Dakgoten Genk

Dakgoten Genk

Om te zorgen voor een goede afwatering van het hemelwater, is het van belang dat uw dakgoten en regenpijpen in goede staat verkeren. Het is relatief eenvoudig om wateroverlast en andere vochtproblemen te voorkomen door uw goten en pijpen regelmatig te reinigen. Hebt u geen behoefte om zelf op een ladder te staan balanceren? Laat de klus dan uitvoeren door een dakspecialist uit ons netwerk. Naast het schoonmaken van de dakgoten, doen ze ook herstellingen of reparaties. Meer weten over de kosten voor een reparatie of het verschil tussen aluminium, zink en kunststof? Via onze offertepagina vraagt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Vervolgens krijgt u van maximaal 5 bedrijven uit ons netwerk een offerte toegestuurd. U kunt deze vergelijken op prijs en aanbod. Zo maakt een weloverwogen keus voor het bedrijf dat u de klus gunt.

dakgoten herstellen Genk

Dakgoot herstellen

Wanneer u uw dakgoten laat reinigen, is het adviseerbaar om de professional tevens te laten kijken naar eventuele beschadigingen en slijtage. Wij kunnen dergelijke problemen direct herstellen. Over het algemeen zal een dakgoot zo’n 15 jaar meegaan, voordat een reparatie of vervanging noodzakelijk is. Het herstellen van een dakgoot wordt door onze specialisten uit Genk meestal gedaan met behulp van een speciaal (rubber)folie. Dit is een soort zelfklevende sticker waarmee wij scheurtjes bedekken, en zo de hemelwaterafvoer repareren en optimaliseren. Wilt u weten wat de prijs is voor het herstellen of vervangen van de goten? Wij voorzien u graag van een prijsopgave.

Dakgoot kosten Genk

Dakgoten plaatsen of vervangen

Als het niet mogelijk is om met een reparatie de dakgoot te herstellen, dan zal deze moeten worden vervangen. Wij adviseren om het plaatsen van dakgoten over te laten aan een erkend vakman uit Genk. Hoewel het plaatsen van de goot niet heel ingewikkeld is, is het van belang dat dit nauwkeurig gebeurt. Een kleine scheur of opening kan al grote problemen tot gevolg hebben zoals houtrot. Bent u toch van plan om zelf de waterafvoer te vervangen? Huur dan bij een professional de juiste benodigdheden, zoals een steiger. Zo wordt het plaatsen van uw nieuwe dakgoten in Genk een eenvoudige klus.

Dakgoot herstellen Genk

PVC

PVC dakgoten worden veel gebruikt in Genk. Het voordeel van PVC als bouwmateriaal is de lange levensduur. Bovendien is PVC gemakkelijk te reinigen, en neemt ook het andere onderhoudswerk weinig tijd in. Wilt u er zeker van zijn dat het PVC lange tijd zijn eigen kleur behoudt, en geen groene aanslag krijgt? Dan moet u dit minimaal eens per half jaar (laten) schoonmaken. Het nadeel van PVC is dat dit in vergelijking met hout een reparatie bij beschadiging moeilijker is. Wilt u de dakgoten vernieuwen? Vraag vrijblijvend offertes aan van dakspecialisten uit uw regio.

pvc dakgoot plaatsen Genk

Zink of aluminium

Naast PVC kunt u ook een dakgoot of pijp laten plaatsen van zink of aluminium. Zink is een zeer traditionele keuze, waarmee u dan ook een authentieke uitstraling creëert bij uw woning in Genk. Kiest u liever voor een lichte dakgoot die een groot gewicht kan dragen? Dan is aluminium de juiste keuze. Aluminium is bovendien gemakkelijk te herstellen en is eenvoudig aan de woning te plaatsen. Of u nu kiest voor zink, aluminium of kunststof, wij garanderen dat u bij onze professionals altijd profiteert van een aantrekkelijke prijs, en snel en vakkundig zult worden geholpen bij de vervanging of reparatie van uw waterafvoer.

koperen dakgoot herstellen

Koperen dakgoot

Voor het maken van dakgoten zijn er heel wat bouwstoffen geschikt. Zo noemden wij hierboven al de mogelijkheden voor goten van aluminium, zink, en pvc. Wist u echter dat het tevens een optie is om uw hemelwaterafvoer van koper te laten maken? Koper is een product dat een zeer luxueuze uitstraling geeft aan uw pand. Door deze luxe aanblik is koper echter niet geschikt voor alle panden. Het nadeel van koper ten opzichte van de andere soorten is dat het relatief hoge kosten kent, en minder goed bestand is tegen de weersinvloeden dan bijvoorbeeld kunststof. Door diezelfde regen, wind, zon en sneeuw krijgt de dakgoot zijn mooie verweerde kopergroene kleur.

bakgoot Genk

Bakgoot

Als u eenmaal een keus heeft gemaakt voor een materiaalsoort, wordt het tijd om het model van de dakgoten te kiezen. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een soort vierkante bak, die verkrijgbaar is in verschillende doorsneden. Het grote voordeel van een bakgoot is dat het water hier gemakkelijk doorheen stroomt, waardoor de kans op overstromingen relatief klein blijft. Daarnaast is de bakgoot in standaard afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om de gootbeugels te laten zitten, wanneer u een oude bakgoot wilt vervangen. Het nadeel van een bakgoot is dat het een vrij robuuste uitstraling biedt.

