Dakwerken Leuven; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Leuven

Toe aan nieuwe dakbedekking of een dakherstelling? Besteedt uw dakwerken in Leuven uit aan een ervaren dakwerker! Met de hulp van een dakdekker is uw dakrenovatie in een mum van tijd voltooid. Dakschade? Dan komt de vakman zo snel mogelijk naar u toe voor een dakherstelling.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken die een dakwerker uit Leuven uitvoert. U leest hoe een dakherstelling in z’n werk gaat, hoe de dakdekker nieuwe dakbedekking aanbrengt en hoe hij dakbedekking kan repareren. Daarnaast vindt u hier een indicatie van de dakwerken prijzen en leest u hoe u gemakkelijk bespaart op de kosten.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

  • Start uw offerteaanvraag en u ontvangt zonder verplichtingen tot 5 gratis offertes.
  • Vergelijk de prijzen en kies het dakdekkersbedrijf met de beste dakwerken offerte.
  • Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

dakwerken Leuven

Waarmee kan een dakwerker in Leuven u helpen?

Kort gezegd is een dakwerker uit Leuven in te zetten voor alle werken op of aan het dak. Van het leggen van nieuwe dakpannen tot de installatie van dakisolatie. Ook voor het repareren van de dakbedekking of het renoveren van een plat dak kunt u de hulp van een dakdekkersbedrijf inschakelen.

Dakwerken worden verdeeld over drie belangrijke categorieën: dakonderhoud, dakrenovaties en dakherstellingen. Met het dakonderhoud behoudt u de kwaliteit van uw dakoppervlak en een dakherstelling of het dak te renoveren verbetert de kwaliteit van uw dak.

dakwerker Leuven

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Hoe weet ik dat mijn dak aan onderhoud nodig is? In principe is het verstandig om uw dak eens per jaar te laten onderhouden.

Merkt u dat uw dakoppervlak lekt of dat er beschadigingen aan de dakbedekking ontstaan? Schakel dan zo snel mogelijk een dakwerker uit Leuven in. Hij komt bij u langs voor een dakherstelling, om zo grotere schade te voorkomen. Let op signalen als blazen, scheurtjes of zelfs loslatende randen. Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Leuven; de prijzen

Benieuwd naar de prijzen van dakwerken? De prijzen van dakwerken verschillen per klus. De gemiddelde prijs van dakherstellingen start rond de €40,- per m². Een complete dakrenovatie kost ongeveer €30,- tot €110,- per m², afhankelijk van de kosten van de dakbedekking.

Wilt u uw dak uitbreiden met een nieuwe dakkapel of dakraam?

Voor een dakraam betaalt u gemiddeld €400,-, afhankelijk van de afmetingen. Een dakkapel van 1,5 m bij 2,5 m kost ongeveer €3.000,- tot €4.000,-.

De dakwerken prijzen voor een totale schoorsteenrenovatie starten rond de €500,- en voor het ontmossen van daken betaalt u gemiddeld €9,- tot €15,- per m². Dakdekkersbedrijf nodig? Start direct uw offerteaanvraag!

Gemiddelde prijs van dakwerken 2021

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Leuven; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken verschillen per situatie. De totaalprijs is namelijk afhankelijk van factoren als het uurloon van de dakwerker, en de materialen die u gebruikt. Laat u EPDM plaatsen, dan liggen de prijzen van de dakwerken een stuk hoger dan wanneer u roofing laat aanbrengen.

De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door deze factoren:

  • Het uurloon van de dakwerker.
  • De materialen die u gebruikt.
  • Eventuele afvoer- en voorrijkosten.
  • Het soort dakwerk dat u uit laat voeren.

Bespaar op uw dakwerken in Leuven: vergelijk offertes!

Kies de dakdekker met de beste dakwerken offerte en bespaar tot 30%!

Gratis offertes vergelijken!

Prijs dakwerker per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt rond de €35,- tot €45,-. Houd er rekening mee dat elk dakdekkersbedrijf zijn eigen tarieven bepaalt. Het kan dus zijn dat de kosten per dakdekker flink verschillen. Met het vergelijken van offertes vindt u daarom heel gemakkelijk de dakwerker met de scherpste dakwerken offerte.

