Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Zonder enige verplichting.

Schoorsteen

Heel veel woningen beschikken over een schoorsteen. Een open haard in een woning is een echte toevoeging, het is een plek in huis waar men gezellig kan zitten met de familie en waar men kan relaxen. Wel is het is belangrijk om onderhoud uit te voeren en deze te laten herstellen wanneer nodig. Op deze manier voorkomt u dat de rook naar binnen gaat en er gevaarlijke koolmonoxidevergiftiging kan ontstaan. Het kan ook zijn dat u hier helemaal geen gebruik maakt van uw schoorsteen. Een optie is dan om deze te laten verwijderen door een dakwerker. Wij zijn een netwerk van dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Er zitten dus altijd meerdere bedrijven bij u in de regio.

Een voordeel van ons netwerk is dat u gratis en zonder verplichting een offerteaanvraag kan doen. Start nu de offerteaanvraag. Na de aanvraag ontvangt u meerdere offertes (maximaal 5), deze kunt u vergelijken op prijs en voorwaarden om zo in contact te komen met de dakdekker die voor u de klus kan uitvoeren.

schoorsteen herstellen

Schoorsteen herstellen

In het geval u schade heeft aan de schoorsteen, laat u dit herstellen door een vakman. Zo voorkomt u een daklekkage. Het herstellen van schoorstenen of de schoorsteenkap zijn over het algemeen kleinere werkzaamheden dan een renovatie. Zijn er kleine beschadigingen die u wilt laten herstellen? Dan schakelt u via het offerteformulier gemakkelijk een specialist uit ons netwerk in voor reparatie. De kosten voor herstellen liggen vaak lager dan renovatie, vervangen of verwijderen. Weet u niet zeker of u uw schoorsteen kan laten herstellen? Ook dan schakelt u een dakdekker in voor inspectie en eventueel herstellen of reparatie van de schoorsteen. Hij vertelt u of dit mogelijk is en gaat anders over naar renovatie of vervangen.

schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Het kan zijn dat u net in een woning bent komen wonen en de schoorsteen al lange tijd niet meer gebruikt wordt. Dan is het verstandig om het rookkanaal te inspecteren, als u deze weer wilt gaan gebruiken. Is de rookkanaal van de schoorsteen niet meer in orde? Of zijn de voegen poreus? Dan is een renovatie nodig. Tijdens de renovatie worden de voegen gecontroleerd en gaat de dakdekker bezig met vast metselen van losse stenen. Een renovatie van de buitenkant van de schoorsteen is geen klus die u zelf uit kunt voeren. Het is gevaarlijk en specialistisch werk waarbij u op grote hoogte werkt. Het voegen van bakstenen is niet de moeilijkste klus, maar het werken op hoogte maakt het dat de meeste mensen dit overlaten aan een expert. Ook kunt u de klus combineren met een complete dakrenovatie.

Inspectie

Bij gebruik van een schoorsteen is het verstandig om deze regelmatig te laten controleren, zodat u er op tijd bij bent wanneer renovatie nodig is of wanneer u deze moet laten herstellen voor kleine beschadigingen. Ook kan het zijn dat hij niet meer te redden is en dat u hem moet laten verwijderen in plaats van renoveren. U doet er verstandig aan om de schoorsteen te beschermen door bijvoorbeeld impregneren. Door te impregneren zorgt u ervoor dat het oppervlakte aan de buitenkant beschermd wordt tegen vocht, schimmel en vuil. U voorkomt met impregneren en inspectie ook dat u te snel aan de slag moet met het herstellen van de schoorsteenkap.

Verwijderen

Als u geen gebruik maakt van de schoorsteen, of wanneer deze in de weg staat, kiest u voor het verwijderen hiervan. Ook kan het zijn dat renovatie niet meer voldoende is en dat de oude vervangen moet worden voor een nieuwe. Het verwijderen van schoorstenen is een behoorlijke klus, niet iets wat u zelf even doet. Ook het vervangen en plaatsen van een nieuwe laat u het beste over aan een vakman. De kosten voor het verwijderen van schoorstenen kunnen aardig oplopen, laat u daarom goed informeren voor het verwijderen. Het kan namelijk zijn dat een vakman de schoorsteen nog kan herstellen of renoveren.

schoorsteenkap plaatsen

Schoorsteenkap plaatsen

Om de binnenkant van schoorstenen te beschermen en te voorkomen dat u hem moet laten verwijderen, kiest u ervoor om een schoorsteenkap te laten plaatsen. Het plaatsen van een schoorsteenkap kunt u zelf doen, maar verstandig is om het over te laten aan een specialist. Zo weet u dat het plaatsen goed komt en u lang geniet van de schoorsteen en schoorsteenkap. Ook schakelt u gemakkelijk een vakman in voor andere schoorsteentechnieken, zoals het verwijderen, herstellen, renoveren of impregneren van schoorstenen. Ook het opnieuw metselen of juist een nieuwe metselen is geen probleem. Via het offerteformulier komt in contact met meerdere dakwerkers uit ons netwerk. Zij sturen meerdere offertes welke u kan vergelijken op prijs. Zo krijgt u een indicatie van de prijzen en kunt u op uw eigen voorwaarden kiezen voor de dakdekker die u bevalt.

Gratis offertes aanvragen?

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van schoorsteentechnieken zoals schoorsteen renovatie? Of wilt u uw schoorsteen laten herstellen of juist verwijderen? Er is van alles mogelijk. Ook het uitvoeren van een reparatie of inspectie behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten over het renoveren van de schoorsteen of het plaatsen van een nieuwe? Neem dan contact met ons op. Wij zijn een netwerk van dakdekkerswerkzaam in heel Vlaanderen. Via het offerteformulier kunt u een offerteaanvraag doen om bijvoorbeeld de prijzen voor een renovatie of reparatie van de schoorsteen te vergelijken. U ontvangt van diverse bedrijven uit uw regio offertes. Vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod om zo in contact te komen met een dakwerker die voor u de klus kan uitvoeren. Ook voor het herstellen of verwijderen van de schoorsteen vult u het contactformulier in.