Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Maasmechelen

Wanneer u op zoek bent naar een professional die u kan helpen bij het dakonderhoud of de dakrenovatie, dan zult u al snel terecht komen bij een dakwerken expert. Een specialist op het gebied van de dakwerken kan echter veel meer voor u betekenen dan enkel het uitvoeren van het dakrenovatie of –onderhoud. De dakdekkers uit ons netwerk hebben bijvoorbeeld tevens ervaring met het afhandelen van dakherstellingen, daktimmerwerken en het reinigen van regenpijpen en dakgoten. Wij zijn een netwerk van dakspecialisten werkzaam in Vlaanderen. Zo zijn er ook roofing experts in de regio van Maasmechelen werkzaam. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan, welke u kunt vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod.

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

In principe zijn alle mogelijke dakwerken werkzaamheden die u aan een dakwerker uit Maasmechelen kan overlaten. Zo is het een mogelijkheid om een dakdekker in te schakelen voor kleinere dakwerken. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van uw dakpannen of roofing, het reinigen en ontmossen van uw dakbedekking en schoorsteenvegen. Maar een dakwerker uit Maasmechelen kan u ook ondersteunen bij grotere dakwerken. Hieronder verstaan wij het plaatsen van een nieuwe dakconstructie, de montage van een nieuw dakraam of het renoveren van uw schoorsteen. Hieronder staat een kort overzicht van verschillende werkzaamheden op het gebied van dakwerken:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dakwerken Maasmechelen

Roofing service Maasmechelen

Hoewel in België het meest wordt gesproken over dakwerken, maken wij ook wel gebruik van de overkoepelende term roofing service voor onze werkzaamheden. Binnen onze roofing service werken verschillende professionals die elk hun eigen specialisatie hebben. Zo zijn bij ons bedrijven aangesloten die zich voornamelijk richten op daktimmerwerken en dakherstellingen, terwijl anderen een betere keuze vormen voor het aanleggen van dakbedekking. Wat uw wens ook is op het gebied van het dakwerk, wij brengen u altijd in contact met de vakman uit Maasmechelen die u hierbij zou kunnen ondersteunen. Bent u benieuwd naar onze werkwijze, of wilt u meer weten over de kosten voor onze roofing service? Een dakdekker uit ons netwerk informeert u met plezier over de mogelijkheden voor dakherstellingen en daktimmerwerken of een dakrenovatie.

Dakherstellingen Maasmechelen

Dakherstellingen

Traditioneel stond de term dakwerken voor elke klus die te maken had met het waterdicht maken van de dakbedekking. Vandaag de dag vallen er echter diverse klussen onder de categorie dakwerken. Zo helpen wij u bijvoorbeeld graag met dakonderhoud, dakrenovatie, daktimmerwerken en ook met dakherstellingen. Al deze vakgebieden overlappen elkaar natuurlijk wel enigszins, maar hebben weldegelijk een eigen specificatie. Zo kunnen dakherstellingen worden uitgevoerd binnen de dakrenovatie, en is het tevens een specifiek deel van het dakonderhoud. Daktimmerwerken hoeven echter geen dakherstellingen in te houden. Onder de dakherstellingen verstaan we elke klus waarbij het dak niet hoeft te worden gerenoveerd, maar waarbij een kleine reparatie voldoende is om de werking te optimaliseren. Een dakdekker of roofing specialist uit Maasmechelen kan deze voor u afhandelen.

Roofing Maasmechelen

Dakrenovatie en dakonderhoud

Onze roofing experts zijn beschikbaar voor elke klus op het gebied van de dakwerken, maar voeren over het algemeen voornamelijk dakonderhoud uit. Bij het dakonderhoud kijken onze experts uit Maasmechelen naar de staat van de dakbedekking, en of deze verschoven is. Naast de dakbekleding worden ook de dakgoten en regenpijpen gecontroleerd op verstoppingen. Door het dakonderhoud periodiek af te laten handelen door een dakdekker, zorgt u ervoor dat de dakbedekking een lange levensduur behoudt, en dat daklekkages worden voorkomen. Een dakrenovatie is een intensief onderdeel van de dakwerken. Bij een dakrenovatie wordt de gehele dakbedekking, en soms ook de dakconstructie opnieuw geplaatst. Wilt u weten of u beter kunt kiezen voor dakonderhoud of dakrenovatie? Onze roofing experts zal u hierover de nodige informatie geven.

nieuwe dakconstructie

Nieuwe dakconstructie

De dakconstructie is verantwoordelijk voor het dragen van het volledige gewicht van uw dak. Wanneer deze zijn doorgezakt is het vaak nog niet noodzakelijk om een geheel nieuwe dakconstructie te plaatsen. In de meeste gevallen slaagt de specialist er namelijk in om de structuur te versterken. Dit doet hij door extra balken aan te brengen. In sommige situaties is een nieuwe dakconstructie echter onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als de gordingen na verloop van tijd rot geworden zijn. Over het algemeen is het verstandig om deze werkzaamheden in het voorjaar uit te voeren, omdat u minder rekening hoeft te houden met de weersomstandigheden.

