Dakgoten Wetteren

Alle dakgoten op uw woning in Wetteren zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd en voorkomt dat water langs de gevel loopt en daar voor schade zorgt. Daarom is het belangrijk dat iedere dakgoot zich in goede staat bevindt. Op deze pagina leest u meer over het herstellen, het reinigen en plaatsen van diverse soorten dakgoten. Wist u dat u bij nieuwe dakgoten niet alleen kunt kiezen uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende vormen? Hieronder leest u meer over deze keuzes.

Een vakman informeert en adviseert u over de verschillende mogelijkheden. Wilt u besparen op de prijs? Vraag dan via het offerteformulier vrijblijvend offertes aan. Zo vindt u snel specialisten uit uw regio met een scherp aanbod.


dakgoten Wetteren

Dakgoten plaatsen of herstellen?

Als het niet mogelijk is om met een reparatie de goot te herstellen, dan zal deze moeten worden vervangen. Wij adviseren om het plaatsen van dakgoten over te laten aan een erkend vakman uit Wetteren. Hoewel het plaatsen van de goot niet heel ingewikkeld is, is het van belang dat dit nauwkeurig gebeurt. Een kleine scheur of opening kan al grote problemen tot gevolg hebben zoals houtrot. Bent u toch van plan om zelf de waterafvoer te vervangen? Huur dan bij een professional de juiste benodigdheden, zoals een steiger. Zo wordt het plaatsen van uw nieuwe dakgoten in Wetteren een eenvoudige klus.

dakgoot plaatsen Wetteren

Dakgoot plaatsen Wetteren

Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen? Door deze klus uit te besteden aan een echte specialist bent u zeker van kwaliteit. Een vakman begint met het verwijderen van het oude dakgotensysteem.

Ook het afvoeren van het sloopafval neemt een dakgootspecialist u uit handen. U hoeft zelf niets op te ruimen. Wilt u besparen op de prijs? Kies er dan voor de oude dakgoten zelf te verwijderen en af te voeren. Als alle oude goten verwijderd zijn, gaat een vakman verder met het plaatsen van het nieuwe dakgotensysteem. Zo geniet u snel van de voordelen van een kwalitatief dakgotensysteem.

Welke materialen?

Wilt u uw dakgoten vervangen door nieuwe exemplaren? Dan heeft u keuze uit verschillende materialen, zoals PVC of koperen goten. Kies voor zinken goten als u een lange levensduur wilt, maar voor koper als u een luxueuze uitstraling wilt geven aan uw woning. Ieder materiaal heeft verschillende eigenschappen en een verschillende prijs. Hieronder leest u meer over de verschillende materialen.

Navigeer naar:  Zinken dakgoot  |  PVC dakgoot  |  Koperen dakgoot  |  Aluminium dakgoot

zinken dakgoot vervangen

Zinken dakgoot Wetteren

Zink is een traditionele keuze, waarmee u ook een authentieke uitstraling creëert bij uw woning in Wetteren. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding is zink één van de populairste materialen die wordt toegepast bij dakgoten. Zink zorgt in alle weersomstandigheden voor een goede afwatering van hemelwater en beschermt uw woning gedurende lange tijd, als u de goten regelmatig laat kuisen. Dit materiaal heeft ook als voordeel dat repareren bij beschadigingen gemakkelijk uit te voeren is, in tegenstelling tot PVC. Zinken dakgoten zijn wel lastig zelf te plaatsen door het nodige soldeerwerk. Schakel daarvoor een dakgootspecialist uit Wetteren in.

pvc dakgoten Wetteren

Pvc dakgoten Wetteren

PVC-dakgoten worden veel gebruikt in Wetteren. Het voordeel van PVC als bouwmateriaal is de lange levensduur. Bovendien is PVC gemakkelijk te reinigen, en neemt ook het andere onderhoudswerk weinig tijd in.

