PVC dakgoten laten plaatsen?

Dakgoot PVC

Tot op heden wordt de PVC dakgoot nog veel toegepast. Niet alleen bij huizen, het is ook erg geschikt voor tuinhuisjes of schuurtjes. Vroeger kon u de dakgoten herkennen aan de grijze kleur. Tegenwoordig zijn de dakgoten in veel meer kleuren beschikbaar. PVC is niet voor niets de basis van veel kunststof kozijnen. Het is erg sterk en flexibel materiaal.

Leonard Nico Vos bestaat uit een netwerk van dakdekkers. Bij een prijsaanvraag krijgt u meerdere offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. Zo betaalt u nooit teveel voor uw dakgoten. Meer weten over de verschillende soorten PVC dakgoten, het herstellen en het plaatsen van de dakgoten? Lees dan snel verder.

halfronde pvc dakgoot

Soorten

De keuze in PVC dakgoten is relatief beperkt. U kunt kiezen tussen een halfrond of een rechthoekig model. Deze twee soorten, beter bekend als een mastgoot (halfrond) en bakgoot (rechthoekig) kunt u aanschaffen in een aantal breedtes. Er bestaan tegenwoordig dakgoten die opgebouwd zijn uit meerdere PVC lagen. Dat zorgt voor maximale duurzaamheid. Bij de zogenaamde coëxtrusie techniek worden er twee verschillende typen kunststof tot één PVC product gevormd. Deze laatste variant is minder vatbaar voor temperatuurverschillen. De goedkope variant wil nog wel eens uitzetten als het warm is en krimpen als het koud is. Er is dus sprake van kwaliteitsverschil tussen de goedkopere PVC goten en de duurdere goten.

pvc dakgoot plaatsen

Voordelen

Een dakgoot van PVC valt onder de noemer ‘kunststof dakgoten’. Het grootste voordeel van de kunststof dakgoten is de prijs. Daarnaast hebben de dakgoten weinig onderhoud nodig en zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in diverse kleuren. Daarnaast zijn de goten gemakkelijk te verwerken door het lichte gewicht. Er zijn diverse onderdelen en accessoires verkrijgbaar. Zo kunt u ook de regenpijp en dergelijke in dezelfde kleur laten plaatsen. De nadelen? De goten bestaan niet uit erg lange stukken. Er moeten dus losse onderdelen aan elkaar gelijmd worden met speciale lijm. Juist die delen in de goten kunnen in de toekomst zwakke punten vormen. Heeft u last van een lekkage? Loop dan eerst deze punten van uw dakgoot na.

Wilt u een dakgoot van pvc? Laat kunststof dakgoten plaatsen door een dakdekker uit ons netwerk.

Meer weten over kunststof dakgoten, de prijzen en de onderdelen (regenpijp)? Wij brengen u graag in contact met een dakwerker!

Dakgoot van PVC herstellen

Heeft u een lek in uw kunststof dakgoot? Laat het dan snel herstellen, anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Kleine lekkages kunt u zelf herstellen. Gaat het om een grote lekkage? Dan is het vaak verstandiger om de gehele dakgoot te vervangen. Wanneer u de kleine lekkage wilt herstellen kunt u gebruikt maken van een polyester reparatieset van Albastine. Een erg eenvoudige methode om de bakgoot of mastgoot te herstellen is het gebruik van PVC lijm. Op de plek van de scheur brengt u wat lijm aan. Toch is dit niet de fraaiste oplossing en vaak tijdelijk van aard. Daarnaast vormen Rubson en Aquaplan een scheuroverbruggende, elastische reparatielaag.

Zelf dakgoot van PVC plaatsen

Kunststof/PVC goten kunt u met lijm- of klemverbindingen met elkaar verbinden. Allereerst is het van belang dat u zorgt dat de kunststof goot voldoende opvangcapaciteit heeft. Een kleine schuur heeft een andere maat dakgoot nodig dan uw woning. Is het dakoppervlak kleiner dan 60 m2? Kies dan een 100mm mastgoot of dakgoot. Is het dakoppervlak tussen de 130-150 m2? Dan is er bijvoorbeeld een 180mm mastgoot of dakgoot nodig. Zorg ervoor dat u alle onderdelen klaar heeft liggen. Let daarnaast op het feit dat er tussen de ophangbeugels maximaal 50 centimeter mag zitten. Lijkt het u een lastige klus? Leonard Nico Vos helpt u graag!

pvc mastgoot

Prijzen

De gemiddelde prijzen van de kunststof dakgoten? Dat hangt uiteraard af van het aantal meters, de bereikbaarheid van het dak, het verwijderen van de oude goten en eventuele accessoires. De gemiddelde prijzen liggen op €25,- tot €35,- per meter. Dit is inclusief btw en montage. Informeer goed bij de vakman over de kwaliteit van de kunststof dakgoten. Bepaal daarnaast samen met de dakdekker welke vorm het beste bij uw woning en uw wensen past. Kiest u een bakgoot of toch een mastgoot? Kiest u een bijpassende regenpijp? En welke extra onderdelen (denk aan een bladrooster) wilt u in/aan de bakgoot plaatsen?

pvc dakgoten

Vrijblijvend offertes vergelijken

Ons netwerk helpt u graag bij het herstellen en plaatsen van uw dakgoot. Wij hebben in de afgelopen jaren een groot netwerk van dakdekkers opgebouwd, hierdoor zijn er altijd specialisten bij u in de buurt. Bij een offerteaanvraag via het contactformulier krijgt u meerdere offertes toegestuurd. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. U kiest zelf de dakdekker die het beste bij uw wensen en behoeften past. Wij helpen u graag bij de keuze voor een kunststof bakgoot, mastgoot, regenpijp of de diverse accessoires. Geniet jarenlang zorgeloos van uw kunststof dakgoot.