Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Genk

Is er een deel van de dakbedekking verschoven tijdens een storm en hebt u een specialist in de daktimmerwerken of herstellingen nodig? Of wordt het hoog tijd voor een uitgebreid dakonderhoud of een dakrenovatie? Neem voor deze en andere dakwerken contact op met één van de dakdekkers uit ons netwerk. De dakwerken experts uit Genk hebben een ruime ervaring in daktimmerwerken, dakonderhoud en dakrenovatie. Daarnaast kan een roofing specialist u tevens tips en advies geven voor de montage van nieuwe dakbedekking voor uw plat dak. Wij zijn een netwerk van dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Wanneer u een offerteaanvraag via ons contactformulier doet ontvangt u meerdere offertes (maximaal 5) van diverse dakwerkers uit uw regio. Vergelijk deze offertes op prijs en maak een afspraak met de dakdekker die aan uw voorwaarden voldoet. Zo vind u snel een gemakkelijk een vakman voor uw klus!

Waarmee kan een dakwerker u helpen?

U kan een dakdekker eigenlijk bij alle dakwerken inschakelen. De mogelijke dakwerken variëren enorm: wilt u roofing op uw platte dak laten aanbrengen of zijn uw dakpannen aan vervanging toe? In de meeste gevallen is een herstelling voldoende, maar als het geheel gaat verzakken is een complete dakrenovatie wellicht de beste keuze. Menig dakdekker uit Genk staat bij al uw dakwerken met plezier voor u klaar. Over het algemeen wordt een dakdekker voor de volgende werkzaamheden ingezet:

Navigeer via deze link direct naar de: gemiddelde prijzen voor de verschillende dakwerken.
dakwerken Genk

Roofing service Genk

Wanneer u contact opneemt met onze roofing service uit Genk, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp door een dakdekker die uitstekend gediplomeerd is. Hierdoor kunnen wij u tevens garanderen dat de daktimmerwerken van hoge kwaliteit zijn, waardoor u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet. De dakwerken specialisten die zich bij onze roofing service hebben aangesloten kunnen bovendien al uw vragen over het dakonderhoud en de dakrenovatie beantwoorden, en helpen u desgewenst graag bij het maken van een beslissing voor nieuwe dakbekleding. Met de hulp van onze dakdekker is uw dakconstructie snel weer in optimale staat.

Roofing service Genk

Dakrenovatie en dakonderhoud

De uitvoering van een dakrenovatie of het dakonderhoud vormen de meest voorkomende klussen binnen de dakwerken. Het dakonderhoud moet minimaal jaarlijks worden uitgevoerd, en bestaat uit de controle van de dakbedekking op beschadigingen, eventuele lekkages bij het dakraam, en het checken van de dakconstructie. Hoewel het mogelijk is om zelf dit dakonderhoud uit te voeren, raden wij aan een dakdekker of roofing expert uit Genk hiervoor in te schakelen. Deze heeft de klus snel uitgevoerd, en zal kijken naar de noodzaak voor daktimmerwerken en eventuele herstellingen. Is het dak flink beschadigd? Dan is onderhoud niet voldoende, maar is het nodig een volledige dakrenovatie toe te passen.

Daklekkage Genk

Een daklekkage kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Een harde storm, veel neerslag of door beschadigde of verouderde dakbedekking. Een lekkage in het dak is erg vervelend, want het veroorzaakt grote schade. Denk hierbij aan vochtplekken, schimmelvorming en beschadigingen aan de constructie van uw woning in Genk. Doordat water naar beneden loopt is het niet altijd eenvoudig om de locatie van een lek op te sporen. Voor de lekdetectie gebruikt een vakman verschillende meettechnieken, bijvoorbeeld rookgasdetectie, een kleurstoftest of een endoscoop. Hierbij wordt er met een kleine camera gezocht naar de locatie van het lek.

daklekkage

Dakreparatie plat dak

Voor de dakreparatie analyseert de vakman uit Genk eerst het dak zodat hij precies weet wat de oorzaak is. Hij gebruikt en speciale waterdichte pasta voor het repareren van kleine scheurtjes en naden worden opnieuw gedicht door middel van verhitting of lijm. Soms is het nodig om een gedeelte van de bitumen of EPDM te vervangen, zodat het dak weer waterdicht is.

