Dakgoten Torhout

Alle dakgoten op u woning in Torhout zorgen voor een correcte afvoer van hemelwater. Als er een verstopping is, stroomt het water langs de gevel naar beneden waar het voor veel schade kan zorgen. Het is dus belangrijk dat uw dakgotensysteem in optimale conditie is.

Op deze pagina leest u meer over wat u kunt doen om de staat van uw dakgoten te optimaliseren. U vindt meer informatie over het repareren, reinigen en het plaatsen van diverse soorten goten. Ook leest u meer over de kostprijs van verschillende materialen. Bent u benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan via de offerteknop prijsopgaves aan. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.


dakgoten Torhout

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Naast het herstellen van de dakgoten en regenpijpen is het in sommige gevallen verstandiger om nieuwe te plaatsen. Als de goten hun levensduur bereikt hebben, zullen scheuren en openingen steeds vaker voorkomen. Wij adviseren om het plaatsen van dakgoten over te laten aan een erkend vakman uit Torhout. Het is namelijk van belang dat dit nauwkeurig gebeurt.

Als u kiest voor dakgoten met dezelfde afmetingen, kunnen de gootbeugels blijven hangen. Een specialist plaatst hierin de nieuwe gootonderdelen. Onze experts uit Torhout zijn u met alle plezier van dienst. U heeft keuze uit onder meer dakgoten van pvc, aluminium en zink.

dakgoot plaatsen Torhout

Dakgoot plaatsen Torhout

Wilt u nieuwe goten laten plaatsen? Een vakman uit Torhout voert deze klus graag voor u uit. Hij begint met het verwijderen van de oude gootdelen. Het sloopafval voert de specialist voor u af, u hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Als de nieuwe goten dezelfde afmetingen hebben als de oude, kunnen dezelfde gootbeugels gebruikt worden. Dat scheelt u in de kostprijs. Een specialist vervangt als het nodig is ook de gootbeugels. Wilt u zelf de oude dakgoten verwijderen? Dan betaalt u een lagere prijs. Als de oude goten verwijderd zijn, gaat een vakman verder met het plaatsen van de nieuwe dakgoten. U geniet zo snel van een goed werkend dakgotensysteem.

Welke materialen?

Als u nieuwe gootdelen wilt plaatsen, heeft u keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor koperen goten voor een luxueuze uitstraling. De materialen variëren in kostprijs en in eigenschappen. Hieronder leest u meer over de verschillen tussen de materialen zodat u het juiste materiaal voor uw goten kiest.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot vervangen

Zinken dakgoot Torhout

Een veel gekozen materiaal voor gootdelen is zink. Met zinken goten geeft u uw woning een authentieke aanblik. Daarnaast is het stevig, vorstbestendig en gaat het lang mee. Het nadeel van zinken goten is dat de gootdelen aan elkaar gesoldeerd worden. Die lasnaden worden na verloop van tijd soms een zwakke plek, waar lekkage kan ontstaan. Daarentegen is een reparatie van zinken goten gemakkelijk als er een beschadiging is. Het plaatsen van goten van zink is door het soldeerwerk een secuur werkje. Laat dit aan een specialist over, dan bent u verzekerd van goed werkende dakgoten. Laat uw zinken goten wel jaarlijks kuisen, om van de voordelen van zink te blijven genieten.

pvc dakgoten Torhout

Pvc dakgoten Torhout

PVC is tegenwoordig erg populair bij de klanten in Torhout. Steeds meer bouwmaterialen worden van PVC gemaakt, met name vanwege de vele voordelen die dit product biedt. PVC kent bijvoorbeeld een zeer lange levensduur: het gaat minimaal 40 jaar mee voordat u het moet vervangen, mits u het goed onderhoudt. Daarnaast is PVC in een groot aantal kleuren en designs verkrijgbaar. U past gemakkelijk de kleur aan op de rest van uw woning. Het nadeel van PVC is dat een reparatie lastiger is dan bij onder meer hout omdat het minder goed te bewerken is. Wij adviseren daarom een regelmatige reiniging.

koperen dakgoot Torhout

Koperen dakgoot Torhout

Naast zink, aluminium en kunststof is er nog een materiaalsoort dat een mogelijke basis kan vormen voor een dakgoot of regenpijp: koper. Wanneer u op zoek bent naar een manier om de hemelwaterafvoer zo luxueus mogelijk te maken, dan zijn koperen goten een uitstekende keuze.