Het vervangen van een gehele of gedeeltelijke dakconstructie is prijzig, bespaar tot 30% op de klus door offertes te vergelijken.

dak reinigen Maasmechelen

Dakreiniging

Door neerslag komt het regelmatig voor dat daken in Maasmechelen vuil worden. Na verloop van tijd merkt u dat er een groene aanslag op uw dakpannen ontstaat. Dit zijn bijvoorbeeld algen of mos. Dit ziet er slordig uit en doet de waarde van uw woning dalen. Maar daar komt bij dat de vervuiling slecht is voor het materiaal, waardoor de kwaliteit verminderd. Het is dus erg belangrijk dat u bij vervuiling een dakreiniging laat uitvoeren. Ook voor deze dakwerken kunt u een dakdekker of roofing specialist inschakelen. Welke methode van dakreiniging het meest geschikt is, is afhankelijk van het type vervuiling en uw dakbedekking.

schoorsteenrenovatie kosten

Schoorsteenrenovatie

Veel klanten onderschatten het belang van een goede schoorsteen. Bij achterstallig onderhoud loopt u risico op lekkages en andere vochtproblemen. Wanneer uw schoorsteen verouderd is, is het daarom belangrijk om een dakwerker uit Maasmechelen in te schakelen voor renoverende dakwerken. Na een inspectie voert de dakdekker de volgende dakwerken uit: allereerst verwijdert hij het oude lood- en voegwerk. Indien nodig vervangt hij daarna een gedeelte van het metselwerk. Na een reiniging plaatst de roofing specialist vervolgens nieuw loodwerk en zal hij tevens het voegwerk herstellen. De laatste stap in het proces is het impregneren van de schoorsteen.

dak isoleren

Dakisolatie

Eén van de kleinere dakwerken waarvoor een dakdekker uit Maasmechelen kan inschakelen, is het isoleren van uw dak. Dit is, zowel bij een hellend als bij een plat dak, mogelijk vanaf de buitenkant en de binnenkant. Bij hellende daken kiezen klanten voornamelijk voor isolatie vanaf de binnenzijde, omdat dit een stuk voordeliger is. Bij platte daken wordt het isolatiemateriaal echter niet vaak meer aan de binnenzijde geplaatst. Dit komt omdat het op deze manier moeilijk is om voor voldoende ventilatie te zorgen. Dit zorgt voor condensatieproblemen. Bovendien is de dakconstructie niet beschermd door het isolatiemateriaal, waardoor het gevoeliger is voor de grote verschillen in temperatuur.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Heeft uw woning in Maasmechelen een traditionele rieten dakbedekking? Wilt u weten welke soort dakbekleding het meest geschikt is voor uw plat dak? Of bent u op zoek naar een soort dakpannen die u ergens bent tegengekomen? Er bestaan vele soorten daken, die elk hun eigen kenmerken hebben. Dankzij ons brede netwerk is er echter altijd een dakdekker in uw regio aanwezig die uw vragen zal beantwoorden, en u desgewenst bij kan staan bij het nodige dakonderhoud, repareren van dakgoten of een speciale dakrenovatie. Daarnaast zijn onze dakwerken professionals uit Maasmechelen tevens beschikbaar voor het uitvoeren van dakherstellingen en daktimmerwerken. Deze daktimmerwerken omvatten alle klussen met houten constructies zoals sommige dakkapellen, of de kozijnen van een dakraam. Bij een dakrenovatie zitten over het algemeen de daktimmerwerken en dakherstellingen ingesloten. Welk probleem of welke vraag u verder ook heeft: wij zorgen voor een juiste oplossing voor ieder dak!

