Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Antwerpen

Last van een daklekkage of vervuild dakoppervlak? Dakwerken zijn vaak een ingewikkelde klus die u best uit handen geeft aan een ervaren dakdekker uit Antwerpen. Het repareren van roofing en het herstel van een hellend dak vindt namelijk allemaal op hoogte plaats. Een dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om de dakwerken snel én veilig uit te voeren!

Op deze pagina leest u meer over de diverse dakwerken die dakdekkers uitvoeren. U leest ook meer over daktimmerwerken, hoe een dakrenovatie in z’n werk gaat en welke taken de vakman uitvoert bij dakonderhoud. Daarnaast leest u hoe hij een daklekkage repareert en welke kosten aan de dakwerken verbonden zijn. Wilt u besparen op uw dakwerken? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan.Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Denkt u erover na om een dakwerker uit Antwerpen in te schakelen? Een dakwerker kan veel voor u betekenen, dakwerken bestaan namelijk uit de vele werkzaamheden. Hij kan allereerst een dakrenovatie uitvoeren. Een dakrenovatie is nodig wanneer de bedekking is beschadigd. Een renovatie is vakwerk, het is dan ook verstandig om dit door een dakwerker te laten doen zodat u zeker weet dat het nieuwe dak lang mee gaat.

Uiteraard plaatst hij uw dakbekleding. Een roofing vakman kan bovendien dakonderhoud of een dakreparatie voor u uitvoeren. Of wat dacht u van het aanbrengen van een nieuwe dakconstructie? Als deze zijn levensduur heeft bereikt dan is het verstandig om een dakdekker in te schakelen voor de bouw van een nieuwe constructie. Het is daarnaast belangrijk om dakisolatie aan te laten brengen door een dakwerker, om warmteverlies tegen te gaan. Wilt u meer ruimte creëren op zolder? Een roofing vakman kan een dakkapel voor u installeren. Tot slot kan een dakwerker uit Antwerpen een schoorsteenrenovatie uitvoeren. Nog even in het kort alle werkzaamheden:


dakwerken Antwerpen

Roofing service Antwerpen

Wilt u er graag voor zorgen dat uw dakbedekking in goede staat blijft? Dan is het noodzakelijk om af en toe enkele roofing werkzaamheden uit te voeren. Het belangrijkste hierbij is het dakonderhoud. Bij het dakonderhoud wordt de dakbedekking gecontroleerd op eventuele beschadigingen en voert de dakdekker eventueel dakreparaties uit. Op deze manier wordt de kans op lekkage verkleind. Bij onze roofing service kunt u bovendien terecht wanneer u met spoed een dakdekker nodig hebt voor daktimmerwerken of een dakrenovatie. Dakwerken experts ondersteunen u gegarandeerd snel en vakkundig, uw daktimmerwerken zijn bij een vakman in goede handen.

Dakonderhoud Antwerpen

Dakonderhoud

Met goed dakonderhoud bespaart u uzelf een hoop vervelende problemen. Als u dakonderhoud laat uitvoeren door een dakdekkersbedrijf uit Antwerpen, dan voert de dakdekker een aantal cruciale werkzaamheden uit. Allereerst maakt hij het dakoppervlak goed schoon door alle bladeren, takken en andere vervuiling te verwijderen. Daarna volgt een uitgebreide dakinspectie waarbij de dakdekker uit Antwerpen het oppervlak controleert op zwakke plekken. Indien hij deze vindt, repareert hij de zwakke plekken direct. Zo voorkomt u een daklekkage in de toekomst! Eventueel rondt hij het dakonderhoud af met het aanbrengen van een coating, zodat uw dakoppervlak weer een frisse, nieuwe uitstraling krijgt.

dakrenovatie Antwerpen

Dakrenovatie Antwerpen

Soms is de staat van het dak zo slecht dat een dakrenovatie de enige optie is. Een dakrenovatie kan twee dingen betekenen. Is uw dakbedekking in slechte staat of enorm verouderd? Dan vervangt de dakdekker de dakpannen of het dakleer. Dit is een dakrenovatie die relatief vaak voorkomt in Antwerpen. Andere dakwerken die tijdens een dakrenovatie worden uitgevoerd, is het repareren van de draagconstructie. Als de constructie is gaan verzakken, dan verstevigt de dakdekker uit Antwerpen dit met extra balken. Als de houten constructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen dan is een dakrenovatie niet voldoende en zult u in een compleet nieuw dak moeten investeren.

