Dakwerken Harelbeke; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Harelbeke

Verhoog de kwaliteit van uw dak en geef uw dakwerken uit handen aan een ervaren dakwerker in Harelbeke! Een dakdekker voert met spoed al uw dakherstellingen uit en legt nieuwe dakbedekking als u uw dak moet renoveren.

Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken die een dakwerker uit Harelbeke uitvoert. U leest wanneer een dakherstelling nodig is en wat een dakrenovatie inhoudt. U krijgt meer informatie over dakbedekking en welke soorten geschikt zijn voor platte of hellende daken. Tot slot krijgt u ook een overzicht van de prijzen van alle dakwerken.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • Start uw offerteaanvraag en ontvang tot wel 5 gratis offertes: zonder verplichtingen!
 • Vergelijk de verschillende prijzen en kies het dakdekkersbedrijf met de beste dakwerken offerte.
 • Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

dakwerken Harelbeke

Waarmee kan een dakwerker in Harelbeke u helpen?

Veel mensen vragen zich af voor welke dakwerken zij de hulp van een dakdekker kunnen inschakelen. In principe is een dakdekkersbedrijf in te zetten voor alle werkzaamheden op uw dak. Zo hoeft u niet zelf het hoge dak op te klimmen en weet u zeker dat uw dak van goede kwaliteit is. Denk aan werkzaamheden als het renoveren van uw dak, het repareren van de dakbedekking of het leggen van een EPDM dak.

dakwerker Harelbeke

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Een dakherstelling is nodig op het moment dat u een beschadiging heeft. Dit zijn vaak scheurtjes of blaasjes in de dakbekleding. Als u grotere beschadigingen opmerkt, zoals de randen of voegen die loslaten, dan is het tijd voor een dakrenovatie.

Twijfelt u of uw dakoppervlak aan een dakrenovatie toe is?

Het is aan te raden om eens per jaar uw dakoppervlak te onderhouden. Een ervaren dakdekker controleert het oppervlak dan op beschadigingen en zwakke plekken, zodat u met een snelle dakherstelling daklekkages voor bent! Start direct uw gratis offerteaanvraag voor onderhoud, reparatie of het vervangen van uw dak.

Dakwerken Harelbeke; de prijzen

Hoe hoog de prijzen van dakwerken zijn, verschilt enorm. Voor sommige dakwerken, zoals de installatie van een dakkapel, lopen de kosten aardig op. Hiervoor betaalt u gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-. Voor het vernieuwen van de constructie liggen de kosten ongeveer rond de €1.700,- per m³.

Een dakherstelling daarentegen, is al vanaf €40,- per m² uit te voeren! Een dakrenovatie kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m². Wilt u uw dak laten onderhouden? Voor het ontmossen van daken liggen de dakwerken prijzen rond de €9,- tot €15,- per m². Besparen op de prijzen van dakwerken? Start dan direct uw offerteaanvraag!

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Harelbeke; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door verschillende factoren. Denk eens aan het materiaal dat u kiest: het leggen van roofing is doorgaans goedkoper dan de installatie van een EPDM dak. Daarbij rekenen sommige dakwerkers voorrijkosten en afvoerkosten. Schakelt u een dakwerker in de buurt in, dan bespaart u op de voorrijkosten.

De prijs van de dakwerken is afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurloon van de dakdekker.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.
 • De keuze voor de materialen.

Besparen op dakwerken in Harelbeke? Vergelijk offertes!

Kies de dakdekker met de scherpste dakwerken offerte en bespaar tot 30%!

Start uw offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

De gemiddelde prijs van een dakwerker ligt rond de €35,- tot €45,- per uur. Houd er rekening mee dat de prijs per uur per dakwerker enorm verschilt. Dat komt omdat elk dakdekkersbedrijf zelf het uurtarief bepaalt. Bovendien is het uurtarief afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren.

In de praktijk zult u zien dat de meeste dakwerkers werken met een vaste prijs per m². Dit is ook voordelig voor u: u weet namelijk precies waar u aan toe bent en komt achteraf niet voor onverwachte kosten te staan.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage is enorm vervelend en levert veel problemen op. Om de schade zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om de daklekkage zo snel mogelijk te repareren. Een daklekkage kan leiden tot houtrot bij de constructie en veroorzaakt lelijke vochtplekken op het plafond of op uw muren. Er zijn een hoop mogelijke oorzaken van een daklekkage, en het is noodzakelijk om deze zo snel mogelijk te achterhalen.