Dakreparatie bij een hellend dak

De oorzaak van een daklekkage is bij een hellend dak meestal eenvoudig te vinden. Scheve of poreuze dakpannen of andere beschadigingen leiden vaak tot een daklekkage. Ook komt het in sommige gevallen voor dat er enkele dakpannen missen door bijvoorbeeld een hevige storm. Bij schade is het verstandig om meteen de betreffende dakpannen te laten vervangen.

dakwerker Genk

Nieuwe dakconstructie

Het hernieuwen van de dakconstructie is één van de belangrijkste dakwerken. De dakconstructie is namelijk een aantal balken die samen sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Denk hierbij aan het gewicht van uw dakafwerking, maar ook aan het gewicht van sneeuw en wind. Als uw dakconstructie niet naar behoren werkt, dan heeft dit gevaarlijke gevolgen. Wanneer u merkt dat de houten balken rot of verzakt zijn is het wellicht tijd om uw dakconstructie gedeeltelijk of volledig te renoveren. Vermoedt u dat een nieuwe dakconstructie onvermijdelijk is? Vraag dan een dakdekker uit Genk om een grondige dakinspectie. Vraag via het contactformulier op de offertepagina meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Na verloop van tijd zal de kwaliteit van uw schoorsteen verslechteren. Het roest tast het materiaal aan, wat gevolgen heeft voor de constructie. Ook het controleren en renoveren van de schoorsteen valt onder algemene dakwerken. Wanneer het rookkanaal niet meer in orde is of als het voegwerk poreus geworden is zal de roofing expert aan de slag met een renovatie. In eerste instantie zal hij de losse bakstenen vast zetten en hierna wordt het voegwerk hersteld. Omdat de werkzaamheden op grote hoogte plaats vinden, raden wij u aan hier een professional uit Genk voor in te schakelen.

dakisolatie

Dakisolatie

Het isoleren van uw schuin of plat dak is één van de dakwerken waarop u jaarlijks op uw energierekening bespaart. U heeft bij beide soorten daken de mogelijkheid om de binnenkant of de buitenkant te isoleren. In Genk kiezen klanten voornamelijk voor isolatie vanuit de binnenzijde omdat dit over het algemeen voordeliger is. Onder schuine daken heeft u de keuze uit diverse isolatiematerialen: glas- en steenwol zijn populaire keuzes, maar ook PUR schuim maakt een opmars in Genk. Bij een platte daken kiezen klanten geregeld voor dakisolatieplaten van PIR of XPS. Hierbij wordt het isolatiemateriaal onder de dakafwerking geplaatst.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Zoekt u naar een dakdekker in Genk die u wil helpen bij het controleren van een rieten dakbekleding? Wilt u weten welke dakpannen de meest geschikte keuze vormen voor uw dakconstructie? Of bent u op zoek naar een dakbedekking die een authentieke uitstraling heeft? Bij het netwerk van Leonard Nico Vos horen vele professionals, die elk hun eigen specialisatie hebben op het gebied van de dakwerken. Dit betekent dat er ongeacht uw vraag, altijd een roofing specialist beschikbaar is in Genk die deze kan beantwoorden, en u daarna zal helpen met het afhandelen van de dakrenovatie of daktimmerwerken. Het is afhankelijk van de mate waarin u zelf het dakwerk uitvoert hoe hoog de uiteindelijke kosten worden. Voor een goed resultaat is de ondersteuning van een dakdekker wel aan te raden.

Dakwerken prijzen

Voor een optimaal woongenot zijn goed functionerende daken van groot belang, maar de kosten voor dakwerken kunnen flink oplopen. Wat u precies gaat betalen is afhankelijk van de werkzaamheden, het uurtarief van de roofing expert uit Genk en het oppervlak dat behandeld moet worden. Bent u toe aan nieuwe afwerking op uw dak? Dit kost gemiddeld €22,- tot €199,- per vierkante meter. De keuze voor een type afwerking is een grote invloed op de kostprijs. Zo zijn dakpannen over het algemeen prijziger dan de afwerking voor een plat dak, maar de levensduur ligt daartegenin wel een stuk hoger. Is uw dak aan een reiniging toe? Klanten betalen hier gemiddeld €1.250,- tot €1.700,- voor. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt? Dan raden wij u aan diverse dakwerkers uit Genk met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod via ons contactformulier.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie €80,- tot €140,- Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Installeren dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten €1.250,- tot €1.700,- Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie €1.700,- Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €199,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.

