Dakgoten Avelgem

Door de dakgoten en regenpijpen van uw woning in Avelgem regelmatig te reinigen voorkomt u schade zoals scheurvorming, verzakkingen en verstoppingen. Het onderhoud van een dakgoot bestaat niet alleen uit het kuisen, maar ook uit het herstellen van beschadigingen. Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen? Bekijk dan de mogelijkheden voor koperen, zinken, aluminium of pvc goten!

Op deze pagina leest u meer over het reinigen, repareren en vervangen van dakgoten. Ook geven we u meer informatie over de verschillende gootsoorten, de materialen en de gemiddelde prijs. Vul het offerteformulier in, om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen!


dakgoten Avelgem

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Is het niet mogelijk om een beschadigde dakgoot te herstellen? Dan is het waarschijnlijk dat u deze moet vervangen. Het plaatsen en vernieuwen van dakgoten heeft enige voeten in aarde. Zo dient u ten eerste een keuze te maken uit de diverse materialen die geschikt zijn voor een dakgoot. Hebt u er één gekozen, dan zal een professional uit Avelgem de delen aan elkaar monteren, en met behulp van beugels aan de dakrand plaatsen. Laat u de goten vervangen? Dan is het ook mogelijk gebruik te maken van de beugels. Wilt u de gootdelen zelf plaatsen? Houd er dan rekening mee dat de dakgoten door warmte uit kunnen zetten. Plaats de beugels daarom niet te strak.

dakgoot plaatsen Avelgem

Dakgoot plaatsen Avelgem

Bij het plaatsen van nieuwe dakgoten is de hoogte zeer belangrijk. De neerslag stroomt er namelijk niet goed in, wanneer de hoogte te laag of te hoog is. Daarom berekent de vakman eerst de hoogte. Hij plaatst daarna de gootbeugels op de muur en hangt de nieuwe gootdelen erin. Wanneer er meerdere gootdelen nodig zijn, zorgt hij voor een waterdichte verbinding. Vaak gebruikt de vakman uit Avelgem hiervoor een rubberen strip of een lijmverbinding. Zelfdragende goten worden rechtstreeks op de muur of aan het dakbeschot vastgemaakt. Na het plaatsen van de gootdelen controleert de vakman of het water goed wegloopt en of het afschot, de lichte helling richting de regenpijp, goed is.

Welke materialen?

De keuze voor het materiaal heeft veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw dakgoten. Koperen en zinken goten verkleuren bijvoorbeeld na het plaatsen. Zink wordt mat en donker, dit proces wordt ook wel patineren genoemd, en koper wordt groener door oxidatie. Andere materialen zijn aluminium en pvc.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot in Avelgem vervangen

Zinken dakgoot Avelgem

Zink wordt veel toegepast voor het maken van dakgoten. Het materiaal heeft namelijk een lange levensduur, zeker 50 jaar, is gemakkelijk te bewerken en is erg licht. Doordat het materiaal licht is, zijn lange gootdelen zonder naden mogelijk. Zinken goten patineren na verloop van tijd. Eerst slaat het materiaal een beetje wit uit en daarna wordt het mat en iets donkerder. Ze worden gebruikt voor nieuwbouwwoningen en voor het vervangen van bestaande dakgoten. Zinken gootdelen worden altijd in een gootbeugel van zink geplaatst. Andere materialen kunnen namelijk een reactie veroorzaken, waardoor er donkere plekken verschijnen. Door het krimpen en uitzetten van het materiaal door temperatuurswisselingen zijn expansie-onderdelen vaak nodig.

pvc dakgoten Avelgem

Pvc dakgoten Avelgem

Er zijn, zoals gezegd, verschillende bouwstoffen geschikt voor het maken van een dakgoot. Eén van de meest toegepaste modellen op het moment is PVC, of te wel Polyvinylchloride. PVC ontstaat door de polymerisatie van VCM. Het proces dat hiervoor wordt gebruikt leidt tot een zeer stevige kunststof, die goed bestand is tegen de invloeden van weer en wind, en daardoor zeer geschikt is voor dakgoten. Doordat het materiaal weinig verandert door de weersinvloeden hoeft u deze enkel jaarlijks te reinigen, om de levensduur te behouden. Het nadeel van PVC is dat dit niet een authentieke uitstraling heeft. Kies voor een luxueuze uitstraling voor koper als grondstof. Een ander nadeel is dat de naden kunnen gaan lekken wanneer u niet genoeg bevestigingspunten plaatst.

