Dakgoot herstellen

De dakgoten zorgen voor de afvoer van het regenwater. Het voorkomt dat regenwater direct van het dak op de grond valt of tegen de gevel waait. Kan uw dakgoot wel een reparatie gebruiken? Dan moet u het snel herstellen zodat u vochtproblemen en lekkage voorkomt. Gelukkig zijn problemen met de dakgoot vaak snel te herstellen. Is een kleine dakgoot reparatie niet voldoende? Dan is het soms nodig dat u de hele dakgoot laat vervangen.

Leonard Nico Vos bestaat uit een groot netwerk van dakspecialisten. Bij een offerteaanvraag via het contactformulier krijgt u meerdere offertes toegestuurd van aanbieders uit uw regio. Zo betaalt u nooit teveel voor de reparatie en kiest u altijd de aanbieder die het beste bij u past. Meer informatie over het herstellen, vervangen en de prijzen van dakgoten? Lees dan snel verder.

dakgoot pvc herstellen

Waar is de dakgoot van gemaakt?

De meest voorkomende materialen zijn: zink, aluminium, koper, pvc, polyester en kunststof. Een zinken dakgoot is sterk en duurzaam. De delen worden aan elkaar gelast. Op de lange termijn kunnen deze naden zwakke punten vormen. Aluminium is licht en ziet er erg modern uit. Een koperen dakgoot is relatief duur en heeft een exclusief karakter. De stukken worden aan elkaar gemonteerd. Deze voegen vormen na verloop van tijd een risico. PVC is een goedkope oplossing met een beperkte levensduur. Een dakgoot van polyester bestaat uit één geheel. Hierdoor is er geen kans op lekkage. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Kunststof kan men tevens naadloos plaatsen.

zelf dakgoot repareren

Zelf de dakgoot repareren

Is uw dakgoot lek? Dan heeft u meerdere oplossingen om zelf de dakgoot te herstellen. Zo is er vloeibaar rubber verkrijgbaar waarmee u de lekkende naden kunt repareren. Ook kunt u een EPDM mat aanbrengen met behulp van bodemlijm. Deze reparatie wordt veel gebruikt bij zink. Het is elastisch, watervast en gaat lang mee. Mariseal is een product om de dakgoten mee te repareren. Men brengt het vloeibaar aan en het wordt vanzelf hard. Het is erg sterk en geschikt bij zink, staal, aluminium, koper, beton en hout. Everseal dient als simpele sticker die ervoor zorgt dat de goten (elk materiaalsoort) een aantal jaren langer meegaan. Deze is verkrijgbaar bij de lokale bouwmarkt.

Dakgoot herstellen of vernieuwen? Laat de dakgoten plaatsen tegen lage prijzen!

Tijd om uw goot van zink, pvc en aluminium te repareren of vervangen? Vind een vakman via ons netwerk!

Zinken dakgoot solderen

Laat uw zinken dakgoot altijd door een specialist repareren. Het solderen is namelijk vakwerk. De specialist soldeert de kopschotten en het tapeind in de zinken dakgoten. Iedere vakman heeft eigen voorkeuren wat betreft het smelttraject en welke staafsoldeer er wordt toegepast. Hoe werkt de reparatie? De vakman maakt eerst de soldeernaad schoon. De specialist zorgt dat de twee dakgoten strak tegen elkaar aansluiten. De overlap is 20-30 mm. Daarna wordt de naad ingesmeerd met S39 zink. Vervolgens zet de vakman de naad op enkele punten vast met soldeer. Tot slot houdt de specialist de soldeerbout op 10 millimeter van de dubbele plaat en zo wordt de naad gesoldeerd.

Dakgoot vernieuwen

Dakgoten gaan lang mee, maar soms is het echt tijd dat u ze laat vervangen. U kunt uiteraard een aantal keren de kleine problemen herstellen. Als de dakgoten echter oud (25+) en in slechte staat zijn, dan is het vaak beter dat u ze in plaats van te repareren, laat vervangen. Bij het vervangen kunt u meteen de materiaalkeuze heroverwegen. Let hierbij op de levensduur, het onderhoud, de kostprijs en de montagekosten. Naast de materiaalsoort zijn er ook diverse vormen. Denk aan de bakgoot (rechthoek), de mastgoot (halfrond), de kilgoot en de zakgoot. Heeft u bijvoorbeeld geen zin in onderhoud? Laat dan een rooster over de dakgoten plaatsen.

prijs dakgoot herstellen

Prijzen

De kosten van het herstellen, vernieuwen en plaatsen van een dakgoot? Het herstellen van kleine lekkages kost vaak zo’n €120,- tot €180,-. Gaat u de boel vervangen? Zink kost gemiddeld €33,- tot €58,- per meter, inclusief btw en montagekosten. Kunststof kost gemiddeld €25,- tot €33,- en aluminium €27,- tot €58,- per meter. Wederom inclusief btw en montage. De materiaalkosten zijn hoger dan bij zink, maar aangezien de montage erg eenvoudig is bespaart dit montagekosten. Koperen dakgoten kosten gemiddeld €40,- tot €42,- per meter, inclusief btw en montage. Vaak krijgt u nog zo’n tien jaar garantie. Voor een gemiddeld huis liggen de prijzen van een zinken dakgoot dus tussen de €750,- en €1250,-.

dakgoten herstellen

Vrijblijvend contact

Wilt u meer informatie over het herstellen of vernieuwen van dakgoten? Neem dan vrijblijvend contact op met de dakwerkers uit ons netwerk. U krijgt bij een offerteaanvraag meerdere offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. U betaalt nooit teveel voor de reparatie en kiest altijd de beste aanbieder voor uw klus. Voor het herstellen en plaatsen van goten bent u bij ons aan het juiste adres! Kleine lekkage? Dan is repareren vaak mogelijk. Reparatie is vaak een stuk voordeliger dan vernieuwen. Soms is vernieuwen op de lange termijn voordeliger. Vooral als het om oude pvc of zinken dakgoten gaat. Benieuwd naar de mogelijkheden of meer weten over de exacte prijzen? Neem contact op!