Dakwerken Vilvoorde; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Vilvoorde

Het dak op uw woning in Vilvoorde wordt ook wel de vijfde gevel genoemd. Dat is niet voor niks, want het dak beschermt uw woning tegen regen, wind en kou. Voor een goede bescherming van de dakbedekking is het wel belangrijk dat u regelmatig dakwerken laat uitvoeren. Op deze pagina leest u alles over een dakrenovatie, en dakherstelling of dakbedekking repareren.

Start gratis offerteaanvraag!

Het is belangrijk dat dakwerken op de juiste manier worden uitgevoerd. Hoe vindt u gemakkelijk een goed dakdekkersbedrijf uit de buurt? Dat is heel gemakkelijk: alles wat u hoeft te doen is eenmaal gratis offertes aan te vragen. En door die te vergelijken weet u zeker ook nog eens zeker dat u nooit te veel betaalt!

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • U krijgt prijsinformatie van verschillende bedrijven door slechts één keer offertes aan te vragen.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van dakwerken in Vilvoorde.
 • Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor dakwerken.
 • U kiest altijd een dakdekkersbedrijf dat precies bij uw wensen past!

dakwerken Vilvoorde

Waarmee kan een dakwerker in Vilvoorde u helpen?

De werkzaamheden van een dakdekker uit Vilvoorde lopen enorm uiteen. U kunt in principe voor al uw dakwerken een erkend specialist inschakelen: van het opknappen van uw roofing tot het monteren van een dakkapel of dakraam. Daarnaast is het mogelijk om en dakwerken specialist in te schakelen voor een grondige inspectie van uw dak. Vermoedt u dat de constructie is doorgezakt? Of dat uw roofing is beschadigd? Een dakwerker zal alle onderdelen inspecteren en u persoonlijk adviseren. Zo weet u zeker dat u de juiste dakwerken laat uitvoeren. U kunt een dakwerken expert uit Vilvoorde onder meer inschakelen voor de volgende dakwerken:

 • Dakonderhoud: om uw dak in topconditie te houden.
 • Dakrenovatie: het aanbrengen van een nieuw dak of het ontmossen van daken.
 • Dakherstellingen: de dakbedekking repareren.
 • Daktimmerwerken: het maken van de dakconstructie.
 • Schoorsteenrenovatie: waarna u de kachel weer veilig gebruikt.

dakwerker Vilvoorde

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Aangezien uw dak veel te verduren krijgt, liggen beschadigingen op de loer Regelmatig dakonderhoud voorkomt veel problemen. De volgende signalen wijzen erop dat u uw hellende of platte daktype moet renoveren:

 • Waterlekkage door een mankement
 • Versleten aansluitingen tussen verschillende dakonderdelen
 • Platte daken: scheuren of blazen in de dakbedekking
 • Hellende daken: ontbrekende of kapotte dakpannen

Direct weten wat de prijs voor uw dakwerken is? Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Vilvoorde; de prijzen

Wilt u dakwerken laten uitvoeren? Dan bent zeker en vast benieuwd naar dakwerken prijzen. Het dak renoveren kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m². Een nieuw dak door het vernieuwen van de dakconstructie kost gemiddeld €1.700,- per m³. Wilt u extra licht in huis? Een dakraam kost ongeveer €400,- en een dakkapel ongeveer €500,-. Het ontmossen van daken kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m².

Nieuwsgierig naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Liever weten wat uw dakwerken precies gaan kosten? Vraag dan gratis offertes aan! U betaalt niets voor de offertes en u zit ook nergens aan vast.

Gemiddelde prijs van dakwerken 2021

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Vilvoorde; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken in Vilvoorde worden door een aantal factoren bepaald. Niet alleen rekenen dakwerkers een uurtarief voor hun werkzaamheden, maar u moet ook rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten. De prijzen van dakwerken zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Arbeidskosten: het uurtarief van uw dakwerker.
 • Afvoerkosten: sloopafval moet afgevoerd worden.
 • Materiaalkosten: het dakdekkersbedrijf brengt de gebruikte materialen in rekening.
 • Voorrijkosten: door een dakdekkersbedrijf uit Vilvoorde of omgeving in te schakelen, bespaart u op deze kosten.

Nieuwsgierig naar dakwerken prijzen?

Vraag offertes, vergelijk en kies de dakwerker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken!

Prijs dakwerker per uur?

