Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Balen

Verleng de levensduur van het dak van uw woning in Balen met dakwerken zoals een dakrenovatie en dakreparatie. Schakel een dakdekker uit de omgeving van Balen in voor het beste resultaat van de dakwerken. Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken en gemiddelde prijzen. Ook geven we meer informatie over dakbedekkingssoorten zoals roofing.

Door offertes van meerdere dakdekkers te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de kosten. Dit kan wel oplopen tot 30% van de totaalprijs. U vraagt gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Vergelijk en kies gemakkelijk de beste dakdekker in de buurt!Waarmee kan een dakwerker u helpen?

De werkzaamheden van een dakdekker uit Balen lopen enorm uiteen. U kunt in principe voor al uw dakwerken een erkend specialist inschakelen: van het opknappen van uw roofing tot het monteren van een dakkapel of dakraam. Daarnaast is het mogelijk om en dakwerken specialist in te schakelen voor een grondige inspectie van uw dak. Vermoedt u dat de constructie is doorgezakt? Of dat uw roofing is beschadigd? Een dakwerker zal alle onderdelen inspecteren en u persoonlijk adviseren. Zo weet u zeker dat u de juiste dakwerken laat uitvoeren. U kunt een dakwerken expert uit Balen onder meer inschakelen voor de volgende dakwerken:


dakwerken in Balen

Roofing service Balen

Hulp bij de dakwerken staat ook wel bekend als roofing service. Hebt u regelmatig last van lekkage op de bovenverdieping? Dan kan het zijn dat er een probleem is met de bedekking. Het is dan zaak om spoedig een dakdekker in te schakelen, die het pannendak wil repareren of andere daktimmerwerken of dakreparaties kan uitvoeren.

Andere werkzaamheden die een roofing professional voor u uit zou kunnen voeren zijn het dakonderhoud of een dakrenovatie. Schakel de roofing service in en u bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp. Een dakwerkspecialist uit Balen geeft u graag waardevol advies.

Dakonderhoud Balen

Dakonderhoud

Een taak die we vaak vergeten of niet doen omdat we dan op een hoge trap moeten staan: dakonderhoud. Maar dakonderhoud is zeer belangrijk voor de conditie van uw dak. Het dak beschermt uw woning en moet daarom is goede conditie gehouden worden. De dakdekker uit Balen zorgt ervoor dat het al het vuil, mossen en algen verwijderd worden tijdens het dakonderhoud.

Daarnaast voert hij een dakinspectie uit. Zo worden eventuele problemen op tijd geconstateerd en begint de dakdekker direct met een dakreparatie. Ook het onderhouden van de hemelwaterafvoer hoort bij dakonderhoud.

dakrenovatie in Balen

Dakrenovatie Balen

U heeft de keuze uit verschillende opties bij een dakrenovatie. Meestal wordt een dakrenovatie uitgevoerd wanneer het dak dusdanig is verouderd dan het opknappen de enige mogelijkheid nog is, een dakreparatie is dan niet meer voldoende. Het is mogelijk om het gehele dak aan te pakken, maar een gedeelte of een onderdeel is ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld het opknappen van de steunbalken wanneer er houtrot is geconstateerd of wanneer er sprake is van een verzakking. Ook het renoveren van de schoorsteen behoort tot een dakrenovatie, tenslotte zijn dit ook onderdelen van het dak.

daklekkage Balen

Daklekkage Balen

Last van een daklekkage? Dat is erg vervelend. Het is belangrijk dat u een daklekkage snel laat verhelpen, zo voorkomt u hoge repareerkosten. Een daklekkage veroorzaakt bijvoorbeeld vochtplekken en de vorming van schimmel. Deze zwarte en witte plekken zien er niet alleen lelijk uit, ze zijn ook schadelijk voor uw gezondheid. De oorzaken van een daklekkage zijn vaak verouderde bedekking, losgelaten of gescheurde roofing of een verschoven dakpan. Afhankelijk van uw daktype voert de vakman een dakreparatie uit zodat uw dak snel weer waterdicht is.


Uw dak in Balen toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage is vaak niet eenvoudig. De plek waar de waterschade ontstaat is namelijk niet altijd de plek van het lek, vooral niet in het geval van een hellend dak. Water loopt namelijk naar beneden. De daklekkage kan zich daarom veel hoger bevinden dan waar de vochtplekken verschijnen. De vakman gebruikt verschillende hulpmiddelen voor het opsporen van een daklekkage verschillende hulpmiddelen zoals een kleine camera, een endoscoop, of rookgasdetectie. Met rookgasdetectie wordt er speciaal rookgas onder het dak gespoten. De vakman kijkt waar het gas ontsnapt, dit is de plek van de daklekkage.