koperen dakgoot Avelgem

Koperen dakgoot Avelgem

Zoals u weet is het mogelijk om dakgoten in vele soorten en maten en in diverse modellen te bestellen bij onze leveranciers in Avelgem. Eén van de tot voor kort meest populaire modellen was koper. Koper heeft in eerste instantie een soort gouden uitstraling, totdat het door weer en wind verroest tot een soort groenkoper. Het grote voordeel van koper is dat het een luxueuze aanblik biedt. Het nadeel is dat koperen dakgoten niet voor elk pand een geschikte oplossing vormen. Voor klanten die een meer praktische dan luxe oplossing willen voor hun dakgoten is pvc of zink een veel betere optie. Het vervangen, reparatie of aanschaffen van een koperen dakgoot is vrij prijzig.

aluminium dakgoten Avelgem

Aluminium dakgoten Avelgem

Aluminium is een lichtgewicht materiaal en daarom zijn zeer lange naadloze goten mogelijk. Andere voordelen van het materiaal is dat het duurzaam is, corrosiebestendig en recyclebaar. Na het plaatsen ontstaat er een oxide-laag. Dit is een natuurlijke bescherming tegen roestvorming.

Het is mogelijk om een laklaag aan te brengen van elastisch polyester voor extra bescherming. Er is maar weinig onderhoud nodig, want vuil hecht niet aan de goot. Soms denken mensen dat er weinig kleuren mogelijk zijn met aluminium, maar dit is niet het geval. Door het materiaal te anodiseren zijn er namelijk vele kleuren mogelijk, ook RAL-kleuren!

Wat kost een nieuwe dakgoot in Avelgem?

Benieuwd naar de prijs voor een nieuwe dakgoot? Dit is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest en de lengte die nodig is. Een nieuwe dakgoot heeft u al vanaf €25,-! Een PVC-gootdeel is het goedkoopste. Per meter bent u dan ongeveer €25- tot €35,- kwijt. De prijs voor aluminium ligt tussen de €25,- en de €60,-. Het prijsverschil is afhankelijk van de kleur, de laklaag en andere behandelingen. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde kostprijzen. De prijs is niet alleen afhankelijk van het dakgootmateriaal en de lengte, maar ook van de arbeidskosten en het overige materiaal dat er nodig is. Denk hierbij aan de gootbeugels, expansie-onderdelen en verbindingsstukken.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u strakke en elegante dakgoten?

Kies dan voor zink! Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.


dakgoot herstellen Avelgem

Dakgoot herstellen

Doordat dakgoten veel invloed ondervinden van weer en wind, is het gebruikelijk dat deze na verloop van tijd enige beschadigingen oplopen of slijten. In de meeste gevallen is het een optie om de goot te herstellen met behulp van EverSeal of Mariseal. Beide producten vormen een soort laag over de naden, waardoor het niet nodig is om een geheel nieuwe dakgoot te plaatsen. Is het niet mogelijk om de dakgoten op deze wijze ter herstellen? Dan kan het een budget optie zijn om enkel een deel van het gootdeel te vernieuwen, of te kiezen voor een reparatie, totdat u voldoende geld hebt gespaard. De reparatiekosten voor een dergelijke reparatie zijn vrij laag.

prijs dakgoot reparatie

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

Is een reparatie nodig? Dan bent u vast ook benieuwd naar de gemiddelde prijs voor het herstellen. Per drie meter begint de reparatieprijs voor het repareren van een kunststof dakgoot vanaf €100,-. Zink is lastiger te repareren, daarom is de prijs ook iets hoger. De prijs voor het herstellen begint vanaf €150,- per drie meter. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde kostprijzen per klus. Wanneer het nodig is om een gedeelte van het gootdeel te vervangen, moet u rekening houden met een hogere prijs. De prijs is afhankelijk van het benodigde materiaal, de ernst van het probleem en de arbeidskosten.