Dakwerken prijzen

Wij verdelen de verschillende dakwerken over 4 verschillende categorieën: een dakrenovatie, -isolatie, dakonderhoud en het plaatsen van een dakkapel. Wat uw dakwerken u gaan kosten is dan ook grotendeels afhankelijk van het type dakwerk dat u laat uitvoeren. Het plaatsen van een dakkapel is een vrij kostbare investering bijvoorbeeld, dit kost klanten uit Maasmechelen gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-. Bent u toe aan een dakrenovatie omdat de dakconstructie bijvoorbeeld vernieuwd moet worden? Dit kost gemiddeld €1.700,-. Een schoorsteenrenovatie laat u al uitvoeren vanaf ongeveer €425,- en het plaatsen van dakisolatie kost gemiddeld €15,- tot €70,- per vierkante meter. Als u graag precies wilt weten wat uw dakwerken gaan kosten, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Wat in ieder geval duidelijk is dat de arbeidskosten een groot deel van de totale kosten bedragen. Omdat het uurtarief per aanbieder verschilt raden wij u altijd aan om meerdere prijsopgaven te vergelijken.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / reparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reinigen + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Maasmechelen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

De meeste dakwerken richten zich zowel op schuine als platte daken. Er bestaan echter enkele dakwerken waarbij men specifiek het plat dak in het achterhoofd houdt. Zo is bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer van het plat dak een speciaal geval. Dit komt doordat de afwatering van platte daken relatief ingewikkeld is. Bij het aanleggen van de toplaag op het dakoppervlak is het dan ook zaak dat de dakdekker hier genoeg aandacht aan besteed. Bij het isoleren van het plat dak is dit tevens een belangrijk onderdeel van de klus. Wilt u de isolatiewaarde van uw pand in Maasmechelen verhogen? Kies dan voor een warmte- of koude dakisolatie. U bespaart daarmee jaarlijks honderden euro’s op de stookkosten. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Prijzen

Steeds vaker hebben woningen in Maasmechelen bijgebouwen met een plat dak. Het bedekken van deze platte daken kan met behulp van een groot aantal materialen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort materiaal dat u kiest en de afmetingen van het platdak. Wilt u besparen op de kosten voor het aanleggen van het platdak? Schakel dan geen dakdekker in, maar voer de dakherstellingen, daktimmerwerken of het leggen van de dakbekleding zelf uit.

Plat dak Maasmechelen

Plat dak vernieuwen

Is de bedekking van het plat dak op het moment niet meer in goede staat, en is het uitvoeren van daktimmerwerken of -herstellingen geen optie? Dan is het tijd om de dakbedekking te vernieuwen. Het vernieuwen van de bekleding bestaat uit een aantal stappen. Zo moet u eerst de huidige dakbedekking verwijderen en de dakconstructie herstellen voordat wij het nieuwe materiaal kunnen plaatsen.

Plat dak isoleren

Een bijgebouw zoals een schuur hoeft u in de meeste gevallen niet te isoleren. Bent u echter regelmatig in de ruimte aan het werk? Dan is het met het oog op de besparing van fossiele brandstoffen toch een goed idee om een dakisolatie toe te passen. De isolatie van het platdak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant goed mogelijk. Het beste is om te isoleren aan de buitenzijde van het dak.

dakwerken prijzen Maasmechelen

Hellend dak

Hellende daken worden in België al sinds de middeleeuwen gebouwd, en nog steeds is dit één van de meest voorkomende dakvormen. U mag uw dak al hellend noemen als deze een minimale hellingsgraad van 5 graden heeft. Er bestaan daarom vele verschillende soorten hellende daken. Voorbeelden zijn een bol gebogen- en een kameeldak, een kegeldak, of zadeldaken. Een dakdekker uit Maasmechelen staat voor u klaar voor alle dakwerken op uw hellende dak. Een aantal werkzaamheden zijn het plaatsen van een nieuwe dakkapel, het schoonmaken van uw dakpannen of het vernieuwen van uw dakstructuur.

nieuwe dakbedekking plaatsen

Premie dakwerken?

Sinds 2017 heeft de Vlaamse overheid de renovatiepremie in het leven geroepen. Dit houdt in dat u 20% of 30% van uw investering terug krijgt in de vorm van een premie. Hoeveel u krijgt is afhankelijk van uw inkomensklasse. Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet u minimaal €2.500,- geïnvesteerd hebben in uw dakwerken en moet uw woning minimaal 30 jaar oud zijn. U kunt een aanvraag doen als de facturen niet ouder zijn dan twee jaar. Het aanvragen van deze renovatiepremie verloopt eenvoudig via het internet. Binnen 8 maanden krijgt u te horen of de aanvraag is goedgekeurd.

