Dakgoten Temse

Wist u dat u minstens één keer per jaar de dakgoten en regenpijpen van uw woning in Temse moet reinigen? Zo voorkomt u dat uw dakgoot verstopt raakt en u last krijgt van waterschade. Op deze pagina leest u meer over het onderhoud van dakgoten, het herstellen van beschadigingen en het plaatsen van nieuwe goten. Ook geven we u meer informatie over de gemiddelde prijs.

Wilt u besparen op de prijs? Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt dan gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het herstellen of vervangen van de goten.


dakgoten Temse

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Het vernieuwen van dakgoten is een klus die enige tijd en moeite kost. Zo dient u voordat u de dakgoot kunt vervangen eerst het oude exemplaar veilig te verwijderen. Door de beugels of andere bevestigingspunten te laten hangen, maakt u het plaatsen van een nieuw exemplaar vervolgens wel makkelijker. Wilt u het plaatsen het liefst overlaten aan een vakman uit Temse? Wij plaatsen de dakgoten binnen een handomdraai, en reinigen daarbij direct de dakrand. Desgewenst helpen zij u bovendien bij het herstellen, of het reinigen van de regenpijp. Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

dakgoot plaatsen Temse

Dakgoot plaatsen Temse

Allereerst berekent de vakman de hoogte van de nieuwe dakgoten. Wanneer deze te laag of te hoog hangen, wordt de neerslag niet goed opgevangen. Daarna plaatst hij de gootbeugels aan de muur. Hierbij houdt hij rekening met het afschot, de lichte helling zodat het water richting de regenpijp stroomt. Hoeveel gootbeugels er nodig zijn, is afhankelijk van de lengte van het gootdeel en het materiaal. In de beugels plaatst de vakman uit Temse vervolgens de dakgoten. Hij zorgt voor een waterdichte verbinding tussen de verschillende gootdelen en de regenpijp, bijvoorbeeld met een lijmverbinding of rubberen stroken. Tot slot controleert de vakman of het water goed wegloopt.

Welke materialen?

U heeft de keuze uit verschillende materialen voor uw nieuwe dakgoten. Denk aan metaal, zoals zink, aluminium en koper voor een strak en elegant resultaat. Of ga voor het onderhoudsarme pvc. Het materiaal heeft een grote invloed op de uitstraling van uw goten.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot in Temse vervangen

Zinken dakgoot Temse

Zink is zeer geschikt voor het maken van dakgoten. Het materiaal is namelijk erg licht, heeft een lange levensduur en een karakteristieke uitstraling. Het nadeel is dat u weinig keuze heeft in kleuren. De kleurkeuze beperkt zich tot grijstinten en zwart. Zinken goten zijn geschikt voor zowel oudere woningen in Temse als voor nieuwbouwwoningen. Een zinken goot wordt altijd geplaatst in een gootbeugel van zink. Een ander materiaal kan namelijk een reactie veroorzaken, waardoor er lelijke plekken op de goot komen. De vakman plaatst daarnaast expansie-onderdelen, zodat het materiaal kan uitzetten en krimpen door temperatuurschommelingen.

pvc dakgoten Temse

Pvc dakgoten Temse

Eén van de goedkopere opties voor het vervangen van de dakgoot is PVC. Het staat voor polyvinylchloride, een kunststof dat gemaakt wordt door de polymerisatie van vinylchloride. PVC is geschikt als basismateriaal voor vele bouwmaterialen, waaronder dakgoten. PVC kent vele voordelen. Het is bijvoorbeeld eenvoudig te vervangen en te plaatsen, en bij slijtage gemakkelijk te vernieuwen. Dankzij de lage prijs is het bovendien mogelijk om zowel uw woning in Temse als de schuur van eenzelfde stijl goten te voorzien. Het nadeel van PVC is dat het minder goed bestand is tegen lage temperaturen.