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud

Dakgoot onderhoud Avelgem

Voor een lange levensduur en het voorkomen van schade is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten. Specialisten raden aan om minstens één keer per jaar de hemelwaterafvoer te kuisen. Wanneer u in een bosrijke omgeving woont, moet u dit waarschijnlijk vaker laten doen. Bladeren, takjes en mosgroei beschadigen niet alleen het materiaal, maar zorgen ook voor verstoppingen. Hierdoor loopt het water niet meer goed weg en is de kans op waterschade groot. Onderhoud bestaat niet alleen uit het reinigen van de dakgoten, maar ook uit het herstellen van beschadigingen.

dakgoot reinigen Avelgem

Dakgoot reinigen Avelgem

Het reinigen van de regenpijpen moet u voor een optimaal resultaat natuurlijk combineren met het kuisen van de dakgoten.

Voor de dakgootschoonmaak zijn niet veel benodigdheden vereist: een tuinslang, schepje en emmer zijn voldoende. Ga wel altijd voorzichtig te werk, en zorgt dat u over een stevige ladder beschikt. Begin altijd met het weg scheppen van slib en bladeren, en spoel daarna alle goten even goed door met de tuinslang. Controleer de goten tevens direct op beschadigingen.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Vakman uit Avelgem nodig voor het herstellen van een dakgoot?

Vind eenvoudig de beste specialist door gratis offertes aan te vragen!

Soorten dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten laat plaatsen, heeft u de keuze uit verschillende dakgootsoorten. Een populair soort in Avelgem is de bakgoot. Bakgoten zijn rechthoekig van vorm. Liever een klassiekere vorm? Kies dan voor mastgoten. Mastgoten hebben een halfronde vorm. Mast- en bakgoten worden opgehangen met gootbeugels. Wilt u dat de gootbeugels niet zichtbaar zijn? Kies dan voor zelfdragende goten of voor verholen dakgoten. Tussen twee dakdelen wordt een zak- of kilgoot gebruikt.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot

Bakgoot

De goten bij uw pand in Avelgem kunnen niet alleen van meerdere basismaterialen gemaakt worden, wij leveren eveneens verscheidene modellen. Eén van de meest voorkomende modellen is de bakgoot. Bakgoten hebben een vierkante vorm, die feitelijk een soort bakje vormt. De bakgoot is in vergelijking met de mastgoot een meer robuuste variant. Dit betekent dat de bakgoot zeer geschikt is voor standaard kantoorpanden en woningen in de regio. Het grote voordeel van bakgoten is dat u hierbij zelf kunt kiezen voor de mate waarin deze uitsteekt. Wilt u de bakgoten vervangen? Kies dan voor een bakgoot in dezelfde afmeting.

mastgoot

Mastgoot

Het alternatief voor de bakgoot is de mastgoot. De mastgoot dankt haar naam aan de vorm; mastgoten zien eruit als halve ronde masten. Het voordeel van mastgoten ten opzichte van de bakgoot is dat de mastgoot een meer elegante aanblik biedt. Dit maakt de mastgoot een uitstekende oplossing voor wat kleinere woningen. De mastgoten in ons assortiment hebben al jarenlang dezelfde afmetingen. Dit betekent dat het relatief eenvoudig is om de mastgoot te vervangen. U hoeft hiervoor geen nieuwe gootbeugels aan te schaffen, mits deze natuurlijk nog in goede staat zijn. Veel mastgoten hebben een KOMO-certificaat, en 30 jaar garantie.

