Dakgoten Kortrijk

Dakgoten Kortrijk

Het reinigen van dakgoten en regenpijpen is van groot belang om problemen te voorkomen. Het belangrijkste onderdeel is het reinigen van het hemelwaterafvoer, en het herstellen van eventuele beschadigingen. Kunt u wel hulp gebruiken bij de schoonmaak en reparatie van de dakgoten? Neem dan, via het contactformulier, contact op met een vakman uit ons netwerk. Onze specialisten uit Kortrijk kunnen uw goten niet alleen reinigen of herstellen, zij zijn u tevens graag van dienst bij het plaatsen van nieuwe exemplaren. Vergelijk geheel vrijblijvend offertes van meerdere bedrijven uit uw regio voor het vervangen van uw hemelwaterafvoer.

Dakgoot herstellen Kortrijk

Dakgoot herstellen

Het komt regelmatig voor dat dakgoten van zink schade ondervinden door weer en wind. Daarnaast is het gebruikelijk dat na verloop van tijd de (soldeer)naden enigszins slijten of verzwakken. Het is mogelijk om dergelijke beschadigingen te herstellen met behulp van Everseal. Dit is een speciaal soort zelfklevend folie, waarmee u schade aan de naden zelfstandig kunt herstellen. Werkt dit niet helemaal? Vraag dan of een specialist uit Kortrijk de dakgoot kan repareren. Als het niet mogelijk is om de beschadigingen dusdanig te repareren of herstellen dat een lekkende dakgoot voorkomen wordt, dan is het nodig de dakgoten te vervangen. Wij zullen altijd kijken naar de effecten van de reparatie op lange termijn.

Dakgoot vervangen Kortrijk

Dakgoten plaatsen of vervangen

Het vernieuwen van dakgoten is een klus die enige tijd en moeite kost. Zo dient u voordat u de dakgoot kunt vervangen eerst het oude exemplaar veilig te verwijderen. Door de beugels of andere bevestigingspunten te laten hangen, maakt u het plaatsen van een nieuw exemplaar vervolgens wel makkelijker. Wilt u het plaatsen van de dakgoot het liefst overlaten aan een vakman uit Kortrijk? Maak dan gebruik van het netwerk van Leonard Nico Vos. Onze specialisten plaatsen de dakgoten binnen een handomdraai, en reinigen daarbij direct de dakrand. Desgewenst helpen zij u bovendien bij het herstellen, of schoonmaken van de regenpijp. Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

pvc dakgoot Kortrijk

PVC

Eén van de goedkopere opties voor het vervangen van de dakgoot is PVC. PVC staat voor polyvinylchloride, een kunststof dat gemaakt wordt door de polymerisatie van vinylchloride. PVC is geschikt als basismateriaal voor vele bouwmaterialen, waaronder dakgoten. PVC kent vele voordelen. Het is bijvoorbeeld eenvoudig te plaatsen, en bij slijtage gemakkelijk te herstellen. Dankzij de lage kosten is het bovendien mogelijk om zowel uw woning in Kortrijk als de schuur van eenzelfde stijl goten te voorzien. Het nadeel van PVC is dat het minder goed bestand is tegen lage temperaturen. Als de buitentemperatuur onder de 5 graden komt, dan kan PVC brozer worden. Daarnaast is het belangrijk om de PVC onderdelen bij het plaatsen stevig te bevestigen, om slijtage van de naden te voorkomen. Laat een specialist uit Kortrijk u verder informeren over de voor- en nadelen.

aluminium dakgoten Kortrijk

Zink of aluminium

Naast PVC zijn er vele andere bouwstoffen die geschikt zijn als basismateriaal voor dakgoot en regenpijp. Eén daarvan is zink. Zink is traditioneel het meest gebruikte product voor het maken van goten, en heeft daardoor ook een authentieke uitstraling. Zink heeft als voordelen dat het zeer stevig is, goed bestand tegen vorst, en het heeft een lange levensduur mits de naden goed gesoldeerd zijn. Een modernere soort is aluminium. Deze grondstof gebruiken experts uit Kortrijk vaak voor het vernieuwen van de goten, omdat het licht van gewicht is. Hierdoor plaatst men de aluminium dakgoot gemakkelijk in de oude beugels. Aluminium is bovendien zeer milieuvriendelijk en goed bestand tegen corrosie. Of u beter kunt kiezen voor aluminium of zink voor het vernieuwen van uw dakgoten is afhankelijk van uw wensen en de staat van de dakrand. Zink vormt nog steeds de meest gebruikte oplossing.

koperen dakgoot herstellen

Koperen dakgoot

Wij gaven eerder al aan dat het een optie is om dakgoten van aluminium, pvc en zink te bestellen bij onze specialisten uit Kortrijk. Naast deze opties bestaat er nog een basismateriaal dat een tijd lang zeer populair was onder ons klantenbestand. Wij hebben het dan over koper als basismateriaal voor het hemelwaterafvoer. Dakgoten van koper zullen eerst de standaard goudgele kleur hebben, en daarna langzaam verroesten naar het welbekende groenkoper. Het voordeel van koper is dat het een zeer luxueuze uitstraling biedt aan uw dakgoten. Het nadeel is dat koper relatief hoge kosten kent, en niet past bij elk gebouw.

bakgoot Kortrijk

Bakgoot

Naast de diverse basismaterialen, bestaan er ook verschillende modellen dakgoten. Het model dat wij het meest plaatsen bij de meestal iets oudere woningen in Kortrijk is de bakgoot. Een bakgoot is een vierkante goot, die een robuuste uitstraling biedt. De voordelen van een bakgoot liggen op het gebied van het waterafvoer zelf. Door de brede en functionele vormgeving zal het water geen kans hebben om over de rand te lopen, en voorkomt u waterlekkages en andere vochtproblemen. Bij de meeste leveranciers wordt een bakgoot in een aantal standaard afmetingen geleverd. Hierdoor is het altijd mogelijk om uw oude bakgoot te vervangen door één van dezelfde afmetingen.

