Dakgoten Ronse

Op iedere woning in Ronse zitten dakgoten. Deze zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd en voorkomen dat water langs uw gevel naar beneden loopt. Daar zorgt water voor schade en mosgroei. U begrijpt dat het belangrijk is dat uw dakgotensysteem in optimale staat verkeert.

Op deze pagina leest u over alle mogelijkheden om de staat van uw dakgoten te optimaliseren. U vindt meer informatie over het reinigen, vervangen en plaatsen van diverse soorten goten. Ook leest u meer over de kostprijs van verschillende materialen, zoals koperen goten. Wilt u meer informatie over de exacte kostprijzen? Vraag dan via ons offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan bij dakgootspecialisten uit uw regio.


dakgoten Ronse

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Is het niet gelukt om met een reparatie de lekkende dakgoten te stoppen? Dan is het tijd om uw dakgoten te vervangen. Het vervangen van de goten begint natuurlijk bij het verwijderen van de oude. Voert u deze klus zelf uit? Kijk dan of het mogelijk is de gootbeugels te laten hangen.

Bij het plaatsen van de nieuwe aluminium of PVC-dakgoten hoeft u dan minder werk af te handelen.

Eventueel is het een optie om een expert uit Ronse in te schakelen voor het plaatsen van een nieuwe dakgoot of regenpijp. Uw waterafvoer zal snel weer in een optimale staat verkeren.

dakgoot plaatsen Ronse

Dakgoot plaatsen Ronse

Wilt u nieuwe goten laten plaatsen? Een vakman uit Ronse heeft hier veel ervaring mee. Hij begint met het verwijderen van de oude goten. U hoeft zich geen zorgen te maken over het afvoeren van het sloopafval, dat doet een vakman ook voor u. U kunt er ook voor kiezen om het slopen en afvoeren zelf te doen, dan bespaart u op de kostprijs van een vakman. Soms is het mogelijk om de beugels nog een keer te gebruiken, dan hoeft u alleen de gootdelen te vervangen. Natuurlijk vervangt een specialist ook graag de beugels voor u als deze niet meer van voldoende kwaliteit zijn. Als alle oude goten en eventueel beugels verwijderd zijn, gaat de vakman verder met het plaatsen van de nieuwe dakgoten. Zo geniet u snel van een goed werkende hemelwaterafvoer.

Welke materialen?

Als u nieuwe gootdelen wilt laten plaatsen, heeft u keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld budgetvriendelijk PVC of ga voor koperen goten als u een luxe uitstraling wilt. De materialen variëren in eigenschappen en prijs. Hieronder leest u meer over de verschillen tussen de materialen zodat u een goede keuze kunt maken voor uw project.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot in Ronse vervangen

Zinken dakgoot Ronse

Zink is een veel gekozen materiaal voor het vervangen van dakgoten. Het is niet de goedkoopste optie, maar u heeft van zinken goten erg lang plezier. Daarnaast geven ze uw woning een authentieke aanblik. Zink is stevig en vorstbestendig. De naden van zinken goten zijn na verloop van tijd wel gevoelig voor lekkage, omdat deze aan elkaar gesoldeerd worden. Daar staat wel tegenover dat een reparatie bij zink gemakkelijk uitgevoerd wordt. Het plaatsen van zinken goten is door het benodigde soldeerwerk een secuur klusje. Laat dit daarom altijd over aan een vakman. Die zorgt ervoor dat alle soldeernaden lekvrij zijn. Jaarlijks kuisen is belangrijk om lang te genieten van deze goten.

pvc dakgoten Ronse

Pvc dakgoten Ronse

Wie nieuwe dakgoten laat plaatsen, moet een keuze maken uit de vele types die hiervoor geschikt zijn. Tegenwoordig kiezen steeds meer van onze klanten uit Ronse bij het vervangen van de goten voor PVC in plaats van zink. Dit komt doordat PVC zeer duurzaam en stevig is. Natuurlijk moet u de dakgoten van PVC wel jaarlijks reinigen, maar uit onderzoek blijkt dat er veel minder vaak een reparatie nodig is.