daklekkage Antwerpen

Daklekkage Antwerpen

Zelfs de kleinste daklekkage is een grote bron van ergernissen. Een daklekkage zorgt voor flinke schade, zowel op uw plafond als in de constructie van het dakoppervlak. Bij goed dakonderhoud controleert de vakman het oppervlak op zwakke plekken of beschadigingen om zo een daklekkage te voorkomen. Als het kwaad al geschied is, dan maakt hij gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen. Bij een hellend dak wordt een daklekkage veroorzaakt door een gesneuvelde dakpan, beschadigde nokvorst of een dakraam dat lekt. Bij een plat dakoppervlak is een scheurtje in het dakleer vaak de oorzaak van uw problemen.


Uw dak in Antwerpen toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Voordat de dakdekker een dakreparatie uit kan voeren, moet hij eerst de bron van de daklekkage vinden. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig beschikt hij over de juiste kennis en materialen om het lek snel te lokaliseren.

Zo gebruiken dakdekkers onder andere thermografie om warmteverschillen in kaart te brengen. Toch is lekdetectie door middel van rookgas de meest ingezette methode. De dakdekker blaast rookgas onder het dakoppervlak en controleert waar de rook uit het dak ontsnapt: hier zit de daklekkage! Zowel thermografie als het rookgas is niet schadelijk in gebruik, daardoor kan de dakdekker uit Antwerpen het op elk moment van de dag inzetten.

Daktimmerwerken Antwerpen

Andere dakwerken die in Antwerpen regelmatig voorkomen, zijn daktimmerwerken. Onder daktimmerwerken vallen verschillende soorten dakwerken. Eén van de belangrijkste daktimmerwerken is het bouwen van een complete draagconstructie. Dakdekkers bouwen verschillende soorten daken. U kunt onder andere kiezen voor een constructie van gordingen of voor een spantendak. Andere daktimmerwerken die in Antwerpen veel toegepast worden, zijn de bouw van houten dakkapellen. Met deze daktimmerwerken realiseert u een hoop extra licht en ruimte in de slaapkamers waarmee u de waarde van het huis verhoogt. Voor een optimale isolatie, bescherming en veiligheid is het belangrijk om de daktimmerwerken uit te besteden aan een ervaren dakdekker in de buurt.

Dakreparatie plat dak

Wanneer de dakdekker uit Antwerpen de daklekkage succesvol heeft opgespoord, gaat hij direct aan de slag met een dakreparatie. In ernstige gevallen vervangt hij het complete dakleer, maar meestal voldoet een dakreparatie door middel van een reparatiestrook. Afhankelijk van het materiaal lijmt of brandt hij dit vast aan het oppervlak, zodat het leer weer waterdicht is.

Dakreparatie hellend dak

Een daklekkage bij een hellend dak is vaak gemakkelijker te lokaliseren, omdat de oorzaak meestal een verschoven, beschadigde of verdwenen dakpan of nokvorst is. Door een nieuwe dakpan aan te brengen is het probleem in principe opgelost. Zit het lek in het dakraam, dan zoekt de dakdekker uit Antwerpen eerst naar de oorzaak. Vaak volstaat het herstel van het kit-werk, het rubber of het houtwerk.

Roofing Antwerpen

Overzetdak

Als uw roofing in zeer slechte staat verkeerd, dan is het niet altijd nodig om compleet nieuw dakleer aan te brengen. In sommige gevallen volstaat een overzetdak. Een overzetdak is in feite een compleet nieuw dakoppervlak, dat de dakdekkers over uw bestaande dakbedekking heen leggen. Omdat er bij de installatie van een overzetdak geen afbraakwerken nodig zijn, is dit een goedkoop alternatief voor andere dakwerken! Een overzetdak is alleen een optie als de dakbedekking in slechte staat verkeerd, maar de dakgebinte nog wel goed in orde is. Een overzetdak is geen mogelijkheid bij een pannendak. Dat komt omdat er op een pannendak geen mogelijkheid is een nieuwe houten constructie te monteren.

