Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Kortrijk

Wie hulp nodig heeft bij een dakrenovatie kan hiervoor het beste de hulp van een erkend dakwerken of roofing expert uit Kortrijk inschakelen. Onder de term dakwerken vallen vele verschillende klussen zoals het dakonderhoud, maar ook dakherstellingen en daktimmerwerken vormen hier onderdeel van. Bent u benieuwd naar de kosten voor één van de dakwerken of hebt u een vraag over onze roofing specialisten? Aarzel dan niet om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen via onze offertepagina. Wij zijn een netwerk van dakwerker werkzaam in heel Vlaanderen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de aan ons gelieerde bedrijven het dakonderhoud, de daktimmerwerken, dakherstellingen of de dakrenovatie snel en vakkundig voor u afhandelen. Door het vergelijken van de diverse offertes kunt u kiezen voor de dakdekker met de scherpste prijs, of voor het bedrijf dat snel de klus kan uitvoeren. De keus is aan u!

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Hebt u verschillende dakwerken die u wilt laten uitvoeren, en twijfelt u of u hiervoor een dakwerker kunt inschakelen? Een dakwerker uit Kortrijk is beschikbaar voor vele verschillende werkzaamheden. Het is allereerst mogelijk om hem daktimmerwerken te laten doen, zoals het plaatsen van een dakraam of dakkapel. Daarnaast kan hij een gehele nieuwe dakconstructie plaatsen als deze verrot is of is door gaan zakken. Een dakwerker kan bovendien de bedekking, zoals dakpannen plaatsen of vervangen als de levensduur hiervan is bereikt. Wilt u ervoor zorgen dat de nieuwe geplaatste bedekking vervolgens lang meegaat? De dakwerker is ook beschikbaar voor onderhoud. Daarnaast kan hij dakherstellingen en renovaties uitvoeren, indien nodig. Het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie of dakreiniging behoren tevens tot de werkzaamheden. En kan uw schoorsteen wel een opknapbeurt gebruiken? De vakman is ook beschikbaar voor schoorsteenrenovaties. Wilt u in de toekomst zo weinig stookkosten betalen en wilt u daarom isolatie aanbrengen? Een dakwerker doet dit graag voor u. U kunt dakwerkers uit Kortrijk dus inschakelen voor de volgende werkzaamheden:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dakwerken Kortrijk

Roofing service Kortrijk

Naast het begrip dakwerken, wordt ook wel de term roofing service gebruikt. De specialisten van onze roofing service hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied. Zo kunnen onze roofing professionals u ondersteunen bij het dakonderhoud, maar een dakrenovatie is bij hen eveneens in goede handen. Andere dakwerken die onze roofing experts voor u uit willen voeren zijn de daktimmerwerken en dakherstellingen wanneer er iets beschadigd is. De kosten voor het inschakelen van een roofing professional hangen af van de mate van de beschadigingen aan de dakconstructie, het type materiaal wat er op het dak ligt en de hoeveelheid tijd die zij kwijt zijn aan de dakherstellingen. Uw dakwerken zijn bij ons in uitstekende handen.

Daktimmerwerken Kortrijk

Dakherstellingen

Hoe goed u ook het dakonderhoud verzorgt, u loopt altijd de kans op beschadigingen aan de dakconstructie. U kunt hierbij denken aan houtrot maar schimmel of gescheurde dakbedekking vormen tevens mogelijke problemen. Een dakdekker uit ons netwerk in Kortrijk kan deze schade voor u repareren. Wij categoriseren alle soorten reparaties onder de term dakherstellingen. Het herstellen van de dakgoten of het dichtkitten van naden bij het dakraam vormen dakherstellingen die een dakdekker bijvoorbeeld uitvoert. Dankzij de dakherstellingen blijft de dakbedekking langere tijd in goede staat. De daktimmerwerken vormen een speciaal soort dakherstellingen. De daktimmerwerken kunt u dan ook het beste overlaten aan een dakdekker.