In sommige gevallen is het duidelijk waar het lek zit, bijvoorbeeld als er water via het dakraam naar binnen lekt of als u last hebt van een beschadigde dakpan. Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Harelbeke

Dakherstellingen Harelbeke

Dakherstellingen moet u zo snel mogelijk laten uitvoeren. Een daklekkage is vervelend en zorgt bovendien voor flinke schade aan de constructie als u deze niet op tijd laat repareren. Hoe een dakherstelling eruitziet, verschilt per situatie.

Bij platte daken is een beschadiging vaak veroorzaakt door vervuiling, zoals takken of bladeren, die te lang op het dakoppervlak blijven liggen. Bij hellende daken zijn er verschillende oorzaken van daklekkages. De kosten voor dakherstellingen starten rond de €40,- per m². Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Heeft u een plat dak en last van een beschadiging? Bij platte daken gaat het meestal om een scheur in het dakleer. Laat dit herstellen met een reparatiestrook. De dakwerker uit Harelbeke lijmt de strook op de originele dakbedekking. Door de strook dubbel te verlijmen weet hij zeker dat het resultaat volledig waterdicht is. Dubbelzijdig lijmen houdt in dat hij de lijm aanbrengt op de reparatiestrook én de ondergrond.

Is uw dakleer flink beschadigd en twijfelt u of een dakherstelling de kosten waard is? Kijk eens of een overzetdak een optie is. Hierbij legt u een nieuw dak over het bestaande dak heen. Een dakherstelling is uit te voeren vanaf ongeveer €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Bij hellende daken zijn er verschillende oorzaken voor beschadigingen. Misschien zijn de dakpannen tijdens een storm weggewaaid of beschadigd. Het kan daarnaast ook gebeuren dat de schoorsteen van slechte kwaliteit is: in dat geval is een schoorsteenrenovatie nodig.

Zijn uw dakpannen beschadigd? Een dakherstelling is snel en simpel uit te voeren. De dakdekker uit Harelbeke vervangt uw dakpan met een nieuwe. Als uw pannendak verouderd is en de pannen poreus geworden zijn, dan is het aan te raden om een nieuw dak te installeren. De kosten voor dakherstellingen aan hellende daken starten rond de €40,- per m².

dakrenovatie Harelbeke

Dakrenovatie Harelbeke

Bij ernstig verouderde daken is een goede dakrenovatie de enige oplossing om de kwaliteit te verbeteren. Een dakrenovatie is voordeliger dan de bouw van een compleet nieuwe constructie. Bij een dakrenovatie gaat het meestal om het renoveren van de dakconstructie. Dit gebeurt alleen als de constructie is gaan verzakken. Als de constructie echt ernstig is aangetast door houtrot dan moet u een compleet nieuwe constructie laten bouwen.

Wanneer het over een dakrenovatie gaat, doelt men ook wel op het verwijderen van oude- en het leggen van nieuwe bedekking. Dit is nodig als uw pannendak poreus is geworden of als uw plat dak flink beschadigd of verouderd is. Wilt u uw hellend of plat dak renoveren? Dit kost ongeveer €30,- tot €110,- per m².Aandachtspunten bij dakrenovaties

U gaat uw plat dak renoveren. Weet u waar u op moet letten? Het is in ieder geval aan te raden om te controleren of u een bouwvergunning nodig heeft. Houd ook rekening met de luchtdichtheid om het wooncomfort nog verder te vergroten.

Houd rekening met deze aandachtspunten bij het renoveren van uw plat dak:

 • Verbeter niet alleen de isolatiewaarde, maar ook de luchtdichtheid. Hiermee voorkomt u dat er veel koude lucht van buiten naar binnen komt.
 • Nieuw dak? Vernieuw dan ook alle zinkwerken! Door de zinkwerken gelijktijdig uit te voeren kunt u de komende jaren weer vooruit.
 • Controleer op tijd of u in Harelbeke een bouwvergunning nodig heeft.

Dakrenovatie tegen de scherpste prijzen: schakel dakdekkersbedrijf Harelbeke in!