Kilgoot

Een kilgoot wordt geplaatst in de kilkeper. Dit is de verbinding tussen twee hellende dakvlakken die elkaar raken in een hoek. De kilgoot wordt geplaatst in de snijlijn van de hellende dakvlakken. Het hemelwater van deze dakvlakken stroomt in de kilgoot en wordt afgevoerd naar een lager gelegen goot. Een kilgoot lastig te bereiken voor onderhoud en worden daarom vaak van zink gemaakt. Dit materiaal is namelijk duurzaam, weersbestendig en onderhoudsarm. Het vervangen en plaatsen van een kilgoot is een klus dat ervaring en kennis vereist. De goot wordt namelijk op de dakconstructie geplaatst met speciale platen. Wilt u meer weten over een kilgoot? Kijk dan eens op wikipedia.

kilgoot Avelgem

Zakgoot

Zakgoten worden geplaatst tussen twee aflopende daken. In de jaren ’30 en ’40 werden vrijstaande woningen met hellende daken vaak dicht op elkaar geplaatst. Een afzonderlijke dakgoot per woning is dan niet altijd mogelijk. Een zakgoot vormt de oplossing voor het afvoeren van de neerslag op beide dakhelften. Onderhoud van een zakgoot is lastig, omdat u dan het dak op moet. Daarom wordt een zakgoot vaak gemaakt van zink of aluminium en met speciale bladroosters voorkomt u ophopingen van bladeren en takjes. Een zakgoot is vaak breed en heeft een grote inhoud, omdat het veel water moeten opvangen.

Verholen dakgoot

Vindt u dakgoten eigenlijk altijd heel lelijk staan, en bent u op zoek naar een manier om zo weinig mogelijk goot bij uw woning in Avelgem te krijgen? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor een verholen goot. Deze dakgoot ligt op het dakvlak, vaak op dezelfde manier als een dakkapel. De goten liggen bovendien onder de pannen, waardoor u deze niet ziet. De dakgoten hebben dan ook aan de ene zijde een opstaande rand van ongeveer een 10 centimeter, en aan de andere zijde een rand van 2.5 centimeter. Hierdoor stroomt het water niet onder de bedekking het huis binnen.

regenpijp vervangen Avelgem

Regenpijpen vervangen Avelgem

Naast het reinigen van de goten, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het reinigen van de regenpijp. Een regenpijp kan verstopt raken wanneer u bladeren zich ophopen in de goot. Bij hevige regenval kunnen deze deels door de regenpijp verder spoelen, maar vervolgens het hemelwaterafvoer blokkeren. Is de reiniging van een regenpijp niet afdoende om het probleem te herstellen? Laat dan een nieuwe plaatsen door een specialist uit Avelgem, of kies ervoor enkel het onderste deel te vervangen.

regenpijp reinigen

Regenpijp reinigen

Om te voorkomen dat een reparatie van de regenpijp noodzakelijk wordt, raden wij aan deze periodiek te reinigen. Het kuisen van de regenpijp kunt u zelf uitvoeren, met behulp van een ontstoppingsveer, of een hoge drukspuit. Als dit niet goed genoeg werkt, is het mogelijk een vakman uit Avelgem in te schakelen, die het reinigen of herstellen op zich neemt. Desgewenst kan deze direct de nodige reparatie uitvoeren. Ondanks regelmatig reinigen is het wel nodig om eens in de 20 jaar de regenpijp te vervangen.

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Avelgem

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Wilt u uw oude dakgoten laten vervangen door nieuwe exemplaren? Dan heeft u de keuze uit allerlei materialen en dakgootsoorten. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van een koperen bakgoot voor een strakke en elegante uitstraling. Of ga voor een verholen kunststof dakgoot. Het is belangrijk om de goten regelmatig te reinigen. Schakel een vakman uit Avelgem in voor het kuisen van de dakgoten en het herstellen van beschadigingen. Hiermee verlengt u de levensduur. Wilt u ook besparen op de totaalprijs van een dakgootspecialist? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig een aantal scherpgeprijsde offertes van specialisten uit de regio Avelgem!

Op zoek naar een dakdekker in Avelgem? Ook dakdekkers uit ons netwerk zijn in uw regio werkzaam.