Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Sint-Niklaas

Bent u op zoek naar een dakdekker voor dakwerken aan uw woning in Sint-Niklaas? Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken, dakbedekkingen en de mogelijkheden voor uw dak. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde dakprijzen. Schakel een dakdekker in voor een dakreparatie aan uw roofing of laat een dakrenovatie uitvoeren.

Bespaar tot wel 30% op de kosten! Vul direct het offerteformulier in om een aantal offertes van specialisten uit uw omgeving te ontvangen. Door prijsoffertes te vergelijken bespaart u op de werkzaamheden en weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de dakwerken.Waarmee kan een dakwerker u helpen?

In principe zijn alle mogelijke dakwerken werkzaamheden die u aan een dakwerker uit Sint-Niklaas kan overlaten. Zo is het een mogelijkheid om een dakdekker in te schakelen voor kleinere dakwerken. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een pannendak of roofing, het verwijderen van vuil en ontmossen van uw dakbedekking en schoorsteenvegen. Maar een dakwerker uit Sint-Niklaas kan u ook ondersteunen bij grotere dakwerken. Hieronder verstaan wij het aanleggen van een nieuwe dakconstructie, de montage van een nieuw dakraam of het renoveren van uw schoorsteen. Hieronder staat een kort overzicht van verschillende werkzaamheden op het gebied van dakwerken:


dakwerken inSint-Niklaas

Roofing service Sint-Niklaas

Hoewel in België het meest wordt gesproken over dakwerken, maken wij ook wel gebruik van de overkoepelende term roofing service voor de dakwerken. Binnen de roofing service werken verschillende professionals die elk hun eigen specialisatie hebben. Bijvoorbeeld daktimmerwerken en dakreparaties.

Vul het offerteformulier in om gebruik te maken van de roofing service en uw dak ziet er snel weer als nieuw uit. U kiest eenvoudig de beste specialisten voor uw dak en roofing. Een dakwerkspecialist uit de omgeving van Sint-Niklaas geeft u graag deskundig advies.

Dakonderhoud

Dakonderhoud

Dakonderhoud is één van de belangrijkste dakwerken. Dakonderhoud verlengt namelijk de levensduur van het dak en voorkomt hoge repareerkosten. Eventuele problemen worden namelijk op tijd opgemerkt en gerepareerd. Voor dakonderhoud is het nodig om op een hoge trap en het dak te staan. Vindt u dit niet prettig? Of ziet u dit zitten? Door een professional zijn dergelijke dakwerken geen probleem. Tijdens het dakonderhoud worden alle blaadjes, takken en ander vuil verwijderd van het dak. Ook de hemelwaterafvoer worden meegenomen in het dakonderhoud. Tot slot voert de dakdekker een dakinspectie uit om de conditie te controleren.

dakrenovatie in Sint-Niklaas

Dakrenovatie Sint-Niklaas

Is uw dak verouderd? Of is een dakreparatie niet meer voldoende? Laat dan een dakrenovatie uitvoeren. Tijdens de dakrenovatie wordt een gedeelte of het gehele dak vernieuwd. Het is namelijk niet altijd nodig om alles op te knappen tijdens een dakrenovatie en soms is een onderdeel al genoeg. Bijvoorbeeld nieuwe steunbalken bij houtrot of een verzakking. Ook is het mogelijk om beschadigde bedekking op te knappen tijdens een dakrenovatie. Heeft u een schoorsteen? Met een schoorsteenrenovatie bouwt u de schoorsteen opnieuw op, vernieuwt u het rookkanaal of de bovenplaat, en werkt de schoorsteen weer perfect.

daklekkage Sint-Niklaas

Daklekkage Sint-Niklaas

Een daklekkage is heel vervelend en kan voor veel schade zorgen. Het probleem met een daklekkage is dat het niet altijd duidelijk is waar het lek zich bevindt. Een vakman gebruikt daarom verschillende hulpmiddelen en zorgt ervoor dat het hak- en breekwerk tot een minimum wordt beperkt. Daklekkages zorgen voor waterschade aan plafonds en muren en veroorzaken schimmel en vochtplekken. Het is belangrijk dat u een daklekkage zo snel mogelijk laat verhelpen door een dakdekker. Een daklekkage kan veroorzaakt worden door gescheurde roofing, een verschoven dakpan of verouderde bedekking.