(*) – Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Genk?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

Plat dak

Roofing experts worden meestal ingezet voor het aanleggen van een plat dak. Dit komt doordat het installeren van platte daken enige handigheid en de juiste technieken vereist. Om te voorkomen dat er daklekkages ontstaan, is het bovendien belangrijk dat de afwatering of een vochtwerende laag goed wordt uitgevoerd. Wilt u dakbedekking aanbrengen bij een platdak, dan hebt u de keuze uit diverse materialen. Traditioneel werd hiervoor asfalt gebruikt, tegenwoordig kunt u onder andere kiezen uit bitumen en EPDM. Om te zorgen voor een goede warmte binnenshuis bij platte daken, is het aan te raden ook een isolerende laag aan te brengen. Vraag via de offertepagina meer informatie aan bij een dakdekker uit Genk.

Prijzen

Wie met het plat dak aan de slag gaat hoeft over het algemeen niet rekening te houden met hoge prijzen voor het werk. De exacte kosten voor het leggen van een dakbedekking hangen af van het soort materiaal dat u kiest. Zo hebt u de keuze uit bitumen en EPDM. Ook de prijzen voor het dakonderhoud of een dakrenovatie zijn laag.

Plat dak

Plat dak opknappen

Een plat dak zal net als schuine dakconstructies een lange tijd meegaan voordat het nodig is deze op te knappen. Het vervangen van de roofing van een platdak hoeft niet veel te kosten, zeker niet wanneer u zelf een deel van het werk uitvoert. Kies er bijvoorbeeld voor om eigenhandig de huidige dakbedekking te verwijderen, of voer zelfs de daktimmerwerken of herstellingen zelf uit.

Plat dak isoleren

Werkt u regelmatig in de schuur en wilt u voorkomen dat u hoge stookkosten betaalt? Overweeg dan om de schuur te isoleren. Het aanbrengen van dakisolatie op het platdak is op verschillende manieren mogelijk. Onze dakwerkers adviseren om te kiezen voor een isolatie aan de buitenkant, met daaroverheen een nieuwe laag dekmateriaal. Dit levert betere resultaten op dan aan de binnenzijde te isoleren.

hellende daken

Hellend dak

Hoewel er in Genk steeds meer woningen worden gebouwd met platte daken, is een hellend dak nog altijd de meest voorkomende dakvorm. Wanneer er sprake is van een hellingsgraad van minimaal 5 graden, is er sprake van een hellend dak. Dit heeft verschillende voordelen: water en vuil blijft er bijvoorbeeld niet op liggen, zodat de levensduur een stuk langer is dan platte daken. U heeft de keuze uit diverse dakbedekkingen zoals riet en leistenen, maar vooral dakpannen zijn populair. Als u een hellend dak wilt isoleren, dan heeft u de keuze om dit van binnenuit of van buitenaf te bevestigen.

premie dakwerken

Premie dakwerken?

Omdat het gaat om grote oppervlakken, liggen de totale kosten van dakwerken vaak vrij hoog. Gelukkig komt de Vlaamse overheid u hierin tegemoet. Via de renovatiepremie kunt u 20% of 30% van de totale kosten weer terugkrijgen. U heeft onder meer recht op de premie als u de bestaande dakstructuur of –bedekking laat verwisselen voor nieuwe materialen. De maximale vergoeding voor uw dakwerken bedraagt €2.500,- of €3.333,-, afhankelijk van uw inkomensklasse. De voorwaarden hiervoor zijn dat u minimaal €2.500,- investeert en dat de facturen niet ouder zijn dan 2 jaar. Ook is uw woning in Genk minimaal 30 jaar oud en heeft u geen andere woning in uw bezit.

Nieuwe dakbedekking

De levensduur van de verschillende dakafwerkingen is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Wanneer u in een oude woning woont, bestaat er echter de kans dat uw dakbedekkingen nog niet zo lang meegaan. In dat geval is het op termijn belangrijk om nieuwe dakbedekkingen te laten aanbrengen. Welke soort het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw dakhelling.