Kies de vakman die best bij u past en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Merkt u dat de randen van uw dakbedekking loslaten? Of ontstaat er regelmatig een nieuwe beschadiging in het dakoppervlak? Dan is de kans groot dat het repareren van de dakbedekking geen optie is en dat u toe bent aan een nieuw dak. Voor u uw plat dak gaat renoveren moet u zich inlezen in de verschillende mogelijkheden. U hoeft namelijk niet te kiezen om uw dakleer met nieuw dakleer te vervangen: er is keuze uit een EPDM dak, een overzetdak en het is ook mogelijk om een groendak te realiseren.

Hoeveel kost het vernieuwen van de dakbedekking?

De kosten van de dakbedekking zijn erg afhankelijk van het gekozen materiaal. Voor een plat dak starten de prijzen rond de €40,- per m² en bij hellende daken moet u rekening houden met een startprijs van gemiddeld €22,- per m².

Overzetdak

Is uw oude dak aan vervanging toe? Het is niet altijd noodzakelijk om alle dakbedekking te verwijderen. Een overzetdak is ook een optie. Een overzetdak is een nieuw dak dat over het oude heen geplaatst wordt. Een overzetdak is niet altijd een optie.

Een pannendak biedt bijvoorbeeld geen mogelijkheid om houten latten te bevestigen. Als uw oude dakoppervlak bedekt is met shingles, roofing of golfplaten dan is een overzetdak wel een optie. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de constructie wel in goede staat moet verkeren. Deze moet natuurlijk sterk genoeg zijn om het extra gewicht te kunnen dragen. De kosten voor een overzetdak liggen rond de €50,- tot €60,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Een compleet nieuw dak realiseren is een groot project. Dit wordt vaak gedaan bij hele oude woningen, om deze flink op te knappen. Met een nieuw dak heeft u bovendien direct de mogelijkheid om een dakkapel en extra dakramen te installeren voor meer licht en ruimte in huis. Laat direct zonnepanelen installeren om uw energierekening te verlagen! Op die manier verdient u de investering in het nieuwe dak na verloop van tijd weer terug.

Een nieuw dak houdt in dat u de dakbedekking én de dakconstructie vervangt. Houd er rekening mee dat deze dakwerken flink in de kosten lopen. Gemiddeld kost een nieuwe dakconstructie ongeveer €1.700,- per m³.

Daktimmerwerken

Onder de daktimmerwerken verstaan we alle timmerwerken die op het dak plaats vinden. U kunt hierbij denken aan daktimmerwerken zoals het bouwen of verstevigen van een dakconstructie. Maar ook het installeren van een nieuw dakraam of het opbouwen van een dakkapel behoren tot de daktimmerwerken die in Harelbeke geregeld uitgevoerd worden.

Bij een compleet nieuwe woning heeft u de keuze uit verschillende dakvormen. Een daktimmerwerken expert is in staat om elk gewenste dakvorm voor u op te zetten. Behalve bij nieuwbouw komen daktimmerwerken ook van pas bij een dakrenovatie of een dakreparatie.

Extra daklicht creëren

Bij dakwerken wordt vaak gedacht aan werkzaamheden zoals een dakrenovatie of dakonderhoud. Maar ook het monteren van een dakraam, dakkoepel of lichtstraat behoort tot de dakwerken die u kunt uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf. Een dakraam in een hellend dak zorgt voor veel extra licht in huis. U kunt ervoor kiezen om een compleet nieuw dakraam te laten monteren, maar het is ook mogelijk om het bestaande dakraam te vergroten.

Natuurlijk lichtinval is namelijk enorm belangrijk voor uw productiviteit en zelfs uw gezondheid. In platte daken is een dakkoepel of lichtstraat een goed alternatief. Dakkoepels zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en formaten. Voor een nieuw dakraam van 114 bij 118 centimeter betaalt u gemiddeld €400,-.

Schoorsteenrenovatie

Wist u dat een goed onderhouden schoorsteen enorm belangrijk is voor de veiligheid in huis? Bovendien zorgt een verouderde schoorsteen voor vervelende lekkages en tochtproblemen. Als uw schoorsteen niet goed onderhouden is, dan is het verstandig een schoorsteenrenovatie uit te voeren. Laat dit altijd doen door dakwerkers, omdat het werken op hoogte grote risico’s met zich meebrengt! Bij de schoorsteenrenovatie voert de dakdekker uit Harelbeke verschillende werkzaamheden uit.