dakwerker Antwerpen

Nieuwe dakconstructie

Eén van de dakwerken die uitgevoerd kunnen worden is de plaatsing van een nieuwe dakconstructie. In dat geval wordt niet alleen de bedekking verwijderd en opnieuw geplaatst, maar ook het hele onderdak wordt vernieuwd. Dit wordt gedaan als de constructie is aangetast en daardoor aan vervanging toe is. Dit is bijvoorbeeld het geval als u last hebt van doorgezakte gordingen. Doorgezakte gordingen kunnen ontstaat door gerot, vochtig hout of door een verkeerde constructie of een te zware belasting. Daarnaast is het mogelijk dat de muurplaat, oftewel de houten balk welke horizontaal onder het dak zit, verrot is.

dakraam, dakkoepel of dakkapel plaatsen

Extra daklicht creëren

Dakdekkers zijn ook in te zetten voor de montage van een dakraam, dakkoepel of lichtstraat. Hiermee creëert u een hoop extra licht in huis, wat uw woongenot uiteindelijk verhoogt. Met een extra dakraam of zelfs dakkapel maakt u van een donkere, kille zolder een lichte en warme slaap- of werkkamer.

Extra lichtinval is enorm belangrijk voor uw gezondheid, humeur en productiviteit. Bij een hellend dak ligt de installatie van een extra dakraam voor de hand en met de plaatsing van een dakkapel creëert u ook een hoop extra ruimte op zolder of in de slaapkamers. Bij platte daken is een lichtstraat of dakkoepel populair voor extra lichtinval. Dit is een raam in het dakoppervlak zelf.

schoorsteenrenovatie Antwerpen

Schoorsteenrenovatie

Uiteraard is ook een schoorsteenrenovatie onderdeel van dakwerken. Met een oude schoorsteen loopt u het risico op lekkages, koolmonoxidevergiftiging en zelfs brand. Tijdig een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren is dan ook erg belangrijk. Een roofing expert uit Antwerpen kan verschillende dakwerken op het gebied van een schoorsteenrenovatie uitvoeren. Hij kan bijvoorbeeld de voegen repareren, wanneer deze los zitten. Hetzelfde geldt voor bakstenen. Zitten deze los? De dakwerker haalt ze eruit en metselt ze opnieuw in. Om lekkages en het poreus worden van voegen te voorkomen kan de roofing vakman de schoorsteen impregneren. Het is daarnaast mogelijk om de schoorsteen te bezetten, waarbij een vochtwerende pleister wordt aangebracht.

Dakisolatie

Tijdens dakwerken wordt er vaak voor gekozen om dakisolatie aan te brengen. U hebt de keuze uit verschillende soorten dakisolatie, de meest gebruikte hiervan zijn op basis van wol. Welke isolatiesoort en plaatsingswijze het beste zijn hangen af van het daktype. Een hellend dak kan lang de buitenkant worden geïsoleerd, in dat geval spreekt men van een sarkingdak. Dakisolatie langs de binnenkant is ook mogelijk bij een hellend dak, hierbij wordt het materiaal tussen het raamwerk van de constructie geplaatst. Het isoleren van platte daken kan op 3 manieren. Bij warme platte daken zit de isolatie langs de binnenkant, bij warme langs de buitenkant en bij omgekeerde platte daken zit de dakisolatie op de waterkerende bedekking.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

De huizen in Antwerpen zijn over het algemeen voorzien van een pannendak. Daarnaast vinden wij hier vele platte daken terug, met name bij garages en schuren. Elke dakdekker uit ons netwerk heeft dan ook een ruime ervaring met vele daksoorten, vormen van dakbedekking en het monteren van dakgoten. Wilt u graag nieuwe dakbedekking, of de isolatie van uw platte dak verbeteren? Onze dakwerken specialisten draaien hier hun hand niet voor om. Wij garanderen dat er voor elk dak een goede oplossing is. Bent u benieuwd naar onze roofing diensten of hebt u een vraag over het onderhouden van uw dak? Wij informeren u met alle plezier. Of het nu gaat om de daktimmerwerken of het dakonderhoud uw constructie verkeert snel weer in goede staat.

