Specialist in dakgoten

Dakgootbekleding

Eerlijk is eerlijk: de dakgoot is niet het fraaiste onderdeel van de woning. Met dakgootbekleding brengt u daar verandering in. Het bekleden van de dakgoten zorgt voor een strakke, perfecte afwerking. Het is van belang dat de dakgootbekleding perfect aansluit bij al uw buitenschrijnwerk. Gelukkig is er een ruime keuze in dakgootbekleding. Zo vindt u altijd het juiste materiaal passend bij uw woning en het buitenschrijnwerk. Wilt u alles weten over dakgootbekleding? Lees dan snel verder.

Ons netwerk van dakwerkers staat voor u klaar. Via de offertepagina vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit heel Vlaanderen. Deze offertes (maximaal 5) kunt u vergelijken op prijs en aanbod. Zo vind u altijd een vakman voor het bekleden van uw dakgoot!

pvc dakgootbekleding

PVC

PVC is een veelgebruikt materiaal bij dakgootbekleding en dakrandoversteken. Het is duurzaam en men kan het eenvoudig verwerken en plaatsen. Een groot voordeel van pvc is dat het weinig onderhoud vereist. Bovendien raakt de dakgootbekleding niet snel vuil dankzij het gesloten, gladde oppervlak. U hoeft het dus bijna nooit te reinigen. Het is daarnaast water- en weerbestendig. Het is mogelijk om als afwerking een folie te plaatsen op het pvc. Deze folies zijn verkrijgbaar in gladde varianten, metallic looks, of in geverfde en natuurlijke houtstructuren. U kunt pvc in de massa (pigmenten in de grondstof) kleuren, folie aanbrengen of voorzien van een gekleurde coating.

aluminium dakgootbekleding

Aluminium

Wilt u iets anders dan plastiek of houten planchetten aan uw woning? Aluminium wordt tevens gebruikt om de goten te bekleden. De aluminium planchetten (panelen) zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Ze zijn zeer duurzaam, corrosiebestendig, milieuvriendelijk en licht verwerkbaar. De aluminium panelen en boeidelen zijn circa 30 cm breed en voorzien van tand en groef. De bekleding van de dakoversteek gebeurt veelal op een traditioneel houten raamwerk. De panelen worden dwars op de dakrand gemonteerd, waarbij de profielen een perfecte afwerking verzekeren. Ook de hoeken, en de gevelvlakken worden perfect afgewerkt. De bevestigingen worden verborgen. Zo ziet u geen storende schroeven of popnagels.

Uw dakgoten bekleden? Wij zijn expert in dakgootbekleding en dakrandoversteken.

Wij bekleden uw (aluminium) dakgoot met boeidelen van hoogwaardige kwaliteit. Scherpe prijzen voor herstellen, reinigen en onderhoud!

Voordelen

Dakgootbekleding zorgt ervoor dat het hout tegen verrotting en de slechte weersomstandigheden wordt beschermd. Vergeet niet dat er ook luchtroosters onder de boeidelen worden geplaatst. Deze luchtroosters zorgen ervoor dat het houtwerk onder de dakgootbekleding kan ademen. Het bekleden van de goten zorgt dus voor het verlengen van de levensduur van de dakgoot. Daarnaast draagt het in grote mate bij aan het uitzicht van uw huis. Als de vakmannen toch langskomen kunnen ze meteen de dakgoten controleren op lekken en scheurtjes en eventueel herstellen. De binnenkant van de dakgoot kunnen ze dan bekleden met bijvoorbeeld EPDM. In combinatie met dakgootbekleding verlengt dit de levensduur met tientallen jaren.

Onderhoud

Onderhoud aan uw dakgoot en boeidelen is vervelend. Uw beklede dakgoot heeft gelukkig een stuk minder onderhoud nodig. Heeft u helemaal geen zin in onderhoud aan uw dakgoot en dakgootbekleding? Laat dan bij het bekleden ook een rooster over de dakgoot plaatsen. Er vallen dan geen bladeren in de dakgoot. Heeft u uw dakgoot laten bekleden met pvc of aluminium? Dan hoeft u bijna geen onderhoud te plegen. Indien u de dakgoot toch wilt reinigen dan kunt u dit met een zachte, vochtige spons doen die doordrenkt is met een huishoudelijk reinigingsmiddel op waterbasis. Wilt u uw dakgoten binnenkort bekleden? Laat dan meteen de huidige dakgoot herstellen en preventief behandelen.

dakgootbekleding herstellen

Prijzen

Het herstellen en bekleden van uw dakgoot is een verstandige investering. De prijzen van het bekleden en herstellen van uw dakgoot zijn moeilijk inschatbaar. De prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de bereikbaarheid, het totaal aantal meters, de huidige staat van de dakgoot, de boeidelen, etc. Een ruwe inschatting van de gemiddelde prijzen van dakgootbekleding is circa €70,- tot €80,- per lopende meter. Het gebruikte materiaal is dan pvc. Let wel: de boeidelen van uw woning veranderen in positieve zin, en u bespaart in de toekomst op het onderhoud en het laten reinigen van de dakgoot. Dakgootbekleding loont dus op de lange termijn.

dakgoot bekleden

Vrijblijvend contact

Meer informatie over dakgootbekleding? Of wilt u vrijblijvend een aantal offertes van aanbieders uit uw regio ontvangen? Neem dan snel contact met ons op. Leonard Nico Vos heeft een groot netwerk van dakspecialisten. Bij een offerteaanvraag, via het contactformulier voor de dakgootbekleding met pvc of aluminium krijgt u meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u altijd de aanbieder uit uw regio die het beste bij u past. U betaalt nooit teveel voor de klus. Ook voor het herstellen, het onderhoud en het reinigen van dakgoten bent u bij ons aan het juiste adres. Dakgootbekleding tegen lage prijzen! Neem vrijblijvend contact op met een dakdekker uit uw regio, vergelijk de offertes en ontdek de mogelijkheden.