Dakgoot aan vervanging toe?

Vraag gratis offertes aan

Dakgoot vervangen

Een goede dakgoot is van groot belang voor de hemelwaterafvoer. Als deze niet goed werkt, heeft dit bovendien vervelende gevolgen voor uw interieur. Laat een verouderde dakgoot daarom op tijd vervangen door een nieuw model: van zink, aluminium, koper of pvc!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten dakgoten. Ook vindt u hier meer informatie over de prijs en leest u hoe de specialist te werk gaat bij het vervangen van dakgoten. Op zoek naar een dakgootspecialist bij u in de buurt? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start de offerteaanvraag!

dakgoten vervangen

Wanneer dakgoten vervangen?

Een dakgoot heeft een redelijk lange levensduur. Maar als deze oud of flink beschadigd is, is het toch tijd om deze te vervangen. Maar hoe weet u nu wanneer het tijd is om een andere dakgoot te plaatsen? Als u scheuren of barsten in het materiaal opmerkt, bijvoorbeeld. Of als u last heeft van een uitgedroogde goot. Deze problemen veroorzaken lekkages die voor flinke waterschade kunnen zorgen.

Merkt u één van de onderstaande signalen op? In dat geval is het tijd om de dakgoot te vervangen:

  • Scheuren en barsten in het materiaal
  • Opengescheurde naden
  • Een uitgedroogde goot

Wat kost het vervangen van dakgoten?

Hoeveel het plaatsen van een dakgoot kost, is uiteraard volledig afhankelijk van het gekozen materiaal. Laat u een zinken goot van 12 meter ophangen? Houd dan rekening met een totale prijs van ongeveer €800,- tot €1.300,-. U kunt op de kosten besparen door zelf de oude goot te verwijderen. In dat geval ligt de totale prijs rond de €600,- tot €900,-.

Bij deze prijzen gaat het om zinken dakgoten, die de vakman ophangt met behulp van twee beugels. De genoemde prijzen zijn een indicatie, de echte prijs kan per specialist verschillen. Vraag voor meer informatie snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%.

Prijzen dakgoten vervangen

WerkzaamhedenGemiddeld prijs voor 12 meter *
Laten plaatsen nieuwe dakgoot van pvc
(bestaande dakgoot zelf verwijderen)
€600,- tot €900,-
Laten plaatsen nieuwe dakgoot van zink
(incl. bestaande dakgoot laten verwijderen)
€800,- tot €1.300,-

Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage voor het vervangen van 12 meter aan dakgoot (gemiddeld rijtjeshuis) incl. 2 beugels en regenpijpen. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat doet een dakdekker bij het vervangen van uw dakgoot?

De eerste stap bij het vervangen van de goot, is het verwijderen van de oude goot. Dit doet de vakman zorgvuldig, zodat er geen beschadigingen aan uw gevel ontstaan. Daarna bepaalt hij de juiste plek van de dakgoten. Het is belangrijk dat ze iets schuin aflopen, zodat het water naar beneden loopt. Doorgaans geldt dat de goot elke meter 2,5 tot 3 millimeter moet aflopen.

Na het bepalen van de juiste locatie plaatst hij de dakgootbeugels en hangt hij de goot voor u op. Hij sluit de regenpijp erop aan en controleert of het water goed weg loopt.

Dakgoot materialen

Laat u de dakgoten vervangen, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Het materiaal heeft invloed op de uitstraling van uw huis, daarom is het een belangrijke keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een goot van pvc, vanwege de prijs. Daarnaast is een zinken of koperen goot een prachtige aanvulling op uw klassieke woning.

Dakgoot van pvc

Dakgoten van pvc zijn steeds gebruikelijker. Pvc goten zijn heel licht en sterk tegelijkertijd. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsen met behulp van een kliksysteem. Het grootste voordeel van pvc is de aantrekkelijke prijs: een dakgoot van pvc is een stuk goedkoper dan een zinken goot. U heeft bij pvc de keuze uit verschillende kleuren en designs, zodat u gemakkelijk iets kiest dat bij uw woning past.

zinken dakgoot

Zinken dakgoot

Zinken goten zijn al jarenlang enorm populair. Het voordeel van een zinken dakgoot is de lange levensduur en de traditionele uitstraling. Daar komt bij dat het materiaal heel duurzaam is, en dat een vakman beschadigingen relatief eenvoudig herstelt. Houd er wel rekening mee dat zinken dakgoten duurder zijn dan een goot van pvc.