Dakwerken prijzen

Wilt u binnenkort dakwerken laten uitvoeren in Antwerpen en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs? De kostprijs van dakwerken hangt af van verschillende factoren, zoals de soort klus die u wilt laten uitvoeren evenals het gewenste materiaal. De prijs van een dakrenovatie ligt bijvoorbeeld tussen de €30,- en €110,- per m². Dit bestaat uit gemiddelde arbeidskosten en materiaalkosten welke afhankelijk zijn van de soort bedekking. Wilt u warmteverlies tegen gaan bij uw woning in Antwerpen? Het is mogelijk om dakisolatie aan te laten brengen. De kostprijs hiervan wordt beïnvloed door de manier van aanbrengen en de gewenste materiaalsoort. Gemiddeld bent u voor dakisolatie tussen de €15,- en €70,- per m² kwijt. In onderstaande prijstabel vindt u nog een aantal voorbeelden van gemiddelde kosten.

Uurtarief dakdekker

Elk dakdekkersbedrijf hanteert z’n eigen uurtarief. Hierdoor verschilt het tarief per bedrijf. Gemiddeld ligt dit tussen de €30,- en €35,- voor het uitvoeren van dakonderhoud.

Voor de installatie van een compleet nieuw dakoppervlak ligt het tarief gemiddeld rond de €30,- tot €45,- per uur.

Voor andere dakwerken kan het uurtarief verschillen, vraag daarom altijd vrijblijvend offertes aan voor een duidelijke indicatie van de kosten.

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Wilt u graag een prijsindicatie voor uw dakwerken in Antwerpen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Vergelijk prijzen en vind de dakdekker voor uw klus!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Wie dakwerken laat uitvoeren heeft mogelijk recht op een premie. Met een premie krijgt u een deel van de kosten weer terug. Op dit moment heeft u mogelijk recht op de Vlaamse Renovatiepremie of de verbeteringspremie. Op wonenvlaanderen.be leest u meer over de renovatiepremie. Daarnaast vindt u op wonenvlaanderen.be ook meer informatie over de verbeteringspremie. Let op: per 1 januari 2019 worden de renovatiepremie en verbeteringspremie samengevoegd tot één premie. U kunt dan voor vier verschillende renovaties een premie aanvragen, waaronder dakwerken. Afhankelijk van uw inkomen krijgt u 20% of 30% van de investering weer terug. Naast deze landelijke premie, zijn er mogelijk nog regionale premies waar u recht op hebt. Op premiezoeker.be vindt u een duidelijk overzicht van alle lokale beschikbare premies.

nieuwe dakbedekking

Nieuwe dakbedekking

Als de plaatsing van een nieuwe bedekking onderdeel is van de dakwerken bij u in Antwerpen, dan hebt u de keuze uit verschillende materialen.

Bij een hellend dak is het aanbrengen van dakpannen door een dakdekker erg populair. Het aanbrengen van leien is ook een optie. Woont u in een oude boerderij in Antwerpen en bent u op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Dan is het aanbrengen van riet door een dakdekker uit Antwerpen wellicht de juiste keuze voor u.

Op het gebied van platte daken hebt u andere opties. Als men een bedekking moet uitzoeken dan valt de keuze veelal op EPDM of bitumen. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten bedekking.

hellend dak Antwerpen

Hellend dak

Het hellend dak komt het meeste voor in België. Deze dakvorm bestaat uit verschillende lagen. De bedekking zorgt voor waterdichtheid en uiteraard de uitstraling. Dit wordt op het dakbeschot bevestigd, waarop panlatten zijn aangebracht. In moderne woningen in Antwerpen zijn hellende daken ook van dakisolatie voorzien. U hebt bij deze dakvorm de keuze uit verschillende bedekkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leien, dakpannen, riet of zink. Als u een hellend dak wilt renoveren dan is het ook mogelijk om een overzetdak te laten aanbrengen door roofing vakmannen uit Antwerpen. Hierbij wordt binnen 24 uur een constructie over het dak geplaatst, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.
De meeste schuine daken in Antwerpen hebben:

Dakpannen Antwerpen

Dakpannen Antwerpen

Voor schuine daken vormen dakpannen het meest gebruikte afdekmateriaal. Dakpannen zijn bij de meeste roofing specialisten verkrijgbaar in twee varianten: beton en keramiek.

