Specialist in dakbeddeking

EPDM dakbedekking

Wilt u uw platte dak opnieuw bedekken? Kies dan voor kwaliteit en laat EPDM dakbedekking leggen! Dit is een goede keuze voor elk plat dak. Het is uitstekend bestand tegen temperatuurverschillen en doordat de dakdekker het materiaal direct op maat levert zijn er nauwelijks naden zichtbaar. Dat betekent: een minimale kans op lekkages!

Op deze pagina leest u wat EPDM precies is en hoe het ontstaat. U krijgt meer informatie over de voordelen van het materiaal en hoe dakdekkers de dakbedekking op uw plat dak leggen. Natuurlijk vindt u hier ook een indicatie van de prijs per m² en leest u hoe u bespaart. Vergelijk gratis offertes en kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod.

Start nu de offerteaanvraag!

Voordelen van EPDM

 • Lange levensduur: het gaat tot wel 50 jaar mee!
 • Hoge elasticiteit: hierdoor rekt het goed uit en krimpt het ineen bij temperatuurswisselingen, waardoor er geen scheuren ontstaan.
 • Geen onderhoud nodig: omdat mos en algen niet op het rubber hechten, heeft uw dakbedekking nauwelijks onderhoud nodig.
 • Meerdere kleuren: u heeft de keuze uit verschillende kleuren.
 • Blijft beloopbaar: het heeft een hoge stabiliteit. Hierdoor blijft uw plat dak beloopbaar.
 • Aanbrengen over oude dakbedekking: doordat EPDM op praktisch elke onderlaag gelegd kan worden, bespaart u in de kosten voor het verwijderen van de dakbekleding.
 • Geschikt voor groendak: EPDM is wortelbestendig en dat maakt het de ideale ondergrond voor een groendak.

epdm dakbedekking

Prijzen EPDM dakbedekking

De gemiddelde prijs per m² voor EPDM dakbedekking ligt tussen de €30,- tot €75,-. Deze prijs per m² is iets hoger dan de prijzen van andere materialen, maar door de lange levensduur is dit materiaal op de lange termijn een erg voordelige keuze. Het heeft namelijk een levensduur van ongeveer 50 jaar!

Voor het bedekken van een plat dak met een oppervlak van ongeveer 25 m² liggen de totale kosten rond de €750,- tot €1.875,-.

Wilt u besparen op uw nieuwe dakbedekking? Vraag dan snel gratis offertes aan! Vergelijk meerdere dakdekkersbedrijven en kies zo gemakkelijk voor de dakdekker met het beste aanbod.

EPDM; prijs per m²

Materiaal Prijs per m² * Gem. totaalprijs
bij dak van 25 m²
Levensduur
EPDM dakbedekking €30,- tot €75,- €750,- tot €1.875,- 50 jaar

* Dit zijn gemiddelde prijzen per m² inclusief btw, materiaal en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar zijn de totaalkosten van afhankelijk?

Zoals u in de tabel ziet, loopt de prijs per m² flink uiteen. Hoe wordt de totaalprijs eigenlijk berekend? De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het totale dakoppervlak: hoe groter het plat dak, des te hoger de kosten.
 • De onderlaag: laat EPDM leggen op uw oude dakbedekking om te besparen.
 • De voorbereiding: door zelf de oude laag te verwijderen bespaart u op de arbeidskosten.
 • De dikte van het materiaal: hoe dikker de laag, des te meer materiaal u nodig heeft.
 • De arbeidskosten: deze verschillen per dakdekker, kies daarom het dakdekkersbedrijf met de laagste prijs per m².

Maak gebruik van de renovatiepremie

Als u uw dakbedekking laat vervangen, heeft u mogelijk recht op de overkoepelende renovatiepremie. Bij deze premie ontvangt u 20% of 30% van het totaalbedrag. Of u 20% of 30% ontvangt is afhankelijk van uw inkomen.

Welke voorwaarden zitten er aan de renovatiepremie?

Het is belangrijk dat de dakwerken gefactureerd zijn op naam van de eindgebruiker van de woning. Het pand moet in ieder geval 30 jaar oud zijn en moet staan in het Vlaamse Gewest. Ook moet u in ieder geval €2.500,- investeren in nieuwe dakbedekking.

Wilt u meer over deze premie weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Nieuwe dakbedekking nodig? Laat EPDM leggen voor de laagste prijs per m²!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op uw nieuwe dakbedekking.

EPDM aanbrengen; wat doet een dakdekker?

Het leggen gebeurt door middel van lijmen. Dakdekkers doorlopen hiervoor een aantal stappen.

