Dakgoten Deerlijk

Door de dakgoten van uw woning in Deerlijk regelmatig te reinigen, voorkomt u verstoppingen en zorgt u ervoor dat de goten langer meegaan. Stilstaand water door een verstopping tast namelijk het materiaal van de dakgoot aan en veroorzaakt waterschade. Zijn de dakgoten verouderd? Laat ze dan vervangen door een specialist. U heeft de keuze uit verschillende materiaal- en dakgootsoorten wanneer u nieuwe goten laat plaatsen.

Op deze pagina leest u alles over de hemelwaterafvoer, het reinigen van de goten, de dakgootsoorten en de materialen. Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van specialisten uit Deerlijk. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaald!


dakgoten Deerlijk

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Is het niet mogelijk om de dakgoot of regenpijp te herstellen, dan kunnen wij deze voor u vervangen. Het plaatsen van dakgoten is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Wij adviseren daarom ook om een professional in te schakelen voor het plaatsen van de goten.

U verkleint dan de kans op wateroverlast en andere vochtproblemen op de lange termijn. Zijn er beschadigingen aan de regenpijp, en weet u niet zeker of een reparatie zal helpen? Een professional uit Deerlijk kijkt met alle plezier voor u naar de opties voor een gootreparatie of het vervangen van een onderdeel.

dakgoot plaatsen Deerlijk

Dakgoot plaatsen Deerlijk

Er zijn verschillende methodes om nieuwe dakgoten te plaatsen. Meestal plaatst de vakman uit Deerlijk ze in speciale gootbeugels. Hij plaatst dan eerst de beugels op de muur en hangt de goten in de beugels. Voor verholen of zelfdragende dakgoten is een andere techniek nodig. Waar de vakman altijd op let, is het afschot. Een afschot is een lichte helling, zodat het water altijd naar de regenpijpen stroomt. Na het ophangen van de regenpijpen zorgt de vakman ervoor dat alle verbindingen waterdicht zijn. Zowel de verbindingen tussen de verschillende gootdelen als de verbinding met de regenpijp. Hiervoor gebruikt hij speciale verbindingsstukken, rubberen stroken of lijm.

Welke materialen?

Bent u van plan om nieuwe dakgoten te laten plaatsen? Dan hebt u de keuze uit verschillende materiaalsoorten. De materiaalkeuze beïnvloedt voor een groot deel de uitstraling van de dakgoten. Ga bijvoorbeeld voor strakke en elegante goten door te kiezen voor koper, zink of een ander metaal. Of kies voor het veelzijdige en onderhoudsarme pvc.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot vervangen

Zinken dakgoot Deerlijk

Zink geeft uw dakgoten een zeer luxe en elegante uitstraling. Het materiaal is in het begin glanzend, maar wordt na verloopt van tijd witter doordat het gaat patineren. Met patineren ontstaat er een doffe corrosielaag door de blootstelling aan de lucht. Uiteindelijk wordt het materiaal mat en iets donkerder. Zinken dakgoten worden geleverd in zwart of in grijstinten. Voor het plaatsen van zinken dakgoten is het noodzakelijk dat u ook gootbeugels van zink gebruikt. Het zink kan namelijk reageren op andere materialen, waardoor er donkere vlekken ontstaan op het materiaal. Doordat het krimpt en uitzet door temperatuurswisselingen, is het vaak nodig om expansie-onderdelen te plaatsen.

pvc dakgoten Deerlijk

Pvc dakgoten Deerlijk

Eén van de materiaalsoorten die tegenwoordig vaak worden gebruikt, is PVC. Het materiaal heeft als voordeel dat het een lange levensduur kent, en dat het gemakkelijk te reinigen is. Over het algemeen is het voldoende om de dakgoten eens per jaar te reinigen.