De betonnen pannen vormen een meer recente uitvinding. Dankzij diverse bewerkingen, zoals een coating of impregnatie gaat een pannendak steeds langer mee, en is dakonderhoud relatief eenvoudig.

Wilt u graag bij een dakrenovatie een geheel nieuw pannendak? Kijk dan tevens naar eventuele daktimmerwerken die moeten worden uitgevoerd.

Zo weet u zeker dat de onderliggende dakconstructie van voldoende kwaliteit is, en voorkomt u eventuele daklekkages die het houtwerk kunnen beschadigen. Neem snel contact met ons op!

Dakpannen prijs

De totaalprijs van uw nieuwe pannendak hangt nauw samen met de kosten van de dakpannen. Een betonnen pannendak is een budgetvriendelijke optie. Dit kost ongeveer €22,- tot €41,- per m². Een keramisch pannendak kost u gemiddeld €32,- tot €65,- per m².

Houd er rekening mee dat een keramisch pannendak drie keer langer mee gaat dan een betonnen pannendak. Op lange termijn is deze investering dus een stuk voordeliger.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Het aanbrengen dakpannen vereist enige handigheid, maar is desgewenst wel zelf uit te voeren. Het belangrijkste is dat u begint met het controleren van de dakconstructie. Dit betekent dat u de dakspanten moet nakijken op eventuele houtrot of andere beschadigingen. Daarna kunt u de dakpannen leggen. Zorg ervoor dat elke dakpan de volgende overlapt, zo voorkomt u ernstige lekkages.

Soorten dakpannen

Er bestaan een groot aantal soorten dakpannen, welke u allemaal kunt kiezen bij ons dakwerken bedrijf in Antwerpen. De eerste keuze die u moet maken is tussen dakpannen van beton en keramiek. Daarnaast moet u kiezen tussen de vele modellen en vormen. Welke vorm het meest geschikt is, is afhankelijk van het soort hellingshoek dat het dak heeft. Onze dakdekker geeft u graag advies.

Betonnen dakpannen

Bent u op zoek naar goedkope dakpannen, kijk dan naar betondakpannen. Beton is goedkoop te produceren, waardoor de aankoopprijs lager ligt dan bij keramische dakpannen. Het nadeel is dat de levensduur ook een stuk minder lang is. Op de korte termijn zijn betondakpannen dus een stuk voordeliger. Dit is een optie als u weinig te besteden hebt of als u binnenkort wilt verhuizen.

Keramische dakpannen

Bent u op zoek naar een langere termijn oplossing, dan zijn keramische dakpannen de beste keuze. Deze worden geproduceerd van klei en daardoor een stuk duurder. Keramische pannen hebben een authentieke uitstraling en zijn enorm duurzaam. Ze gaan meer dan 100 jaar lang mee, waardoor u in de toekomst geen nieuw pannendak meer hoeft aan te schaffen.

Leien dak

Leien werden van oorsprong gemaakt van leistenen, maar tegenwoordig ook van bitumen. Dakleien gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Ze zijn toepasbaar op hellende daken en hebben vele voordelen. Natuurleien zijn namelijk onderhoudsvrij, kleurvast, onbrandbaar, duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden. Ze kosten gemiddeld tussen de €100,- en €145,- per m². Kunstleien hebben dezelfde uitstraling als natuurleien maar ze zijn voordeliger. Daarnaast is het mogelijk om ze op verticale en complexe oppervlakken aan te brengen. Als u kunstleien wilt dan bent u gemiddeld tussen de €65,- en €85,- per m² kwijt. Dit is inclusief btw en montage.

leien dakbedekking plaatsen

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

Wilt u uw woning in Antwerpen voorzien van een rieten dak? Riet heeft een hele stijlvolle en ambachtelijke uitstraling. Het materiaal is bovendien erg duurzaam en het heeft een hoge isolatiewaarde. Riet kan alleen worden toegepast op daken met een minimale hellingshoek van 45 graden, in verband met de hemelwaterafvoer. Er bestaan 2 soorten rieten daken. De traditionele versie, waarbij het riet op latten wordt aangebracht waardoor het ook aan de binnenkant zichtbaar is. De andere optie is het schroefdak waarbij het riet op een dichte ondergrond wordt geschroefd. Een rieten bedekking gaat zo’n 35 jaar mee en kost gemiddeld tussen de €90,- en €95,- per m².