Daktimmerwerken Balen

Een dakdekker voert regelmatig daktimmerwerken uit in Balen. Dakwerken die onder daktimmerwerken vallen zijn het opbouwen van een nieuw dak, het verstevigen van houten onderdelen of het maken van een gording of spantendak. Ook het monteren van een onderdak met dakplaten of dakschilden valt onder daktimmerwerken. Met daktimmerwerken is het ook mogelijk om een houten dakkapel te laten monteren of een dakraam op de zolder. Schakel een ervaren dakdekker in voor het beste resultaat. U bent verzekerd van hoogwaardige daktimmerwerken en weet zeker dat alles op de juiste manier gebeurd.

Dakreparatie plat dak

Een plat dak heeft veel te verduren onder de weersomstandigheden. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes ontstaan, door uitdroging of UV-straling, of er laten naden los. Naden worden opnieuw vastgelijmd of gebrand met een speciale brander en een dakdekker uit v[ar1] brengt een speciale waterdichte pasta aan in de kleine scheurtjes. Hiermee wordt alles netjes opgevuld en is het dak weer waterdicht.

Dakreparatie hellend dak

Eén van de meest voorkomende dakreparaties aan een hellend dak is het opknappen van beschadigde, verschoven of kapotte dakpannen. Beschadigde onderdelen zorgen ervoor dat uw dak niet meer waterdicht is, belangrijk dus om snel een dakreparatie uit te laten voeren. Andere reparaties die vaak voorkomen zijn het repareren van aansluitingen van de hemelwaterafvoer.

Roofing Balen

Overzetdak

Is uw dak aan vernieuwing toe? Dan is het misschien een optie om een overzetdak te monteren. Hierbij is het niet nodig om het gehele dak te verwijderen. Een overzetdak is alleen mogelijk wanneer er bedekking van leien, shingles, golfplaten of roofing op is aangebracht. Dit heeft te maken met het bevestigen van het houten of metalen frame. Een dakdekker plaatst het frame voor een overzetdak over het bestaande dak en schroeft deze goed vast. Daarna plaatst hij nieuwe bedekking in het frame. Met een pannendak is een overzetdak niet mogelijk, omdat de vakman dan het frame niet kan bevestigen.

dakwerker Balen

Nieuwe dakconstructie

Als er iets mis is met uw dakconstructie heeft dit negatieve gevolgen voor uw wooncomfort. Het is daarom belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat opknappen. De constructie is een netwerk van balken die gezamenlijk het gewicht van uw dak dragen. In sommige gevallen gaat het om houten balken, maar het kunnen ook metalen of betonnen balken zijn. Het is niet altijd nodig om de complete constructie te verbeteren. Is het in de loop der jaren gaan verzakken? Dan voldoet het vaak om de constructie te verstevigen met extra balken. Als de houten balken zijn gaan rotten zal u de balken wel zo snel mogelijk moeten laten opknappen.

dakraam, dakkoepel of dakkapel in Balen plaatsen

Extra daklicht creëren

Een donkere kamer zorgt niet alleen voor meer energiekosten, u moet namelijk vaker een lamp aan doen, het lijkt ook kleiner. Met een dakraam, een dakkapel, een lichtkoepel of een prachtige lichtstraat zorgt u voor meer lichtinval. Een lichtkoepel is speciaal voor een plat dak en een dakraam voor een hellend dak. Beiden hebben dezelfde functie, het creëren van meer licht. Een dakkapel zorgt naast meer lichtinval ook voor meer ruimte. Bijvoorbeeld in een krappe badkamer of om een extra kamer te realiseren op zolder. Het meeste licht maakt u door het monteren van een lichtstraat. Een lichtstraat zijn gekoppelde ramen in een lang framewerk. Deze zijn in hoek geplaatst, zodat het nog meer zonlicht pakt.

schoorsteenrenovatie Balen

Schoorsteenrenovatie

Ook het renoveren van uw schoorsteen hoort bij de dakwerken die een dakdekker voor u uit kan voeren. Een schoorsteenrenovatie bestaat over het algemeen uit een aantal onderdelen: allereerst wordt het lood en voegwerk verwijderd. Zo is de dakdekker uit Balen in staat om eventueel los metselwerk opnieuw vast te zetten. Hierna volgt een grondige reiniging zodat al het vuil verwijderd is, en daarna zal de dakdekker het voegwerk verbeteren en nieuw lood aanbrengen. Wilt u vochtproblemen voorkomen, dan raden wij u tevens aan de schoorsteen te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet meer in het metselwerk kan trekken.