Nieuwe dakbedekking

Is uw dakbedekking aan vervanging toe? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Bij een hellend dak is het plaatsen van dakpannen nog altijd populair, voornamelijk vanwege de relatief lage prijzen. Het is echter ook een optie om te kiezen voor leistenen of riet. Wilt u een moderne uitstraling, dan is een aluminium of zinken afwerking een goede keuze. Bij een plat dak is de keuze iets beperkter: in Maasmechelen wordt regelmatig bitumen of roofing geplaatst. Dit gaat ongeveer 25 jaar mee en is relatief voordelig. Ook PVC, EPDM of een groendak is een mogelijkheid. Een groendak heeft een langere levensduur, maar vereist meer onderhoud.

De meeste schuine daken in Maasmechelen hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Daktimmerwerken Maasmechelen

Dakpannen

Dakpannen vormen één van de traditioneel meest gebruikte soort dakbedekking. Het voordeel van dakpannen is dat deze relatief goedkoop zijn, maar daarbij nog steeds een goede levensduur hebben. Een ander voordeel van een dakpan is dat deze gemakkelijk te leggen is. Wilt u dus kosten besparen op de dakwerken in Maasmechelen? Dan is het een optie om zelf de pannen op de dakbalken aan te brengen. Zorg er dan wel voor dat u veilig werkt, en over de juiste gereedschappen beschikt. Laat u de klus liever over aan een dakdekker? Vraag dan een roofing specialist uit het netwerk van Leonard Nico Vos om hulp. Deze kan vervolgens tevens de onderliggende dakspanten controleren en eventueel dakonderhoud verzorgen.

Prijzen

Eén van de meest goedkope vormen van dakbedekking is de dakpan. Dakpannen kunt u al bestellen voor €0,60 per dakpan. Daarnaast bestaan er duurdere modellen waarvoor u tot €2,50 per pan kunt betalen. Kiest u ervoor om zelf de pannen te leggen? Dan komen er vrij weinig prijzen bij. Wilt u een dakwerken professional inschakelen? Houdt dan rekening met €40,- voor het uurloon.

Dakpannen leggen

Zoals hierboven al aangegeven is het niet noodzakelijk om een roofing specialist uit de regio de dakpannen te laten leggen. Desgewenst kunt u deze klus volledig eigenhandig afhandelen. U moet dan wel zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen. Wij raden onder andere het gebruik van een stevige ladder aan. Controleer bij het leggen van de dakpannen voortdurend de onderliggende lattenconstructie op beschadiging.

Soorten dakpannen

Zoals hierboven al aangegeven is het niet noodzakelijk om een roofing specialist uit de regio de dakpannen te laten leggen. Desgewenst kunt u deze klus volledig eigenhandig afhandelen. U moet dan wel zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen. Wij raden onder andere het gebruik van een stevige ladder aan. Controleer bij het leggen van de dakpannen voortdurend de onderliggende lattenconstructie op beschadiging.

dakpannen leggen

Leien dakbedekking

Als alternatief voor dakpannen zou u ook voor een leien dakbedekking kunnen kiezen. Er zijn twee geschikte leistenen voor uw hellend dak: natuurstenen en kunststof stenen. Het voordeel van kunststof is dat deze een stuk voordeliger zijn, en daarnaast weet u zeker dat de kunststof leistenen er allemaal hetzelfde uitzien. Kunststof leistenen zijn verkrijgbaar vanaf €65,- tot €75,- per vierkante meter. Natuurstenen zien er uiteraard niet allemaal hetzelfde uit. Wel kunt u er bij deze steensoort van uitgaan dat uw leien dakbedekking 80 tot wel 100 jaar lang meegaat. De natuurstenen zijn iets kostbaarder: hiervoor ligt de kostprijs rond de €110,- tot €120,- per vierkante meter.

rieten dak

Rieten dak

Een rieten dak geeft uw woning in Maasmechelen een erg luxueuze uitstraling. Rieten daken worden over het algemeen op twee manieren bevestigd: met een opendakconstructie en met een gesloten dakconstructie. Bij een open constructie plaatst de dakwerker het riet op speciale rietlatten. Bij een gesloten constructie wordt het riet geplaatst op een dichte ondergrond. De dakdekker gebruikt hiervoor vaak isolatieplaten of multiplex. Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadelen. Een gesloten constructie is duurder, maar zorgt voor een hogere isolatiewaarde en een betere brandveiligheid. Daarentegen is een open constructie een traditionele methode waarbij er sprake is van een goede ventilatie in het dak.