Koper heeft in de eerste jaren een geelgouden kleur, maar na verloop van tijd zal dit verroesten tot het welbekende kopergroen. De kostprijs van koperen goten valt vrij hoog uit, zeker wanneer wij dit vergelijken met de kostprijs van bijvoorbeeld zink. Daarnaast zijn koperen goten niet bij elk pand in Torhout toepasbaar. Laat u daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden en voorwaarden.

aluminium dakgoten in Torhout

Aluminium dakgoten Torhout

Naast zink en koper kunt u ook kiezen voor het metaal aluminium voor uw dakgotensysteem. Dit metaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en daarbij als voordeel dat het een erg licht Bent u op zoek naar een goedkoop en sterk materiaal voor uw dakgoten? Dan is aluminium wellicht geschikt voor u. Dit metaal heeft weinig gewicht, maar is wel erg sterk. Dat maakt het geschikt om snel veel hemelwater af te voeren. Door het lage gewicht van aluminium is het gemakkelijk in grotere afmetingen tegen een muur te plaatsen. Daarnaast is het metaal zeer duurzaam en eenvoudig te herstellen. Wilt u echt een strak resultaat? Laat dan het plaatsen van aluminium dakgoten over aan een specialist. Die zorgt ervoor dat de gootdelen naadloos op elkaar aansluiten. Laat uw goten jaarlijks kuisen om van de kwaliteiten van aluminium goten te blijven genieten.

Wat kost een nieuwe dakgoot in Torhout?

Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen op uw woning? Dan bent u vast benieuwd naar de prijs. In de prijstabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kostprijzen. Zinken goten hebben bijvoorbeeld een gemiddelde prijs tussen €30,- en €55,- per meter. Bent u op zoek naar een goedkopere optie? Overweeg dan PVC goten, die hebben een prijs van tussen €25,- en €35,- per meter. Wilt u weten wat het plaatsen van nieuwe gootdelen u precies gaat kosten? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u dakgoten met een luxe uitstraling en lange levensduur?

Kies voor zinken goten en laat ze plaatsen door een specialist uit Torhout.


dakgoot in Torhout herstellen

Dakgoot herstellen

Wanneer u er bij een controle achter komt dat er een beschadiging is bij uw dakgoot, dan is het niet direct nodig deze te vervangen. In de meeste gevallen is het voldoende om de naden van de goot te herstellen met behulp van EverSeal. Dit product vormt een soort laagje over de naden, en zorgt er zo voor dat de lekkende dakgoten verleden tijd zijn. Het herstellen van dakgoten is vrijwel altijd goedkoper dan het vervangen van eenzelfde onderdeel. Soms zal onze specialist uit Torhout toch de vervanging adviseren. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer hij verwacht dat de levensduur van de hemelwaterafvoer relatief kort is.

prijs dakgoot reparatie

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

In het overzicht hieronder vindt u gemiddelde kostprijzen van het herstellen van verschillende dakgoten. De prijs is afhankelijk van het materiaal, zo begint de kostprijs van een kunststof goot bij €100,- en die van een houten goot €180,-. Een vakman gebruikt voor het repareren speciale strips of een reparatiepasta om kleine scheuren en gaten te dichten. Als het nodig is een gootdeel te vervangen, doet hij dit vakkundig. Wilt u weten wat de exacte prijs is voor uw klus? Vraag dan gratis en snel offertes aan. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud Torhout