Wilt u er zeker van zijn dat het PVC lange tijd zijn eigen kleur behoudt, en geen groene aanslag krijgt? Dan moet u dit minimaal eens per half jaar (laten) schoonmaken. Het nadeel van PVC is dat dit in vergelijking met hout een reparatie bij beschadiging moeilijker is. Wilt u de dakgoten vernieuwen? Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang aanbiedingen van dakspecialisten uit uw regio.

koperen dakgoot Wetteren

Koperen dakgoot Wetteren

Voor het maken van dakgoten zijn er heel wat bouwstoffen geschikt. Zo noemden wij hierboven al de mogelijkheden voor goten van aluminium, zink, en pvc. Wist u echter dat het tevens een optie is om te kiezen voor een koperen hemelwaterafvoer? Koper is een product dat een zeer luxueuze uitstraling geeft aan uw pand. Door deze luxe aanblik zijn koperen goten echter niet geschikt voor alle panden. Het nadeel van koper ten opzichte van de andere soorten is dat een relatief hoge prijs kent, en minder goed bestand is tegen de weersinvloeden dan bijvoorbeeld kunststof. Door diezelfde regen, wind, zon en sneeuw krijgt de dakgoot zijn mooie verweerde kopergroene kleur.

aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten Wetteren

Naast zink en koper kunt u ook kiezen voor het metaal aluminium voor uw dakgotensysteem. Dit metaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en daarbij als voordeel dat het een erg licht materiaal is. Daardoor kan het op iedere dakconstructie toegepast worden. Daarnaast kan aluminium wel veel gewicht dragen, wat het materiaal zeer geschikt maakt voor de afvoer van hemelwater, ook tijdens een flinke bui. Laat de goten wel regelmatig reinigen. Bovendien is het materiaal naadloos te plaatsen door een specialist. Het materiaal is bestendig tegen corrosie, maar heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Laat uw aluminium regenpijpen jaarlijks kuisen om er zo lang mogelijk van te genieten.

Wat kost een nieuwe dakgoot in Wetteren?

Wilt u de dakgoten van uw woning vervangen? U heeft dan keuze uit verschillende materialen met ieder hun eigen prijskaartje. Zo kosten zinken dakgoten tussen de €30,- en €55,- per strekkende meter. Koperen dakgoten geven uw woning een luxueuze uitstraling voor €40,- tot €45,- per meter. In de prijstabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijs voor nieuwe dakgoten van verschillende materialen. De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal en andere wensen. Bent u benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaves aan via het offerteformulier.

Prijstabel: kosten dakgoot per meter

Soort dakgoot Gem. prijs per meter * Voorbeeld gem. kosten voor 5 meter *
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- €150,- tot €275,-
PVC-dakgoot €25,- tot €35,- €125,- tot €175,-
Koperen dakgoot €40,- tot €45,- €200,- tot €225,-
Aluminium dakgoot €30,- tot €60,- €150,- tot €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u dakgoten met een luxe uitstraling en lange levensduur?

Kies voor zinken goten en laat ze plaatsen door een specialist uit Wetteren.


dakgoot herstellen Wetteren

Dakgoot herstellen

Wanneer u uw dakgoten laat reinigen, adviseren we om de professional tevens te laten kijken naar eventuele beschadigingen en slijtage. Onze specialisten kunnen dergelijke problemen direct herstellen. Over het algemeen zal een dakgoot zo’n 15 jaar meegaan, voordat een reparatie of vervanging noodzakelijk is. Het herstellen van een dakgoot wordt door onze medewerkers uit Wetteren meestal gedaan met behulp van een speciale (rubber)folie. Dit is een soort zelfklevende sticker waarmee wij scheurtjes bedekken, en zo de hemelwaterafvoer repareren en optimaliseren. Wilt u weten wat de prijs is voor het herstellen of vervangen van de goten? Wij voorzien u graag van prijsopgaves.

prijs dakgoot reparatie in Wetteren

Wat betaal ik voor dakgoot herstel?

Wilt u uw dakgoten herstellen? In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijs voor het herstellen van dakgoten. De kostprijs voor het herstellen van dakgoten is afhankelijk van het materiaal. Zo betaalt u voor de reparatie van een kunststof goot vanaf €100,-, maar is de vanafprijs van een houten goot €180,-. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het verwijderen van de oude goten over te laten aan een specialist. Hij voert dan ook het sloopafval voor u af. Wilt u besparen op de kostprijs? Verwijder dan zelf de oude dakgoten. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van het herstellen van uw goten? Vraag dan gratis vrijblijvende prijsopgaves aan.

