Dakgoten Mechelen

Dakgoten Mechelen

Voor het behoud van de kwaliteit van uw dakgoten en regenpijpen is het noodzakelijk dat u deze regelmatig van (laat) reinigen, en ze indien nodig laat herstellen of vervangen. De reparatie van een dakgoot gebeurt met behulp van een eenvoudige plaklaag. Vermoedt u dat een reparatie geen effect zal hebben? Overweeg dan om uw dakgoten te laten vernieuwen. U hebt voor nieuwe goten de keus uit een groot aantal mogelijkheden. Onder meer koper, aluminium, zink en PVC vormen zeer populaire basismaterialen. Wilt u het plaatsen van de dakgoten overlaten aan een vakman uit ons netwerk? Via het contactformulier vergelijkt u snel meerdere offertes (maximaal 5) van dakspecialisten uit Mechelen.

dakgoot herstellen Mechelen

Dakgoot herstellen

Wanneer u er bij een controle achterkomt dat er een beschadiging is bij uw dakgoot, dan is het niet direct nodig deze te vervangen. In de meeste gevallen is het voldoende om de naden van de goot te herstellen met behulp van EverSeal. Dit product vormt een soort laagje over de naden, en zorgt er zo voor dat de lekkende dakgoten verleden tijd zijn. Het herstellen van dakgoten is vrijwel altijd goedkoper dan het vervangen van eenzelfde onderdeel. Soms zal onze specialist uit Mechelen toch de vervanging adviseren. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer hij verwacht dat de levensduur van de hemelwaterafvoer relatief kort is.

Dakgoot plaatsen Mechelen

Dakgoten plaatsen of vervangen

Naast het herstellen van de dakgoten en regenpijpen is het tevens een optie om nieuwe te plaatsen. Het vervangen van de goten door een ander exemplaar is geen moeilijke klus, zeker niet wanneer u kiest voor dakgoten in dezelfde afmetingen. Dit betekent dat u bij het verwijderen van de oude dakgoten de gootbeugels laat hangen. Hierin kunt u vervolgens direct de nieuwe onderdelen plaatsen. Hebt u hulp nodig bij het plaatsen van een dakgoot? Onze experts uit Mechelen zijn u met alle plezier van dienst. Bij onze leveranciers hebt u de keuze uit onder meer dakgoten van pvc, aluminium en zink.

pvc dakgoten Mechelen

PVC

PVC is tegenwoordig erg populair bij de klanten in Mechelen. Steeds meer bouwmaterialen worden van PVC gemaakt, met name vanwege de vele voordelen die dit product biedt. PVC kent bijvoorbeeld een zeer lange levensduur: het gaat minimaal 40 jaar mee voordat u het moet vervangen, mits u het goed onderhoudt. Daarnaast is PVC in een groot aantal kleuren en designs verkrijgbaar. U past gemakkelijk de kleur aan op de rest van uw woning. Het nadeel van PVC is dat een reparatie lastiger is dan bij onder meer hout omdat het minder goed te bewerken is. Wij adviseren daarom een regelmatige reiniging.

aluminium dakgoten Mechelen

Zink of aluminium

Naast PVC bestaan er diverse andere bouwstoffen waarvan uw dakgoot of regenpijp kan worden gemaakt. Zo is zink lange tijd zeer populair geweest als basismateriaal. Wie tegenwoordig kiest voor zink, creëert een authentieke aanblik van de woning. Bent u de eigenaar van een bedrijfspand in Mechelen, en hebt u lange dakgoten nodig? Overweeg dan een aluminium hemelwaterafvoer. Aluminium is zeer duurzaam, en eenvoudig te herstellen. Aluminium is bovendien heel licht, wat betekent dat het gemakkelijk in grotere afmetingen tegen een muur te plaatsen is. Of aluminium, zink of pvc de meest geschikte oplossing vormt, is afhankelijk van uw budget en wensen.

koperen dakgoot Mechelen

Koperen dakgoot

Naast zink, aluminium en kunststof is er nog een materiaalsoort dat een mogelijke basis kan vormen voor een dakgoot of regenpijp: koper. Wanneer u op zoek bent naar een manier om de hemelwaterafvoer zo luxueus mogelijk te maken, dan is koper een uitstekende keuze. Koper heeft in de eerste jaren een geelgouden kleur, maar na verloop van tijd zal dit verroesten tot het welbekende kopergroen. De kosten voor koper vallen vrij hoog uit, zeker wanneer wij dit vergelijken met de kosten voor bijvoorbeeld zink. Daarnaast is koper niet bij elk pand in Mechelen toepasbaar. Laat u daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden en voorwaarden.

bakgoot plaatsen Mechelen

Bakgoot

Naast de diverse materiaalsoorten bestaan er ook meerdere modellen voor uw dakgoot. Het meest standaard model is de bakgoot. Een bakgoot is simpelweg een halve vierkante goot, die eenvoudig langs elk dak te plaatsen is. Een bakgoot is bij elke specialist in Mechelen in diverse standaard afmetingen verkrijgbaar. Dit betekent dat u bij het vervangen van een bakgoot de gootbeugels kunt laten hangen. U bespaart op deze wijze aanzienlijk op de uiteindelijke kosten voor het vervangen van uw dakgoten. Dankzij de vrij robuuste uitstraling van de bakgoot is deze bij vrijwel elk gebouw te plaatsen. De bakgoot geeft echter geen elegante aanblik.