koperen dakgoot Temse

Koperen dakgoot Temse

Wij gaven eerder al aan dat het een optie is om dakgoten van aluminium, pvc en zink bij ons te bestellen. Naast deze opties bestaan er nog een basismateriaal dat een tijd lang zeer populair was onder ons klantenbestand. Wij hebben het dan over een koperen hemelwaterafvoer. Koperen dakgoten zullen eerst de standaard goudgele kleur hebben, en daarna langzaam verroesten naar het welbekende groenkoper. Het voordeel van koperen dakgoten is dat het een zeer luxueuze uitstraling biedt. Het nadeel is dat koperen goten een relatief een hoge prijs kennen, en niet passen bij elk gebouw.

aluminium dakgoten Temse

Aluminium dakgoten Temse

Aluminium is een zeer sterk materiaal. Hierdoor is het mogelijk om lange goten te maken, zonder naden. Hierdoor is de kans op lekkages zeer klein. Bovendien is de levensduur van deze dakgoten erg lang. Met een speciale coating wordt roestvorming voorkomen. Naadloze aluminium dakgoten worden vastgemaakt met binnen- of buitenbeugels. Voordeel van binnenbeugels is dat ze niet zichtbaar zijn. Gradenbeugels zijn ook mogelijk, deze wordt bevestigd op het dakbeschot. Het materiaal is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook RAL-kleuren! Tijdens het productieproces worden ze voorzien van een gekleurde en krasvaste anodiseerlaag.

Wat kost een nieuwe dakgoot in Temse?

De prijs voor nieuwe dakgoten is afhankelijk van de lengte die u nodig heeft en het materiaal. Per meter is de prijs voor zinken dakgoten iets meer, namelijk ongeveer €30,- tot €55,-. Koperen goten zijn iets duurder, namelijk €40,- tot €45,-, want het is een exclusief materiaal. Koper geeft uw pand een chique uitstraling. Bovendien is de levensduur zeer lang, gemiddeld 80 jaar. Bekijk de gemiddelde kostprijzen in de prijstabel. De totaalprijs is niet alleen afhankelijk van het materiaal en de lengte, maar ook van de arbeidskosten en het overige materiaal dat nodig is. Denk hierbij aan de verbindingsstukken en de gootbeugels. Vraag offertes aan voor exacte totaalprijzen.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Specialist nodig voor het plaatsen van dakgoten van zink?

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen van vakmanmen uit Temse!


dakgoot herstellen Temse

Dakgoot herstellen

Het komt regelmatig voor dat dakgoten van zink schade ondervinden door weer en wind. Daarnaast is het gebruikelijk dat na verloop van tijd de (soldeer)naden enigszins slijten of verzwakken. Het is mogelijk om dergelijke dakgoot beschadigingen te herstellen met behulp van Everseal. Dit is een speciaal soort zelfklevend folie, waarmee u schade aan de naden zelfstandig kunt herstellen. Werkt dit niet helemaal? Vraag dan of een specialist uit Temse de goot kan herstellen. Als het niet mogelijk is om de beschadigingen dusdanig te repareren of herstellen dat een lekkende dakgoot voorkomen wordt, dan is het nodig de dakgoten te vervangen. Wij zullen altijd kijken naar de effecten van de reparatie op lange termijn.

prijs dakgoot reparatie

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

De prijs voor het herstellen van een beschadiging of kapotte dakgoot wordt voornamelijk beïnvloed door de werkzaamheden die de vakman uit Temse moet uitvoeren. De herstelling van een kunststof goot is bijvoorbeeld eenvoudiger dan zink. De reparatie van een dakgoot in beugels begint al vanaf €100,- per drie meter.

Soms is het nodig om een gedeelte van de goot te vervangen. In dit geval moet u rekening houden met hogere kosten. U heeft dan namelijk meer materiaal nodig en de arbeidskosten zijn hoger. Bekijk de prijstabel voor de gemiddelde prijs voor de herstelling van dakgoten.