Uw dak in Sint-Niklaas toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Doordat water naar beneden loopt is een lekdetectie zeer lastig. De plek waar waterschade ontstaat, is niet altijd de plek van het lek. Vooral niet in het geval van hellende daken. Daarom voert een vakman altijd eerst een lekdetectie uit.

Hierbij gebruikt hij verschillende hulpmiddelen, bijvoorbeeld een endoscoop, rookgasdetectie of een kleurstoftest. Een endoscoop is een kleine camera waarmee de dakdekker onder het dak kan kijken. Rookgasdetectie is één van de meest gebruikte technieken. Hierbij wordt er rook onder het dak gespoten, waar het rookgas naar boven komt door het dak is het lek. Tot slot is een kleurstoftest ook een optie, hierbij wordt er water met kleurstof gebruikt, zodat men kan zien waar het vandaan komt.

Daktimmerwerken Sint-Niklaas

Een dak bestaat uit vele houten onderdelen. Denk aan de constructie van het dak, de steunbalken en de dakplaten. Onder daktimmerwerken horen vele dakwerken. Bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw dak. Tijdens de daktimmerwerken bevestigt de dakdekker een houten constructie met een stevige gording of spantendak. Ook monteert hij een onderdak.

Een onderdak zit tussen de constructie en de bedekking en werkt als bescherming. Ook het monteren of dakrenovatie van de dakschilden valt onder daktimmerwerken. Of het monteren van een houten dakkapel of dakraam. Met een vakman uit Sint-Niklaas bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Dakreparatie plat dak

Veelvoorkomende dakreparaties zijn het opknappen van scheuren en losgelaten naden. Platte daken zijn in dit geval namelijk niet meer waterdicht. Voor het opknappen van scheuren gebruikt een vakman speciale waterdichte pasta. Dit vult de scheur helemaal op en maak het weer waterdicht. Naden worden weer vastgelijmd of gebrand. Soms wordt een klein gedeelte van de bedekking vernieuwd.

Dakreparatie hellend dak

Een verschoven dakpan verwisselen is vaak heel eenvoudig. Het voordeel van een pannendak is dat kapotte pannen gemakkelijk vernieuwt kunnen worden. Een poreus pannendak zorgt ervoor dat water langzaam kan binnensijpelen, daarnaast worden ze sneller vies. Andere reparaties hebben te maken met de schoorsteen.

Roofing Sint-Niklaas

Overzetdak

Een overzetdak is een innovatieve methode om uw dak te voorzien van een nieuw dak, zonder dat het nodig is om alles opnieuw op te bouwen.

Een overzetdak is alleen mogelijk bij leien, shingles, roofing of golfplaten. Want de constructie van het overzetdak moet hierop bevestigd en gemonteerd worden en dat is niet mogelijk bij een pannendak. De vakman maakt een nieuw houten of metalen frame over het bestaande dak. Op het frame wordt er nieuwe bedekking geplaatst.

Met een overzetdak heeft u binnen een mum van tijd een compleet nieuw dak, zonder dat er veel gesloopt hoeft te worden.

dakwerker Sint-Niklaas

Nieuwe dakconstructie

De dakconstructie is verantwoordelijk voor het dragen van het volledige gewicht van uw dak. Wanneer deze zijn doorgezakt is het vaak nog niet noodzakelijk om een geheel nieuwe constructie te monteren. In de meeste gevallen slaagt de specialist er namelijk in om de structuur te versterken. Dit doet hij door extra balken aan te brengen. In sommige situaties is een nieuwe dakconstructie echter onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als de gordingen na verloop van tijd rot geworden zijn. Over het algemeen is het verstandig om deze werkzaamheden in het voorjaar uit te voeren, omdat u minder rekening hoeft te houden met de weersomstandigheden. Het opknappen van een gehele of gedeeltelijke dakconstructie is prijzig, bespaar tot 30% op de klus door offertes te vergelijken.