Toch hanteren de meeste dakwerkers een vaste prijs per m². Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat uw dakwerken gaan kosten.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage kan iedereen overkomen. Zeker eigenaren van een woning met een plat dak zullen bekend zijn met een daklekkage. Op het moment dat u een daklekkage ontdekt, is er vaak al flinke schade aangericht. Het is daarom belangrijk om met spoed de hulp van een dakdekker uit de buurt in te roepen. Hij maakt gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen en te verhelpen.

Bij een hellend dak is een daklekkage vaak eenvoudiger om op te sporen. Vaak gaat het hierbij namelijk om een verschoven of gebroken dakpan. Het kan ook voorkomen dat de daklekkage veroorzaakt wordt door een verkeerd geïnstalleerd dakraam.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Leuven

Dakherstellingen Leuven

Als er schade aan uw dak is, dan is het belangrijk zo snel mogelijk een dakherstelling uit te voeren. Schade merkt u bijvoorbeeld doordat het dak begint te lekken. Bij een hellend dak is schade soms eenvoudig te herkennen: dakpannen die ontbreken of kapotte nokvorsten. Bij platte daken is dat iets lastiger, omdat u niet altijd zicht hebt op het dakoppervlak.

Hoe de dakwerker dakherstelling uitvoert is volledig afhankelijk van het soort beschadiging, het daktype en de dakbedekking. Schakelt u een dakwerker uit Leuven in voor uw dakherstellingen, dan liggen de kosten rond de €40,- per vierkante meter. Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Dakherstellingen bij platte daken komen regelmatig voor. Waarom? Omdat platte daken veel moeten doorstaan. Ze worden continu blootgesteld aan uv-straling, reageren op temperatuurswisselingen en regen en vuil blijft langer op een plat dak liggen dan op een hellend dak.

Hoe gaat de dakspecialist te werk bij het repareren van de dakbedekking?

In de meeste gevallen voldoet het om een reparatiestrook aan te brengen. Deze lijmt (of brandt, bij bitumen) de dakwerker op de ondergrond. Met elke dakherstelling, vermindert de kwaliteit van het dakleer. Heeft u al meerdere dakherstellingen laten uitvoeren, dan is het misschien voordeliger om een het dak te renoveren. Voor het repareren van de dakbedekking betaalt u gemiddeld €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Bij een pannendak kunnen er meerdere oorzaken zijn voor beschadigingen aan het dak. Het kan voorkomen dat dakpannen beschadigen of zelfs wegwaaien. Andere oorzaken zijn een lekkend dakraam, een beschadigde schoorsteen of een dakkapel waarbij een probleem is met de aansluiting.

Hoe werkt een repareren van de dakbedekking bij een pannendak?

Meestal is het vrij snel duidelijk wat de oorzaak is. De vakman vervangt het zinkwerk, legt één of meerdere nieuwe dakpannen of herstelt het dakraam zodat er geen regenwater meer naar binnen sijpelt. Zit het probleem in de schoorsteen? Als deze in slechte staat verkeerd dan is een schoorsteenrenovatie de beste oplossing.

dakrenovatie Leuven

Dakrenovatie Leuven

Een dakrenovatie wordt uitgevoerd op het moment dat een dakreparatie alleen niet voldoende is. Meestal is een dakrenovatie een grote investering. Vaak gaat het om de plaatsing van nieuwe dakbekleding, zoals roofing. In sommige gevallen is een grotere dakrenovatie nodig. Bijvoorbeeld als de dakconstructie door ouderdom is gaan verzakken. Het is dan belangrijk om met een dakrenovatie de draagconstructie steviger te maken. Dit doen dakdekkers uit Leuven met behulp van extra balken. Wanneer de dakconstructie ernstig verzwakt is door bijvoorbeeld houtrot, dan is verstevigen alleen niet voldoende. De dakrenovatie bestaat dan uit het bouwen van een compleet nieuwe dakconstructie.

De kosten voor een dakrenovatie liggen rond de €30,- tot €110,- per m², afhankelijk van de specifieke dakwerken.