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud

Dakgoot onderhoud Temse

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur en de werking van de hemelwaterafvoer. Maak de goten en de regenpijpen daarom minstens één keer per jaar vrij van bladeren en takjes. Woont u in een bosrijke omgeving? Dan is één keer per jaar waarschijnlijk niet voldoende. Bladeren en ander vuil veroorzaken verstoppingen. Dit kan leiden tot waterschade en zorgt er ook voor dat er water in de goten blijft staan. Stilstaand water tast het materiaal aan. Scheurvorming, losgelaten naden en verzakkingen door het gewicht van de bladeren komen voor. Ander onderhoud bestaat uit het controleren van de conditie van de goten en het uitvoeren van reparaties.

dakgoot reinigen Temse

Dakgoot reinigen Temse

Wij gaven al aan wat er nodig is voor het reinigen van de regenpijpen. Naast het kuisen van de regenpijpen is het tevens noodzakelijk om ook de dakgoten regelmatig van een reinigingsbeurt te voorzien. Het reinigen van de dakgoten vereist enige tijd, maar weinig handigheid en kosten. Het enige wat u voor het kuisen nodig heeft is een stevige lader, een schepje, tuinslang en emmer. Begin altijd met het leegscheppen van de goten; haal vuil, slib en bladeren zoveel mogelijk weg. Spoel daarna de goten door met de tuinslang, en kijk of er ergens water lekt. Zorg indien nodig voor de reparatie van gescheurde naden.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Voorkom waterschade en laat uw dakgoot herstellen!

Bespaar op de totaalprijs en vind eenvoudig de beste specialist uit Temse!

Soorten dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten laat plaatsen, heeft u de keuze uit verschillende dakgootsoorten. Een populair soort in [Temse is de bakgoot. Bakgoten zijn rechthoekig van vorm. Liever een Er bestaan verschillende soorten dakgoten. De meest bekende soorten in Temse zijn de bakgoot en de mastgoot. Bakgoten zijn vierkante goten en mastgoten zijn halfrond. Meestal zijn er gootbeugels nodig voor het ophangen van mast- of bakgoten. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor zelfdragende goten. Er zijn dan geen zichtbare beugels. Speciale goten zijn de kilgoot, zakgoot en de verholen dakgoot.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot

Bakgoot

Naast de diverse basismaterialen, bestaan er ook verschillende modellen dakgoten. Het model dat wij het meest plaatsen bij de meestal iets oudere woningen in Temse is de bakgoot. Dit is een vierkante goot, die een robuuste uitstraling biedt. De voordelen van een bakgoot liggen op het gebied van de waterafvoer zelf. Door de brede en functionele vormgeving zal het water geen kans hebben om over de rand te lopen, en voorkomt u waterlekkages en andere vochtproblemen. Bij de meeste leveranciers wordt een bakgoot in een aantal standaard afmetingen geleverd. Hierdoor is het altijd mogelijk om uw oude bakgoot te vervangen door één van dezelfde afmetingen.

mastgoot

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is de mastgoot. De naam van de goot is afkomstig van de vorm; deze ziet er namelijk uit als een halve mast. Een mastgoot wordt door onze klanten uit Temse dan ook voornamelijk gekozen vanwege de elegante uitstraling die het biedt. Deze elegante aanblik vormt echter ook een nadeel: het maakt de mastgoot ongeschikt voor de wat grotere en grovere gebouwen. Kijk daarom altijd goed of de goot aansluit bij de vormgeving van uw pand. Evenals de bakgoot wordt ook de mastgoot in standaard afmetingen geleverd. Hierdoor hoeft u de gootbeugels niet te vervangen wanneer u een nieuwe mastgoot ophangt.