De meeste schuine daken in Genk hebben:
Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Dakpannen Genk

Dakpannen

Hoewel er diverse vormen bestaan voor het afdekken van schuine daken, vormen dakpannen hiervoor de meest gebruikelijke keuze. Het is voor een goede levensduur van de dakpannen echter wel noodzakelijk om deze regelmatig van onderhoud te voorzien. Een dergelijk dakonderhoud bestaat uit het controleren van de dakpannen op verschuivingen, poreusheid en eventuele beschadigingen. Desgewenst kan ook de onderliggende dakconstructie worden gecontroleerd. Als er problemen zijn opgetreden kan een dakwerken vakman uit Genk bovendien direct de daktimmerwerken of herstellingen die nodig zijn uitvoeren. Zo weet u zeker dat uw dakbekleding nog lange tijd meegaat, zonder dat u hoeft te vrezen voor lekkages of andere problemen. Kom in contact met een vakman en vraag vrijblijvend offertes aan.

Prijzen

De meest traditionele optie voor dakbedekking is de dakpan. Dakpannen hebben zeer lage prijzen en vormen bovendien geen enkele uitdaging wat betreft het leggen of onderhoud. Het is afhankelijk van het soort dakpannen dat u kiest, maar u moet rekening houden met €0,60 tot €2,50 per dakpan. Kiest u voor de inzet van een dakdekker? Houdt dan rekening met een uurtarief rond de €30,-.

Dakpannen leggen

Voor het leggen van dakpannen gelden een aantal regels. Ten eerste is het noodzakelijk dat de onderliggende dakconstructie in goede staat verkeert. Als de houten latten niet goed liggen, dan is het noodzakelijk de daktimmerwerken te laten afhandelen door een dakwerken expert uit Genk. Vervolgens kunt u de pannen stap voor stap aanbrengen, waarbij u altijd een derde van de dakpan moet overlappen.

Soorten dakpannen

Bent u van plan om uw schuin dak met dakpannen te bekleden? Dan dient u een keus te maken uit het grote aanbod aan soorten dakpannen. De holle dakpan is één van de meest gebruikelijke opties voor schuine dakconstructies met een lichte tot zware helling. Daarnaast bestaan er ook platte dakpannen met en zonder ribben of sluitingen voor minimaal hellende daken.

leien dakbedekking

Leien dakbedekking

Leien worden in Genk al jarenlang gebruikt als dakafwerking. Deze stenen zijn enorm duurzaam, sterk en daardoor goed bestand tegen een storm. Bovendien zijn leien verkrijgbaar in een ruim aanbod aan afmetingen en kleuren, zodat leistenen geschikt zijn voor vele verschillende dakvormen. Leien zijn in twee categorieën te delen: natuurleien en kunstleien. Natuurleien gaan 80 tot 100 jaar mee en zijn daarmee enorm duurzaam. Kunstleien hebben een minder lange levensduur, maar is daarentegen een stuk aantrekkelijker geprijsd. Voor kunstleien ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter rond de €65,- tot €75,-. Het leggen van natuurleien kost iets meer, gemiddeld €110,- tot €120,- per vierkante meter.

rieten dak Genk

Rieten dak

U ziet steeds vaker woningen met rieten daken. Het riet oogt enorm mooi en geeft een echt vakantiegevoel in uw eigen huis. Bovendien is het aanbrengen van rieten daken een erg milieubewuste keuze! Riet is namelijk een natuurlijk en duurzaam materiaal met een bijzonder karakter. Rieten daken zijn gemiddeld 25 tot 35 centimeter dik. Mede dankzij de dikte en de structuur van het riet, biedt dit een uitstekende isolatie in uw woning. Het materiaal reflecteert de warmte, waardoor het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter juist aangenaam warm. Het leggen van rieten daken kost gemiddeld €65,- tot €100,- per vierkante meter, exclusief BTW.