Nadeel van het PVC is dan wel dat het herstellen relatief lastig is, in verhouding met andere producten. Dit komt omdat PVC minder goed te bewerken is. Als u kiest voor PVC, houd dan eveneens rekening met een iets hogere prijs.

koperen dakgoot Ronse

Koperen dakgoot Ronse

Naast zink, kunststof, en aluminium bestaat er nog een vierde materiaalsoort dat geschikt is voor het maken van dakgoten. Dit is koper. Koper is van oudsher al een basismateriaal voor de hemelwaterafvoer, het wordt echter alleen gebruikt door klanten met een ruim budget. Het plaatsen van koperen goten is dan ook niet goedkoop. Het grote voordeel van koperen goten is de luxueuze uitstraling. Eerst door de geelgouden kleur, en daarna door de groene roestkleur die bij veel mensen populair is. Het nadeel van koperen goten is dat het gemakkelijker beschadigt door de invloeden van weer en wind, en dat het niet bij elke woning in Ronse past. Het herstellen van koperen goten is, net als het plaatsen vrij prijzig.

aluminium dakgoten in Ronse

Aluminium dakgoten Ronse

Aluminium wordt in Ronse veel gekozen voor het vervangen van dakgoten omdat het zowel licht als heel sterk is. Dat maakt het materiaal geschikt om snel veel water af te voeren, ook tijdens een fikse bui. Door het lage gewicht kan aluminium in grote afmetingen langs iedere gevelconstructie geplaatst worden. Het metaal is zeer duurzaam en eenvoudig te herstellen. Een vakman zorgt ervoor dat de verschillende gootdelen naadloos op elkaar aansluiten.

Aluminium is corrosiebestendig, maar heeft wel regelmatig onderhoud en kuisen nodig. Laat uw aluminium goten jaarlijks reinigen om er zo lang mogelijk van te genieten.

Wat kost een nieuwe dakgoot in Ronse?

Wilt u de dakgoten van uw woning vervangen? U kunt dan kiezen uit diverse materialen die verschillende eigenschappen en een eigen prijskaartje hebben. Zo ligt de prijs van zinken goten tussen de €30,- en €55,- per strekkende meter. Wilt u een meer luxe uitstraling? Ga dan voor koperen dakgoten voor €40,- tot €45,- per meter. In de volgende tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijs van de meest gebruikte materialen voor goten in Ronse. Wilt u weten wat de exacte prijs van uw klus is? Vraag dan, via het offerteformulier, gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang passende aanbiedingen van dakgootspecialisten uit uw eigen regio.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u dakgoten met een luxe uitstraling en lange levensduur?

Kies voor zinken goten en laat ze plaatsen door een specialist uit Ronse.


dakgoot in Ronse herstellen

Dakgoot herstellen

De meeste dakgoten gaan zo’n 20 jaar mee, voordat het nodig is deze te vervangen. In de tussentijd kan het soms echter wel noodzakelijk zijn om een reparatie uit te voeren. Het herstellen van de dakgoten heeft in de meeste gevallen betrekking op het dichtmaken van gescheurde naden of het afdekken van kleine gaatjes.

Onze experts uit Ronse maken voor een dergelijke reparatie gebruik van EverSeal. Dit product is een soort sticker dat ervoor zorgt dat lekkende dakgoten verleden tijd worden. Heeft het herstellen van uw dakgoten op de lange termijn weinig effect? Dan zal onze specialist u adviseren de bak- of mastgoot te vervangen.

prijs dakgoot reparatie

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

Als u nieuwe dakgoten wilt laten plaatsen in Ronse, bent u vast benieuwd naar de prijs. In de prijstabel hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen van het herstellen van verschillende dakgoten. De prijs is onder andere afhankelijk van het gekozen materiaal. U betaalt bijvoorbeeld voor een kunststof goot vanaf €100,-, maar voor een luxe zinken goot betaalt u een vanafprijs van €150,-. Naast de materiaalkosten moet u rekening houden met kosten voor het verwijderen van de oude gootdelen. Om de prijs te verlagen, kunt u dit ook zelf doen. Wilt u weten wat de precieze prijs van uw dakgootproject is? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud Ronse

Dakgoot onderhoud Ronse

Het dakgotensysteem van uw woning zorgt ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd, ook tijdens een flinke bui. Als een goot of regenpijp verstopt is geraakt, stroomt het water over en loopt het langs de gevel naar beneden. Water tast de gevel aan en zorgt bovendien voor mosgroei op de gevel. Mosgroei ziet er niet fraai uit en de wortels van het mos maken de gevel poreus.