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

Heeft uw woning of een bijgebouw een plat dak, dan zult u deze minimaal eens in de 15 jaar moeten renoveren. De dakbedekking van een plat dak zal na deze periode dermate beschadigd zijn dat de kans op lekkage aanzienlijk stijgt, en dat ook de mogelijke isolatiewaarde sterk daalt. Het voordeel van het bedekken van een plat dak is dat dit relatief eenvoudig is. U kunt dit eventueel zelf uitvoeren. Koop hiervoor de rollen dakbedekking bij een bouwmarkt in Antwerpen, en bestel bij een roofing bedrijf de juiste materialen.

Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

Voor een nieuw platdak hebt u de keuze uit een aantal materialen. Bij ons dakwerken bedrijf in Antwerpen vormen zowel bitumen als synthetisch rubber populaire keuzes. Door te kiezen voor nieuw materiaal zorgt u ervoor dat de kans op lekkages verkleint en zult u ook de isolatiewaarde van de schuur of het bijgebouw vergroten. Dit levert u op de lange termijn veel geld op.

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken is niet ingewikkeld, maar vergt wel enige handigheid. Het isoleren van platte daken kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van de dakconstructie. Als het mogelijk is, dan adviseren wij om te kiezen voor een isolatie aan de buitenzijde. Hiermee is de kans op lekkage een stuk kleiner, en is de isolatiewaarde een stuk hoger.

EPDM dakbedekking

EPDM-dakbedekking is op het moment erg populair voor het afdekken van het plat dak. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, het is een product dat een hoge flexibiliteit heeft, en goed bestand is tegen temperatuurverschillen. EPDM wordt ook wel rubber genoemd, alhoewel een rubberen dakbedekking van meerdere basisstoffen kan worden gemaakt. EPDM is verkrijgbaar bij vrijwel elke dakwerken expert, en heeft aantrekkelijke prijzen. Wilt u zonder hulp van een dakdekker de dakafdekking leggen? Houdt dan rekening met de afwatering, een minimaal afschot van 1.6%, rekening houdend met de doorbuigingseis is volgens het Bouwbesluit voldoende om plasvorming en sneeuwbelasting te voorkomen. EPDM is bovendien erg geschikt als basis voor een groendak.

EPDM dakbedekking in Antwerpen plaatsen

EPDM prijs

EPDM is een enorm populaire roofing voor platte daken. Verwijdert u zelf de oude roofing en laat u nieuw EPDM aanbrengen, dan betaalt u gemiddeld €60,- tot €80,- per m².

Houd er wel rekening mee dat werken op hoogte altijd gevaren met zich meebrengt. Laat u de oude roofing verwijderen door een vakman, dan ligt de kostprijs tussen de €150,- tot €200,- per m².

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Het plaatsen van EPDM is een klus waarvoor veel mensen de hulp van een erkend dakwerken specialist inschakelen. Het is echter ook mogelijk om dit zelf te doen. Het leggen van EPDM is niet heel lastig, mits u over de goede materialen beschikt. Het belangrijkste is dat u eerst de maten neemt. Zo bespaart u aanzienlijk op de kosten.

Voor- en nadelen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Antwerpen de vraag wat de voor- en nadelen zijn van het aanbrengen van EPDM. Het grootste voordeel is dat het product een zeer lange levensduur heeft. Gemiddeld is dit een levensduur van ongeveer 40 jaar. Het nadeel in vergelijking met andere producten is dat EPDM een relatief hoge prijs heeft.

Groendak Antwerpen

Voor wie milieubewust leeft is een groendak een bijzondere aanvulling op zijn of haar woning. Een groendak is een dakoppervlak bekleed met beplanting. Een groendak koelt, waardoor de binnentemperatuur ’s zomers lekker koel blijft. Daarnaast zorgt het voor uitstekende geluiddemping en verbetert het groendak het leefklimaat in stedelijke gebieden. Een groendak is mogelijk op verschillende manieren. Een extensief groendak is de goedkoopste optie, hierbij is het dakoppervlak bekleed met mos en vetplanten. Dit vereist maar weinig onderhoud. Een intensief groendak heeft meer onderhoud nodig. Dit bestaat uit planten, struiken en zelfs bomen.