Dakisolatie

Als u de zolder gebruikt als woonruimte dan is het verstandig om dakisolatie aan te brengen. Zowel bij hellende als platte daken gebeurt dit in Balen op twee manieren: dakisolatie van binnenuit of van buitenaf.

Plaatst u de dakisolatie aan de binnenzijde, dan noemen we dit een koud dakconstructie, omdat het dak de temperatuur van buiten aanneemt. Deze techniek wordt echter vooral bij hellende daken toegepast, bij platte daken kiezen de dakwerken experts steeds vaker voor een warm dakconstructie, hierbij wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant geplaatst. Dit voorkomt een hoop vochtproblemen en beschermt uw dakconstructie tegen grote temperatuurverschillen.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

In Balen zijn de meeste daken voorzien van dakpannen, elke dakwerken expert uit ons netwerk heeft dan ook een ruime ervaring met de dakreparatie en het onderhoud van de diverse dakpansoorten. Naast dakpannen kunnen de specialisten van de roofing service ook vele andere dakbedekkingssoorten toepassen. Voorbeeld is EPDM voor platte daken. Wilt u graag ervoor zorgen dat er door uw dak minder warmte verloren gaat? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor dakisolatie. De isolatie (isolatieplaten, glaswol of steenwol) kan onder zowel schuine als platte daken worden aangebracht door een ervaren dakdekker uit Balen. De dakwerken en roofing experts geven u graag een indicatie van de prijs.

Dakwerken prijzen

Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de kostprijs voor uw dakwerken in twee categorieën verdeeld worden: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Ieder dakwerken specialist uit Balen mag zijn eigen uurtarief hanteren, dit zorgt voor grote verschillen in de kostprijs. Wat u gaat betalen voor uw daktimmerwerken is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Voor een dakrenovatie betaalt u gemiddeld €30,- tot €110,- per vierkante meter en voor een gemiddelde schoorsteenrenovatie betaalt u rond de €425,-. Wilt u uw pannendak opknappen? Dit kost ongeveer €22,- tot €199,- per vierkante meter en is uiteraard afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Zo is roofing met €45,- per vierkante meter een voordelige optie, evenals betondakpannen. Deze kosten rond de €50,- per vierkante meter.

Uurtarief dakdekker

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker uit de omgeving van Balen ligt tussen de €30,- en de €35,-. Een dakdekker is duurder wanneer deze meer ervaring heeft.

Het is echter niet zo dat u met een minder ervaren dakdekker altijd goedkoper uit bent. De dakwerken lopen namelijk vaak sneller met een dakdekker die meer ervaring heeft. Dit kan ertoe leiden dat u zo toch goedkoper uit bent, ook al is het uurtarief hoger.

Het uurtarief is niet alleen afhankelijk van de ervaring van een dakdekker, maar ook van de dakwerken en het tijdstip. Een dakdekkersbedrijf rekent vaak andere tarieven in het weekend.

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!


Wilt u dakwerken laten uitvoeren aan uw woning in Balen?

Door offertes te vergelijken van dakdekkers uit de regio bespaart u tot wel 30%!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Wij hebben nog een handige tip voor u om te besparen op de totaalkosten: bekijk de mogelijkheden voor een premie! Vanaf 1 januari 2019 wordt de verbeteringspremie onderdeel van de renovatiepremie. Hier leest u meer over op wonenenvlaanderen.be.

Een renovatiepremie geldt voor nieuwe dakstructuren en dakbedekkingen. Hiervoor krijgt u maximaal 20% of 30% van de totaalprijs tot een maximum van €3.333,-., Op de website van Wonen Vlaanderen leest u hier meer over, onder andere over de voorwaarden en het aanvragen. Via premiezoeker.be. krijgt u een handige lijst van alle beschikbare subsidies, zowel lokaal als landelijk.

nieuwe dakbedekking Balen

Nieuwe dakbedekking

Tegenwoordig heeft elk type van dakbekleding een lange levensduur. Het is na verloop van tijd echter wel noodzakelijk om de afwerking op te knappen. Maar hoe weet u wanneer dit nodig is? Allereerst is het verstandig om de leeftijd van het materiaal in gedachten te houden.

