Dakgoten Leuven

Dakgoten Leuven

Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met uw dakgoten, is het van belang dat u de dakgoten en regenpijpen van uw pand in Leuven regelmatig controleert op verstoppingen en beschadigingen. Daarnaast raden wij aan deze minimaal jaarlijks te reinigen. Is er een probleem ontstaan met uw regenpijp of goot, en hebt u geen idee hoe u dit moet oplossen? Neem dan contact op met één van de specialisten uit ons netwerk via het contactformulier. Deze kunnen u helpen met het vervangen, plaatsen en herstellen van dakgoot en regenpijp. Door het doen van een offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes (maximaal 5) van bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs, aanbod en voorwaarden!

dakgoot Leuven

Dakgoot herstellen

Doordat dakgoten veel invloed ondervinden van weer en wind, is het gebruikelijk dat deze na verloop van tijd enige beschadigingen oplopen of slijten. In de meeste gevallen is het een optie om de goot te herstellen met behulp van EverSeal of Mariseal. Beide producten vormen een soort laag over de naden, waardoor het niet nodig is om een geheel nieuwe dakgoot te plaatsen. Is het niet mogelijk om de dakgoten op deze wijze ter herstellen? Dan kan het een budget optie zijn om enkel een deel van de dakgoot te vernieuwen, of te kiezen voor een tijdelijke reparatie, totdat u voldoende geld hebt gespaard. De kosten voor een dergelijke reparatie zijn vrij laag.

Dakgoot plaatsen Leuven

Dakgoten plaatsen of vervangen

Is het niet mogelijk om een beschadigde dakgoot te herstellen? Dan is het waarschijnlijk dat u deze moet vervangen. Het plaatsen en vernieuwen van dakgoten heeft enige voeten in aarde. Zo dient u ten eerste een keuze te maken uit de diverse materialen die geschikt zijn voor een dakgoot. Hebt u er één gekozen, dan zal een professional uit Leuven de delen aan elkaar monteren, en met behulp van beugels aan de dakrand plaatsen. Laat u de goten vervangen? Dan is het ook mogelijk gebruik te maken van de beugels. Wilt u de dakgoot zelf plaatsen? Houd er dan rekening mee dat de dakgoten door warmte uit kunnen zetten. Plaats de beugels daarom niet te strak.

PVC dakgoten

PVC

Er zijn, zoals gezegd, verschillende bouwstoffen geschikt voor het maken van een dakgoot. Eén van de meest toegepaste modellen op het moment is PVC, of te wel Polyvinylchloride. PVC ontstaat door de polymerisatie van VCM. Het proces dat hiervoor wordt gebruikt leidt tot een zeer stevige kunststof, die goed bestand is tegen de invloeden van weer en wind, en daardoor zeer geschikt is voor dakgoten. Doordat het PVC weinig verandert door de weersinvloeden hoeft u deze enkel jaarlijks te reinigen, om de levensduur te behouden. Het nadeel van PVC is dat dit niet een authentieke uitstraling heeft. Kies voor een luxueuze uitstraling voor koper als grondstof. Een ander nadeel is dat de naden kunnen gaan lekken wanneer u niet genoeg bevestigingspunten aanmaakt. Laat daarom altijd een expert uit Leuven de goot plaatsen, dan bent u verzekerd van vakwerk.

Dakgoot herstellen Leuven

Zink of aluminium

Naast PVC of koper, zijn ook zink en aluminium veelgebruikte grondstoffen voor het maken van dakgoten. Een dakgoot van zink is een zeer traditionele uitvoering. Zink heeft als voordeel dat het zeer sterk is, vorstbestendig (in tegenstelling tot pvc), en tevens lang meegaat, mits de naden op de juiste wijze zijn gesoldeerd. Aluminium daarentegen is een vrij nieuwe variant van dakgootontwikkeling. Het aluminium is zeer geschikt voor het vernieuwen van de goot, doordat het licht van gewicht is, en daardoor in de oude bevestigingen kan worden geplaatst. Daarnaast is aluminium bestand tegen corrosie, en is het een milieuvriendelijk product. Of u beter voor aluminium of zink kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. Kiest u voor traditioneel of modern? En hoeveel aandacht besteedt u aan het milieu. Een uit ons netwerk gelieerde vakman geeft u graag advies over beide soorten dakgoten en welke in uw woonsituatie het best tot zijn recht komt.

koperen dakgoot Leuven

Koperen dakgoot

Zoals u weet is het mogelijk om dakgoten in vele soorten en maten en in diverse modellen te bestellen bij onze leveranciers in Leuven. Eén van de tot voor kort meest populaire modellen was koper. Koper heeft in eerste instantie een soort gouden uitstraling, totdat het door weer en wind verroest tot een soort groenkoper. Het grote voordeel van koper is dat het een luxueuze aanblik biedt. Het nadeel is dat koperen dakgoten niet voor elk pand een geschikte oplossing vormen. Voor klanten die een meer praktische dan luxe oplossing willen voor hun dakgoten is pvc of zink een veel betere optie. Het vervangen, herstellen of aanschaffen van een koperen dakgoot is vrij prijzig.

bakgoot

Bakgoot

De goten bij uw pand in Leuven kunnen niet alleen van meerdere basismaterialen gemaakt worden, wij leveren eveneens verscheidene modellen. Eén van de meest voorkomende modellen is de bakgoot. Een bakgoot heeft een vierkante vorm, die feitelijk een soort bakje vormt. De bakgoot is in vergelijking met de mastgoot een meer robuuste variant. Dit betekent dat de bakgoot zeer geschikt is voor standaard kantoorpanden en woningen in de regio. Het grote voordeel van een bakgoot is dat u hierbij zelf kunt kiezen voor de mate waarin deze uitsteekt. Wilt u de bakgoten vervangen? Kies dan voor een bakgoot in dezelfde afmeting.