Een schoorsteenrenovatie bestaat uit deze werkzaamheden:

 • Kapotte bakstenen vervangen.
 • Voegwerk vernieuwen.
 • Het lood op de schoorsteen vervangen.
 • Eventueel impregneren.
Wilt u uw schoorsteen renoveren? Dit kost ongeveer €500,-.

Dakwerken en isolatie

Als u investeert in dakwerken, dan is het slim om ook direct de dakisolatie te verbeteren. Waarom? Omdat u vaak een lagere prijs per m² betaalt als u in één keer meerdere dakwerken uitbesteedt aan een dakdekkersbedrijf in Harelbeke. Zo bespaart u op de lange termijn op de kosten!

Waarom moet ik mijn dak isoleren?

Natuurlijk ‘moet’ u niks. Het is wel verstandig om dakisolatie aan te brengen. Ongeïsoleerde daken zijn een enorm groot warmtelek. Isolatie voorkomt dat er onnodig veel warmte verloren gaat. Dit brengt uw energierekening flink naar beneden en bovendien is het een stuk warmer in huis. De kosten voor dakisolatie variëren van €15,- tot €70,- per m².

dakonderhoud Harelbeke

Dakonderhoud, ontmossen van daken

Voorkom beschadigingen aan uw dakoppervlak met structureel dakonderhoud! Het is aan te raden om het dakoppervlak in ieder geval eens per jaar goed te reinigen en te controleren op beschadigingen of zwakke plekken. Laat u het dakonderhoud door een ervaren dakwerker uit Harelbeke uitvoeren, dan weet u zeker dat álle zwakke plekken nauwkeurig opgespoord worden.

Dakonderhoud bestaat doorgaans uit een uitgebreide reiniging, het ontmossen van daken, een grondige dakinspectie en eventueel nog het aanbrengen van een dakcoating. Een dakcoating geeft uw dakoppervlak een stralend uiterlijk én zorgt ervoor dat vervuiling in de toekomst gemakkelijker te verwijderen is. De kosten voor dakonderhoud liggen rond de €9,- tot €15,- per m².

Wilt u weten wat het dakonderhoud van uw dak kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Harelbeke voor platte daken

Op zoek naar een dakwerker in de buurt gespecialiseerd in platte daken? Er zijn diverse dakwerken bij platte daken waarbij u de hulp van een erkend dakdekkersbedrijf goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van het dakoppervlak of aan de installatie van een overzetdak!

Schakel een dakwerker in voor:

 • het vernieuwen van uw dakleer;
 • het opsporen van scheuren of andere beschadigingen;
 • de plaatsing van een overzetdak;
 • een grondige dakreiniging.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Bij een plat dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakafwerkingen. Vooral bitumen en EPDM zijn populair. Voor het plaatsen van een EPDM dak liggen de kosten rond de €60,- tot €80,-. Roofing is iets goedkoper: dit kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m². Houd bij de keuze van uw nieuwe dakafwerking niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de levensduur! Bitumen gaat bijvoorbeeld minder lang mee dan een EPDM dak!

Een andere keuze is een groendak. Een extensief dak kost ongeveer €45,- tot €100,- per m² en voor een intensief dak betaalt u gemiddeld €120,- tot €200,-. Dit is exclusief de kosten voor een geschikte ondergrond! Dakwerker uit Harelbeke gezocht? Start direct uw offerteaanvraag!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Kwalitatieve dakwerken voor de scherpste prijzen: vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 30%.

Start uw offerteaanvraag

Roofing

Bitumen, of roofing, is een prima product om uw plat dak mee te bedekken. Roofing is gemaakt van aardolie en heeft een levensduur van gemiddeld 20 tot 40 jaar. Het is wel belangrijk om deze bedekking goed te onderhouden, wilt u de optimale levensduur behalen. Blijf het regelmatig controleren en reinigen.

De roofing wordt in stroken op het dak aangebracht. Door de naden goed te overlappen is het dak toch goed waterdicht. Het aanbrengen van roofing kan op twee manieren: door middel van branden of lijmen. Ook is zijn er twee soorten bitumen verkrijgbaar: APP en SBS. De kosten liggen rond de €40,- tot €50,- per m².