Ter voorbereiding verwijderen zij eventueel de oude laag en maken ze de onderlaag goed schoon. Daarna volgt het aanbrengen van de lijm op de onderlaag. Het aanbrengen van de nieuwe daklaag volgt daarna.

Wilt u meer weten over dit proces, bekijk dan de volgende video of lees meer op de pagina EPDM plaatsen.

Bekijk hoe dakdekkers EPDM op een schuur plaatsen!

Hoe dik moet een EPDM-laag zijn?

Gaat u het dak na het leggen niet meer belopen en wordt het dak nergens anders voor gebruikt? In dat geval is een dikte van 1 millimeter voldoende. Dit heeft een positieve invloed op de totaalprijs: hoe dunner de laag, hoe lager de prijs per m².

Maar wat als platte daken wel beloopbaar moeten blijven?

Dakdekkers raden over het algemeen aan om te kiezen voor een dikte van 1,3 millimeter. Bij deze dikte blijft uw plat dak prima beloopbaar. Dat is belangrijk als u in de toekomst nog eens dakkapellen op het dak wilt leggen, of als u een groendak wilt realiseren. Bij deze werkzaamheden wordt het dakoppervlak natuurlijk nog flink belopen.

EPDM herstellen

Zit er een kleine beschadiging in uw dakbedekking? Gelukkig is dit relatief eenvoudig te herstellen. De dakdekker maakt de ondergrond voor het repareren eerst goed schoon. Het is belangrijk om voor het repareren, het oppervlak te ontvetten, zodat de nieuwe laag goed zicht goed hecht.

Daarna knipt de vakman de reparatiestrook op maat. Hij knipt de hoeken rond af, omdat dit voor een betere afdichting zorgt. Daarna zal hij de lijm aanbrengen op de ondergrond, en gebruikt hij een harde roller om de nieuwe laag goed aan te drukken.

Laat een beschadiging altijd door een ervaren dakdekker herstellen. Alleen door het professioneel te laten repareren bent u verzekerd van een waterdicht resultaat!

EPDM en groendak

Eén van de voordelen van EPDM, is dat het wortelbestendig is. Dit houdt in dat het ook een geschikte ondergrond is voor een groendak. Combineert u uw dakbedekking met een groendak, dan verlengt u de levensduur van 50 tot wel 80 tot 100 jaar! De begroeiing beschermt het dakrubber namelijk tegen regen, sneeuw, hagel en harde wind.

Daar komt bij dat een groendak bestaande uit vetplantjes, gras en mossen nauwelijks onderhoud nodig heeft. Alleen in het geval van droogte is het verstandig om de plantjes zelf water te geven. Kiest u juist voor struiken, bomen of andere planten dan vereist een groendak wel meer onderhoud.

EPDM leggen met EPDM-folie

Wilt u liever zelf de dakbedekking leggen? Kies dan voor dun folie. Het folie heeft een aantal belangrijke voordelen. Dankzij een grote rekbaarheid, is het folie gemakkelijk op uw dak te leggen. Bovendien geeft EPDM-folie uw dak een goede waterdichtheid en heeft het een lange levensduur.

EPDM-folie is verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten in verschillende afmetingen. Het folie heeft meestal een dikte van 1,15 millimeter. Laat de dakbedekking leggen door een vakman als u zelf liever niet op hoogte werkt.

epdm dak

Zelf EPDM plaatsen of uitbesteden?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om zelf EPDM op hun plat dak te leggen. Natuurlijk is dit een optie, de vraag is: moet u dit willen?

Het leggen van dakbedekking, of dit nu roofing (bitumen) of EPDM is, lijkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Als het niet goed wordt aangelegd is de kans op lekkages groot, waardoor uw dakconstructie aangetast wordt. Om dit te herstellen lopen de kosten snel op.

Een dakdekker legt het materiaal op maat snel en efficiënt. Zo bespaar hij u kostbare tijd die u ook aan leukere dingen kunt besteden. Bovendien gebruiken de vakmannen professionele materialen, zodat het risico zo klein mogelijk is.

epdm leggen

Ontvang gratis offertes voor EPDM dakbedekking!

Wilt u nieuwe dakbedekking? Laat dit aansluiten op bitumen, zodat u de oude laag niet hoeft te verwijderen. Twijfelt u nog welke dakbedekking voor u de beste keuze is? Een dakdekker bij u in de buurt geeft u graag een persoonlijk advies. Betaal niet te veel voor uw nieuwe EPDM dakbedekking!

Ontvang gratis offertes van meerdere dakdekkersbedrijven. Kies vervolgens gemakkelijk voor de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot maar liefst 40% op de kosten!

Het vergelijken van offertes is gratis én vrijblijvend: u zit dus helemaal nergens aan vast.