Liggen uw dakpannen scheef of ontdekt u scheurtjes in de roofing of EPDM? Laat er dan een dakdekker uit Balen naar kijken. U heeft de keuze uit diverse soorten afwerkingen: voor platte daken kiest een dakwerker voornamelijk voor roofing en voor hellende daken blijven dakpannen een populaire keuze.

hellend dak Balen

Hellend dak

Heeft u een hellend dak op uw woning in Balen? Hellende daken worden al honderden jaren gebouwd en er bestaan talloze dakvormen. Voor een hellend dak heeft u volop keuze uit dakbedekkingen. De dakpan is in Balen nog altijd de meest voorkomende soort, maar leien, riet en zelfs zink zal u steeds vaker in het straatbeeld terugvinden. Wilt u een hellend dak isoleren? Dit gebeurt doorgaans van binnenuit, maar het is ook mogelijk om dakisolatie onder uw dakbedekking te bevestigen. De meeste schuine daken in Balen hebben:

Dakpannen Balen

Dakpannen Balen

Naast EPDM en bitumen is de meest gebruikelijke vorm van dakbekleding in Balen een pannendak.

Dakpannen zijn bij de meeste dakwerken specialisten verkrijgbaar in twee varianten: beton en keramiek. Voor welke dakpansoort u kiest is onder andere afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en kwaliteit.

Wilt u graag uw pannen in goede staat houden? Dan adviseren wij om regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren door een erkend dakdekker. Naast het dakonderhoud is eens in de 30 jaar tevens een dakrenovatie nodig. Zo voorkomt u hoge energiekosten en de kans op lekkage.

Dakpannen prijs

Benieuwd naar de totaalprijs? Deze is onder andere afhankelijk van het dakpansoort dat u kiest. Een dakpan gemaakt van klei kost ongeveer €32,- tot €65,-.

Betondakpannen zijn goedkoper, maar gaan minder lang. Uiteindelijk bent u dus duurder uit, want het pannendak van beton moet u eerder opnieuw aanbrengen.

Bovendien vereist beton meer onderhoud, want door mos en andere aanslag wordt het materiaal sneller poreus.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Balen de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het eigenhandig leggen van het pannendak. Het antwoord hierop is: alles is mogelijk. Kiest u ervoor om zelf de pannen aan te leggen? Dan moet u goed kijken naar de onderliggende dakconstructie. Als deze niet in goede staat verkeert, dan zult u op termijn last krijgen van lekkages en verzakkingen.

Soorten dakpannen

U heeft de keuze uit een pannendak gemaakt van klei of beton. Daarnaast is een dakpan in verschillende groottes verkrijgbaar en in uiteenlopende kleuren en stijlen. Zo geeft u uw pannendak de gewenste uitstraling. De levensduur is tussen de 30 en de 100 jaar, afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. De langste levensduur geven kleidakpannen.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen gaan ongeveer 30 jaar mee. Ze zijn goedkoper dan pannen die gemaakt zijn van klei door het snelle productieproces en het feit dat ze niet gebakken hoeven te worden. Ook betondakpannen zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Door een speciale coating toe te voegen gaan ze langer mee en blijven ze langer mooi, want vuil kan zich dan minder goed hechten.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn ook wel bekend onder de naam kleidakpannen. Ze worden gemaakt door klei te persen in een vorm en te bakken in hete oven. Voor het bakken worden ze bestreken met glazuur. Deze glazuurlaag geeft kleur aan de dakpan en zorgen er onder andere voor dat ze zeer lang mee gaan. Geef u woning in Balen ook een authentieke uitstraling met kleidakpannen.

Leien dak

Bij een hellend dak heeft u volop keuze aan dakbedekkingen. Wij zien dat klanten uit Balen steeds vaker kiezen voor leien. Dit is een natuursteen afkomstig van steengroeves uit onder meer Europa, Azië en Amerika. De leien zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. De charme van leien zijn de kleine kleurverschillen. Kleine imperfecties geven de dakbedekking een hele natuurlijke uitstraling. Leien zijn tevens stormvast en gaan tot 100 jaar lang mee. De kostprijs ligt rond de €110,- en €120,- per vierkante meter. Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u ook voor kunstleien kiezen. Deze kosten gemiddeld €65,- tot €85,- per vierkante meter.