Het enige nadeel is dat u op de lange termijn last kunt krijgen van een groene aanslag op het PVC. Houd er tevens rekening dat een reparatie van kunststof niet gemakkelijk is. Wilt u graag nieuwe goten of regenpijpen plaatsen? Dan is dit materiaal een uitstekende keuze.

koperen dakgoot Deerlijk

Koperen dakgoot Deerlijk

Wij gaven al aan dat het mogelijk is om dakgoten van aluminium, zink en kunststof te laten plaatsen en herstellen bij uw woning in Deerlijk. Wist u echter dat ook een koperen hemelwaterafvoer mogelijk is? Wie kiest voor koperen goten en regenpijpen van koper, kiest voor een luxueuze aanblik van het pand. De koperen onderdelen zullen in de eerste jaren de standaard goudgelen kleur hebben, en na een aantal jaar verroesten tot de welbekende groene kleur. Hoewel koperen dakgoten een prachtige aanblik biedt, is het enkel geschikt voor een bepaald soort woningen. In andere gevallen is zink, of aluminium een veel passendere keuze.

aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten Deerlijk

Het grootste voordeel van aluminium is dat het materiaal zeer sterk is. Hierdoor zijn er lange gootdelen mogelijk zonder naden. Een naadloze dakgoot gaat langer mee en bovendien is de kans op lekkage minimaal. Er zijn immers geen verbindingen die kunnen gaan lekken. Andere voordelen van het materiaal is dat het materiaal licht is, er diverse kleuren (ook RAL-kleuren) mogelijk zijn en dat het materiaal niet roest. Corrosievorming wordt voorkomen doordat het materiaal oxideert. Ze worden vastgemaakt met buiten- of binnenbeugels. Daarnaast zijn er zelfdragende goten, welke rechtstreeks op het dakbeschot worden geplaatst.

Wat kost een nieuwe dakgoot in Deerlijk?

De prijs voor een nieuwe dakgoot is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Een nieuwe goot van pvc of aluminium heeft u al vanaf €25,- per meter! De prijs van dit materiaal kan echter oplopen tot ongeveer €60,-. Dit is afhankelijk van het ophangsysteem, de kleur en eventuele laklagen. Koperen goten zijn één van de duurste opties, dit kost gemiddeld €40,- tot €45,- per meter. Of ga voor een strakke zinken dakgoot. De prijs begint dan vanaf €30,- per meter. De prijs is daarnaast nog afhankelijk van de lengte die er nodig is, het ophangsysteem en de prijs voor het overige materiaal.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u ook onderhoudsarme zinken dakgoten plaatsen?

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs door gratis offertes aan te vragen!


dakgoot herstellen Deerlijk

Dakgoot herstellen

Het reinigen van de dakgoten zal de kans op beschadigingen en wateroverlast verminderen. Toch is een reinigingsbeurt soms niet voldoende. Door veelvuldig gebruik en slijtage kan het gebeuren dat er beschadigingen ontstaan aan de hemelwaterafvoer. Een dakspecialist uit ons netwerk in Deerlijk kan de beschadigingen desgewenst voor u herstellen. De reparatie van de dakgoot wordt meestal gedaan met behulp van een speciaal (rubber)folie dat kleine scheurtjes afdekt. Wilt u zelf aan de slag met de reparatie van de dakgoten? Bestel dan het juiste reparatiemateriaal bij een professional.

prijs dakgoot reparatie

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

De prijs voor het herstellen van een dakgoot is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het materiaal, het ophangsysteem en de ernst van het probleem. Voor het herstellen van een kunststof goot in een beugel moet u denken aan een prijs vanaf €100,- per drie meter.

De prijs voor het herstellen van zink is iets duurder, namelijk vanaf €150,-. Dit materiaal is namelijk lastiger te repareren en daarom is de prijs iets hoger. Het vervangen van een dakgoot van dit materiaal kost rond de €800,- tot €1.300,- per 12 meter. Bekijk de prijstabel voor de gemiddelde prijs per klus.