Prijstabel: kosten dakgoot herstel

Werkzaamheden Kosten* Lengte dakgoot
Reparatie kunststof dakgoot in beugels Vanaf €100,- per 3 meter
Reparatie zinken dakgoot in beugels Vanaf €150,- per 3 meter
Reparatie houten dakgoot in bak Vanaf €180,- per 3 meter
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot €600,- tot €900,- per 12 meter
Laten verwijderen en plaatsen van zinken dakgoots €800,- tot €1.300,- per 12 meter
Extra opties
Gootdrain aanleggen (rooster om bladeren tegen te houden) €15,- per 3 meter
Dakgoot bekleden (plaatsen van houten dakgoot om je metalen dakgoot) €60,- per meter
Dakinspectie (grondige controle, inclusief dakrapport) €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot onderhoud Wetteren

Dakgoot onderhoud Wetteren

Het dakgotensysteem zorgt ervoor dat hemelwater correct wordt afgevoerd. Als een goot verstopt is, loopt het water over en zorgt het op de gevel onder de goot voor schade. Daarom is regelmatig onderhoud en reinigen verstandig om uw dakgoten in optimale conditie te houden. Een dakdekker adviseert dan ook de dakgoten tweemaal per jaar te kuisen. Veel mensen vergeten het reinigen of zien er tegenop om een ladder te beklimmen. Schakel dan een specialist in voor het kuisen en herstellen van uw goten. Zij hebben veel ervaring om deze klus vakkundig en veilig uit te voeren.

dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen Wetteren

Hierboven hebben we al aangegeven wat u moet doen bij de reiniging van uw regenpijpen. Naast het reinigen van de regenpijp is het tevens van belang dat u elke dakgoot minimaal twee keer per jaar controleert op bladval en andere mogelijkheden voor verstopping. Het reinigen van de goten is niet heel ingewikkeld. Het enige wat u hiervoor nodig hebt zijn een sterke ladder, een schepje en een tuinslang. Schep eerst al het vuil uit de goot, en spuit daarna alles door met de tuinslang. Controleer tijdens dit proces de goten op mogelijke beschadigingen en kijk of reparatie noodzakelijk is.

Hoe een zinken dakgoot reinigen?

Bekijk het resultaat na het kuisen van een dakgoot.


Benieuwd naar wat het herstellen van een dakgoot precies kost?

Vraag dan nu gratis offertes aan bij dakspecialisten uit uw regio.

Soorten dakgoten

Wilt u nieuwe goten op uw woning laten plaatsen? Heeft u een keuze gemaakt uit de verschillende materialen? Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste vorm goot. De standaardvorm is de vierkante bakgoot, maar u kunt ook kiezen voor een ronde mastgoot waar de kans op verstopping kleiner is. De kilgoot, zakgoot en verholen goot komen minder vaak voor, zorgen in specifieke gevallen voor goede afwatering. Hieronder leest u meer over de verschillende vormen. Zo kiest u gemakkelijk de meest geschikte goot voor uw woning.

Navigeer naar:  Bakgoot  |  Mastgoot  |  Kilgoot  |  Zakgoot  |  Verholen dakgoot

bakgoot

Bakgoot

Als u eenmaal een keus heeft gemaakt voor een materiaalsoort, wordt het tijd om het model van de dakgoten te kiezen. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een soort vierkante bak, die verkrijgbaar is in verschillende doorsneden. Het grote voordeel van een bakgoot is dat het water hier gemakkelijk doorheen stroomt, waardoor de kans op overstromingen relatief klein blijft.

Daarnaast is de bakgoot in standaardafmetingen verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om de gootbeugels te laten zitten, wanneer u een oude bakgoot wilt vervangen. Het nadeel van een bakgoot is dat het een vrij robuuste uitstraling biedt.

mastgoot Wetteren

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is een mastgoot. Een mastgoot komt aan de naam doordat de goot er uitziet als een halve mast. Een mastgoot is daardoor een eleganter alternatief voor de bakgoot. Een mastgoot is eveneens in standaardafmetingen verkrijgbaar. Daarnaast is de kwaliteit van de meeste mastgoten gewaarborgd door een KOMO-keurmerk. Overweegt u om een mastgoot te laten plaatsen bij uw woning in Wetteren? Kijk dan goed naar de bouwstijl. Een mastgoot past vrijwel alleen bij kleineer gebouwen. Het monteren van een mastgoot aan de zijde van het huis gebeurt met de standaard gootbeugels. Wij helpen u desgewenst graag.

