Dakwerken Aalst; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Aalst

Van zware regenval tot felle zonnestralen: uw dak krijgt veel te verduren. Om uw woning tegen alle weersomstandigheden te beschermen, is het belangrijk dat u goed voor uw dak zorgt. Een dakwerker uit Aalst is u graag van dienst met allerlei dakwerken. Een plat dak renoveren, een dakrenovatie, het leggen van dakbedekking of zinkwerken op hellende daken of dakherstellingen, een dakdekker draait er zijn hand niet voor om.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes en vergelijk deze op kostprijzen en aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Kies de dakwerker die best bij uw wensen past!

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • Krijg inzicht in de prijzen van dakwerken in uw regio.
 • U hoeft niet meerdere bedrijven te contacteren over de prijs.
 • Bespaar op de totaalprijs door verschillende dakwerkers uit Aalst te vergelijken!

dakwerken Aalst

Waarmee kan een dakwerker in Aalst u helpen?

U kan een dakdekker eigenlijk bij alle dakwerken inschakelen. De mogelijke dakwerken variëren enorm: wilt u roofing op uw platte dak laten aanbrengen of zijn uw dakpannen aan vervanging toe?

In de meeste gevallen is een herstelling voldoende, maar als het geheel gaat verzakken is een complete dakrenovatie wellicht de beste keuze. Menig dakdekker uit Aalst staat bij al uw dakwerken met plezier voor u klaar. Over het algemeen wordt een dakdekker voor de volgende dakwerken ingezet:

 • Dak renoveren: het opknappen van een dak door ontmossen of een coating aanbrengen.
 • Dakbedekking: kies uit een groendak, leien dak, dakpannen of een EPDM dak.
 • Daktimmerwerken: het maken van de dakconstructie.
 • Schoorsteenrenovatie: zodat u de openhaard veilig gebruikt.

dakwerker Aalst

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Er zijn verschillende redenen om een dakdekkersbedrijf uit Aalst te contacteren voor dakwerken. Meestal schakelt met een dakdekker in als er iets kapot is, maar ook met het plaatsen van extra isolatie of nieuwe dakbedekking is een dakdekkersbedrijf u graag van dienst.

Wanneer zijn dakwerken nodig?

 • Beginnende scheuren in de dakbedekking van een plat daktype
 • Kapotte dakpannen
 • Versleten aansluitingen tussen verschillende dakonderdelen
 • Lekkage in het dak
 • Dakisolatie plaatsen

Dakwerken Aalst; de prijzen

Bent u benieuwd naar dakwerken prijzen of naar de kosten van dakbedekking? In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Een dakherstelling laat u bijvoorbeeld vanaf €40,- per m² uitvoeren. Wil u een dakrenovatie laten doen? Houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €30,- en 110,- per m².

Kijk in de tabel voor meer prijsvoorbeelden!

Zo ziet u bijvoorbeeld dat het vernieuwen van de dakconstructie gemiddeld €1.700,- per m³ kost. Omdat ieder dakoppervlak anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u wel weten wat uw dakwerken precies gaan kosten? Vraag dan gratis offertes voor dakwerken aan!

Gemiddelde prijs van dakwerken 2021

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Aalst; wat beïnvloedt de prijs?

Het grootste gedeelte van dakwerken prijzen in Aalst wordt bepaald door het uurloon van de dakdekker. Naast arbeidskosten moet u rekening houden met een aantal andere kostenposten, zoals materiaalkosten en voorrijkosten. Het is verstandig om daarom een dakdekkersbedrijf uit de buurt in te schakelen. Dat houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Dakwerken prijzen in Aalst zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Uurloon dakwerkers
 • Materiaal
 • Afvoerkosten van sloopafval
 • Voorrijkosten

Benieuwd naar de prijzen van dakwerken in Aalst?

Vraag offertes aan en kies de dakwerker met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken!

Prijs dakwerker per uur?

De totaalprijs van dakwerken bestaat voor een groot gedeelte uit het uurloon van de dakwerkers. De prijs van een dakwerker per uur uit Aalst ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,-. Een dakspecialist met veel ervaring vraagt bijvoorbeeld een hoger uurtarief dan een net beginnende vakman.

