Dakwerken Mechelen; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Mechelen

Besteed al uw dakwerken in Mechelen uit aan een ervaren dakwerker om de kwaliteit van uw dak te behouden. De hulp van een dakdekker is in te zetten bij een beschadiging, als u uw dakbedekking wilt vervangen of als u een dakrenovatie wilt laten uitvoeren. Dakwerker uit Mechelen gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u daarnaast meer over verschillende dakwerken voor hellende en platte daken. U leest wat een dakherstelling inhoudt, wat er bij een dakrenovatie gedaan wordt en welke soorten dakbedekking mogelijk zijn voor hellende en platte daken. Natuurlijk krijgt u ook een overzicht van de prijzen van deze verschillende dakwerken.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

  • Vergelijk gratis en zonder verplichtingen meerdere dakwerkers in Mechelen!
  • Kies zelf het dakdekkersbedrijf met de scherpste dakwerken offerte.
  • Bespaar tot wel 30% op de kosten van uw dakwerken!

dakwerken Mechelen

Waarmee kan een dakwerker in Mechelen u helpen?

Een dakwerker voert in Mechelen verschillende werkzaamheden uit. Nieuwe dakafwerking nodig? Schakel dan een dakwerker in voor een dakrenovatie. Een dakwerker is daarnaast in te zetten voor het uitvoeren van dakherstellingen. Als u last heeft van een lekkage of als uw dakafwerking beschadigd is, zorgt de dakwerker voor een snelle dakherstelling.

Wilt u problemen aan uw dakoppervlak voorkomen? Laat dan structureel dakonderhoud uitvoeren. Schakel ook hiervoor altijd een dakdekkersbedrijf in. Zij controleren het dakoppervlak op zwakke plekken en voeren een professionele dakreiniging uit.

dakwerker Mechelen

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Veel mensen staan vaak niet stil bij het onderhoud dat een dakoppervlak nodig heeft. Toch heeft uw dak veel te doorstaan, zeker bij stormachtig weer. Hoe weet u dat uw dak toe is aan een dakherstelling of dat u uw plat dak zelfs moet renoveren?

Controleer uw dak eens. Ziet u beginnende scheuren of blazen? Dan is het waarschijnlijk tijd voor één of meerdere dakherstellingen. Andere aanwijzingen zijn loslatende randen of voegen. Als u deze problemen signaleert, schakel dan zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf uit Mechelen in. Zo voorkomt u dat de beschadigingen verergeren en de kosten van de dakherstellingen te hoog oplopen. Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Mechelen; de prijzen

Dakwerken prijzen hangen nauw samen met het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Dakherstellingen kosten gemiddeld €40,- per m², afhankelijk van het soort probleem. Voor een dakrenovatie betaalt u gemiddeld €30,- tot €110,- per m².

Laat u uw plat dak renoveren, dan starten de prijzen voor dakbedekking voor een plat dak rond de €40,- per m². Bij een hellend dak starten de prijzen rond de €22,- per m². Is het noodzakelijk om de complete dakconstructie te vernieuwen? Houd dan rekening met ongeveer €1.700,- per m³.

Wilt u uw dak uitbreiden met een dakraam of dakkapel? Een simpele dakkapel is vanaf €3.000,- tot €4.000,- te plaatsen en een dakraam kost ongeveer €400,-. Dakwerkers gezocht? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Gemiddelde prijs van dakwerken 2021

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Mechelen; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van de dakwerken worden berekend aan de hand van het daktype en de staat van het dakoppervlak. Het daktype en soort dakafwerking speelt bijvoorbeeld een grote rol. Dakherstellingen waarbij u bitumen moet herstellen zijn doorgaans voordeliger dan dakherstellingen bij dure dakleien. Daarnaast spelen ook eventuele afvoer en voorrijkosten een rol.

De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door deze factoren:

  • Het tarief van de dakwerker.
  • Het type dakafwerking.
  • De gebruikte materialen.
  • Eventuele afvoer- en voorrijkosten.

Besparen op de dakwerken prijzen? Vergelijk dakwerkers!

Start nu uw offerteaanvraag en kies de beste dakwerken offerte!

Gratis offertes vergelijken!

Prijs dakwerker per uur?

