Specialist in dakgoten

Bakgoot

Moet uw dakgoot vervangen worden? Of heeft u huis nog een dakgoot nodig? Ga dan voor een bakgoot! Dit is één van de bekendste vorm van een dakgoot in Nederland. Daarnaast zijn bakgoten in meerdere materialen, zoals zink of PVC, verkrijgbaar. De bakgoten kunnen daarbij snel worden gemonteerd door een dakdekker. Het is mogelijk om een dakdekker in te huren die uw goot komt vervangen of plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan klussen.

Wij zijn een netwerk van dakwerkers werkzaam in Vlaanderen. Via ons contactformulier kunt u een offerteaanvraag doen, waarna u meerdere offertes krijgt van dakspecialisten uit uw regio. U bent vrij om deze offertes te vergelijken op prijs en voorwaarden.

Wat is een bakgoot?

Er zijn veel verschillende soorten vormen van dakgoten. Een bakgoot is de meest bekend vorm van een dakgoot. Deze goot is rechthoekig en bestaat uit een platte bodem met twee opstaande wanden. Het is dus eigenlijks gewoon een bak met daarin een goot, zoals de naam al zegt. De goot bestaat uit een (houten) gootklossen, een bodem (die veelal bestaat uit zink) en een binnen- en buiten boeiboord. De goot zit buiten de muur. Het voordeel van een bakgoot is dat ze waterdicht zijn. Daarnaast zien deze goten er mooi uit en deze goot kan op verschillende manieren worden geplaatst. Het kost een dakdekker daarbij maar weinig tijd om deze vorm van dakgoot te plaatsen of vervangen.

Bakgoot materialen

Bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Zo is het mogelijk om een bakgoot van zink te laten plaatsen. Zink is tegenwoordig erg populair als materiaalsoort. Daarnaast wordt er door een dakdekker ook veel gebruik gemaakt van de materialen: polyester, kunststof, PVC en RVS. Er bestaan ook veel houten bakgoten met een zinken bak erin.

bakgoot

Verschillende soorten bakgoten

De meeste voorkomende bakgoten voor beugels zijn de B30, B37 en B44 goot. De B30 wordt voornamelijk gebruikt voor schuurtjes en andere kleine gebouwen. Het is het kleinste model bakgoot van Nederland. De breedte van deze bodem is 12 cm. De goten B37 en B44 worden veel gebruikt bij woningen. Deze bodem is 16 cm breed.

Bakgoten offerte

Verschillen in prijzen

De prijzen van het plaatsen of vervangen van goten lopen erg uiteen. Het hangt af van het materiaal waarvan de goot gemaakt wordt. Een dakgoot van polyester en PVC kan gemaakt worden vanaf ongeveer €20,-. Een zinken dakgoot kan worden geplaatst vanaf zo’n €30.- en een koperen dakgoot is het duurste, namelijk vanaf €55,-. Afhankelijk van de dikte van het materiaal kan de prijs verschillen. De bovenstaande prijzen zijn exclusief de montagekosten van de dakdekker. Daarnaast zijn de prijzen exclusief sierafwerking gootklossen, beugels of afwerkingen met een houten of kunststof bak.