Per uur of per vierkante meter?

Dakdekkers willen vaak een prijs per uur afspreken, maar bij grote klussen is het verstandiger om een prijs per vierkante meter af te spreken. Dan weet u van tevoren precies hoeveel u moet betalen en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer de klus wat langer duurt.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Roofing dat uitgedroogd of gescheurd is, is bijvoorbeeld niet meer waterdicht. Dakpannen worden na verloop van tijd poreus en een harde wind kan ervoor zorgen dat ze verschuiven.

Daklekkages veroorzaken vochtplekken op het plafonds en de muren, schimmelvorming en andere schade aan de constructie van uw woning. Belangrijk dus dat u de dakbedekking zo snel mogelijk laat repareren door een dakdekkersbedrijf uit Aalst. Een daklekkage is niet altijd direct zichtbaar en de lekdetectie is niet eenvoudig. Een dakdekker weet precies waar hij op moet letten en gebruikt verschillende hulpmiddelen voor het detecteren van de locatie van het lek. Vraag vandaag nog gratis offertes aan!

dakherstellingen Aalst

Dakherstellingen Aalst

Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woonst in Aalst. Het dakoppervlak zorgt ervoor dat uw woning droog en warm is. Schade aan het dakoppervlak is dan ook erg vervelend. Vaak merkt u pas laat dat er lekkage is. Bij lekkage is het belangrijk dat u snel actie onderneemt, om verdere schade te voorkomen. Een dakdekker is u graag van dienst met een dakherstelling.

Welke dakherstellingen?

Bij een plat dak bestaat een dakherstelling vaak uit het repareren van een scheur in de dakbedekking met een reparatiestrip. Bij een pannendak vervangt het dakdekkersbedrijf enkele beschadigde dakpannen of de nokvorst. De prijs? Vanaf €40,- per m².

Dakherstelling bij plat dak

Heeft u een plat daktype met een beschadiging en wilt u het platte daktype laten renoveren? Dakherstellingen bij platte daken verlopen in een aantal stappen.

 • Schoonmaken van het dakoppervlak: het dak moet vrij zijn van grind, vuil en bladeren.
 • Analyse van het probleem: als de beschadiging met het blote oog niet te zien is, gebruiken dakwerkers speciale apparatuur om het probleem te vinden.
 • Dakherstelling: met een reparatiestrip of een speciale pasta zijn kleine scheuren in de dakbedekking te repareren. Bij grote schade is een nieuwe laag dakbedekking nodig.

Afhankelijk van het probleem begint een dakherstelling bij een kostprijs van €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Herstellingen aan een pannendak beginnen bij een kostprijs van €40,- per m², afhankelijk van het probleem. De dakwerker uit Aalst voert de dakherstelling van een pannendak in een aantal stappen uit:

 • Analyse van het probleem: bij een hellend daktype is dakschade sneller te vinden. Er zit bijvoorbeeld een scheur in een dakpan of er zijn een aantal pannen verschoven of van het dak gevallen. Als de glazuurlaag van dakpannen versleten is, slaan deze dof uit.
 • Dakherstelling: meestal kan de dakwerker de dakbedekking repareren door dakpannen weer recht te leggen of door enkele pannen te vervangen. Wanneer de glazuurlaag versleten is, zijn de pannen aan het einde van hun levensduur.

dakrenovatie Aalst

Dakrenovatie Aalst

Bij platte daken gaat het vaak om het vervangen van de dakbedekking. Maar ook het aanbrengen van isolatie of zonnepanelen valt onder een dakrenovatie. Ook kunt u een dakwerker uit Aalst inschakelen voor een dakreiniging of het aanbrengen van een dakcoating.

Wat zijn de prijzen van deze dakwerken?

Een dakrenovatie kost gemiddeld tussen de €30,- en €110,- per m². De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en het type dakbedekking. Soms is het ook mogelijk om een klein stuk van het dak te renoveren. Het is in ieder geval belangrijk om er op tijd bij te zijn, des te lager liggen de kosten. Vraag gratis offertes aan!