n 20% tot 30% van de factuur bedraagt. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zo is er bijvoorbeeld een maximaal belastbaar inkomen. De werken die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere het vernieuwen van de waterdichte bedekking door een dakdekker en het vervangen van dakconstructies. Daarnaast kunt u voor bepaalde roofing klussen de Vlaamse verbeteringspremie ontvangen en een premie voor het plaatsen van dakisolatie via uw netbeheerder.

Nieuwe dakbedekking

Als het plaatsen van een nieuwe bedekking onderdeel is van de dakwerken bij u in Hasselt, dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Bij een hellend dak is het plaatsen van dakpannen door een dakdekker erg populair. Het plaatsen van leien is ook een optie. Woont u in een oude boerderij in Hasselt en bent u op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Dan is het plaatsen van riet door een dakdekker uit Hasselt wellicht de juiste keuze voor u. Op het gebied van platte daken hebt u andere opties. Als men een bedekking moet uitzoeken dan valt de keuze veelal op EPDM of bitumen. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten bedekking.

De meeste schuine daken in Hasselt hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Dakpannen plaatsen Hasselt

Dakpannen

Voor schuine daken vormen dakpannen het meest gebruikte afdekmateriaal. Dakpannen zijn bij de meeste roofing specialisten verkrijgbaar in twee varianten: beton en keramiek. De betonnen pannen vormen een meer recente uitvinding. Dankzij diverse bewerkingen, zoals een coating of impregnatie gaat een pannendak steeds langer mee, en is dakonderhoud relatief eenvoudig. Wilt u graag bij een dakrenovatie het gehele pannendak vervangen? Kijk dan tevens naar eventuele daktimmerwerken en dakherstellingen die moeten worden uitgevoerd. Zo weet u zeker dat de onderliggende dakconstructie van voldoende kwaliteit is, en voorkomt u eventuele daklekkages die het houtwerk kunnen beschadigen. Neem snel contact met ons op!

Prijzen

Van oudsher vormen dakpannen het meest gebruikte materiaal voor de dakbedekking. Dakpannen vormen een relatief goedkope oplossing, omdat de prijzen voor een nieuwe dakpan al beginnen bij €0,60 per stuk. Daarnaast bestaan er ook dakpannen die ongeveer €2,50 per stuk. Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om tweedehands dakpannen aan te schaffen. Hiermee zult u aanzienlijk op de kosten besparen.

Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen vereist enige handigheid, maar is desgewenst wel zelf uit te voeren. Het belangrijkste is dat u begint met het controleren van de dakconstructie. Dit betekent dat u de dakspanten moet nakijken op eventuele houtrot of andere beschadigingen. Daarna kunt u de dakpannen leggen. Zorg ervoor dat elke dakpan de volgende overlapt, zo voorkomt u ernstige lekkages.

Soorten dakpannen

Er bestaan een groot aantal soorten dakpannen, welke u allemaal kunt kiezen bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt. De eerste keuze die u moet maken is tussen dakpannen van beton en keramiek. Daarnaast moet u kiezen tussen de vele modellen en vormen. Welke vorm het meest geschikt is, is afhankelijk van het soort hellingshoek dat het dak heeft. Onze dakdekker geeft u graag advies.

prijs leien dakbedekking

Leien dakbedekking

Leien werden van oorsprong gemaakt van leistenen, maar tegenwoordig ook van bitumen of kunststof. Dakleien gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Ze zijn toepasbaar op hellende daken en hebben vele voordelen. Natuurleien zijn namelijk onderhoudsvrij, kleurvast, onbrandbaar, duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden. Ze kosten gemiddeld tussen de €55,- en €199,- per m². Bitumenleien zijn erg betaalbaar, flexibel, geluidswerend, licht van gewicht en verkrijgbaar in vele vormen. Deze kosten tussen de €30,- en €40,- per m². Kunstleien hebben dezelfde uitstraling als natuurleien maar ze zijn voordeliger. Daarnaast is het mogelijk om ze om verticale en complexe oppervlakken te plaatsen. Als u kunstleien wilt plaatsen dan bent u gemiddeld tussen de €30,- en €65,- per m² kwijt.

rieten dak

Rieten dak

Wilt u uw woning in Hasselt voorzien van een rieten dak? Riet heeft een hele stijlvolle en ambachtelijke uitstraling. Het materiaal is bovendien erg duurzaam en het heeft een hoge isolatiewaarde. Riet kan alleen worden toegepast op daken met een minimale hellingshoek van 45 graden, in verband met de hemelwaterafvoer. Er bestaan 2 soorten rieten daken. De traditionele versie, waarbij het riet op latten wordt aangebracht waardoor het ook aan de binnenkant zichtbaar is. De andere optie is het schroefdak waarbij het riet op een dichte ondergrond wordt geschroefd. Een rieten bedekking gaat zo’n 35 jaar mee en kost gemiddeld tussen de €90,- en €95,- per m².