Groendak Antwerpen

Bitumen dakbedekking Antwerpen

Naast EPDM is ook bitumen een geschikt product voor het bedekken van het plat dak. Bitumen wordt gedestilleerd uit ruwe aardolie, en kan zo in de natuur worden gevonden. Het voordeel van bitumen is dat het een zeer duurzaam product is. De hoge waterdichtheid en de bestendigheid tegen UV-straling vormen andere positieve eigenschappen. Naast de voordelen kent bitumen ook enkele nadelen. Zo heeft het materiaal een hoge brandbaarheid en is het afhankelijk van de kwaliteit van de bitumen hoe hoog de levensduur is, en hoe sterk de positieve punten zijn. Neem contact op met een specialist in dakwerken en roofing voor meer informatie.

Bitumen dakbedekking plaatsen Antwerpen

Bitumen prijzen

Geïnteresseerd in roofing als dakbekleding? De plaatsing hiervan kost ongeveer €40,- tot €50,-. In sommige gevallen is het mogelijk de dakbekleding over de oude laag heen aan te brengen.

Stel dat het platdak 50 m² groot is, dan ligt de totaalprijs rond de €1.200,- tot €1.500,-. Laat u de oude dakbekleding verwijderen, dan ligt de kostprijs iets hoger: gemiddeld €1.500,- tot €1.900,-.

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

Het repareren van de dakbedekking is een eenvoudige techniek waarmee u de levensduur van de bekleding aanzienlijk kunt verlengen. Het repareren van de dakbedekking is eventueel door u zelf uit te voeren. Schaf hiervoor de nodige materialen bij de lokale bouwmarkt in Antwerpen aan en lees de nodige handleidingen. Wilt u zeker zijn van het juiste resultaat? Schakel dan een dakdekker in.

APP en SBS

Roofing is een basisproduct, dat wij op diverse manieren kunnen verwerken. Twee bewerkingen die wij aanbieden bij ons dakwerken bedrijf in Antwerpen zijn APP en SBS. APP is een bewerking die een goede bestendigheid heeft tegen zonlicht. SBS is minder goed bestand tegen de zon, maar kent een betere hechting. Hierdoor is het geschikt als u snel last hebt van lekkage.

Roofing branden of lijmen?

De plaatsing van roofing op het dak of tuinhuis gebeurt op verschillende manieren: u kunt het onder andere laten lijmen of plakken.

Gaat u zelf aan de slag met de plaatsing? Kies dan voor het lijmen van de roofing. Dit is een stuk veiliger, zeker als u geen ervaring heeft met het branden.

Als u de roofing laat lijmen dan bent u doorgaans duurder uit dan bij het branden. Daarom kiezen de meeste dakdekkers voor de brandtechniek. Hierbij gebruiken zij een gasbrander om de roofing op te warmen. De hitte maakt de roofing gedeeltelijk vloeibaar, zodat de stroken goed aan elkaar hechten.

Voordelen dakdekker Antwerpen

Twijfelt u nog om de dakwerken uit te besteden? Het inhuren van dakdekkers heeft een hoop voordelen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

  • De dakwerken worden snel en veilig uitgevoerd.
  • U bent verzekerd van een uitstekende isolatie en verkleint de kans op daklekkages.
  • Een dakdekkersbedrijf uit Antwerpen beschikt over de juiste materialen en gereedschappen.
  • U houdt de kosten laag dankzij de mogelijkheid van een premie.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Antwerpen, die u kan ondersteunen bij diverse klussen op het gebied van de dakwerken? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De dakdekkers uit ons netwerk helpen u onder andere met een dakrenovatie, dakonderhoud en andere daktimmerwerken. Bent u benieuwd naar de kostprijs van een groendak, rieten dak of pannendak? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier. Wij zorgen ervoor dat u vrijblijvend meerdere offertes van roofing professionals uit de regio ontvangt. De offertes vergelijkt u zelf, waarna u desgewenst zelf contact opneemt met bijvoorbeeld de dakdekker die de scherpste prijs biedt. Problemen met uw dakgoten? Ons netwerk bestaat ook uit dakgoten specialisten.

dakdekker Antwerpen