Kilgoot

Een kilgoot wordt geplaatst op de snijlijn tussen twee schuin aflopende daken en mondt van bovenaf uit in een lager gelegen goot. Een kilgoot zorgt ervoor dat hemelwater van de twee daken wordt afgevoerd naar een andere goot. Zo verkleint een kilgoot de kans op lekken in het dak. Een kilgoot is onderhoudsarm, reinigen is amper nodig. Laat de montage van een kilgoot over aan een specialist uit Wetteren. Dit is een complexe taak en als het niet correct wordt uitgevoerd, loopt u kans op lekkage. Een kilgoot wordt vaak gemaakt van lood, zink of kunststof. Een specialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Meer weten? Kijk dan op wikipedia.

kilgoot Wetteren

Zakgoot

De zakgoot wordt gebruikt wanneer er twee hellende daken tegen elkaar staan. De zakgoot bevindt zich tussen de twee daken en zorgt ervoor dat hemelwater van beide daken wordt afgevoerd. In de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw werden huizen vaak dicht op elkaar gebouwd waardoor een zakgoot nodig was. Tegenwoordig wordt deze goot niet veel meer toegepast omdat huizen op een andere manier worden ontworpen en gebouwd. Een zakgoot is breder dan een standaard goot omdat hij water van twee daken moet afvoeren. Doordat de goot tussen twee daken zit, is hij soms moeilijk bereikbaar. Vraag een specialist om uw zakgoot te kuisen of te vervangen.

Verholen dakgoot

Vindt u dakgoten eigenlijk niet zo mooi, en zoekt u naar een vorm waarin u de hemelwaterafvoer helemaal niet ziet? Overweeg dan de aanschaf van verholen dakgoten. Dergelijke goten hebben één rand van 2.5 centimeter hoogte, welke onder het pannendak wordt geplaatst. De andere zijde heeft een opstaande rand van 10.5 centimeter hoogte. Deze rand valt tegen het pannendak aan. Hierdoor valt de goot niet meer op. Regelmatig krijgen wij van klanten uit Wetteren de vraag of een verholen goot wel voldoende water afvoert. Het antwoord hierop is eenvoudig: ja. Verholen dakgoten zijn een prima basis voor uw hemelwaterafvoer.

regenpijp vervangen Wetteren

Regenpijpen vervangen Wetteren

De hemelwaterafvoer bestaat niet alleen uit een dakgoten, ook regenpijpen horen hierbij. Een regenpijp zal het opgevangen water afvoeren naar de grond, en er zo voor zorgen dat de dakgoot niet overstroomt. Een regenpijp kan worden aangesloten op het rioolstelsel om zo de verzadiging van de grond te voorkomen. Is dit geen optie? Laat de pijp dan uitkomen boven een stuk gras of tuin. Een regenpijp kan evenals een goot van diverse materiaalsoorten worden gemaakt. Wij adviseren om hiervoor dezelfde materiaalsoort te kiezen om eenheid te behouden bij de uitstraling van uw woning. Onder meer aluminium en zink vormen geschikte keuzes.

regenpijp reinigen

Regenpijp reinigen

Ook de regenpijpen moet u regelmatig (laten) reinigen. Het reinigen van een regenpijp kan op twee manieren: van bovenaf of onderaf. Het gemakkelijkst is om van bovenaf met een stok een verstopping te doorbreken of het vuil naar boven te halen. Is het niet mogelijk de regenpijp op deze manier te reinigen? Zaag dan het onderste gedeelte van de pijp door. Kijk of u van onderen de bladeren kan verwijderen, en ga daarna verder met het kuisen van de hemelwaterafvoer door bijvoorbeeld een bladreiniger te installeren. Het installeren van een bladreiniger is een eenvoudige klus voor onze experts uit Wetteren, en u geniet snel van een verbeterd wooncomfort.

Prijstabel: Wat kost een regenpijp?

Materiaal Gem. prijs per meter* Voorbeeld gem. kosten voor 4 meter*
PVC Vanaf €30,- Vanaf €120,-
Zink Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Aluminium Vanaf €40,- Vanaf €160,-
Koper Vanaf €55,- Vanaf €220,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoten kosten Wetteren

Vrijblijvend dakgoot offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een dakgootspecialist die u helpt bij het reinigen, herstellen of vervangen van een goot of regenpijp? Bent u benieuwd naar de prijs voor hulp bij het kuisen van koperen goten? Professionals uit Wetteren hebben allen een ruime ervaring met de reparatie en het plaatsen van diverse soorten dakgoten.

Vraag vandaag nog via het offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan. U kunt zo tot wel 40% besparen! In ons netwerk vindt u overigens ook dakdekkers voor bijvoorbeeld het vervangen uw dakbedekking.