dakraam, dakkoepel of dakkapel plaatsen

Extra daklicht creëren

Daglicht is zeer belangrijk in een woning. Het maakt uw woning in [var1[ niet alleen ruimer, maar ook leefbaarder. Extra daglicht creëert u eenvoudig met een dakraam, dakkapel, lichtkoepel of een lichtstraat. Een dakraam of lichtkapel zorgt voor meer daglicht in de ruimte. Een lichtkoepel is voornamelijk geschikt voor platte daken. Met een dakkapel zorgt u niet alleen voor meer daglicht, maar ook voor meer ruimte. Het hellende dak wordt namelijk gedeeltelijk verhoogd. Een lichtstraat zorgt voor de meeste lichtinval. Een lichtstraat bestaat uit een lang framewerk met meerdere ramen. Doordat ze in een hoek worden geplaatst komt er extra veel daglicht naar binnen.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Veel klanten onderschatten het belang van een goede schoorsteen. Bij achterstallig onderhoud loopt u risico op daklekkage en andere vochtproblemen. Wanneer uw schoorsteen verouderd is, is het daarom belangrijk om een vakman uit Sint-Niklaas in te schakelen voor renoverende dakwerken. Na een inspectie voert de dakdekker de volgende dakwerken uit: allereerst verwijdert hij het oude lood- en voegwerk. Indien nodig vervangt hij daarna een gedeelte van het metselwerk. Na een reiniging plaatst de roofing specialist vervolgens nieuw loodwerk en zal hij tevens het voegwerk verbeteren. De laatste stap in het proces is het impregneren van de schoorsteen.

Dakisolatie

Eén van de kleinere dakwerken waarvoor een dakdekker uit Sint-Niklaas kan inschakelen, is het aanbrengen van isolerend materiaal op uw dak. Dit is, zowel bij een hellende als bij platte daken, mogelijk vanaf de buitenkant en de binnenkant. Bij hellende daken kiezen klanten voornamelijk voor isolatie vanaf de binnenzijde, omdat dit een stuk voordeliger is.

Bij platte daken wordt het isolatiemateriaal echter niet vaak meer aan de binnenzijde geplaatst. Dit komt omdat het op deze manier moeilijk is om voor voldoende ventilatie te zorgen. Dit zorgt voor condensatieproblemen. Bovendien is de constructie niet beschermd door het isolatiemateriaal, waardoor het gevoeliger is voor de grote verschillen in temperatuur.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Heeft uw woning in Sint-Niklaas een traditionele bedekking van riet? Wilt u weten welke soort dakbekleding het meest geschikt is voor platte daken? Of bent u op zoek naar een soort pannendak die u ergens bent tegengekomen? Er bestaan vele soorten daken, die elk hun eigen kenmerken hebben. Dankzij ons brede netwerk is er echter altijd een dakdekker in uw regio aanwezig die uw vragen zal beantwoorden, en u desgewenst bij kan staan bij het nodige dakonderhoud, reparaties of een speciale dakrenovatie. Daarnaast zijn onze dakwerken professionals uit Sint-Niklaas tevens beschikbaar voor het uitvoeren van dakreparaties en daktimmerwerken. Deze daktimmerwerken omvatten alle klussen met houten constructies zoals sommige dakkapellen, of de kozijnen van een dakraam. Bij een dakrenovatie zitten over het algemeen de daktimmerwerken inbegrepen. Welk probleem of welke vraag u verder ook heeft: wij zorgen voor een juiste oplossing voor ieder dak!

Dakwerken prijzen

Wij verdelen de verschillende dakwerken over 4 verschillende categorieën: een dakrenovatie, -isolatie, dakonderhoud en het monteren van een dakkapel. Wat uw dakwerken u gaan kosten is dan ook grotendeels afhankelijk van het type dakwerk dat u laat uitvoeren. Het bevestigen van een dakkapel is een vrij kostbare investering bijvoorbeeld, dit kost klanten uit Sint-Niklaas gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-. Bent u toe aan een dakrenovatie omdat de dakconstructie bijvoorbeeld vernieuwd moet worden? Dit kost gemiddeld €1.700,-. Een schoorsteenrenovatie laat u al uitvoeren vanaf ongeveer €425,- en het aanbrengen van isolatie kost gemiddeld €15,- tot €70,- per vierkante meter. Als u graag precies wilt weten wat uw dakwerken gaan kosten, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Wat in ieder geval duidelijk is dat de arbeidskosten een groot deel van de totale kosten bedragen. Omdat het uurtarief per aanbieder verschilt raden wij u altijd aan om meerdere prijsopgaven te vergelijken.