Mastgoot

Het alternatief voor een bakgoot is een mastgoot. Een mastgoot komt aan de naam doordat de goot eruit ziet als een halve mast. Een mastgoot is daardoor een eleganter alternatief voor de bakgoot. Een mastgoot is eveneens in standaard afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast is de kwaliteit van de meeste mastgoten gewaarborgd door een KOMO keurmerk. Overweegt u om een mastgoot te laten plaatsen bij uw woning in Genk? Kijk dan goed naar de bouwstijl. Een mastgoot past vrijwel alleen bij kleineer gebouwen. Het monteren van een mastgoot aan de zijde van het huis gebeurt met de standaard gootbeugels. Wij helpen u desgewenst graag.

Verholen dakgoot

Vindt u dakgoten eigenlijk niet zo mooi, en zoekt u naar een vorm waarin u het hemelwaterafvoer helemaal niet ziet? Overweeg dan de aanschaf van verholen dakgoten. Dergelijke goten hebben één rand van 2.5 centimeter hoogte, welke onder de dakpannen wordt geplaatst. De andere zijde heeft een opstaande rand van 10.5 centimeter hoogte. Deze rand valt tegen de dakbedekking aan. Hierdoor valt de dakgoot niet meer op. Regelmatig krijgen wij van klanten uit Genk de vraag of een verholen goot wel voldoende water afvoert. Het antwoord hierop is eenvoudig: ja. Verholen dakgoten zijn een prima basis voor uw hemelwaterafvoer.

verholen dakgoot Genk

Regenpijpen

De hemelwaterafvoer bestaat niet alleen uit een dakgoten, ook regenpijpen horen hierbij. Een regenpijp zal het opgevangen water afvoeren naar de grond, en er zo voor zorgen dat de dakgoot niet overstroomt. Een regenpijp kan worden aangesloten op het rioolstelsel om zo de verzadiging van de grond te voorkomen. Is dit geen optie? Laat de pijp dan uitkomen boven een stuk gras of tuin. Een regenpijp kan evenals een dakgoot van diverse materiaalsoorten worden gemaakt. Wij adviseren om hiervoor dezelfde materiaalsoort te kiezen om eenheid te behouden bij de uitstraling van uw woning. Onder meer aluminium en zink vormen geschikte keuzes.

Regenpijp reinigen

Ook de regenpijpen moet u regelmatig (laten) reinigen. Het schoonmaken van een regenpijp kan op twee manieren: van bovenaf of onderaf. Het gemakkelijkst is om van bovenaf met een stok een verstopping te doorbreken of het vuil naar boven te halen. Is het niet mogelijk de regenpijp op deze manier te reinigen? Zaag dan het onderste gedeelte van de pijp door. Kijk of u van onderen de bladeren kan verwijderen, en ga daarna verder met het schoonmaken van het hemelwaterafvoer door bijvoorbeeld een bladreiniger te installeren. Het installeren van een bladreiniger is een eenvoudige klus voor onze experts uit Genk, en u geniet snel van een verbeterd wooncomfort.

Dakgoot reinigen Genk

Dakgoot reinigen

Hierboven hebben we al aangegeven wat u moet doen bij de reiniging van uw regenpijpen. Naast het reinigen van de regenpijp is het tevens van belang dat u elke dakgoot minimaal twee keer per jaar controleert op bladval en andere mogelijkheden voor verstopping. Het reinigen van de goten is niet heel ingewikkeld. Het enige wat u hiervoor nodig hebt zijn een sterke ladder, een schepje en een tuinslang. Schep eerst al het vuil uit de goot, en spuit daarna alles door met de tuinslang. Controleer tijdens dit proces de goten op mogelijke beschadigingen en kijk of een reparatie noodzakelijk is.

Regenpijp herstellen Genk

Kosten

Wilt u weten wat de kosten worden voor het laten plaatsen of herstellen van een dakgoot bij u thuis in Genk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De kosten voor klussen rondom het hemelwaterafvoer hangen af van een groot aantal factoren. Zo is onder meer zink duurder dan aluminium, en is de afmeting van de nieuwe goot van invloed op de uiteindelijke kosten. Een andere invloedsfactor is de mate waarin onze experts uit Genk voorbereidende werkzaamheden moeten uitvoeren voordat zij de nieuwe mastgoot kunnen plaatsen. Vergelijk offertes en bespaar op de klus die u wilt uitvoeren!

Dakgoten plaatsen Genk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een dakgootspecialist die u kan helpen bij het reinigen, herstellen of vervangen van een dakgoot of regenpijp? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse professionals uit Genk die allen een ruime ervaring hebben met de reparatie en het plaatsen van diverse soorten dakgoten. Bent u benieuwd naar de prijs voor hulp bij reiniging en reparatie? Via onze offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel enkele vrijblijvende offertes (max.5) aan. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de specialist die bij u past!