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is de mastgoot. De naam van de mastgoot is afkomstig van de vorm; deze ziet er namelijk uit als een halve mast. Een mastgoot wordt door onze klanten uit Kortrijk dan ook voornamelijk gekozen vanwege de elegante uitstraling die het biedt. Deze elegante aanblik vormt echter ook een nadeel: het maakt de mastgoot ongeschikt voor de wat grotere en grovere gebouwen. Kijk daarom altijd goed of de mastgoot aansluit bij de vormgeving van uw pand. Evenals de bakgoot wordt ook de mastgoot in standaard afmetingen geleverd. Hierdoor hoeft u de gootbeugels niet te vervangen wanneer u een nieuwe mastgoot ophangt.

Verholen dakgoot

Hebt u eigenlijk een hekel aan dakgoten, en vindt u dat deze het aanzicht van uw woning verpesten? Overweeg dan de mogelijkheden van een verholen dakgoot. Verholen dakgoten hebben aan de ene zijde een rand van 10.5 centimeter, en aan de andere zijde een rand van 2.5 centimeter. Deze laagste rand plaatst men op het dakvlak, waardoor de dakgoot vrijwel volledig onder de bedekking verdwijnt. Hoewel verholen dakgoten een zeer aangename uitstraling bieden, is het noodzakelijk om een erkend dakspecialist uit Kortrijk deze dakgoten te laten plaatsen. Op deze manier weet u zeker dat de montage correct wordt uitgevoegd.

verholen dakgoot Kortrijk

Regenpijpen

Laat u het schoonmaken van uw dakgoot over aan een professional uit Kortrijk? Dan is het aan te raden deze tevens de regenpijp van een reparatie of reiniging te laten voorzien. Door tegelijk met de goten de pijpen te reinigen en repareren voorkomt u dat hierin opstoppingen ontstaan van onder andere bladeren en vuil. Wanneer u het schoonmaken van de regenpijp lange tijd achterwege hebt gelaten, is het mogelijk dat dit niet voldoende werkt, en dat het nodig is om een deel te vervangen. Het plaatsen van een regenpijp is niet heel ingewikkeld, vaak wordt dan ook hiervoor gekozen in plaats van voor een reparatie.

Regenpijp reinigen

Het reinigen van een regenpijp is vrij eenvoudig. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de regenpijp aan de buitenzijde af te nemen met een vochtige doek om groen en ander vuil te verwijderen, en de binnenzijde schoon te spuiten. Dit laatste kan met behulp van een hoge drukspuit. Om een verstopping te verhelpen kunt u tevens gebruik maken van een ontstoppingsveer of de achterkant van een bezem. Heeft het reinigen van de regenpijp geen effect? Overweeg dan om de onderzijde van de regenpijp door te zagen, en van onderaf de bladeren en vuil te verwijderen. Dit geeft een direct resultaat. Wilt u het uitbesteden aan een expert? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Regenpijpen Kortrijk

Dakgoot reinigen

Wij gaven al aan wat er nodig is voor het reinigen van de regenpijpen. Naast de schoonmaak van de regenpijp is het tevens noodzakelijk om ook de dakgoten regelmatig van een reinigingsbeurt te voorzien. Het reinigen van de dakgoten vereist enige tijd, maar weinig handigheid en kosten. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een stevige lader, een schepje, tuinslang en emmer. Begin altijd met het leegscheppen van de goten; haal vuil, slib en bladeren zoveel mogelijk weg. Spoel daarna de goten door met de tuinslang, en kijk of er ergens water lekt. Zorg indien nodig voor de reparatie van gescheurde naden.

regenpijp reinigen Kortrijk

Kosten

De kosten voor het vervangen, herstellen en plaatsen van het hemelwaterafvoer hangen af van een groot aantal factoren. Zo is ten eerste de gekozen materiaalsoort van belang: zink is namelijk altijd goedkoper dan aluminium of pvc. Een tweede invloedsfactor is de gekozen afmeting: kiest u voor een aluminium bakgoot in dezelfde afmeting als de vorige? Dan is het niet nodig de gootbeugels te vervangen. Tot slot is het van belang in hoeverre u zelf de werkzaamheden uitvoert. Kunt u de reparatie eigenhandig afhandelen? Dan betaalt u alleen de materiaalkosten.

Dakgoten prijsofferte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijs voor de reparatie van uw dakgoot? Hebt u behoefte aan contact met een specialist in Kortrijk die uw regenpijpen kan schoonmaken? Of wilt u weten wat het verschil is in kosten tussen de vervanging en reparatie van een dakgoot? Aarzel dan niet om u in verbinding met ons netwerk te stellen via de offertepagina. Geef op het formulier uw vragen aan en wij beantwoorden deze spoedig. Desgewenst sturen wij u bovendien meerdere offertes (max.5) toe van professionals uit Kortrijk. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de vakman die bij u past.