Dakrenovatie Kortrijk

Dakrenovatie en dakonderhoud

Eén van de zaken die u zelf zou kunnen afhandelen op het gebied van het dakonderhoud is het reinigen van de dakgoten. Dergelijk dakonderhoud is niet ingewikkeld, maar zorgt ervoor dat u geen last krijgt van lekkage en overige vochtproblemen. Is er heel wat dakonderhoud dat moet worden uitgevoerd? Dan noemen wij dit wel een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie zal een dakdekker of roofing expert uit Kortrijk de nodige dakonderdelen vervangen of repareren. Het kan gaan om het vernieuwen van de schoorsteen, het herstellen van de dakramen of het plaatsen van een volledig nieuwe dakbedekking. Een dakrenovatie neemt vaak veel tijd in beslag.

dakherstellingen Kortrijk

Nieuwe dakconstructie

Door verschillende factoren kan de dakconstructie verouderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat deze gaat rotten door insecten of vocht. Daarnaast is het mogelijk dat de dakconstructie te zwaar belast is of dat er een constructiefout in zit. Is de dakconstructie van uw woning in Kortrijk niet meer in goede staat? Dan moet u deze, in verband met uw eigen veiligheid, laten vervangen door roofing specialisten uit Kortrijk. Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie is een grote klus. De roofing vakmannen moeten namelijk eerst de dakbedekking, het dakbeschot en de aangetaste dakconstructie verwijderen. Vervolgens moeten ze dit allemaal opnieuw plaatsen.

dak ontmossen Kortrijk

Dakreiniging

Algen en mossen kunnen ervoor zorgen dat dakpannen poreus worden. Hierdoor is het mogelijk dat water via kleine scheurtjes in de dakpannen naar binnen sijpelt. Hierdoor kan schade aan de dakconstructie en uw woning ontstaan. Het ziet er bovendien niet mooi uit als de overkapping van uw huis in Kortrijk onder de mossen en algen zit. Dakreiniging is daarom erg belangrijk. Een roofing expert zal hiervoor eerst uw huis inspecteren om te kijken hoe hardnekkig de vervuiling is en in welke staat de bedekking zich bevindt. Vervolgens brengt hij eventueel een reinigingsmiddel aan en als deze is ingewerkt dan spuit hij alles schoon met een hogedrukspuit.

schoorsteen voegen Kortrijk

Schoorsteenrenovatie

Door verschillende weersomstandigheden en andere factoren zoals mossen en algen is het goed mogelijk dat uw oude schoorsteen in slechte staat is. Het is belangrijk om in dat geval zo spoedig mogelijk een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren. Als u dit niet doet dan loopt u kans op lekkages en in een uiterste geval een vergiftiging door koolmonoxide. Een schoorsteenrenovatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. In de meeste gevallen wordt het voegwerk vervangen door de roofing specialist. Het is ook mogelijk om het rookkanaal door een flexibele pijp te vervangen. Wilt u voorkomen dat de schoorsteen wordt aangetast door bijvoorbeeld mossen? Laat deze dan impregneren tijdens de schoorsteenrenovatie.

dak isoleren Kortrijk

Dakisolatie

Circa 25% van de warmte verlaat woningen via de daken. Het plaatsen van dakisolatie is daarom een goed idee voor het milieu én uw portemonnee. U hebt de keuze uit verschillende isolatiesoorten. Glaswol is één van de meest gebruikte, het wordt voornamelijk bij hellende daken toegepast. EPS, PIR en PUR zijn geschikt voor zowel hellende als platte daken. Bij platte daken kan de roofing specialist het isolatiemateriaal onder of boven de bedekking plaatsen. Bij een hellend dak kan de isolatie aan de binnenkant of aan de buitenkant geplaatst worden. U behaalt de hoogst mogelijke isolatiewaarde als u het isolatiemateriaal aan de buitenzijde laat aanbrengen.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Elke dakwerken professional heeft een ruime ervaring met alle roofing technieken die er bestaan. Dit betekent dat een dakdekker u niet alleen kan ondersteunen bij het dakonderhoud, de dakrenovatie, daktimmerwerken of dakherstellingen, maar dat zij tevens voor u een groen dak kunnen aanleggen of de dakisolatie kunnen plaatsen. Wij garanderen dat wij voor elke daksoort de allerbeste oplossing bieden. Zo geniet u snel van een optimaal wooncomfort. De prijs voor het afhandelen van de dakwerken wordt bepaald door de tijd die wij kwijt zijn aan het werk en de materiaalkosten. Heeft u bijvoorbeeld een lekke dakgoot in Kortrijk? Dan verzekeren wij u van een hoge kwaliteit van afwerking bij u in Kortrijk.