Uurtarief dakdekker

Eén van de factoren die het uurtarief van een dakdekker uit Sint-Niklaas beïnvloeden is de ervaring van de vakman. Hoe meer ervaren de dakdekker is, hoe hoger de totaalprijs. Het gemiddelde uurtarief is ongeveer tussen de €30,- en de €35,-.

Dit betekent niet automatisch dat u met een dakdekker die minder ervaren is, altijd minder duur uit bent. Want een meer ervaren dakdekker doet vaak minder lang voer een klus.

Het uurtarief heeft daarnaast te maken met de dakwerken en het tijdstip. Vaak gelden er in het weekend of in de avonduren andere tarieven dan doordeweeks tijdens kantooruren.

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Dakdekker uit Sint-Niklaas nodig voor hoogwaardige dakwerken?

Bespaar tot wel 30% op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de dakwerken? Bekijk dan of u recht heeft op een premie. Bijvoorbeeld een renovatiepremie. Dakwerken zoals het verbeteren van dakstructuren of de aanleg van dakbedekkingen valt onder categorie 2, hiermee kunt u maximaal 20% tot 30% of tot een hoogte van €3.333,- terug krijgen. Bekijk de voorwaarden en hoe u het aanvraagt op wonenenvlaanderen.be.

De verbeteringspremie is vanaf 1 januari 2019 onderdeel van deze renovatiepremie. Ook hierover leest u alles op wonenenvlaanderen.be. Of zoek naar lokale subsidies via de premiezoeker.be..

nieuwe dakbedekking Sint-Niklaas

Nieuwe dakbedekking

Is uw dakbedekking aan vervanging toe? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Bij een hellend dak is het aanbrengen van een pannendak nog altijd populair, voornamelijk vanwege de relatief lage kostprijzen. Het is echter ook een optie om te kiezen voor leistenen of riet. Wilt u een moderne uitstraling, dan is een aluminium of zinken afwerking een goede keuze. Bij een plat dak is de keuze iets beperkter: in Sint-Niklaas wordt regelmatig bitumen of roofing geplaatst. Dit gaat ongeveer 25 jaar mee en is relatief voordelig. Ook PVC, EPDM of een groendak is een mogelijkheid. Een groendak heeft een langere levensduur, maar vereist meer onderhoud.

hellend dak

Hellend dak

Hellende daken worden in België al sinds de middeleeuwen gebouwd, en nog steeds is dit één van de meest voorkomende dakvormen. U mag uw dak al hellend noemen als deze een minimale hellingsgraad van 5 graden heeft. Er bestaan daarom vele soorten hellende daken. Voorbeelden zijn een bol gebogen- en een kameeldak, een kegeldak, of zadeldaken. Een dakdekker uit Sint-Niklaas staat voor u klaar voor alle dakwerken op uw hellende dak. Een aantal werkzaamheden zijn het monteren van een nieuwe dakkapel, het verwijderen van vuil van uw pannendak of het verbeteren van uw dakstructuur. De meeste schuine daken in Sint-Niklaas hebben:

Dakpannen Sint-Niklaas

Dakpannen Sint-Niklaas

Dakpannen vormen één van de traditioneel meest gebruikte soort dakbedekking. Het voordeel van pannen is dat deze relatief goedkoop zijn, maar daarbij nog steeds een goede levensduur hebben.

Een ander voordeel van een dakpan is dat deze gemakkelijk te leggen is. Wilt u dus kosten besparen op de dakwerken in Sint-Niklaas? Dan is het een optie om zelf de pannen op de dakbalken aan te brengen. Zorg er dan wel voor dat u veilig werkt, en over de juiste gereedschappen beschikt.