De arbeidskosten van dakwerkers bepalen voor het grootste deel de prijzen van dakwerken. Dakwerkers in Vilvoorde vragen gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur.

Per uur of per vierkante meter?

Vooral bij grote klussen is het verstandig om in plaats van een uurloon een vaste prijs per vierkante meter met uw dakdekkersbedrijf af te spreken. Het voordeel daarvan is dat u van tevoren precies weet wat de totaalprijs gaat worden en dat u geen onaangename verrassing krijgt wanneer de dakwerken iets langer duren.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Last van een daklekkage? Dat is erg vervelend. Het is belangrijk dat u een daklekkage snel laat verhelpen, zo voorkomt u hoge repareerkosten. Een daklekkage veroorzaakt bijvoorbeeld vochtplekken en de vorming van schimmel. Deze zwarte en witte plekken zien er niet alleen lelijk uit, ze zijn ook schadelijk voor uw gezondheid.

De oorzaken van een daklekkage zijn vaak verouderde bedekking, losgelaten of gescheurde roofing of een verschoven dakpan. Afhankelijk van uw daktype voert de vakman een dakreparatie uit zodat uw dak snel weer waterdicht is.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Vilvoorde

Dakherstellingen Vilvoorde

Zit er een scheur in uw EPDM dak of heeft u last van lekkage in uw dak? Dat is erg vervelend. Het dak van uw woning kan dan namelijk niet zijn beschermende functie uitvoeren, waardoor regenwater en kou binnenkomen. Het is dus belangrijk snel in actie te komen en een dakdekkersbedrijf in te schakelen.

Welke dakherstellingen?

De dakbedekking repareren van een plat daktype is vaak eenvoudig. Met een reparatiestrip of -pasta kunnen kleine scheuren en gebreken gerepareerd worden. Dakbedekking repareren bij hellende daken houdt vaak in het vervangen van enkele kapotte dakpannen. Dakherstellingen beginnen bij een prijs van €40,- per m².

Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Zit er een scheur of een bel in uw EPDM dak? Platte daken zijn gevoelig voor beschadigingen, omdat regenwater er vaak lang op blijft liggen. Water en vuil tasten de roofing of het EPDM dak aan. Op platte daken zijn beschadigingen vaak lastig te zien. Een dakwerker gebruikt zo nodig speciale apparatuur om beschadigingen snel op te sporen. Daarna begint hij direct aan de dakherstelling.

Hoe gaat een dakherstelling bij een plat daktype? Met een reparatiestrip of een reparatiepasta kunnen kleine scheuren gerepareerd worden. Is de dakbedekking repareren niet meer mogelijk? Dan zal een nieuw dak geplaatst moeten worden. Een dakherstelling van een plat daktype type laat u doen vanaf €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Het voordeel van een pannendak is dat een mankement met het blote oog vaak goed te zien is. Er zijn bijvoorbeeld enkele pannen van het dakoppervlak gewaaid of er is een dakpan met een scheur erin. Ziet u dat de pannen een dof uiterlijk hebben? Dan is de glazuurlaag waarschijnlijk versleten. Vaak is dat een teken dat de dakpannen hun levensduur bereikt hebben.

Hoe werkt de dakherstelling?

In het geval van enkele kapotte dakpannen vervangt de dakdekker deze. Daarna is uw dakoppervlak weer als nieuw. Wanneer de glazuurlaag versleten is, is dakbedekking repareren niet meer mogelijk. Dan is het tijd voor een nieuw dak. De prijs van een dakherstelling van een hellend daktype begint bij €40,- per m².

dakrenovatie Vilvoorde

Dakrenovatie Vilvoorde

Heeft uw dak zijn levensduur bereikt? Dan is het tijd voor een dakrenovatie. Een dakrenovatie kan van alles inhouden. Dak renoveren kan bijvoorbeeld het laten aanbrengen van een nieuw dak, nieuwe dakbedekking, of zinkwerken zijn. Ook timmerwerken door het laten maken van een nieuwe dakconstructie valt onder een dakrenovatie.

Moet u vaak de dakbedekking laten repareren?

Dan is het waarschijnlijk verstandiger te kiezen voor een dakrenovatie. De kosten voor het repareren zullen steeds meer oplopen en een nieuw dak is dan vaak uiteindelijk onvermijdbaar. Het dak renoveren kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m².