Mastgoot

Het alternatief voor de bakgoot is de mastgoot. De mastgoot dankt haar naam aan de vorm; mastgoten zien eruit als halve ronde masten. Het voordeel van een mastgoot ten opzichte van de bakgoot is dat de mastgoot een meer elegante aanblik biedt. Dit maakt de mastgoot een uitstekende oplossing voor wat kleinere woningen. De mastgoten in ons assortiment hebben al jarenlang dezelfde afmetingen. Dit betekent dat het relatief eenvoudig is om de mastgoot te vervangen. U hoeft hiervoor geen nieuwe gootbeugels aan te schaffen, mits deze natuurlijk nog in goede staat zijn. Veel mastgoten hebben een KOMO certificaat, en 30 jaar garantie.

Verholen dakgoot

Vindt u dakgoten eigenlijk altijd heel lelijk staan, en bent u op zoek naar een manier om zo weinig mogelijk goot bij uw woning in Leuven te krijgen? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor een verholen goot. Een verholen dakgoot ligt op het dakvlak, vaak op dezelfde manier als een dakkapel. De verholen ligt bovendien onder de pannen, waardoor u deze niet ziet. Verholen dakgoten hebben dan ook aan de ene zijde een opstaande rand van ongeveer een 10 centimeter, en aan de andere zijde een rand van 2.5 centimeter. Hierdoor stroomt het water niet onder de bedekking het huis binnen.

mastgoot Leuven

Regenpijpen

Naast het reinigen van de goten, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het schoonmaken van de regenpijpen. Een regenpijp kan verstopt raken wanneer u bladeren zich ophopen in de dakgoot. Bij hevige regenval kunnen deze deels door de regenpijp verder spoelen, maar vervolgens het hemelwaterafvoer blokkeren. Is de reiniging van een regenpijp niet afdoende om het probleem te herstellen? Laat dan een nieuwe plaatsen door een specialist uit Leuven, of kies ervoor enkel het onderste deel te vervangen.

Regenpijp reinigen

Om te voorkomen dat een reparatie van de regenpijp noodzakelijk wordt, raden wij aan deze periodiek te reinigen. Het schoonmaken van de regenpijp kunt u zelf uitvoeren, met behulp van een ontstoppingsveer, of een hoge drukspuit. Als dit niet goed genoeg werkt, is het mogelijk een vakman uit Leuven in te schakelen, die het schoonmaken of herstellen op zich neemt. Desgewenst kan deze direct de nodige reparatie uitvoeren. Ondanks regelmatig reinigen is het wel nodig om eens in de 20 jaar de regenpijpen te vervangen.

Dakgoot reinigen Leuven

Dakgoot reinigen

Wij gaven eerder op deze pagina al meer informatie over het schoonmaken van regenpijpen. Het reinigen van de regenpijpen moet u voor een optimaal resultaat natuurlijk combineren met het schoonmaken van de dakgoten. Voor de dakgootschoonmaak zijn niet veel benodigdheden vereist: een tuinslang, schepje en emmer zijn voldoende. Ga wel altijd voorzichtig te werk, en zorgt dat u over een stevige ladder beschikt. Begin altijd met het weg scheppen van slib en bladeren, en spoel daarna alle goten even goed door met de tuinslang. Controleer de goten tevens direct op beschadigingen.

Regenpijp Leuven

Kosten

De kosten voor het herstellen of vervangen van een regenpijp of dakgoot hangen af van een groot aantal factoren. Zo is het ten eerste van belang wat de staat van de huidige goten is, en hoe lang onze specialist bezig met een reparatie. Daarnaast hangen de kosten voor vervanging af van de mate waarin wij tevens nieuwe gootbeugels moeten plaatsen. Een derde invloedsfactor op de kosten is de materiaalsoort waarvan uw hemelwaterafvoer gemaakt is. Zink is over het algemeen goedkoper dan PVC en aluminium. Bij ons vraagt u gemakkelijk enkele vrijblijvende offertes aan van experts uit Leuven, die u zelf met elkaar kunt vergelijken.

Dakgoten offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor de reparatie van uw regenpijpen? Wilt u weten wat het verschil in kosten is voor het herstellen of vernieuwen van een zinken goot? Hebt u een vraag over het reinigen van de regenpijp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, of sturen u desgewenst meerdere vrijblijvende offertes toe van dakgootspecialisten uit Leuven. Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod, en kies zo voor de dakgoten expert die aan uw wensen voldoet! Wij garanderen hoog vakmanschap en een aantrekkelijke prijs.