Laat u de klus liever over aan een dakdekker? Vraag dan een roofing specialist uit het netwerk van Leonard Nico Vos om hulp. Deze kan vervolgens tevens de onderliggende dakspanten controleren en eventueel dakonderhoud verzorgen.

Dakpannen prijs

De totaalprijs is voornamelijk afhankelijk van het type dakpan dat u kiest.

Een kleidakpan kost gemiddeld €32,- tot €65,-. De kostprijs wordt beïnvloed door de grootte van de dakpan, de glazuurlaag en de uitstraling en kleur.

Een betondakpan is goedkoper, maar gaat minder lang mee. Daardoor bent u uiteindelijk toch duurder uit.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Zoals hierboven al aangegeven is het niet noodzakelijk om een roofing specialist uit de regio een pannendak laten leggen. Het is belangrijk om hiervoor een ervaren dakdekker in te schakelen. De vakman zorgt ervoor dat de pannen snel op de juiste manier geplaatst worden. Dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van het pannendak, maar ook voor de weersbestendigheid. Voor het plaatsen van kleidakpannen is het belangrijk dat de vakman op het dak staat. De nok word afgesloten met speciale nokpannen. Elke dakpan wordt op een houten frame geplaatst.

Soorten dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen waar u een keuze uit moet maken. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, de mogelijkheden voor uw dak, de gewenste uitstraling en het budget. De goedkoopste optie is om te kiezen voor betondakpannen.

Wilt u een pannendak dat zeer lang mee gaat? Dan is het verstandig om te kiezen voor een dakpansoort gemaakt van gebakken klei.

Betonnen dakpannen

Betondakpannen zijn goedkoop door de productie en daarnaast zijn ze milieuvriendelijk, want er zijn geen ovens nodig tijdens het maken. U hoeft niet bang te zijn dat er alleen maar saaie grijze betonnen pannen te koop zijn, want ook betondakpannen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten. Met een coating blijven ze langer mooi.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden ook wel kleidakpannen genoemd, want ze worden gemaakt van klei. Het klei wordt op hoge temperatuur gebakken. Met een speciale glazuurlaag krijgt de dakpan de kleur en uiteindelijke uitstraling. Kleidakpannen gaan zeer lang mee, ongeveer 100 jaar. Ze geven uw woning in [var1[ een authentieke uitstraling.

Leien dak

Als alternatief voor dakpannen zou u ook voor een leien dakbedekking kunnen kiezen. Er zijn twee geschikte leistenen voor uw hellend dak: natuurstenen en kunstleien. Het voordeel van kunstleien is dat deze een stuk voordeliger zijn, en daarnaast weet u zeker dat de kunstleien er allemaal hetzelfde uitzien. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €65,- tot €85,- per vierkante meter.

Natuurstenen zien er uiteraard niet allemaal hetzelfde uit. Wel kunt u er bij deze steensoort van uitgaan dat uw leien bedekking 75 tot wel 100 jaar lang meegaat. De natuurstenen zijn iets kostbaarder: hiervoor ligt de totaalprijs rond de €100,- tot €145,- per vierkante meter.

leien dakbedekking in Sint-Niklaas plaatsen

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

Een dak van riet geeft uw woning in Sint-Niklaas een erg luxueuze uitstraling. Daken van riet worden over het algemeen op twee manieren bevestigd: met een opendakconstructie en met een gesloten dakstructuur. Bij een open constructie plaatst de dakwerker het riet op speciale rietlatten. Bij een gesloten constructie wordt het riet geplaatst op een dichte ondergrond. De dakdekker gebruikt hiervoor vaak isolatieplaten of multiplex. Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadelen. Een gesloten constructie is duurder, maar zorgt voor een hogere isolatiewaarde en een betere brandveiligheid. Daarentegen is een open constructie een traditionele methode waarbij er sprake is van een goede ventilatie in het dak.

