Specialist in regenpijpen

Regenpijpen

Om het water van het dak op te vangen en bij uw woning weg te leiden, bestaan er dakgoten en regenpijpen. Regenpijpen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waarbij de meest simpele keuze voor u bestaat uit een ronde of vierkante regenpijp. Ook bestaat de keuze uit verschillende materialen. Een dakdekker kan u advies geven over de verschillende opties en de regenpijpen vervangen of renoveren die verstopt zijn. Als er schade is aan de regenpijp of wanneer deze verstopt is, kan dit leiden tot waterschade wat u veel geld kan kosten.

Schakel daarom op tijd een ervaren dakdekker uit ons netwerk in. Vul uw gegevens in het contactformulier in en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Deze kunt u op prijs en voorwaarden vergelijken zodat u makkelijk een dakwerker vind om de klus te klaren.

verstopte regenpijp

Zink

Regenpijpen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De populairste varianten zijn van zink, koper en PVC. Zink is een duurzaam natuurproduct. Naast het functionele aspect ziet zink er vaak ook mooi uit en past dit goed bij de meeste woningen. Een regenpijp van zink is makkelijk te monteren. De losse onderdelen kunnen eenvoudig in elkaar geschoven worden. De regenpijpen van zink kunnen zowel in ronde als vierkante vorm geleverd worden. Een dakdekker kan voor u eenvoudig een regenpijp van zink bestellen en installeren. Wilt u dit laten uitvoeren door een dakwerker uit ons netwerk? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Koperen

Naast een variant van zink bestaan er ook koperen regenpijpen. Deze heeft ook een koperen kleur en is verkrijgbaar in een vierkante en ronde variant. Het is verstandig om na te gaan wat u allemaal nodig heeft bij het plaatsen van een koperen regenpijp. Zo is er voor iedere meter één beugel nodig. Deze beugels zijn verkrijgbaar met een inslagpen of met een moer. De beugel met een inslagpen is geschikt voor een stenen muur en de beugel met een moer is geschikt voor een houten wand. Daarnaast zijn er koperen beugels beschikbaar met een stalen pen of met een koperen pen. Die van koper roest niet, maar kan niet goed tegen kalk. Voor een buitenmuur met stuclaag is een stalen pen dus meer geschikt.

PVC

De regenpijp die het meest gezien wordt is die van PVC. PVC is kunststof en goed materiaal voor een regenpijp. Wel is het zo dat er bij regenpijpen van PVC rekening gehouden moet worden met krimpen of uitzetten. PVC heeft namelijk de neiging om dit te doen bij temperatuurschommelingen. PVC is ook goedkoop, een reden waarom veel mensen hiervoor kiezen. Een pijp van PVC doet namelijk wat het moet doen, maar kost niet handenvol geld. Een regenpijp van PVC is meestal zwart/grijs, maar deze kunt u schilderen of laten schilderen in de kleur naar wens.

Regenpijp reparatie

Verstopte regenpijp

Als u last heeft van een regenpijp die verstopt is, kan onze dakdekker u helpen om deze te ontstoppen. Hier zijn verschillende methodes voor, zoals met een hogedrukspuit de leidingen doorspoelen. Als de regenpijp niet meer verstopt is, kunt u stappen nemen om te voorkomen dat uw regenpijp weer verstopt raakt. Zo is het verstandig om minstens twee keer per jaar uw regenpijp schoon te maken. Ook dit kunt u door ons netwerk laten doen. Een dakdekker kan voor u een bladvanger plaatsen, waardoor vuil en bladeren niet in de dakgoten en regenpijp kan komen en deze niet verstopt maakt.

Reparatie

Heeft u regenpijpen die bijvoorbeeld verstopt zijn of niet meer in de beste staat? Een dakwerker kan uw regenpijpen van zowel zink, PVC als koper repareren. In het geval reparatie niet meer voldoende is wordt de regenpijp vervangen. Het is belangrijk om snel werk te maken van beschadigde regenpijpen. Als deze namelijk niet meer naar behoren werkt of verstopt is kan dit leiden tot schade aan uw woning, wat u uiteindelijk veel geld kan kosten. In het ergste geval komt er vocht binnen in uw woning via de buitenmuren. Door het inschakelen van ons netwerk weet u zeker dat u in contact met een dakspecialist op uw voorwaarden.
Regenpijp verstopt

Dakdekker contact

Vrijblijvend offertes vergelijken

Heeft u last van een regenpijp die verstopt is? Of wilt u een nieuwe regenpijp laten plaatsen? Twijfel dan niet en neem snel contact op met ons netwerk door een offerteaanvraag te doen op het contactformulier. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes van dakdekkers uit uw buurt. Vergelijk deze op prijs, service en voorwaarden. Zo kiest u de dakwerker die ervoor kan zorgen dat uw regenpijpen straks niet meer die verstopt zijn!