Specialist in dakwerken

Vraag diverse offertes aan

EPDM dakbedekking

Voor het bedekken van platte daken zijn er diverse producten beschikbaar. Zo bent u bij menig dakwerker aan het juiste adres voor bitumen of PVC als dakbedekking voor het plat dak. Een product dat tegenwoordig echter het meest gebruikt wordt is EPDM, een synthetisch rubber. EPDM is geschikt als plaatmateriaal, maar kan ook worden verkregen in een speciaal folie, waarmee onder andere dakgoten waterdicht worden gemaakt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van EPDM? Wilt u weten wat de prijs wordt voor een EPDM dakbedekking? Vraag via het contactformulier op de offertepagina offertes aan van verschillende dakwerken experts uit uw regio. Na uw aanvraag krijgt u meerdere offertes, maximaal 5, toegestuurd en kunt u deze vergelijken op prijs en aanbod. Zo kiest u voor de vakman met de voorwaarden die u belangrijk vind.

plat dak

Wat is EPDM?

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het betekent kortweg dat het materiaal is gemaakt van de drie genoemde monomeren. EPDM is feitelijk een synthetisch rubber dat ijzersterk is, zeer dun, en waterdicht. Deze vorm van dakbedekking is zeer duurzaam, en kan worden toegepast op platte daken, of een dak met een lichte helling. Doordat het rubber aan de meest strenge bouwnormen voldoet is het bovendien mogelijk om de dakbedekking zowel bij renovatie als nieuwbouw dakwerken toe te passen. Het gebruik van EPDM is sterk gestegen sinds de zestiger jaren, en vanaf de jaren negentig is het tevens ontwikkeld als een speciaal soort folie. Dankzij dit folie is het zeer eenvoudig om een dunne laag rubber op een plat dak aan te brengen, dat vervolgens waterdicht is.

Platte daken

Platte daken kunnen bedekt worden met diverse materialen zoals PVC, bitumen, en EPDM. Vervolgens moet u nog kiezen of u de dakbedekking in een folie, dikker rubber of in een vloeibare variant wilt laten aanbrengen. Wilt u ervoor zorgen dat er bij het platte dak zo weinig mogelijk warmte verloren gaat? Dan raden wij aan om het plaatsen van de dakbedekking te combineren met één van de andere dakwerken: het aanbrengen van dakisolatie. Bij platte daken kunt u kiezen voor zowel een warme dakisolatie als een koude variant. Bij de één wordt het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de dakconstructie geplaatst, wat als voordeel heeft dat er minder kans is op vochtproblemen. Als u de isolatie aan de binnenzijde laat plaatsen dan moet u tevens zorgen voor een vochtdempende laag.

EPDM folie

Wanneer u het liefst zelf de EPDM dakbedekking wilt plaatsen, dan raden wij aan om te kiezen voor dun folie in plaats van het wat dikkere rubber. Het folie heeft vele voordelen, zoals een 400% rekbaarheid. Dit betekent dat u het folie gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Bovendien krijgt u met het folie over uw plat dak een goede waterdichtheid en kent het een lange levensduur. EPDM folie is bij de meeste bouwmarkten en dakwerken specialisten verkrijgbaar in diverse afmetingen. Over het algemeen heeft het een dikte van ongeveer 1.15 millimeter. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van folie en de voordelen ten opzichte van bitumen of rubber? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

epdm dakbedekking plaatsen

EPDM of roofing

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of zij het beste kunnen kiezen voor EPDM of roofing. Dit komt doordat het lange tijd zeer gebruikelijk was om het plat dak te voorzien van een laag roofing in plaats van rubber of bitumen. Uit onderzoek blijkt echter dat roofing voorbij is gestreefd als product. Uit een poll van bouwinfo blijkt zelfs dat maar 28% van de ondervraagden roofing aanraadt tegenover 72% die stemt voor EPDM. Er zijn echter een aantal dakspecialisten die nog weinig ervaring hebben met het plaatsten van rubber als dakbedekking. Zij kiezen daarom al snel voor de traditionele methode. Roofing is bovendien net iets goedkoper, al heeft het ook een kortere levensduur. De professionals uit ons netwerk helpen u graag, lees in dit artikel meer over roofing.

Zelf plaatsen

Voordat u zelf aan de slag kunt met het plaatsen van EPDM rubber op het plat dak, dient u ervoor te zorgen dat u veilig aan het werk kan. Zo moet u zeker weten dat het mogelijk is om over het dak te lopen, en is het noodzakelijk om een stevige ladder of zelfs een steiger te gebruiken. Dit laatste is zeker het geval als u ervoor kiest om direct andere dakwerken uit te voeren zoals het reinigen van de dakgoten en regenpijpen. Koop voordat u met de klus begint ook voldoende folie of rubber. Het is bij een aantal specialisten mogelijk om het overtollige materiaal (deels) weer terug te brengen. Bekijk onze artikel over de beste methode voor het plaatsen van de EPDM dakbedekking, ook kan u eventueel enkele instructiefilmpjes online bekijken. Zo voorkomt u dat er fouten ontstaan, en daarmee het risico op lekkage en andere problemen.

Prijzen

De prijs voor het laten plaatsen van EPDM rubber door één van onze specialisten is afhankelijk van een aantal factoren. De meest belangrijke factor is de afmeting van uw platte dak. Daarnaast is de bereikbaarheid van daken ook een invloedsfactor. Hoe moeilijker de installatie is, hoe langer onze specialisten hiermee bezig zijn, en hoe hoger de prijs wordt. Een derde factor die bepalend is voor de prijs is, is het materiaal dat u aanschaft. EPDM is bij een heleboel aanbieders verkrijgbaar. Door de prijsoffertes van verschillende leveranciers bij u in de regio met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om tot wel 25% te besparen op de eigenlijke prijs.

Besparen door offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van folie op uw plat dak? Wilt u weten wat de prijs is voor het laten uitvoeren van één van de vele dakwerken? Of hebt u behoefte aan een overzicht van de diverse soorten dakbedekking die wij aanbieden? Door het contactformulier in te vullen vraagt u meerdere offertes aan van de bij ons netwerk aangesloten dakwerkers bij u in de regio. Deze zal u gegarandeerd snel en vakkundig van dienst zijn. Wij werken namelijk alleen samen met professionals die een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied, en die uitstekend gediplomeerd zijn.

epdm dakbedekking offerte