EPDM dakbedekking

Voor platte daken zijn er nog enkele producten mogelijk, waarvan onze klanten uit Maasmechelen nog niet altijd gehoord hebben. Een mogelijk product voor het afdekken van uw plat dak is bijvoorbeeld EPDM. Deze afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, de benaming voor een groep van synthetische rubbers. Deze worden verkregen uit het verwerken van aardoliefracties, die vervolgens gemengd worden met onder andere roet en vulstoffen. Dankzij het unieke productieproces is EPDM een zeer elastisch product, dat zijn eigenschappen behoudt bij een grote range aan temperaturen (van -35 tot 120 graden). Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar, doordat het bestand is tegen zowel zuren als basen en UV-stralen.

Prijzen

Traditioneel kozen veel mensen uit Maasmechelen voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding. Tegenwoordig is echter EPDM een stuk populairder. EPDM is echter wel iets duurder dan het bitumen. U moet hierbij denken aan prijzen tussen de €50,- en €75,- per m² wanneer u een roofing professional inzet voor het werk. Als u de klus zelf uitvoert worden de prijzen aanzienlijk lager.

EPDM dakbedekking

EPDM plaatsen

Het plaatsen van EPDM is niet heel ingewikkeld, mits de onderliggende constructie al in de goede staat verkeert. Moet de dakconstructie nog worden aangepast? Dan zal de verbouwing meer tijd en kosten in beslag nemen. Wanneer de EPDM eenmaal is geplaatst, dan weet u echter zeker dat u de komende tijd meer geen omzien meer heeft naar de dakbekleding vanwege de lange levensduur.

Voor- en nadelen

Wij noemden hierboven al de lange levensduur van het EPDM. Uit onderzoek is gebleken dat EPDM tot wel 50 jaar in optimale kwaliteit kan blijven liggen. Een ander voordeel van het materiaal is de goede bestendigheid tegen de weersinvloeden: dankzij de flexibiliteit zal het proces van vorst en dooi geen scheuren of beschadigingen veroorzaken. Nadeel van het product is de hogere prijs.

Bitumen dakbedekking Maasmechelen

Bitumen

Bitumen kan uit ruwe aardolie worden geproduceerd. Het wordt gemaakt door de aardolie fractioneel te destilleren, waardoor het mogelijk is de bitumen te scheiden van andere bestanddelen. Bitumen is bovendien in vaste vorm te vinden in de natuur. Het product wordt veelal toegepast in het maken van asfalt, en is daardoor ook geschikt als dakbekleding. Dankzij de unieke eigenschappen gebruiken dakwerken professionals het product ook wel bij dakherstellingen en andere onderdelen van een dakrenovatie. Of bitumen geschikt is voor de bedekking van uw daken is afhankelijk van de staat van de constructie.

Prijzen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Maasmechelen de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een laag bitumen op hun platdak en welke kosten hierbij komen kijken. Het antwoord hierop is niet eenvoudig, omdat de opties per dakconstructie verschillen. De prijzen variëren dan ook tussen de €40,- en €60,- per m². Deze prijs is inclusief BTW en professionele montage.

Bitumen dakbedekking repareren

Wij gebruikten hierboven de term dakherstellingen al om alle klussen op het gebied van reparatie aan te duiden. Eén van de klussen die onder de dakherstellingen valt is het repareren van de bitumen dakbekleding. Het bitumen scheurt soms door de weersinvloeden, gelukkig is het gemakkelijk te repareren met behulp van een laagje extra materiaal. Hiervoor hoeft u geen roofing expert in te schakelen.

APP en SBS

Om de kwaliteit van het bitumen te verbeteren vermengt menig dakdekker het basismateriaal met andere producten. Twee bewerkingen worden het meest toegepast: APP en SBS. De eerste variant heeft als voordeel dat het goed bestand is tegen de stralingen van de zon. De tweede bewerking heeft een zeer sterke hechting waarmee het de kans op lekkage bij uw woning in Maasmechelen aanzienlijk vermindert.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een roofing specialist uit Maasmechelen die u zou kunnen ondersteunen bij de daktimmerwerken, dakgoten plaatsen of bij een dakrenovatie? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het laten uitvoeren van de dakherstellingen van onze roofing specialisten? Aarzel dan niet om vrijblijvend een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u meerdere offertes van van dakwerkers uit Maasmechelen toegestuurd krijgt. Door het vergelijken van de offertes voor bijvoorbeeld daktimmerwerken of dakonderhoud kunt u via ons netwerk een dakdekker vinden die voor u de klus kan uitvoeren!

Dakdekker prijzen Maasmechelen