Dakwerken prijzen

Schakelt u een roofing specialist uit Kortrijk in voor het uitvoeren van dakwerken? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de soort dakwerken, de gewenste materiaalsoort, de soort dakvorm en de afmetingen hiervan. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe bedekking laten leggen door een dakdekker? Dan moet u rekening houden met een kostprijs van €22,- tot €199,- per m². Deze kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen materiaal. Wilt u ieder jaar onderhoud laten uitvoeren door een roofing specialist? De kosten hiervoor bedragen circa €80,- tot €140,- per jaar. Gaat uw voorkeur uit naar een dakrenovatie? De kostprijs hiervan ligt tussen de €30,- en €110,- per m². U vindt in de prijstabel gemiddelde prijzen van de verschillende dakwerken.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / reparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reinigen + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Kortrijk?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

De meeste woningen in Kortrijk hebben schuine daken, dit is handiger in verband met de hemelwaterafvoer. Bijgebouwen en schuren daarentegen hebben vaker een plat dak omdat dit goedkoper is om te bouwen. Kiest u ervoor om zelf een plat dak te installeren, dan moet u rekening houden met deze afwatering. Laat het dakoppervlak altijd schuin aflopen richting de dakgoten. Bent u vaak aan het werk in de ruimte met het plat dak? Overweeg dan om het dakoppervlak te isoleren. Dit zorgt ervoor dat u aanzienlijk bespaart op de stookkosten, en u verdient de investering dan op de lange termijn wel weer terug.

Prijzen

Wie een plat dak laat bouwen door een erkend dakdekker moet rekening houden met een aantal kostenposten. Eén van deze factoren is de afmeting van het dakoppervlak, maar het materiaal wat u voor de dakbedekking heeft de grootste invloed op de uiteindelijke prijs. Door het vergelijken van diverse dakwerker offertes kunt u geld besparen op de dakwerken die u voor ogen heeft.

Plat dak Kortrijk

Plat dak vernieuwen

De dakbekleding van een plat dak zal, afhankelijk van het soort materiaal, ongeveer 25 tot 40 jaar meegaan. Daarna is het noodzakelijk om de dakbedekking te vernieuwen, omdat er anders een grotere kans is op lekkage en andere vochtproblemen. Laat u de dakbedekking herstellen door een roofing professional door Kortrijk? Vraag dan ook om een check op de onderliggende dakconstructie.

Plat dak isoleren

Wij gaven al aan dat het besparen op de stookkosten goed mogelijk is door het isoleren van het plat dak. Het toepassen van een dakisolatie kan zowel aan de binnenkant als buitenzijde van het dakoppervlak. Onze dakwerken experts adviseren om te kiezen voor een dakisolatie aan de buitenkant. Dit levert de beste resultaten op, zeker op de lange termijn. Tevens verliest u hier geen m² mee.

schuine dakbedekking

Hellend dak

Het grootste deel van de daken in Vlaanderen is hellend. Daken mogen pas hellend worden genoemd als de schuintehoek 5 graden of meer is. U hebt bij hellende daken de keuze uit verschillende soorten bedekking, waaronder dakpannen, leien en riet. Men kiest er vaak voor om een dakkapel te laten plaatsen door een roofing specialist uit Kortrijk. Hierdoor ontstaat direct meer licht en ruimte op de zolder. Wilt u een hellend dak renoveren? Het is mogelijk om een overzetdak te plaatsen. Deze constructie bestaat uit een houten frame en lichtmetalen dakpanelen. Deze constructie wordt op uw dak gemonteerd waardoor deze er binnen 24 uur weer als nieuw uitziet.

dakwerken prijzen

Premie dakwerken?

Als u dakwerken laat uitvoeren door een roofing specialist, dan komt u in aanmerking voor een aantal premies. Het is allereerst mogelijk dat er premies in uw gemeente gelden. Dit verschilt per gemeente, het is dan ook verstandig om hierover met hen contact op te nemen. Landelijk geldt de renovatiepremie. U moet hiervoor voor een minimum van €2.500,- aan facturen kunnen voorleggen. Bij dakwerken komt u hiervoor in aanmerking als u de overkapping van uw dak gedeeltelijk of helemaal vernieuwd. Daarnaast komt u wellicht in aanmerking voor de Vlaamse verbeteringspremie en een subsidie voor dakisolatie via uw netbeheerder.

