Specialist in dakwerken

Vraag diverse offertes aan

Dakwerken

De meeste mensen huren alleen een dakwerker in voor het reinigen van hun dakgoten of het herstellen van het hemelwaterafvoer. Een expert op het gebied van de dakwerken kan echter vele andere klussen voor u uitvoeren. Zo is het mogelijk om een dakwerk in te huren voor een dakrenovatie van uw hellend of plat dak, en kunnen onze specialisten u tevens van dienst zijn bij het ontmossen van het dak, of het herstellen van het EPDM.

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden waarbij een dakwerker uit ons netwerk u kan helpen of bent u benieuwd naar de kosten voor dergelijke klussen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven die gelieerd zijn aan ons netwerk. Nadat u het contactformulier heeft ingevuld ontvangt u maximaal 5 verschillende offertes. Vergelijk deze op prijzen, het aanbod of de voorwaarden. Zo kan u makkelijk en snel in contact komen met een dakwerker uit uw regio!

dakgoten reinigen

Dakgoten

De meest voorkomende klus is het reinigen en ontstoppen van de dakgoten. Dit dient minimaal jaarlijks te gebeuren om te voorkomen dat er lekkage ontstaat, welke kan leiden tot vochtproblemen als houtrot en schimmel. Het schoonmaken van de afvoergoten kunt u eventueel ook zelf uitvoeren. U dient hiervoor gebruik te maken van de juiste gereedschappen, en u moet zeker weten dat u veilig het dak op komt. Het ontstoppen van de regenpijpen is een ingewikkelder klus. Het kan zijn dat u met een zelfgemaakte ontstoppingsstok het probleem kan oplossen, of dat het afdoende is om de regenpijp aan de onderzijde door te zagen. Heeft dit geen effect? Laat dan een vakman het probleem verhelpen.

Dakrenovatie

Eén van de klussen op het gebied van de dakwerken die meer tijd in beslag neemt, maar wel zorgt voor een uitstekend resultaat is de renovatie van het dak. Een dakrenovatie bestaat meestal uit een combinatie van de werkzaamheden die dakwerkers ook los kunnen uitvoeren. Zo is het mogelijk om bij een dakrenovatie kunt u onder andere de dakbedekking laten vervangen, dakisolatie laten aanbrengen, het dak ontmossen of de goten ontstoppen. Hoe uitgebreid u de renovatie maakt is afhankelijk van de staat van uw dakbedekking en de andere onderdelen, en wordt tevens beïnvloed door het budget dat u voor de dakwerken beschikbaar hebt. Een dakwerker uit ons netwerk kan u desgewenst van meer informatie voorzien of de renovatie voor u afhandelen tegen aantrekkelijke prijzen.

nieuw dak

Nieuw dak

Is er door storm of heftige regenval ernstige schade ontstaan aan de dakbedekking van uw plat of hellend dak? Dan kan het zijn dat het herstellen van de dakbedekking duurder wordt dan het plaatsen van een nieuw dak. Het is dan ook het overwegen waard om een nieuw dak te laten plaatsen door een dakwerker. U dient dan een keuze te maken uit de diverse soorten dakbedekking die er beschikbaar zijn zoals dakpannen, leiplaten en EPDM. Overweegt u om een nieuw dak aan te laten brengen? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor een dakisolatie. Door de twee zaken te combineren is het mogelijk om heel wat geld op de investering te besparen. Benieuwd naar de prijzen voor een nieuw dak, dakisolatie of één van de andere dakwerken? Vraag informatie aan.

Dakisolatie

Om uw woning of bedrijfspand meer energie-efficiënt te maken is het aan te raden een dakisolatie te laten plaatsen. Dakisolatie kan worden gemaakt van verschillende materialen en op diverse wijzen worden toegepast. Zo is het mogelijk om bij het plat dak een warme en koude dakisolatie toe te passen, en is het bij een hellend dak ook een optie om zowel aan de buiten- als binnenzijde van de dakconstructie de dakisolatie aan te brengen. Wilt u graag zelf de dakisolatie plaatsen? Kies dan voor glaswol of isolatieplaten als isolatiemateriaal. Dit zal de klus aanzienlijk vergemakkelijken. Heeft een ander isolatiemateriaal uw voorkeur? Dan kan dit natuurlijk ook. U kunt de hulp van een erkend dakwerker bij de dakisolatie van uw woning inschakelen om alles goed te laten verlopen.