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud Deerlijk

Dakgoot onderhoud Deerlijk

Om de levensduur te verlengen en schade te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Onderhoud aan dakgoten bestaat voornamelijk uit het reinigen van de gootdelen en de regenpijpen. Bladeren, takjes en ander vuil verstoppen de hemelwaterafvoer. Hierdoor stroomt de neerslag niet meer goed weg. Dit veroorzaakt scheurvorming, waterschade en verzakkingen door het gewicht van de bladeren en het stilstaande regenwater. Bovendien tast stilstaand water het materiaal van de goot aan. Ook de herstelling van beschadigingen zoals losgelaten verbindingen of een scheur is onderdeel van het onderhoud. Tijdens het kuisen van de hemelwaterafvoer, controleert een vakman uit Deerlijk meteen de conditie van de afvoer.

dakgoot reinigen Deerlijk

Dakgoot reinigen Deerlijk

Wij gaven al aan de reiniging van de regenpijp een belangrijk is. Naast het schoonmaken van de regenpijpen is het tevens van groot belang om de dakgoten af en toe te reinigen. Het reinigen van de goten is niet heel ingewikkeld, maar u moet hiervoor wel even een middag vrijmaken.

Voor deze klus hebt u in ieder geval een tuinslang, stevige ladder, schepje en emmer nodig. Begin met het leegscheppen van de goot. Bladeren, vuil en slib moeten allen verwijderd worden. Controleer tevens alle onderdelen op een eventuele noodzakelijke reparatie. Spoel tot slot alle dakgoten ter controle door.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Schakel een vakman uit Deerlijk in voor het herstellen van een dakgoot!

U bent verzekerd van het beste resultaat. Vind eenvoudig de beste vakman.

Soorten dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten laat plaatsen, heeft u de keuze uit verschillende soorten. De bekendste soorten in Deerlijk zijn de bakgoten en de mastgoten. Mastgoten hebben de klassieke halfronde vorm en bakgoten een rechthoekige vorm. Beide gootsoorten zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen als voor het vervangen van bestaande goten. Andere soorten zijn kilgoten, zakgoten en een verholen dakgoot. Deze goot ziet is niet zichtbaar en wordt onder het dakbeschot geplaatst.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot

Bakgoot

Naast de diverse materiaalsoorten bestaan er ook verschillende modellen dakgoten. Een soort dakgoot die wij regelmatig monteren bij onze klanten uit Deerlijk is de bakgoot. De bakgoot is feitelijk het meest standaardmodel goot. Het is een vierkante halve bak, die zich onder de dakrand bevindt. Het grote voordeel van de bakgoot is dat deze in diverse standaardafmetingen wordt geleverd. Dit betekent dat u bij het vervangen van een bakgoot altijd voor dezelfde afmeting kunt kiezen. Hierdoor hoeft u geen nieuwe gootbeugels aan te schaffen. Is uw bakgoot beschadigd? Vaak is een reparatie de juiste oplossing.

mastgoot

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is de mastgoot. Mastgoten hebben een halfronde vorm, vandaar ook de naam. In tegenstelling tot de bakgoot die bij vrijwel elke woning te plaatsen is, is de mastgoot enkel geschikt voor de wat kleinere en elegante gebouwen. Mastgoten zijn eveneens verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen. Voor welke materiaalsoort u ook kiest, de mastgoot is in vrijwel altijd KOMO gecertificeerd. U zult dan ook gegarandeerd lange tijd genieten van uw mastgoot. Is een deel van de mastgoot kapot? Het is soms mogelijk om enkel een deel van de goot te vervangen. Dit scheelt aanzienlijk in de totaalprijs.

Kilgoot

Een kilgoot zorgt voor het afvoeren van het water van twee schuine dakvlakken die elkaar raken in een hoek. Kilgoten worden geplaatst in de kilkeper en leiden het water naar een lager gelegen dakgoot. De kilgoot wordt geplaatst op het dakbeschot, hiervoor is het vaak nodig om planken aan te brengen.