Nieuwe dakbedekking

Wilt u een nieuwe bedekking laten leggen door een dakdekker uit Kortrijk? U kunt tussen verschillende soorten bedekking kiezen. Bij platte daken valt de keuze veelal op bitumen of EPDM. Bij een hellend dak hebt u iets meer keuze. Wilt u uw woning in Kortrijk een karakteristieke en natuurlijke uitstraling geven? Dan riet wellicht de juiste keuze voor u! Als u hier niet van houdt dan hebt u nog vele andere opties zoals leien en uiteraard dakpannen. Dakpannen zijn tegenwoordig nog steeds het meest populair. In de volgende kopjes gaan wij dieper in op de verschillende soorten bedekking die een dakdekker kan aanbrengen.

De meeste schuine daken in Kortrijk hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Dakpan herstellen Kortrijk

Dakpannen

Wie in Kortrijk woont heeft hoogstwaarschijnlijk dakpannen op het schuin dak liggen. Dakpannen vormen een goedkope oplossing voor de dakbedekking en zullen bij het juiste dakonderhoud bovendien lange tijd meegaan. Bij het dakpannen onderhoud moet u bijvoorbeeld denken aan het regelmatig aanbrengen van een nieuwe coating over de pannen om zo de kans op mos en algen te verkleinen. Daarnaast is het tevens van belang dat u een verschoven dakpan altijd direct weer teruglegt. Op deze wijze voorkomt u dat schimmel, houtrot of andere vochtproblemen ontstaan. Onze roofing experts uit Kortrijk raden bovendien aan eens in de 20 jaar een dakrenovatie te laten afhandelen.

Prijzen

De prijs voor een dakpan is afhankelijk van het soort dakpan dat u kiest, en de staat van de pan. Het is mogelijk om dakpannen aan te schaffen van ongeveer €0,60, maar ook van €2,50 per dakpan. Kiest u voor tweedehands dakpannen dan is het mogelijk om de aanschafkosten nog verder naar beneden te brengen. Koop altijd genoeg dakpannen in één keer. Vergelijk de offertes van diverse dakwerkers en kies voor de beste deal!

Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen is een klus waarvoor u niet perse de ondersteuning van een roofing specialist uit Kortrijk nodig hebt. Het werk begint bij een controle van de dakspanten. Als deze niet in goede staat verkeren dient u deze te vervangen. Leg vervolgens elke dakpan deels over de onderliggende, zodat u de kans op lekkage zo laag mogelijk houdt.

Soorten dakpannen

Er bestaan veel dakpansoorten, welke u allemaal kunt aanschaffen bij een dakdekker uit ons netwerk. Het is afhankelijk van uw budget, de hellingshoek van het dak en de eisen die u aan het materiaal stelt voor welke variant u moet kiezen. Het grootste verschil tussen de dakpansoorten die wij aanbieden is het materiaal (klei of beton) en de vormgeving (golvend of vlak).

dakpannen leggen Kortrijk

Leien dakbedekking

Een dakdekker uit Kortrijk kan naast dakpannen ook leien voor u leggen. Zoals de naam al zegt werden leien vroeger gemaakt van leisteen. Dit is tegenwoordig nog steeds het geval, maar u hebt nu ook de keuze uit andere materialen. Natuurleien zijn duurzaam en watervast. Omdat het een natuurproduct is, is niet elke lei hetzelfde. Dit geeft daken bedekt met leien een unieke uitstraling. Als u de natuurleien te duur vindt, dan zijn kunstleien wellicht iets voor u. Deze lijken erg op de originele versie, maar ze zijn goedkoper, makkelijker in onderhoud en lichter. Leien kosten tussen de €30,- en €199,- per m².

dakkapel plaatsen Kortrijk

Rieten dak

Riet geeft u woning een unieke uitstraling. Dit materiaal komt vooral goed tot zijn recht bij woningen met een landelijke stijl. Wilt u riet door een dakdekker laten leggen? Hij kan dit op twee manieren doen. Bij de open constructie legt de dakdekker het riet rechtstreeks op de latten. Hierdoor is het materiaal van de binnenkant te zien, het zorgt bovendien voor een goede ventilatie. Dit betekent echter ook dat de isolatiewaarde lager is dan bij de gesloten constructie. Hierbij brengt de dakdekker het riet aan op een multiplex of isolatieplaat. De kostprijs van een rieten dak ligt tussen de €90,- en €95,- per m².

EPDM dakbedekking

Eén van de vele soorten dakbedekking die wij bij uw woning in Kortrijk kunnen aanbrengen is de EPDM dakbekleding. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een verzameling aan elementen die samen zorgen voor een soort rubber met een hoge elasticiteit. EPDM wordt dan ook wel een hightech synthetisch rubber genoemd. Kiest u ervoor om EPDM te gebruiken als uw dakbekleding voor het plat dak? Dan raden wij aan om de exacte maten van het dakoppervlak goed door te geven. Een dakdekker of roofing specialist uit Kortrijk zal vervolgens het materiaal exact op maat snijden, zodat u niet teveel kosten betaalt.