hellend dak

Hellend dak

Voor een hellend dak geldt dat er diverse dakwerken mogelijk zijn. Zo is het bij een hellend dakmodel van belang dat er aandacht wordt besteedt aan het ontmossen van de dakpannen. Daarnaast zijn bij hellende daken vaak diverse extra elementen geïnstalleerd zoals een dakraam, schoorsteen of dakkapel. Het onderhoud van deze zaken bestaat onder andere uit het controleren van de naden op eventuele beschadigingen. Een voorbeeld hiervan is dat de stenen van de schoorsteen poreus kunnen raken, waardoor er op langere termijn lekkage optreedt. Tot slot valt onder de dakwerken van het hellende het onderhoud van de dakbedekking. Denk hierbij aan het vervangen van een aantal dakpannen of het herstellen van de onderliggende latconstructie. Een dakwerker kan u hierbij snel en vakkundig helpen.

Dakpannen

Een hellend dak wordt over het algemeen bedekt met dakpannen, welke van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Traditioneel was de keramische dakpan het meest in trek in Vlaanderen. Er zijn tegenwoordig ook betonnen pannen verkrijgbaar. Deze hebben een iets industriële uitstralingen, en gaan langer mee dan de keramische variant. Betonnen pannendaken hebben echter ook hogere prijzen. Wilt u graag uw keramische pannen beschermen tegen weer en wind? Dan is het adviseerbaar om deze van een speciale laag te voorzien. Deze laag is waterafstotend en zal ook de kans op mos en ander vuil verminderen. Het coaten of impregneren van de dakbedekking is een klus die u het beste kan laten uitvoeren door een dakwerken expert uit ons netwerk. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

platte daken

Platte daken

Dakwerken die zijn toegespits op platte daken zijn onder andere de controle van afwatering van de dakzijde en het checken van de dakbedekking op eventuele scheuren. Een plat dakmodel wordt meestal bedekt met EPDM als dabedekking. Dit product is zeer geschikt, maar kan door het proces van vorst en dooi wel scheuren en daardoor zorgen voor lekkage. Eventueel is dit te ondervangen met het plaatsen van een vochtremmende laag. Wilt u een nieuw plat dak installeren of de dakbescherming vervangen? Kijk dan altijd of het midden iets hoger is dan de zijkanten. Een hoogteverschil van enkele millimeters is al voldoende om ervoor te zorgen dat er geen water op het dak blijft staan. Ondervindt u toch problemen? Bij een kleine dakrenovatie kan een dakwerker dit voor u verhelpen tegen aantrekkelijke prijzen.

EPDM plaatsen

EPDM is één van de meest gebruikte materialen als het gaat om het aanbrengen van dakbekleding. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, het is een synthetisch rubber dat wordt verkregen uit de drie monomeren. Het voordeel van EPDM is dat het product een hoge elasticiteit heeft, bestand is tegen temperatuurschommelingen en dat het zeer flexibel is. Dit betekent dat het uitermate geschikt is voor het bekleden van daken en eventueel het repareren van de goten. Als u EPDM eenmaal heeft laten plaatsen door een dakwerken expert, dan zult u de komende decennia geen problemen ondervinden met uw plat dak. Wilt u op de kosten voor het energie besparen? Kies er dan voor om bij het plaatsen van nieuw EPDM materiaal eveneens de dakisolatie te optimaliseren.

dak ontmossen

Dak ontmossen

Een laatste klus op het gebied van de dakwerken die door een dakwerker uit ons netwerk kan worden uitgevoerd is het ontmossen van daken. Het ontmossen van de dakbedekking is mogelijk met behulp van verschillende technieken. Zo kunnen wij gebruik maken van een hoge drukspuit, en met water het mos verwijderen. Daarnaast is het ook een optie om te ontmossen met behulp van een chemisch middel. Dit is slechter voor het milieu, maar heeft wel een sneller en vaak iets groter resultaat. Om te voorkomen dat u een dakwerker moet inschakelen voor het ontmossen van uw daken, raden wij aan de dakbedekking te beschermen met een speciale coating.

epdm plaatsen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een dakwerken expert die u wil helpen bij het schoonmaken van de dakgoten, het monteren van nieuw hemelwaterafvoer zoals goten en regenpijpen, of het installeren van een goede dakisolatie onder uw hellend dak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Vul op het contactformulier uw exacte wensen in op het gebied van dakrenovatie, dakisolatie, ontmossen van de dakbedekking of de dakgoten. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes van bedrijven uit de regio. Vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod en vind de vakman voor uw klus!