Dakgoot aan vervanging toe?

Dakgoot vervangen

Laat uw dakgoten op tijd vervangen en voorkom zo waterschade in huis! Een lekkende dakgoot veroorzaakt namelijk hele vervelende problemen in en rond het huis. Voorkom hoge kosten en schakel zo snel mogelijk een vakman in. Op zoek naar een dakgootexpert?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt én bespaart u tot wel 40% op de kosten. Op deze pagina leest u meer over dakgoten vervangen. Wanneer is dit nodig? En hoe weet u dat het tijd is om de dakgoot te vervangen? Ook krijgt u meer informatie over de kosten van nieuwe dakgoten.

dakgoten vervangen

Wanneer dakgoten vervangen?

Een dakgoot heeft een redelijk lange levensduur. Maar als deze oud of flink beschadigd is, is het toch tijd om deze te vervangen. Maar hoe weet u nu wanneer het tijd is om een andere dakgoot te plaatsen? Als u scheuren of barsten in het materiaal opmerkt, bijvoorbeeld. Of als u last heeft van een uitgedroogde goot. Deze problemen veroorzaken lekkages die voor flinke waterschade kunnen zorgen.

Merkt u één van de onderstaande signalen op? In dat geval is het tijd om de dakgoot te vervangen:

  • Scheuren en barsten in het materiaal
  • Opengescheurde naden
  • Een uitgedroogde goot

Dakgoten vervangen: wat kost dat?

Hoeveel het kost om uw dakgoten te vervangen is volledig afhankelijk van het soort dakgoten. Wilt u uw pvc-dakgoten vervangen? Dit kost gemiddeld €600,- tot €900,-. Voor deze prijs hebt u dakgoten van 12 meter lang, maar verwijdert u zelf de bestaande dakgoten. Wilt u langere dakgoten laten plaatsen, of ziet u het niet zitten de bestaande dakgoten zelf te verwijderen? Vraag dan gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Liever een dakgoot van zink?

Zinken dakgoten zijn iets duurder. Voor dakgoten van 12 meter lang betaalt u gemiddeld €800,- tot €1.300,-. Bij deze prijs zit het verwijderen van de bestaande dakgoten inbegrepen.

Kosten dakgoten vervangen

Werkzaamheden Gemiddeld prijs voor 12 meter *
Laten plaatsen nieuwe dakgoot van pvc
(bestaande dakgoot zelf verwijderen)
€600,- tot €900,-
Laten plaatsen nieuwe dakgoot van zink
(incl. bestaande dakgoot laten verwijderen)
€800,- tot €1.300,-

Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage voor het vervangen van 12 meter aan dakgoot (gemiddeld rijtjeshuis) incl. 2 beugels en regenpijpen. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten materiaal nieuwe dakgoten

De keuze voor het materiaal heeft een grote invloed op de totaalprijs. Dakgoten van pvc zijn de goedkoopste keuze, hiervoor liggen de prijzen rond de €25,- tot €35,- per strekkende meter. Liever een traditionelere uitstraling? Voor €30,- tot €55,- per meter laat u al een zinken goot plaatsen. Een koperen goot kost gemiddeld €40,- tot €45,- per meter en aluminium kost gemiddeld €30,- tot €60,- per meter. Deze prijzen zijn inclusief btw én montage.

Wist u dat u gemakkelijk bespaart op de kosten? Vergelijk meerdere dakwerkers en kies de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaart u al snel tot 40% op de kosten.

Prijzen dakgoot vervangen: per materiaalsoort

Materiaal dakgoot Gemiddeld prijs per meter *
Zink €30,- tot €55,-
Pvc €25,- tot €35,-
Koper €40,- tot €45,-
Aluminium €30,- tot €60,-

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat doet een dakdekker bij het vervangen van uw dakgoot?

De eerste stap bij het vervangen van de goot, is het verwijderen van de oude goot. Dit doet de vakman zorgvuldig, zodat er geen beschadigingen aan uw gevel ontstaan. Daarna bepaalt hij de juiste plek van de dakgoten. Het is belangrijk dat ze iets schuin aflopen, zodat het water naar beneden loopt. Doorgaans geldt dat de goot elke meter 2,5 tot 3 millimeter moet aflopen.

Na het bepalen van de juiste locatie plaatst hij de dakgootbeugels en hangt hij de goot voor u op. Hij sluit de regenpijp erop aan en controleert of het water goed weg loopt.

zinken dakgoot

Welk materiaal moet ik kiezen?

Laat u uw dakgoten vervangen, dan heeft u de keuze uit dakgoten van verschillende materialen. Pvc en zink zijn de twee meest gekozen soorten. Pvc vereist nauwelijks onderhoud en is de goedkoopste optie. Bovendien zijn dakgoten van pvc verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Liever dakgoten die langer meegaan?

Zinken dakgoten zijn vorstbestendig en ze hebben een hele mooie, luxueuze uitstraling. Gemiddeld gaan zinken dakgoten tot 25 jaar mee.

Toch zijn zink en pvc niet de enige mogelijkheden!

Kies bijvoorbeeld voor koperen dakgoten voor een hele unieke uitstraling! Polyester dakgoten worden in één stuk geplaatst, waardoor ze niet lekken. Aluminium is juist populair vanwege de robuuste uitstraling.

U heeft de keuze uit deze materialen:

  • Zink
  • Aluminium
  • Koper
  • Polyester

Nieuwe dakgoten nodig? Ontvang gratis offertes en bespaar!

Kies de dakwerker met het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen.

Dakgoot vervangen of repareren?

Het is niet altijd nodig om de dakgoten volledig te vernieuwen. In sommige gevallen is een reparatie ook mogelijk! Zeker bij een zinken goot: deze is vaak te herstellen door te solderen. Met solderen maakt de vakman het lek weer dicht, zodat hemelwaterafvoer weer goed wordt weggevoerd.

Beschadigingen in dakgoten van pvc zijn vaak te herstellen met een reparatiepasta. De expert brengt deze aan op de beschadigingen, zodat de goot niet meer lekt.

Is de schade te groot?

Dan is een vervanging onvermijdelijk. De vakman raadt u in dat geval aan om de dakgoten volledig te vervangen. Dat is op de lange termijn goedkoper dan blijven repareren.

Zelf dakgoot vervangen: verstandig of niet?

Kan ik zelf mijn dakgoten vervangen? Het is één van de meestgestelde vragen. Het lijkt misschien alsof u geld bespaart door zelf het dak op te gaan, maar dat is het niet altijd. Beschikt u bijvoorbeeld over de juiste gereedschappen en materialen? Als u een ladder moet kopen of huren bent u al niet veel goedkoper uit dan wanneer u een vakman inschakelt!

Maar dat is niet de enige reden om een vakman in te schakelen!

Het werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee. De vakman beschikt over de juiste materialen, zodat er geen valgevaar is. Ook bent u verzekerd van het beste resultaat, en weet u zeker dat de goot onder het juiste afschot hangt.

prijzen dakgoten

Dakgoot aan vervanging toe? Vraag gratis offertes aan!

Geïnteresseerd in het plaatsen van een dakgoot? Laat deze vervangen door een ervaren vakman bij u in de buurt. Dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit en voorkomt u problemen. Weet u niet goed welke soort dakgoot voor u de beste keuze is? Een vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot het materiaal én de verschillende soorten dakgoten.

Besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan. Vergelijk de tarieven van meerdere dakdekkersbedrijven en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op de totale kosten!