Dakgoot onderhoud Torhout

Een goed werkend dakgotensysteem zorgt ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd. Als een goot verstopt is, loopt regenwater over en vervolgens langs de gevel naar beneden. Water tast de gevel aan en zorgt ook voor mosgroei. Dakdekkers adviseren dan ook de goten tweemaal per jaar te kuisen. Is er veel begroeiing rond de dakgoten? Dan is het verstandig om zelfs drie keer per jaar te kuisen. Klimt u zelf liever niet een ladder op? Een specialist uit Torhout heeft veel ervaring in het reinigen van goten en zorgt ervoor dat uw goten weer helemaal schoon zijn. Ook controleert hij ook direct de regenpijpen.

dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen Torhout

Naast het reinigen van de regenpijpen is het tevens aan te raden de dakgoten regelmatig te reinigen. Voor het schoonmaken van uw hemelwaterafvoer hebt u relatief weinig spullen nodig. Zorg er wel voor dat u over een stevige ladder beschikt, op deze manier blijft uw veiligheid gewaarborgd. Begin het reinigen met het verwijderen van losse bladeren, vuil en slib en spoel daarna de hele dakgoot door met water. Ziet u water weglopen door één van de naden? Schakel dan spoedig een dakspecialist uit Torhout in. Deze zal de nodige reparaties voor u uitvoeren. De kosten hiervoor vallen relatief laag uit.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Benieuwd naar de exacte kostprijzen van het herstellen van dakgoten?

Ontvang vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes van dakgootspecialisten uit uw regio.

Soorten dakgoten

Als u nieuwe goten wilt laten plaatsen, moet u een aantal keuzes maken. Als u het juiste materiaal gekozen heeft, kunt u vervolgens kiezen uit verschillende soorten of vormen goten. Bij de bakgoot en kilgoot bepaalt de vorm van uw dak welke goot nodig is, maar bij traditionele goten heeft u keuze uit bijvoorbeeld vierkante bakgoot of de ronde mastgoot. Of wilt u liever een goot die vanaf de grond bijna niet te zien is? Hieronder leest u meer over alle mogelijkheden.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot Torhout

Bakgoot

Naast de diverse materiaalsoorten bestaan er ook meerdere modellen voor uw dakgoot. Het meest standaardmodel is de bakgoot. Een bakgoot is simpelweg een halve vierkante goot, die eenvoudig langs elk dak te plaatsen is. Een bakgoot is bij elke specialist in Torhout in diverse standaardafmetingen verkrijgbaar. Dit betekent dat u bij het vervangen van een bakgoot de gootbeugels kunt laten hangen. U bespaart op deze wijze aanzienlijk op de uiteindelijke kostprijs voor het vervangen van uw dakgoten. Dankzij de vrij robuuste uitstraling van de bakgoot is deze bij vrijwel elk gebouw te plaatsen. De bakgoot geeft echter geen elegante aanblik.

mastgoot Torhout

Mastgoot

Het wat meer elegante alternatief voor de bakgoot is de mastgoot. De mastgoot komt aan haar naam door de vorm: het ziet eruit als een halve mast. Een mastgoot is dankzij de elegante vorm niet voor elk pand in Torhout geschikt. Wij adviseren om dergelijke dakgoten alleen bij kleinere panden met een sierlijke bouwstijl te plaatsen. Evenals de bakgoot is ook een mastgoot in een aantal standaard afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast garanderen wij dat vrijwel elke mastgoot met een KOMO-certificaat geleverd wordt. U bent dan ook verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit tegen een lage prijs. Onze professionals uit Torhout zijn u met alle plezier van dienst.