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

De meeste dakwerken richten zich zowel op schuine als platte daken. Er bestaan echter enkele dakwerken waarbij men specifiek het plat dak in het achterhoofd houdt. Zo is bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer van platte daken een speciaal geval. Dit komt doordat de afwatering van platte daken relatief ingewikkeld is. Bij het aanleggen van de toplaag op het dakoppervlak is het dan ook zaak dat de dakdekker hier genoeg aandacht aan besteed. Bij het isoleren van het plat dak is dit tevens een belangrijk onderdeel van de klus. Wilt u de isolatiewaarde van uw pand in Sint-Niklaas verhogen? Kies dan voor een warmte- of koude isolatie. U bespaart daarmee jaarlijks honderden euro’s op de stookkosten. . Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

Is de bedekking van het plat dak op het moment niet meer in goede staat, en is het uitvoeren van daktimmerwerken of -herstellingen geen optie? Dan is het tijd om de bedekking op te knappen. Het opknappen van de bekleding bestaat uit een aantal stappen. Zo moet u eerst de huidige bedekking verwijderen en de dakconstructie verbeteren voordat dakdekkers het nieuwe materiaal aanbrengt.

Plat dak isoleren

Een bijgebouw zoals een schuur hoeft u in de meeste gevallen niet te isoleren. Bent u echter regelmatig in de ruimte aan het werk? Dan is het met het oog op de besparing van fossiele brandstoffen toch een goed idee om een dakisolatie toe te passen. De isolatie van het platdak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant goed mogelijk. Het beste is om te isoleren aan de buitenzijde van het dak

EPDM dakbedekking Sint-Niklaas

Voor platte daken zijn er nog enkele producten mogelijk, waarvan onze klanten uit Sint-Niklaas nog niet altijd gehoord hebben. Een mogelijk product voor het afdekken van uw plat dak is bijvoorbeeld EPDM. Deze afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, de benaming voor een groep van synthetische rubbers. Deze worden verkregen uit het verwerken van aardoliefracties, die vervolgens gemengd worden met onder andere roet en vulstoffen. Dankzij het unieke productieproces is het een zeer elastisch product, dat zijn eigenschappen behoudt bij een grote range aan temperaturen (van -35 tot 120 graden). Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar, doordat het bestand is tegen zowel zuren als basen en UV-stralen.

EPDM dakbedekking plaatsen

EPDM prijs

Gemiddeld bent u €60,- tot €80,- per m² kwijt voor het aanleggen van deze bedekking.

Is het nodig om de oude bedekking eerst te verwijderen? Dan moet u rekening houden met een hogere totaalprijs omdat deze klus arbeidsintensiever is.

De totaalprijs is dus afhankelijk van het bestaande dak, de grootte van het dak en de arbeidskosten.

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Het aanbrengen van EPDM is niet heel ingewikkeld, mits de onderliggende constructie al in de goede staat verkeert. Moet de constructie nog worden aangepast? Dan zal de verbouwing meer tijd en kosten in beslag nemen. Wanneer de het eenmaal is geplaatst, dan weet u echter zeker dat u de komende tijd meer geen omzien meer heeft naar de dakbekleding vanwege de lange levensduur.

Voor- en nadelen

Wij noemden hierboven al de lange levensduur van het EPDM. Uit onderzoek is gebleken dat het tot wel 50 jaar in optimale kwaliteit kan blijven liggen. Een ander voordeel van het materiaal is de goede bestendigheid tegen de weersinvloeden: dankzij de flexibiliteit zal het proces van vorst en dooi geen scheuren of beschadigingen veroorzaken. Nadeel van het product is de hogere kostprijs.

Groendak Sint-Niklaas

Er zijn twee verschillende soorten groendaken. Een intensief groendak vereist meer onderhoud dan een extensief groendak. Daarnaast is een intensief groendak zwaarder en moet het beloopbaar zijn voor het onderhoud. Niet elke dakstructuur is hier geschikt voor. Soms is het nodig om de structuur te verstevigen voor de aanleg van een groendak. Groendaken bestaan uit vele soorten vegetatie, denk aan mossen, grassen, kruiden, kleine struiken en bloemen. Ze zijn zeer milieuvriendelijk en daarnaast hebben groendaken uitstekende isolerende eigenschappen. Leg eerst een wortelbestendige onderlaag aan.