Mastgoot

Het wat meer elegante alternatief voor de bakgoot is de mastgoot. De mastgoot komt aan haar naam door de vorm: het ziet eruit als een halve mast. Een mastgoot is dankzij de elegante vorm niet voor elk pand in Mechelen geschikt. Wij adviseren om dergelijke dakgoten alleen bij kleinere panden met een sierlijke bouwstijl te plaatsen. Evenals de bakgoot is ook een mastgoot in een aantal standaard afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast garanderen wij dat vrijwel elke mastgoot met een KOMO certificaat geleverd wordt. U bent dan ook verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit tegen lage kosten. Onze professionals uit Mechelen zijn u met alle plezier van dienst.

Verholen dakgoot

Een laatste variant dakgoot waar wij u over willen informeren is de verholen dakgoot. Verholen dakgoten zijn goten die vanaf de grond bijna niet te zien zijn. Een verholen dakgoot bestaat uit een platte bak met een opstaande rand van 2.5 en 10.5 centimeter. De lage rand plaatsen wij op het dakvlak, onder de bedekking. De hoge rand sluit hierdoor de onderzijde af. Soms krijgen wij de vraag of dergelijke dakgoten wel geschikt zijn voor hemelwaterafvoer. Het antwoord hierop is een eenvoudig: jazeker. Door de unieke vormgeving van de verholen goten blijft het water naar de regenpijp stromen.

mastgoot Mechelen

Regenpijpen

Naast dakgoten maken ook regenpijpen onderdeel uit van het hemelwaterafvoer. Een regenpijp is tevens van verscheidene basismaterialen te maken. Over het algemeen kiezen onze klanten uit [var1 voor regenpijpen van PVC, maar aluminium en zink vormen een prima alternatief. Om de werking van de regenpijp te behouden is het van belang dat u deze regelmatig laat reinigen. Is er een probleem met de regenpijp? Meestal is deze eenvoudig te herstellen. Wanneer een reparatie niet mogelijk is, is het bovendien vrij eenvoudig om enkel een deel van de regenpijp te vervangen.

Regenpijp reinigen

Het reinigen van een regenpijp is een klus waarvoor u niet direct de ondersteuning van een ervaren vakman hoeft in te roepen. Het is goed mogelijk om dit werk zelf uit te voeren, en dus te besparen op de eventuele kosten. Begin het reinigingsproces met het leeghalen van een eventueel bladrooster, en het doorspoelen van de regenpijp met water. Als u een hogedrukreiniger heeft, dan kan het zeer veel effect hebben om deze te gebruiken. Zit er een verstopping in de regenpijp? Dan is het noodzakelijk deze door te prikken. Dit is te doen met behulp van een bezem of andere lange stok.

Dakgoot reinigen Mechelen

Dakgoot reinigen

Naast het reinigen van de regenpijpen is het tevens aan te raden de dakgoten regelmatig te reinigen. Voor het schoonmaken van uw hemelwaterafvoer hebt u relatief weinig spullen nodig. Zorg er wel voor dat u over een stevige ladder beschikt, op deze manier blijft uw veiligheid gewaarborgd. Begin het reinigingsproces met het verwijderen van losse bladeren, vuil en slib en spoel daarna de hele dakgoot door met water. Ziet u water weglopen door één van de naden? Schakel dan spoedig een dakspecialist uit Mechelen in. Deze zal de nodige reparaties voor u uitvoeren. De kosten hiervoor vallen relatief laag uit.

Regenpijp plaatsen Mechelen

Kosten

Naast het reinigen van de regenpijpen is het tevens aan te raden de dakgoten regelmatig te reinigen. Voor het schoonmaken van uw hemelwaterafvoer hebt u relatief weinig spullen nodig. Zorg er wel voor dat u over een stevige ladder beschikt, op deze manier blijft uw veiligheid gewaarborgd. Begin het reinigingsproces met het verwijderen van losse bladeren, vuil en slib en spoel daarna de hele dakgoot door met water. Ziet u water weglopen door één van de naden? Schakel dan spoedig een dakspecialist uit Mechelen in. Deze zal de nodige reparaties voor u uitvoeren. De kosten hiervoor vallen relatief laag uit.

regenpijp reinigen Mechelen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakgootspecialist in Mechelen die u kan helpen bij de reparatie van een mastgoot, het herstellen van een bakgoot van zink, of het reinigen van de regenpijp? Dan zit u bij ons goed. De experts uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en helpen u met alle plezier verder met het plaatsen of herstellen van uw hemelwaterafvoer. Geef op ons offerteformulier uw wensen voor het vervangen of de reparatie van uw goten door, en wij bieden u spoedig meerdere vrijblijvende offertes (max.5) aan. Wij garanderen u een snelle hulp tegen een aantrekkelijk tarief.