leien dakbedekking in Balen plaatsen

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

Als u graag een luxueuze uitstraling wilt, dan een rieten afwerking zeker een optie. Rieten daken zijn enorm chique en stralen welvaart uit. Hier betaalt u echter ook naar. De kosten van een rieten dakafwerking liggen een stuk hoger dan andere materialen. Gemiddeld betaalt u €100,- per vierkante meter en het riet gaat circa 35 jaar lang mee. Daarmee is de levensduur een stuk korter dan dat van dakpannen of leien. Daarentegen biedt het riet ook vele voordelen. Zo wordt het in de meeste gevallen 25 tot 35 centimeter dik aangelegd. Dit, en de holle structuur van het materiaal zorgt voor een hele goede isolatiewaarde.

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

Waar de meeste roofing bedrijven zich richten op dakreparaties en daktimmerwerken aan schuine daken, helpen de dakwerken professionals uit Balen u tevens graag bij het dakonderhoud of een dakrenovatie aan het plat dak. De dakbekleding van een plat dak zal door weer en wind sneller beschadigd raken, waardoor het van belang is dat een dakrenovatie of dakonderhoud vakkundig gebeurt. Elke dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring met de dakwerken op het gebied van het plat dak, en zal u dan ook vakkundig en snel van dienst zijn bij onder andere de daktimmerwerken. Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

Ontstaan er scheuren in de huidige dakbekleding? Dan is het hoog tijd om het platdak op te knappen. In de meeste gevallen zal dit de enige oplossing vormen voor de ontstane problemen. Wilt u zeker weten dat u de komende tijd van een optimaal wooncomfort geniet? Overweeg dan om tevens een isolatielaag te laten aanbrengen door een dakdekker uit ons netwerk in Balen.

Plat dak isoleren

Als u de isolatiewaarde van uw schuur of bijgebouw wilt verbeteren door het aanbrengen van een isolatielaag, dan zullen dakwerken professionals uit Balen u eerst informeren over de verschillende materialen en mogelijkheden. Het plat dak is zowel aan de binnenzijde als buitenkant te isoleren. Het is afhankelijk van uw budget welke techniek de roofing specialist het meest geschikt acht voor de isolatie.

EPDM dakbedekking Balen

Voor een plat dak is onder andere EPDM bedekking geschikt. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product is pas in de jaren 60 op de markt en wordt voornamelijk in de bouw- en autosector gebruikt.

Het voordeel van dit materiaal is dat het een hoge flexibiliteit heeft, en goed bestand is tegen hitte en kou. Het synthetisch rubber kan bij menige bouwmarkt uit Balen aangekocht worden, wanneer u de bedekking zelf wilt aanpassen. Hebt u liever hulp van een erkend dakdekker? Schakel deze dan in via ons netwerk. Door zoveel mogelijk van het werk zelf uit te voeren zullen de kosten lager uitvallen.

EPDM dakbedekking in Balen plaatsen

EPDM prijs

Houd rekening met een gemiddelde kostprijs van €60,- tot €80,- per m².

De prijs voor propyleendakbedekking is niet alleen afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook van de arbeidskosten en of de oude laag ook verwijderd moet worden.

Voor het verwijderen van de oude laag worden ook tarieven gerekend, want dit is arbeidsintensief.

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Het aanbrengen van EPDM tijdens een dakrenovatie is bovendien niet heel ingewikkeld. In de meeste gevallen is het enkel nodig om de toplaag opnieuw te leggen. Een dergelijke toplaag kunt u eventueel eigenhandig leggen, of hiervoor de hulp van een erkend dakwerken vakman uit Balen inschakelen. Wij garanderen dat uw toplaag snel weer in optimale staat zal verkeren.

Voor- en nadelen

Evenals alle andere dakbedekkingsmaterialen heeft ook EPDM voor- en nadelen. Het grote voordeel is de lange levensduur, EPDM gaat gemiddeld 40 jaar mee en is daarom zeker het overwegen waard. Daarnaast is het goed bestand tegen de weersinvloeden, waaronder een grote wisseling van temperaturen. Nadeel is de hoge prijs. Het scheel €5,- tot €10,- per m² met andere producten.