EPDM dakbedekking

Zoals gezegd is EPDM een zeer geschikt materiaal voor het afdekken van platte daken. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het materiaal kan worden aangeduid als een synthetisch rubber, dat door het unieke verwerkingsproces positieve kenmerken krijgt. Zo heeft EPDM een hoge elasticiteit die niet wordt beïnvloed door temperatuurschommelingen. Dit betekent tevens dat het materiaal bestand is tegen zeer hoge en lage temperaturen: van 120 tot – 35 graden. Daarnaast kan EPDM niet worden beschadigd door basen, zuren of UV stralen. Dit leidt ertoe dat het product een levensduur van +/- 50 jaar krijgt. Om uw plat dak af te dekken, kunt u het beste en roofing professional uit Genk het EPDM laten aanbrengen.

Prijzen

Bij een roofing expert uit Genk hebt u een ruime keus uit dakbekleding producten. Eén van deze artikelen is EPDM dakbedekking. De prijs voor het aanschaffen van een EPDM dakbedekking kan aardig oplopen, en hangt af van de mate waarin uw plat dak voorbereid moet worden en welke materialen hiervoor nodig zijn. De kosten variëren dan ook tussen €15,- en €75,- per m².

EPDM dakbedekking Genk

EPDM aanbrengen

Het aanbrengen van het synthetisch rubber tijdens een dakrenovatie is bovendien niet heel ingewikkeld. In de meeste gevallen is het enkel nodig om de toplaag opnieuw te leggen. Een dergelijke toplaag kunt u eventueel eigenhandig leggen, of hiervoor de hulp van een erkend dakwerken vakman uit Genk inschakelen. Wij garanderen dat uw toplaag snel weer in optimale staat zal verkeren.

Voor- en nadelen

Evenals alle andere materialen heeft ook EPDM zowel voor- als nadelen. De grootste voordelen van zijn de lange levensduur van 50 jaar, de UV-bestendigheid van het materiaal en de snelle verwerking die mogelijk is dankzij de prefab membramen. De hogere kosten en het slecht verdragen van chloor vormen nadelen van het EPDM. Plaats daarom EPDM niet in de buurt van een zwembad.

Bitumen dakbedekking Genk

Bitumen

Een ander materiaal dat kan worden gebruikt als dakbedekking voor platte daken is bitumen. Dit wordt verkregen uit het fractionele destillatie proces van aardolie, en is zonder bewerking te vinden in de natuur. Bitumen als vorm van dakbekleding past men over het algemeen toe door dit te verwerken in asfalt. Dankzij de uitstekende eigenschappen is het basismateriaal bovendien geschikt voor dakreparaties. Overweegt u een ander materiaal dan bitumen? EPDM is een mogelijk alternatief. Wees u er wel van bewust dat EPDM meestal een moderne uitstraling biedt dan de andere producten.

Prijzen

Wie ervoor kiest om een dakwerken expert uit Genk het bitumen op het dak te laten aanbrengen, moet rekening houden met prijzen rond de €40,- tot €60,- per m². Dit is inclusief materiaal en BTW. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m². Gaat u zelf aan de slag? Dan koopt u een pot met goed materiaal voor ongeveer €35,-.

Bitumen dakbedekking repareren

Wij gaven al aan dat een dakdekker uit ons netwerk verschillende klussen voor u zou kunnen afhandelen. Denk bijvoorbeeld aan een dakreparatie van bitumen dakbedekking. Dit is een relatief eenvoudige klus. Dankzij onze roofing service geniet u dan ook snel weer van een optimaal wooncomfort, zonder vochtproblemen.

APP en SBS

Wist u dat er verschillende soorten bewerkingen voor bitumen bestaan? De twee meest gebruikelijke varianten zijn APP en SBS. APP (Atactisch PolyPropyleen) is een bewerking dit ervoor zorgt dat het bitumen zeer soepel blijft en goed bestand is tegen de zon. Een SBS (Styreen Butadieen Styreen) bewerking vermindert de kans op lekkage. Wel is bitumen met een SBS bewerking gevoeliger voor de zon.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Genk, die u kan helpen met één van de vele dakwerken? Bent u benieuwd naar wat de daktimmerwerken nu precies inhouden? Of wilt u een specialist inschakelen voor het uitvoeren van de daktimmerwerken? Bij ons bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van daken en onderhoud. In ons netwerk werken wij met ervaren roofing en dakwerken professionals uit de regio. Vraag, via het contactformulier op de offertepagina, meerdere offertes aan van dakwerkers. Vergelijk de offertes en kies voor de vakman die het beste aan uw eisen voldoet!

Dakdekker Genk