Dakpannen

Traditioneel worden vele daken in Vlaanderen bedekt door dakpannen. Bij de meeste dakdekkers zijn er daarom ook veel soorten en maten dakpannen en tegelpannen verkrijgbaar gemaakt van verschillende materialen. Zo bestaan er zowel kleidakpannen als betonnen dakpannen. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen dakpannen van merken als Pottelberg, Wienerberger en Monier?

Bent u benieuwd hoe u het beste eigenhandig de dakpannen kan leggen? Of hebt u een vraag over de prijs van een metalen dakbedekking? Lees dan de informatie op deze pagina nauwkeurig door. Wij zij een netwerk van dakwerkers werkzaam bij u in de regio. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes (max.5) die u binnenkrijgt na het invullen van het contactformulier op de offertepagina. Zo kunt u prijzen vergelijken en uitkomen bij de vakman die het beste bij u past!

dakpannen leggen

Soorten dakpannen

Zoals al aangegeven zijn er diverse soorten dakpannen. Niet alleen komen deze van verschilende fabrikanten zoals Pottelberg, Monier en Wienerberger, ze kunnen ook meerdere vormen hebben of van divers materiaal worden gemaakt. De meeste dakpannen kennen we als keramische dakpannen, ofwel kleidakpannen. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook veel gewerkt met beton als basismateriaal. Het voordeel van beton is dat dit een wat meer industriële aanblik biedt, en dat betonnen pannen over het algemeen een langere levensduur kennen. Voor meer informatie over het verschil tussen keramische en tegelpannen informeren onze specialisten u met alle plezier.
pottelberg dakpannen

Pottelberg

Dakpannen van Pottelberg sieren al jarenlang de Belgische daken. Sinds het ontstaan van deze dakpan zijn er meerdere miljoenen verkocht, en nog steeds vinden de producten van Pottelberg gretig aftrek. De dakpannen van Pottelberg zijn gemaakt van klei, en hebben een middelgroot formaat. Door de platte vorm van de standaard dakpan is het mogelijk om deze snel en gemakkelijk te leggen op de meeste daken. Daarnaast zijn de producten van Pottelberg verkrijgbaar in vele kleuren, en kunnen ze ook aangepast worden aan de meeste architecturale vormen. De pannen van Pottelberg zijn dan ook uitermate geschikt voor de renovatie van daken. Laat een dakwerker uit ons netwerk de Pottelberg dakbedekking leggen tegen een aantrekkelijke prijs.

Monier

Net als Pottelberg is ook Monier één van de bekendere namen op het gebied van dakbedekking en dan met name dakpannen. Monier B.V. is de benelux afdeling van een internationaal bedrijf dat zich richt op veel daksystemen. Bij Monier schaft u zowel betonnen als keramische dakpannen aan tegen een lage prijs. Daarbij verzekert de fabrikant u bovendien van een hoge kwaliteit en goede duurzaamheid. Hoewel onze meeste klanten Monier kennen vanwege de kleidakpannen, zijn de tegelpannen absoluut aan te raden. Vraag een specialist bij u in de regio om meer informatie over Monier en de soorten dakbedekking die zij aanbieden .

Wienerberger

Een derde merk dat wij hier even willen uitlichten is Wienerberger. Dit bedrijf heeft zich de afgelopen jaren gericht op het produceren van keramische bouw- en bestratingsmaterialen die een lange levensduur kennen. Hun Koramic lijn is de lijn die u moet volgen voor het aanschaffen van dakpannen. Alle producten van Wienerberger worden bovendien gemaakt met aandacht voor energie en duurzaamheid. Het bedrijf biedt toekosmtgerichte bouwoplossingen die wel de juiste prestaties levert. Dit betekent dat Wienerberger vooraanstaand is op het gebied van innovatie. Bent u op zoek naar dakpannen of tegelpannen van een goede prijs en een uitstekende kwaliteit? Dan is de dakbedekking van Wienerberger de juiste keuze voor u.