Daarom is regelmatig onderhoud en reinigen van alle goten en regenpijpen erg belangrijk. Een dakwerker adviseert om uw hemelwatersysteem tweemaal per jaar te kuisen. Laat het reinigen over aan een specialist. U hoeft dan zelf de ladder niet op te klimmen!

dakgoot reinigen in Ronse

Dakgoot reinigen Ronse

Het reinigen van de dakgoot is eveneens nodig voor en goed verloop van de hemelwaterafvoer. Het reinigen van de dakgoten begint bij het verzamelen van de juiste benodigdheden. Zorg in ieder geval voor een stevige ladder. Het kuisen van de dakgoten begint altijd met het wegscheppen van bladeren, vuil en slib uit de goot. Vervolgens is het adviseerbaar om deze door te spoelen met behulp van een tuinslang. Merkt u dat er ergens water lekt? Dan is het nodig om de dakgoot te herstellen. Een reparatie kunt u het beste overlaten aan een erkend vakman uit Ronse voor het beste resultaat. Ook het reinigen van de dakgoot kunt u uitbesteden aan een dakspecialist.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Is één van uw dakgoten verzakt of beschadigd?

Een dakspecialist uit Ronse lost het probleem snel en vakkundig op!

Soorten dakgoten

AHeeft u een keuze gemaakt uit de verschillende materialen voor u nieuwe goten in Ronse? Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste soort goten. Soms bepaalt de vorm van uw dak de benodigde goot. Een zakgoot of kilgoot voert water af bij specifieke schuine dakvormen. Bij standaard goten kunt u kiezen uit de rechthoekige bakgoot of de ronde mastgoot die de kans op verstoppingen verkleint. Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten dakgoten. Zo kiest u gemakkelijk de meest geschikte goot voor uw woning.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot Ronse

Bakgoot

Naast de diverse materiaalsoorten bestaan er ook meerdere modellen voor uw dakgoot. Het meest standaardmodel is de bakgoot. Naast de keuze uit de diverse materiaalsoorten, is het tevens nodig te kiezen uit de verschillende modellen dakgoten die wij aanbieden. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een goot met een vierkante vormgeving. Doordat een bakgoot in meerdere standaard afmetingen verkrijgbaar is, is het altijd mogelijk uw huidige model te vervangen door een nieuwer exemplaar, zonder dat u andere bevestigingsmaterialen moet plaatsen. Een ander voordeel is dat de bakgoot een ruime opvangbak heeft, waardoor overstromingen niet vaak voorkomen. Is het hoog tijd om uw bakgoot te herstellen? Onze professionals hebben een ruime ervaring met deze klus.

mastgoot Ronse

Mastgoot

Naast de bakgoot bestaat er de mastgoot. Een mastgoot, de naam zegt het al, heeft een rondere vormgeving. Doordat de mastgoot er uitziet als een halve mast, is hij niet toepasbaar bij elke woning in Ronse.

Wij adviseren onze klanten altijd om enkel voor de mastgoot te kiezen als zij een oudere en elegant vormgegeven pand bewonen. De mastgoot is evenals de bakgoot in diverse afmetingen te bestellen, en eenvoudig te plaatsen. Doordat de mastgoot rond is, is een reparatie minder snel nodig dan bij overige modellen.

Een mastgoot is zowel van zink, als koper, aluminium en PVC te produceren.