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is op het moment erg populair voor het afdekken van het plat dak. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, het is een product dat een hoge flexibiliteit heeft, en goed bestand is tegen temperatuurverschillen. EPDM wordt ook wel rubber genoemd, alhoewel een rubberen dakbedekking van meerdere basisstoffen kan worden gemaakt. EPDM is verkrijgbaar bij vrijwel elke dakwerken expert, en heeft aantrekkelijke prijzen. Wilt u zonder hulp van een dakdekker de dakafdekking leggen? Houdt dan rekening met de afwatering, een minimaal afschot van 1.6%, rekeninghoudend met de doorbuigingseis is volgens het Bouwbesluit voldoende om plasvorming en sneeuwbelasting te voorkomen.

Prijzen

Het alternatief voor bitumen op uw platdak is EPDM. Het materiaal is tegenwoordig steeds populairder als basismateriaal, omdat het een zeer lange levensduur heeft. Dit betekent echter ook dat de prijzen voor het aanbrengen van EPDM een stuk hoger worden. U moet rekening houden met kosten rond de €50,- per vierkante meter als u een dakdekker uit Hasselt voor het werk inschakelt.

EPDM dakbedekking plaatsen

EPDM plaatsen

Het plaatsen van EPDM is een klus waarvoor veel mensen de hulp van een erkend dakwerken specialist inschakelen. Het is echter ook mogelijk om dit zelf te doen. Het plaatsen van EPDM is niet heel lastig, mits u over de goede materialen beschikt. Het belangrijkste bij het leggen van het rubber is dat u eerst de maten neemt. Zo bespaart u aanzienlijk op de kosten.

Voor- en nadelen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hasselt de vraag wat de voor- en nadelen zijn van het plaatsen van EPDM. Het grootste voordeel is dat het product een zeer lange levensduur heeft. Gemiddeld is dit een levensduur van ongeveer 40 jaar. Het nadeel in vergelijking met andere producten is dat EPDM een relatief hoge prijs heeft. Maar dit is het wel waard.

Bitumen dakbedekking repareren Hasselt

Bitumen

Naast EPDM is ook bitumen een geschikt product voor het bedekken van het plat dak. Bitumen wordt gedestilleerd uit ruwe aardolie, en kan zo in de natuur worden gevonden. Het voordeel van bitumen is dat het een zeer duurzaam product is. De hoge waterdichtheid en de bestendigheid tegen UV-straling vormen andere positieve eigenschappen. Naast de voordelen kent bitumen ook enkele nadelen. Zo heeft het materiaal een hoge brandbaarheid en is het afhankelijk van de kwaliteit van de bitumen hoe hoog de levensduur is, en hoe sterk de positieve punten zijn. Neem contact op met een specialist in dakwerken en roofing voor meer informatie.

Prijzen

Eén van de materialen die wij bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt regelmatig op platte daken plaatsen is bitumen. Bitumen is een relatief goedkoop materiaal, dat vele voordelen heeft. De kosten voor het leggen van bitumen hangen af van de mate waarin u zelf aan de slag gaat. Laat u een dakdekker alle klussen uitvoeren? Dan worden de kosten ongeveer €40,- per m².

Bitumen dakbedekking repareren

Het repareren van de dakbedekking is een eenvoudige techniek waarmee u de levensduur van de bekleding aanzienlijk kunt verlengen. Het repareren van de dakbedekking is eventueel door u zelf uit te voeren. Schaf hiervoor de nodige materialen bij de lokale bouwmarkt in Hasselt aan en lees de nodige handleidingen. Wilt u zeker zijn van het juiste resultaat? Schakel dan een dakdekker in.

APP en SBS

Bitumen is een basisproduct, dat wij op diverse manieren kunnen verwerken. Twee bewerkingen die wij aanbieden bij ons dakwerken bedrijf in Hasselt zijn APP en SBS. APP is een bewerking die een goede bestendigheid heeft tegen zonlicht. SBS is minder goed bestand tegen de zon, maar kent een betere hechting. Hierdoor is het geschikt als u snel last hebt van lekkage.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Hasselt, die u kan ondersteunen bij diverse klussen op het gebied van de dakwerken? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met vele roofing specialisten die u onder andere kunnen helpen bij: dakonderhoud, dakrenovatie, het reinigen van dakgoten, dakherstellingen en daktimmerwerken. Bent u benieuwd naar de prijs van een klus? Neem dan contact met ons op via de offerteformulier. Wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes toe van roofing professionals uit de regio. Deze kan u op prijs vergelijken op zo in contact te komen met de dakdekker die de scherpste prijs biedt.

Dakdekker Hasselt