Prijzen

De prijs voor het aanbrengen van EPDM is relatief hoog in vergelijking met andere materialen. U moet rekening houden met een minimale prijs van ongeveer €50,- per m². Daarna komen hier nog extra kosten bovenop zoals het uurloon van een dakwerken professional. Kiest u ervoor om een deel van het werk eigenhandig toe te passen, dan zult u op de plaatsingskosten besparen.

dakonderhoud Kortrijk

EPDM plaatsen

Bij het plaatsen van synthetisch rubber maakt een dakdekker over het algemeen gebruik van een speciale lijm en primer, die met het rubber zullen hechten. Voordat het aanhechten mogelijk is, moeten wel alle dakherstellingen, daktimmerwerken en achterstallig dakonderhoud zijn uitgevoerd. De plaatsing van EPDM is relatief eenvoudig, toch adviseren wij de inzet van een dakwerken specialist om de kwaliteit van de dakbedekking te garanderen.

Voor- en nadelen

Bij vele woningen in Kortrijk hebben wij al een dakbescherming van EPDM aangebracht. Dit komt doordat het product vele voordelen kent. Zo is het bijvoorbeeld een optie om deze ondergrond te gebruiken voor het maken van een groendak, en is het materiaal uitstekend bestand tegen de weersinvloeden. Het grootste nadeel is de hoge prijs, al trekt de lange levensduur dit weer gelijk. Vraag de dakdekker advies om te kijken welk materiaal het beste bij uw woningsituatie past.

dakbedekking Kortrijk

Bitumen

Een ander product dat menig dakdekker toepast voor het bedekken van platte daken is bitumen. Het is een product dat traditioneel veel gebruikt werd, maar dat tegenwoordig iets minder populair is. Bitumen is een bijproduct van de product van ruwe aardolie. Door een destillatieproces scheidt men vervolgens de bitumenelementen van de rest van de aardolie. Hoewel bitumen als dakbekleding een vast product is, spreekt men ook wel van teer als het gaat over dit materiaal. Vroeger werd het bijvoorbeeld tevens gebruikt voor het afdichten van schepen. Bitumen is onder andere waterdicht, bestand tegen chemische stoffen en kent een goede hechting.

Prijzen

De prijs voor het laten aanbrengen van een bitumenlaag op uw plat dak is afhankelijk van de mate waarin onze roofing expert uit Kortrijk nog andere klussen moet uitvoeren. Kiest u voor een volledige dakrenovatie, dan zitten de kosten voor het aanbrengen van de bitumenlaag bij de prijs inbegrepen. Is alleen een nieuwe deklaag nodig? Dan valt de prijs rond de €40,- per m².

Bitumen dakbedekking repareren

Bitumen is relatief gevoelig voor het proces van vorst en dooi. Dit proces kan ervoor zorgen dat er scheuren in de deklaag komen, welke natuurlijk snel verholpen moeten worden. Is er door de scheur houtrot ontstaan? Los dit dan eerst op en breng daarna pas de nieuwe bitumenlaag aan. Maak gebruik van een goede lijm en plaats een extra stuk over de scheur. Benieuwd naar de prijzen voor deze reparatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

APP en SBS

Standaard bitumen dat men van oudsher toepaste was niet elastisch en kon niet goed tegen UV-straling. Om de kwaliteit van het materiaal te verbeteren verwerkt men nu verschillende andere producten met het basismateriaal. APP en SBS vormen twee van de bekendste verwerkingen die de experts uit ons dakwerken netwerk in Kortrijk toepassen. Beide technieken verlengen de levensduur van uw dakbekleding.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakwerken expert die u kan ondersteunen bij een dakrenovatie, daktimmerwerken of dakherstellingen? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met verschillende dakdekkers met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Zij voeren uw dakwerken snel en vakkundig uit. Wilt u weten welke voorwaarden er verbonden zitten aan een bepaalde klus? Aarzel dan niet om bij ons een meerdere vrijblijvende offertes (maximaal 5) aan te vragen. Vergelijk de prijzen uit de offertes die u ontvangt van de diverse dakwerkers en maak een afspraak met dakdekker die het beste bij u past!

Dakwerken prijzen Kortrijk