Groendak Balen

Op zoek naar een milieuvriendelijke bedekking die ook nog eens uitstekend isoleert? Kies dan voor een groendak. Een groendak bestaat uit een dikke laag vegetatie en een groendak gaat zeer lang mee, ongeveer 60 jaar. Mossen, grassen, kruiden, bloemen, vetplaten en kleine platen vormen de vegetatie. Nadeel van een groendak is dat het een geschikte onderlaag nodig heeft, die wortelbestendig is. Daarnaast is het soms nodig om het dak te verstevigen zodat het het gewicht kan dragen van een groendak. Voornamelijk een intensief groendak is erg zwaar, want dit type groendak moet beloopbaar zijn voor onderhoud.

Groendak Balen

Bitumen dakbedekking Balen

Bitumen is een andere basismateriaal dat u kunt gebruiken voor het bedekken van een plat dak. Bitumen is een vloeistof die voorkomt in ruwe aardolie, en wordt ook wel aangeduid als teer. Dit product wordt onder andere gebruikt als basis voor asfalt, waarvan weer dakbedekking kan worden gemaakt. Voordelen van bitumen zijn onder andere de duurzaamheid, eenvoudige verwerking en de hoge waterdichtheid. Het nadeel is dat het een hoge brandbaarheid heeft, en dat bij extreme kou scheuren kunnen ontstaan in het dakoppervlak. Wilt u meer weten over bitumen, zoals de eigenschappen, prijzen en mogelijke toepassingen? Lees er meer over in dit artikel.

Bitumen dakbedekking plaatsen in Balen

Bitumen prijzen

De prijzen voor roofing zijn afhankelijk van een aantal factoren, denk aan de grootte van het dak en of het nodig is om de oude laag te verwijderen.

De prijzen liggen dan namelijk hoger. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs tussen de €40,- en de €50,- per vierkante meter.

Nieuwe roofing over een bestaande laag kost dan ongeveer €1.200,- tot €1.500,- bij een dak van 50m².

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

De weersomstandigheden hebben veel invloed op de conditie van bitumineuze bedekking. Er ontstaan bijvoorbeeld kleine scheurtjes door uitdroging en UV-straling. Deze scheurtjes dicht een dakdekker uit Balen met een speciale waterdichte pasta. Soms is het nodig om een gedeelte van de roofing op te knappen door een nieuwe laag te bevestigen.

APP en SBS

Wie de keuze maakt voor bitumen als basismateriaal voor de dakbekleding moet tevens kiezen tussen de twee soorten bewerkingen die een dakdekkersbedrijf uit Balen aanbiedt. U hebt de keus uit APP en SBS. De eerste variant is goed bestand tegen de zon, terwijl de tweede een betere hechting kent, wat een verminderde kans op vochtproblemen tot gevolg heeft.

Roofing branden of lijmen?

Een dakdekker brengt roofing aan door het te branden of te lijmen. Welke geschikt is, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, budget en het advies van de vakman. Lijmen is namelijk duurder dan branden. De vakman brengt dan lijm op het onderdak en de onderkant van de roofing aan. Het is belangrijk om beide onderdelen te voorzien van een laag lijm. Dit zorgt voor een betere hechting en een extra waterdichte laag. Branden is ook een mogelijkheid en deze techniek wordt zeer veel toegepast in Balen. Bijvoorbeeld voor dakbekleding voor een tuinhuis. Het nadeel is dat er vuur wordt gebruikt. De vakman gebruikt namelijk een brander om de onderlaag te laten smelten en vast te plakken op de onderlaag.

Voordelen dakdekker Balen

Door een dakdekker uit Balen in te schakelen profiteert u van de voordelen. Zo zijn de dakwerken sneller uitgevoerd dan wanneer u het zelf zou doen. Bovendien hoeft u niets aan te schaffen qua materiaal of andere hulpmiddelen. Met een dakdekker:

  • verlopen de dakwerken sneller en probleemloos door de ervaring en vakkennis van de professionals;
  • hoeft u geen gereedschap of materiaal aan te schaffen;
  • hoeft u zelf niet het hoge dak op te staan.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Is de roofing verouderd en is een dakreparatie of een dakrenovatie nodig? Of heeft u last van een daklekkage en heeft u een ervaren dakdekker nodig voor het verhelpen van het lek? Wij hebben nog een handige tip voor u om te besparen! Vergelijk een aantal offertes van dakdekkers uit uw regio Balen, zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt voor de dakwerken.

Vul het offerteformulier in voor kosteloze en vrijblijvende offertes! Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten. Door een dakdekker in de buurt te kiezen, bespaart u bovendien op de voorrijkosten. Ons netwerk bestaat tevens uit dakgoten specialisten in Balen.

dakdekker Balen