Meestal wordt een kilgoot gemaakt van zink. Dit materiaal is namelijk onderhoudsarm en gaat lang mee. Voor het vervangen en het plaatsen van een kilgoot is het verstandig om een specialist uit Deerlijk in te schakelen. Dit vereist namelijk vakkennis en ervaring. Wilt u meer weten over? Kijk dan op wikipedia.

kilgoot Deerlijk

Zakgoot

Een zakgoot verbindt twee schuin aflopende dakhelften. Vroeger werden woningen zo dicht op elkaar geplaatst, dat een afzonderlijke goot per dakhelft niet mogelijk was. Een zakgoot is dan de oplossing. Zakgoten hebben meestal een grote inhoud en zijn erg breed. Ze moeten immers het water van twee dakhelften kunnen opvangen en afvoeren. Voor het onderhoud en reinigen van een zakgoot is het noodzakelijk dat een vakman het dak opgaat. Om te voorkomen dat er veel bladeren en takjes in de zakgoot komt, is het verstandig om een bladrooster te plaatsen als dakgootbescherming.

Verholen dakgoot

Een derde soort goot, die minder bekend is bij onze klanten, is de verholen dakgoot. Deze dakgoten vormen de beste keuze wanneer u het aanzicht van de hemelwaterafvoer niet prettig vindt. Een onzichtbare dakgoot bestaat uit een vierkante bak, met aan de ene zijde een opstaande rand van ongeveer 2.5 centimeter. Deze rand plaatst men op het dakvlak, en onder de pannen. Hierdoor valt de goot weg onder de dakbedekking. Aan de andere zijde heeft de goot een rand van 10.5 centimeter. Hierdoor zal regenwater niet over de randen naar beneden stroomt. Deze dakgoten kunnen van zowel zink, als pvc en aluminium worden gemaakt.

regenpijp vervangen Deerlijk

Regenpijpen vervangen Deerlijk

Naast het herstellen en plaatsen van goten, kunnen wij tevens uw regenpijpen repareren of vernieuwen. Een regenpijp wordt meestal gemaakt van PVC, en kan op diverse manieren het hemelwaterafvoer verzorgen. Zo is het mogelijk een regenpijp aan te sluiten op het ondergrondse rioleringsnetwerk, maar wordt op diverse plaatsen in Deerlijk het water ook gewoon in de tuin afgevoerd.

Werkt uw regenpijp niet meer naar behoren? Dan kan het zijn dat u deze moet kuisen. Het reinigen van de regenpijp is niet heel ingewikkeld. Het is dan ook niet nodig hiervoor de hulp van een ervaren vakman uit de regio voor in te schakelen.

regenpijp reinigen Deerlijk

Regenpijp reinigen

Het kuisen van de regenpijpen gaat met name om het verwijderen van bladeren en ander vuil uit de buis, om een verstopping te voorkomen. Het reinigen kan op twee manieren, van bovenaf of van onderaf. Het gemakkelijkst is om van bovenaf de verstopping te doorbreken en het vuil naar boven te halen. U kunt hiervoor gebruik maken van een stok of een speciale veer. Heeft het kuisen via deze methode geen effect? Kijk dan of u de regenpijp kunt doorzagen, en vanaf de onderkant bij het groen kan. Ontdekt u tijdens het reinigen dat het nodig is de pijp te herstellen of vervangen? Schakel dan een specialist uit Deerlijk in, deze zal de reparatie snel uitvoeren.

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Deerlijk

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Maak uw dakgoten minstens één keer per jaar schoon door ze te reinigen en alle bladeren en takjes eruit te halen. Kuisen is belangrijk voor de levensduur van de dakgoot, maar ook voor het voorkomen van verstoppingen en beschadigingen. Wilt u uw oude dakgoten laten vervangen? Dan heeft u de keuze uit het plaatsen van goten van aluminium, pvc, koper of zink. Schakel altijd een specialist uit de regio Deerlijk in voor het plaatsen van de gootdelen. Bespaar op de prijs door prijsoffertes van specialisten te ontvangen. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt kosteloze en vrijblijvende aanbiedingen!

Toch op zoek naar een dakdekker? In ons netwerk vindt ook dakdekkers die in uw regio werkzaam zijn.