Koperen dakgoot

Koperen goten worden door veel mensen enorm gewaardeerd, vanwege de luxe uitstraling van het materiaal. Met een koperen hemelwaterafvoer heeft u een prachtige geelgouden dakgoot. Na verloop van tijd ontstaat er een groene schijn door corrosie, maar dit vinden veel mensen nog mooier dan nieuwe koperen goten. Hoewel de prijzen aardig hoog liggen, profiteert u wel van een lange levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Aluminium dakgoot

Tot slot is aluminium een optie. Dit is, net als pvc, erg licht van gewicht. Het is een populair materiaal, omdat het erg duurzaam is. Aluminium wordt veel gekozen bij nieuwbouwwoningen, omdat het een moderne uitstraling heeft. De uitstraling is voor een aantal mensen juist een nadeel: voor een klassieke of sierlijke uitstraling is zink een betere keuze. Laat een aluminium dakgoot uit één stuk plaatsen, zodat u de kans op lekkages verkleint.

Kosten materiaal nieuwe dakgoten

De keuze voor het materiaal heeft een grote invloed op de totaalprijs. Dakgoten van pvc zijn de goedkoopste keuze, hiervoor liggen de prijzen rond de €25,- tot €35,- per strekkende meter. Liever een traditionelere uitstraling? Voor €30,- tot €55,- per meter laat u al een zinken goot plaatsen. Een koperen goot kost gemiddeld €40,- tot €45,- per meter en aluminium kost gemiddeld €30,- tot €60,- per meter. Deze prijzen zijn inclusief btw én montage.

Wist u dat u gemakkelijk bespaart op de kosten? Vergelijk meerdere dakwerkers en kies de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaart u al snel tot 40% op de kosten.

Materiaal dakgoten per meter

Materiaal dakgootGemiddeld prijs per meter *
Zink€30,- tot €55,-
Pvc€25,- tot €35,-
Koper€40,- tot €45,-
Aluminium€30,- tot €60,-

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nieuwe dakgoten nodig? Ontvang gratis offertes en bespaar!

Kies de dakwerker met het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen.

Start uw offerteaanvraag

Soorten dakgoten

Naast de verschillende materialen, is er ook de keuze uit diverse soorten dakgoten. Hieronder ziet u een overzicht van veel voorkomende soorten dakgoten:

  • De bakgoot: deze heeft een rechthoekige vorm met een platte bodem. De vorm geeft het geheel een robuuste uitstraling. Onderhoud is dankzij de platte bodem eenvoudig uit te voeren.
  • De mastgoot: deze goot heeft een halfronde vorm, en worden ook wel hanggoten genoemd. Ze zijn eenvoudig op maat te maken en verkrijgbaar in siervormen.
  • De blokgoot: dit is bijna een combinatie van de bak- en de mastgoot. De blokgoot heeft een rechthoekige buitenkant met een halfronde binnenzijde.

Bakgoot vervangen door hanggoot

Heeft u op dit moment een bakgoot en laat u deze vervangen door een hanggoot? Controleer eerst hoe uw bakgoot bevestigd is. De dakgootbeugels die u hiervoor gebruikt zijn vaak niet geschikt voor het monteren van een hanggoot. Het is dus belangrijk om ook de dakgootbeugels te vervangen.

Houd er ook rekening mee dat de hanggoot de uitstraling van uw woning flink verandert. Bakgoten hebben een robuuste uitstraling, terwijl een mastgoot minder opvalt. Wilt u de robuuste uitstraling behouden, laat de mastgoten dan voorzien van dakgootbekleding.

Dakgoot repareren

Een dakgoot verslijt na verloop van tijd, met beschadigingen als gevolg. Om lekkages te voorkomen is het belangrijk om de goot zo snel mogelijk te repareren. Het is verstandig om voor het repareren een vakman in te schakelen, zodat u niet een ladder op hoeft te klimmen. Er zijn verschillende manieren om een dakgoot te herstellen. Bijvoorbeeld door middel van solderen of met behulp van reparatiepasta. Als repareren geen optie is, raadt de vakman u aan de dakgoten te vervangen.

Zelf dakgoot vervangen of uitbesteden?

Overweegt u zelf de dakgoot te vervangen of te repareren? Houd er dan rekening mee dat dit een gevaarlijke klus is. Bij het werken op hoogte is namelijk altijd valgevaar. Een vakman beschikt over goede bescherming, maar u waarschijnlijk niet.

Daarbij heeft de hulp van een ervaren dakdekker een hoop voordelen. U weet zeker dat de dakgoot goed geplaatst is, waardoor de waterafvoer goed werkt. Hierdoor is er minder kans op beschadigingen aan de gevel én aan de dakgoot, wat de kans op lekkages weer verkleint. Daarnaast bespaart de dakdekker u een hoop tijd en energie die u ergens anders aan kan besteden.

prijzen dakgoten

Dakgoot aan vervanging toe? Vraag gratis offertes aan!

Geïnteresseerd in het plaatsen van een dakgoot? Laat deze vervangen door een ervaren vakman bij u in de buurt. Dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit en voorkomt u problemen. Weet u niet goed welke soort dakgoot voor u de beste keuze is? Een vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot het materiaal én de verschillende soorten dakgoten.

Besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan. Vergelijk de tarieven van meerdere dakdekkersbedrijven en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op de totale kosten!

Gratis offertes