Kilgoot

Een kilgoot wordt door architecten vaak toegepast op de snijlijn van twee schuin aflopende daken. De kilgoot begint bovenaan en mondt uit in een lager gelegen goot. Een kilgoot zorgt voor een ideale afwatering van het water van beide daken en verkleint daarmee de kans op lekken. Deze goot is onderhoudsvriendelijk, reinigen is amper nodig. Het monteren van een kilgoot is specialistisch werk, en een correcte montage is van cruciaal belang om lekken te voorkomen. Laat het plaatsen van een kilgoot daarom altijd over aan een specialist. Bent u benieuwd naar de kostprijzen? Vraag gratis en vrijblijvend prijsopgaves aan bij een dakgotenspecialist uit Torhout. Wilt u meer weten over kilgoten? Kijk dan op wikipedia.

kilgoot

Zakgoot

Net als de kilgoot wordt de zakgoot gebruikt waar twee schuine daken samen komen. Maar de zakgoot ligt plat tussen twee schuine daken die tegen elkaar staan. Deze goot werd in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw veel toegepast tussen huizen die dicht tegen elkaar gebouwd werden. Tegenwoordig wordt de zakgoot door de andere manier van ontwerpen en bouwen bijna niet meer toegepast. Omdat een zakgoot water van twee daken moet afvoeren, is de goot breder dan andere. Daarnaast is een zakgoot vaak lastig bereikbaar. Laat het kuisen en herstellen van zakgoten daarom over aan een specialist.

Verholen dakgoot

Een laatste variant dakgoot waar wij u over willen informeren is de verholen dakgoot. Verholen dakgoten zijn goten die vanaf de grond bijna niet te zien zijn. Een verholen dakgoot bestaat uit een platte bak met een opstaande rand van 2.5 en 10.5 centimeter. De lage rand plaatsen wij op het dakvlak, onder de bedekking. De hoge rand sluit hierdoor de onderzijde af. Soms krijgen wij de vraag of dergelijke dakgoten wel geschikt zijn voor hemelwaterafvoer. Het antwoord hierop is een eenvoudig: jazeker. Door de unieke vormgeving van de verholen goten blijft het water naar de regenpijp stromen.

regenpijp vervangen Torhout

Regenpijpen vervangen Torhout

Naast dakgoten maken ook regenpijpen onderdeel uit van het hemelwaterafvoer. Een regenpijp is tevens van verscheidene basismaterialen te maken. Over het algemeen kiezen onze klanten uit [var1 voor regenpijpen van PVC, maar aluminium en zink vormen een prima alternatief. Om de werking van de regenpijp te behouden is het van belang dat u deze regelmatig laat reinigen. Is er een probleem met de regenpijp? Meestal is deze eenvoudig te herstellen. Wanneer een reparatie niet mogelijk is, is het bovendien vrij eenvoudig om enkel een deel van de regenpijp te vervangen.

regenpijp in Torhout reinigen

Regenpijp reinigen

Het reinigen van een regenpijp is een klus waarvoor u niet direct de ondersteuning van een ervaren vakman hoeft in te roepen. Het is goed mogelijk om dit werk zelf uit te voeren, en dus te besparen op de eventuele kosten. Begin het reinigingsproces met het leeghalen van een eventueel bladrooster, en het doorspoelen van de regenpijp met water. Als u een hogedrukreiniger heeft, dan kan het zeer veel effect hebben om deze te gebruiken. Zit er een verstopping in de regenpijp? Dan is het noodzakelijk deze door te prikken. Dit is te doen met behulp van een bezem of lange stok.

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Torhout

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend dakgootspecialist in Torhout die u helpt bij de reparatie van een mastgoot, het herstellen van een zinken bakgoot of het reinigen van een regenpijp? Bent u benieuwd naar de prijs van het vervangen, kuisen of het plaatsen van koperen dakgoten? De experts uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied en helpen u met alle plezier met het reinigen, plaatsen of herstellen van uw hemelwaterafvoer.

Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt scherpe aanbiedingen van specialisten uit Torhout. In ons netwerk zijn tevens dakdekkers uit uw regio actief, voor bijvoorbeeld het vervangen van uw dak.