Kilgoot

Een kilgoot wordt toegepast op het snijvlak van twee schuine daken die vaak haaks op elkaar staan, om daar te zorgen voor een correcte afvoer van hemelwater en lekken te voorkomen. Een kilgoot vangt het water van twee daken op het laat dit naar een lager gelegen dakgoot stromen. Een kilgoot vraagt weinig onderhoud en ook kuisen is amper nodig. Het plaatsen van een kilgoot is specialistisch werk. Bovendien is de kan op lekken groot wanneer een kilgoot niet goed aangelegd wordt. Het is daarom verstandig om dit aan een vakman over te laten. Veelgebruikte materialen voor een kilgoot zijn PVC, aluminium of zink. Wilt u meer weten over kilgoten? Kijk dan op wikipedia.

kilgoot Ronse

Zakgoot

Een zakgoot bevindt zich net als een kilgoot tussen twee schuine daken, maar bij een zakgoot staan de schuine daken tegen elkaar. Daarom ziet u deze goten ook vooral bij woningen die in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw gebouwd zijn. Doordat huizen nu op een andere manier gebouwd worden, wordt de zakgoot tegenwoordig bijna niet meer toegepast. Omdat een zakgoot tussen twee schuine daken lastig te bereiken is, is het reinigen en repareren niet eenvoudig. Vraag daarvoor een vakman uit uw regio. Die heeft veel ervaring met deze klussen en levert vakwerk af.

Verholen dakgoot

Een verholen dakgoot is een laatste soort waar wij uw aandacht op willen vestigen. Verholen dakgoten zijn goten die bestaan uit een vierkante bak, met aan de ene zijde een opstaand rand van 2.5 centimeter, en een rand van 10.5 centimeter hoogte. De lage rand plaatsen wij op het dakvlak, onder de bedekking. Hierdoor valt het grootste gedeelte van de dakgoot weg, en is deze van buitenaf niet te zien. De hogere rand zorgt ervoor dat het water in de goot blijft, en niet zomaar overstroomt. De prijs voor het vervangen van verholen dakgoten valt iets hoger uit, doordat deze lastiger te plaatsen is.

regenpijp vervangen Ronse

Regenpijpen vervangen Ronse

Bij het hemelwaterafvoer horen niet alleen dakgoten, ook regenpijpen maken hier onderdeel vanuit. Een regenpijp is eveneens te maken van verschillende bouwmaterialen. Over het algemeen is kunststof de meest gekozen oplossing bij onze klanten uit Ronse. Is uw regenpijp verstopt geraakt? Dan is het zaak om deze snel te reinigen, of te herstellen. Het repareren van een regenpijp is niet heel ingewikkeld, maar moet wel vakkundig worden uitgevoerd om problemen als waterlekkage te voorkomen. Wij adviseren daarom altijd om een expert in te schakelen voor het herstellen van uw hemelwaterafvoer.

regenpijp in Ronse reinigen

Regenpijp reinigen

Om zeker te weten dat uw regenpijp naar behoren het water blijft afvoeren, is het noodzakelijk deze periodiek te reinigen. Het reinigen van de regenpijpen vraagt gelukkig weinig tijd, maar dient wel op de juiste wijze te gebeuren voor een goed resultaat. Begin de klus altijd met het verwijderen van bladeren voor de opening van de regenpijp. Spoel daarna de hele pijp door met een tuinslang of hogedrukreiniger. Merkt u dat het water blijft staan in de regenpijp? Dan is het waarschijnlijk dat deze verstopt is. Gebruik een bezem of lange stok om deze door te prikken, dit lost het probleem snel op.

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Ronse

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een specialist uit Ronse die u helpt bij het reinigen van uw regenpijp of het herstellen van uw goot? Wilt u weten wat de prijs is van het herstellen of repareren van een koperen bakgoot? Of wilt u weten wat de voordelen zijn van een aluminium of zinken regenpijp?

Professionals hebben ruime ervaring met repareren en kennis over het plaatsen van diverse soorten dakgoten. Vraag direct gratis en vrijblijvend prijsopgaves aan en ontvang spoedig aanbiedingen van dakgotenspecialisten uit uw regio. In ons netwerk vindt u tevens dakdekkers, voor als u bijvoorbeeld uw dakbedekking wilt laten vervangen.