Groendak in Sint-Niklaas

Bitumen dakbedekking Sint-Niklaas

Bitumen kan uit ruwe aardolie worden geproduceerd en wordt gebruikt voor bedekking van een dak, garage, dakkapel of tuinhuis. Het wordt gemaakt door de aardolie fractioneel te destilleren, waardoor het mogelijk is het materiaal te scheiden van andere bestanddelen. Bitumen is bovendien in vaste vorm te vinden in de natuur. Het product wordt veelal toegepast in het maken van asfalt, en is daardoor ook geschikt als dakbekleding. Dankzij de unieke eigenschappen gebruiken dakwerken professionals het product ook wel bij herstellingen en andere onderdelen van een dakrenovatie. Of roofing geschikt is voor de bedekking van uw daken is afhankelijk van de staat van de constructie.

Bitumen dakbedekking plaatsen

Bitumen prijzen

Roofing laten aanleggen? De totaalprijs is afhankelijk of de oude roofing eerst verwijderd moet worden of niet. In de prijstabel staan alle gemiddelde kostprijzen. Gemiddeld moet u rekening houden met een kostprijs tussen de €40,- en de €50,-.

De kostprijzen zijn daarnaast afhankelijk van de grootte van het dak. Voor een dak van 50 vierkante meters bent u ongeveer €1.200,- tot €1.500,- wanneer de roofing over de bestaande laag is geplaatst.

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

Na verloop van tijd droogt dit materiaal steeds meer uit. Dit komt door de invloed van het weer. UV-straling is bijvoorbeeld zeer slecht.

Scheurtjes zijn dan ook veelvoorkomende problemen met roofing. Dit wordt opgelost door een speciale waterdichte pasta aan te brengen. Losgelaten naden worden opnieuw gelijmd of gebrand.

APP en SBS

Om de kwaliteit van het bitumen te verbeteren vermengt menig dakdekker het basismateriaal met andere producten. Twee bewerkingen worden het meest toegepast: APP en SBS. De eerste variant heeft als voordeel dat het goed bestand is tegen de stralingen van de zon. De tweede bewerking heeft een sterke hechting waarmee het de kans op daklekkage bij uw woning in Sint-Niklaas enorm vermindert.

Roofing branden of lijmen?

Roofing kan op twee manieren aangebracht worden: door het te lijmen of te branden. Branden wordt het meest toegepast in Sint-Niklaas, omdat het gemakkelijk is en goedkoper dan lijmen. De vakman verhit de onderkant van de roofing met een speciale brander. De onderlaag smelt en de dakdekker plakt het vast op het onderdak. Lijmen is een andere methode, hierbij wordt er lijm op de onderzijde en het dak aangebracht. Het is belangrijk om beide onderdelen in te smeren met het lijm voor de beste hechting. Het voordeel van lijmen is dat het een extra waterdichte laag oplevert en er geen brander met vuur wordt gebruikt op uw kwetsbare dak.

Voordelen dakdekker Sint-Niklaas

Het inschakelen van een dakdekker uit Sint-Niklaas heeft vele voordelen. Zo hoeft u zelf niet het hoge dak op of op een hoge trap te staan. Daarnaast weet een vakman precies waar hij op moet letten, hierdoor verlopen de dakwerken een stuk sneller dan wanneer u het allemaal zelf zou doen. De belangrijkste voordelen:

  • De dakwerken verlopen snel en probleemloos.
  • Het dakdekkersbedrijf zorgt voor al het gereedschap en materiaal.
  • U weet zeker dat de dakwerken op de juiste manier gebeuren.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een roofing specialist uit Sint-Niklaas die u ondersteunt bij daktimmerwerken of bij een dakrenovatie. Of wilt u meer weten over de kosten voor het aanleggen van een nieuw pannendak door een ervaren dakdekker? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis offertes van dakdekkers uit de omgeving. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen, kies een dakdekker in de buurt van Sint-Niklaas uit en bespaar zo tot wel 30% op de dakwerken. Bovendien bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Klussen omtrent uw dakgoten in Sint-Niklaas? Ons netwerk bestaat ook uit dakgoten specialisten.

dakdekker Sint-Niklaas