Kilgoot

Een kilgoot loopt tussen de kilkeper. Een kilkeper is de verbinding tussen twee schuine dakvlakken die elkaar raken in een hoek. Een kilgoot is geplaatst in de snijlijn van de twee schuine dakvlakken en zorgt ervoor dat het hemelwater van boven naar beneden stroomt in een lager gelegen goot. Meestal worden kilgoten van zink gemaakt, zodat u er nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen. Onderhoud is namelijk lastig, omdat deze goten moeilijk bereikbaar zijn. Een kilgoot wordt geplaatst op de dakconstructie. Voor het plaatsen van een kilgoot is vakkennis en ervaring nodig. Meer weten over kilgoten? Kijk dan op wikipedia.

kilgoot Temse

Zakgoot

Een zakgoot is een goot die tussen twee schuin aflopende daken geplaatst wordt. Het water van beide daken stroom dus in één goot. Een zakgoot is meestal vrij groot, omdat er veel water opgevangen moet worden. Het onderhoud van een zakgoot is lastiger, want u kunt er niet bij met een hoge trap. Het is noodzakelijk dat een vakman uit Temse het dak opgaat, om de goten schoon te maken of te herstellen. Met dakgootbescherming, zoals een bladrooster, voorkomt u de ophoping van bladeren en takjes. Zakgoten worden meestal gemaakt van zink of aluminium.

Verholen dakgoot

Hebt u eigenlijk een hekel aan dakgoten, en vindt u dat deze het aanzicht van uw woning verpesten? Overweeg dan de mogelijkheden van een verholen dakgoot. Verholen dakgoten hebben aan de ene zijde een rand van 10.5 centimeter, en aan de andere zijde een rand van 2.5 centimeter. Deze laagste rand plaatst men op het dakvlak, waardoor de dakgoot vrijwel volledig onder de bedekking verdwijnt. Hoewel deze dakgoten een zeer aangename uitstraling bieden, is het noodzakelijk om een erkend dakspecialist uit Temse deze dakgoten te laten plaatsen. Op deze manier weet u zeker dat de montage correct wordt uitgevoegd.

regenpijp vervangen Temse

Regenpijpen vervangen Temse

Laat u het reinigen van uw dakgoot over aan een professional uit Temse? Dan is het aan te raden deze tevens de regenpijpen van een reparatie voorzien. Door tegelijk met de goten de pijpen te reinigen en repareren voorkomt u dat hierin opstoppingen ontstaan van onder andere bladeren en vuil.

Wanneer u het reinigen van de regenpijpen lange tijd achterwege hebt gelaten, is het mogelijk dat dit niet voldoende werkt, en dat het nodig is om een deel te vervangen. Het plaatsen van een regenpijp is niet heel ingewikkeld, vaak wordt dan ook hiervoor gekozen in plaats van voor een reparatie.

regenpijp reinigen

Regenpijp reinigen

Het reinigen van een regenpijp is vrij eenvoudig. Het enige wat u voor het kuisen hoeft te doen is de regenpijp aan de buitenzijde af te nemen met een vochtige doek om groen en ander vuil te verwijderen, en de binnenzijde schoon te spuiten. Dit laatste kan met behulp van een hoge drukspuit. Om een verstopping te verhelpen kunt u tevens gebruik maken van een ontstoppingsveer of de achterkant van een bezem. Heeft het reinigen van de regenpijp geen effect? Overweeg dan om de onderzijde van de regenpijp door te zagen, en van onderaf de bladeren en vuil te verwijderen. Dit geeft een direct resultaat. Wilt u het kuisen uitbesteden aan een expert? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Temse

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Door uw dakgoten regelmatig te reinigen voorkomt u grote problemen zoals verstoppingen, scheurvorming en andere beschadigingen. Wilt u een nieuwe dakgoot laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Denk aan aluminium, zink en kunststof.

Schakel een vakman in voor het kuisen of plaatsen van uw dakgoten. U weet dan zeker dat de goten perfect schoongemaakt of opgehangen worden. Bespaar op de totaalprijs door offertes van specialisten uit de omgeving van Temse aan te vragen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig scherp geprijsde offertes! Deze offertedienst is kosteloos en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Ook dakdekkers voor bijvoorbeeld het vervangen van uw dak, vind u in ons netwerk.