In veel gevallen berekenen dakwerkers de prijzen van dakwerken aan de hand van het aantal vierkante meters. Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat u betaalt. Daarnaast komt het ook voor dat dakwerkers een vast uurloon vragen.

Wat is het gemiddelde uurloon van een dakwerker in Mechelen?

Een gemiddelde dakwerker hanteert een uurloon van €35,- tot €45,-. Elk dakdekkersbedrijf mag zijn eigen uurtarief bepalen. Onthoud dus dat de prijzen verschillen per dakdekker en klus.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Zelfs de kleinste daklekkage is een grote bron van ergernissen. Een daklekkage zorgt voor flinke schade, zowel op uw plafond als in de constructie van het dakoppervlak. Bij goed dakonderhoud controleert de vakman het oppervlak op zwakke plekken of beschadigingen om zo een daklekkage te voorkomen. Als het kwaad al geschied is, dan maakt hij gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen.

Bij een hellend dak wordt een daklekkage veroorzaakt door een gesneuvelde dakpan, beschadigde nokvorst of een dakraam dat lekt. Bij een plat dakoppervlak is een scheurtje in het dakleer vaak de oorzaak van uw problemen.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Mechelen

Dakherstellingen Mechelen

Bij beschadigingen aan uw dakoppervlak is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen voor een dakherstelling. Bij een dakherstelling gaat het vaak om dakwerk als het repareren van dakbedekking, een schoorsteenrenovatie of het repareren van de nokvorsten of dakpannen. Door een dakherstelling op tijd uit te voeren, voorkomt u grotere beschadigingen en daarmee ook hogere kosten.

Is de beschadiging aan de dakafwerking te groot, dan moet u overwegen of het renoveren van het plat dak een betere optie is. Bij het renoveren van het dak laat u alle dakbedekking vervangen, niet alleen de zwakke delen.

De prijzen voor dakherstellingen liggen rond de €40,- per m², afhankelijk van het probleem. Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Een plat dak is iets gevoeliger voor schade dan een hellend dak. Dat heeft vooral te maken met het feit dat water en vervuiling langer op een plat dak blijft liggen, wat de roofing aantast. Als er scheuren ontstaan, dan zijn deze gelukkig plaatselijk te herstellen.

De vakman gebruikt over het algemeen een reparatiestrook. Met behulp van lijm brengt hij deze aan op de dakbedekking. Hij gebruikt een stevige roller om de strook aan te drukken tegen de ondergrond, waardoor het volledig waterdicht is. Bij meerdere uitgevoerde dakherstellingen verzwakt uw dakafwerking natuurlijk wel. Als deze al vaak hersteld is, is het misschien een betere optie de dakbekleding helemaal te vernieuwen. De prijzen voor dakherstellingen op platte daken liggen rond de €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Dakherstellingen bij een pannendak zijn heel verschillend. Er zijn namelijk veel mogelijke oorzaken voor een beschadiging. Er kan een probleem ontstaan met de dakpannen of nokvorsten. Maar het is ook mogelijk dat een dakraam niet goed is aangesloten of dat de loodslabben van de schoorsteen versleten zijn.

Hoe een dakherstelling er bij een pannendak uitziet is dus heel erg afhankelijk van de situatie. Is de dakafwerking beschadigd? In dat geval vervangt de dakdekker plaatselijk één of enkele dakpannen. Bij nokvorsten die kapot zijn is het ook een kwestie van vervangen. De kosten voor dakherstellingen bij hellende daken liggen rond de €22,- per m².

dakrenovatie Mechelen

Dakrenovatie Mechelen

Soms is de staat van het dak zo slecht dat een dakrenovatie de enige optie is. Een dakrenovatie kan twee dingen betekenen. Is uw dakafwerking in slechte staat of enorm verouderd? Dan vervangt de dakdekker tijdens het renoveren van het plat dak de roofing. Dit is een dakrenovatie die relatief vaak voorkomt in Mechelen.

Andere dakwerken die tijdens een dakrenovatie worden uitgevoerd, is het repareren van de draagconstructie. Als de constructie is gaan verzakken, dan verstevigt de dakdekker uit Mechelen dit met extra balken. Als de houten constructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen dan is een dakrenovatie niet voldoende en zult u in een compleet nieuw dak moeten investeren. Een dakrenovatie kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m².