metalen dakpannen

Metalen dakpannen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat er precies verstaan wordt onder het fenomeen metalen dakpannen, omdat zij deze nog nooit gezien hebben. Het is echter zeker mogelijk om metalen dakpannen aan te schaffen. Het gaat in dit geval echter meest al om metalen dakpanplaten. Dergelijke metalen dakpanplaten hebben een profielhoogte van ongeveer 50 mm en zijn ongeveer 1.06m breed. Door deze metalen platen te voorzien van een polyester kleurcoating zijn ze niet meer te onderscheiden van echte dakpannen. Tegenwoordig worden de meeste metalen dakpanplaten gebruikt voor de renovatie van woningen en boerderijen, maar ook voor de nieuwbouw van panden. Metalen platen kunt u zelfs toepassen als dakbedekking van schuren en carports.

Tegelpannen

Tegelpannen, ook wel bekend als leipannen, zijn een speciaal soort dakpan. Tegelpannen zijn over het algemeen veel kleiner dan de traditionele dakpannen, en worden altijd een stukje over elkaar heen gelegd. Tegelpannen kunnen onze dakwerkers onder andere leggen in een rechthoekige dubbele dekking, decoratieve dekking met coquettes, visschaal of octogones, of in de oude Duitse dekking. De tegelpannen zijn evenals de traditionele dakpan van twee soorten materiaal te maken: klei en microbeton. Beide vormen tegelpannen zijn 30 jaar bestand tegen de invloed van vorst, maar moeten wel periodiek worden onderhouden om de kwaliteit te behouden. Een specialist uit ons netwerk informeert u met alle plezier verder over de voor- en nadelen van de diverse soorten tegelpannen, of kan deze snel en vakkundig voor u leggen tegen een eerlijke prijs.

Dakpannen prijs per m2

De prijs voor het leggen van dakpannen is afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste factor is het soort materiaal dat u kiest als basis. Zo zijn metalen dakpanplaten per vierkante meter goedkoper dan de traditionele keramische pannen. De prijs kan daarnaast worden beïnvloed door het patroon waarin u de dakpannen laat leggen. Hoe meer pannen er nodig zijn per vierkante meter hoe hoger natuurlijk de prijs. Om de prijs enigszins naar beneden te halen raden wij aan te kijken naar de mogelijkheden voor tweedehands producten. Dit is zeker aan te raden wanneer u enkele dakpannen moet vervangen. Wilt u graag een volledig overzicht krijgen van de prijs voor een pannendak naar uw wensen? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Wij sturen u spoedig een offerte op maat toe.

Dakpannen vervangen

Wilt u graag uw huidige pannendak vervangen of herstellen? Kijk dan eerst of het mogelijk is om enkel een deel van de pannen te vervangen voor een nieuw exemplaar. Zowel de producten van Pottelberg als Monier en Wienerberger zijn ook in kleine hoeveelheden te bestellen. Wilt u het hele pannendak voorzien van een nieuwe laag dakbedekking? Bepaal dan altijd eerst uw budget, en kijk vervolgens wat de mogelijkheden daarbinnen zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor tegelpannen, of is het voldoende om een metalen dakbedekking te leggen? Komt u er niet uit of hebt u een vraag over de prijs van een product? De specialisten uit ons netwerk informeren u met alle plezier.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor het dak bij uw woning of bedrijfspand? Dan moet u een keuze maken uit de vele soorten materialen die hiervoor beschikbaar zijn. Hebt u de keus gemaakt voor dakpannen? Ook dan moet u kiezen uit de verscheidene soorten pannen die menig dakwerker snel en vakkundig kan leggen. Bent u benieuwd naar de prijs van een product? Of wilt u graag diverse kosten met elkaar kunnen vergelijken? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via het contactformulier. Wij zijn een netwerk van dakdekkers werkzaam in heel Vlaanderen. Dus ook bij u in de regio zitten verschillende dakwerkers. Na uw aanvraag ontvangt u meerdere offertes, vergelijk deze met elkaar op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de dakdekker die het beste bij u past.

contact met dakwerker