APP of SBS roofing?

Standaard bitumen dakbedekking dat men van oudsher toepaste was niet elastisch en kon niet goed tegen UV-straling. Om de kwaliteit van het materiaal te verbeteren verwerkt men nu verschillende andere producten met het basismateriaal. APP en SBS vormen twee van de bekendste verwerkingen die de experts uit ons dakwerken netwerk in Harelbeke toepassen. Beide technieken verlengen de levensduur van uw dakbekleding.

Roofing branden of lijmen?

Om ervoor te zorgen dat de roofing goed op het dak van uw huis of tuinhuis vast zit, wordt deze gelijmd of gebrand op het dakoppervlak. Branden is de techniek die door dakdekkers het meest wordt gebruikt: met behulp van een gasbrander wordt de onderzijde van de roofing vloeibaar. Hierdoor plakt het goed vast aan de ondergrond. Als u de roofing zelf plaatst, dan is het sterk af te raden om een gasbrander te gebruiken.

Bij iemand zonder ervaring is het brandgevaar namelijk een stuk groter. In dat geval is lijmen ook een optie. Lijmen is iets duurder maar zorgt wel voor een extra waterdichtheid.

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Het plaatsen van een EPDM dak is ook een populaire keuze. Dit is iets duurder dan bitumen, maar heeft een langere levensduur van gemiddeld 40 jaar. Dit komt omdat een EPDM dak een synthetisch rubber is: het is enorm elastisch. Hierdoor is het goed bestand tegen uv-straling én reageert het goed op temperatuurverschillen.

Het plaatsen van een EPDM dak verloopt anders dan het bedekken met bitumen. EPDM wordt namelijk volledig op maat gesneden. Hierdoor zitten er geen naden in de bedekking van uw platte dak. Dit maakt de kans op lekkages nóg kleiner! De kosten voor een EPDM dan liggen rond de €60,- tot €80,- per m².

Groendak

Heeft u al eens over een groendak nagedacht? Dit heeft tal van voordelen! Een verbeterde isolatie, een langere levensduur én het is gewoon heel goed voor het milieu. Bij een groendak bekleedt u het dakoppervlak met planten. Bij een extensief dak gaat het om kleine grassen, mossen en vetplantjes. Een intensief dak is bekleed met struiken, grote planten of zelfs bomen!

De kosten voor groen op uw dak liggen rond de €45,- tot €100,- voor een extensief dak, en tussen de €120,- tot €200,- voor een intensief dak.

Dakdekker voor hellende daken

Bij hellende daken zijn er andere dakwerken waarvoor u een dakwerker moet inschakelen. Natuurlijk voor het vervangen of repareren van de dakbedekking, maar ook voor dakwerken als de installatie van een nieuw dakraam of een dakkapel en het aanbrengen van dakisolatie.

Wanneer is het nodig om de dakbekleding van hellende daken te vervangen?

Als uw dakpannen flink verouderd zijn en daardoor poreus geworden zijn. Of als u toe bent aan een andere uitstraling. Bij hellende daken heeft u de keuze uit natuurlijke materialen als riet en natuurleien.

Dakwerker uit Harelbeke gezocht voor het renoveren van uw dak? Start nu uw offerteaanvraag!

dakbedekking Harelbeke

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Dakbedekking voor hellende daken zijn doorgaans iets duurder dan voor platte daken. Wilt u zo goedkoop mogelijk uw dak opnieuw laten bedekken? Kies dan voor betondakpannen. Deze kosten ongeveer €22,- tot €41,- per m². Voor keramische dakpannen betaalt u ongeveer €32,- tot €65,- per m². Dit is iets duurder, maar een keramisch pannendak gaat dan ook langer mee.

Andere mogelijkheden zijn natuurleien, voor €110,- tot €120,- per m² of kunstleien voor €65,- tot €75,- per m². Een rieten dak kost u ongeveer €90,- tot €95,- en voor een zinken dakoppervlak betaalt u gemiddeld €80,- per m². Dakwerker bij u in de buurt gezocht? Start uw gratis offerteaanvraag!Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakdekker bij u in de buurt gezocht? Start uw offerteaanvraag!

Vergelijk meerdere dakdekkers in Harelbeke en kies het beste aanbod!

Gratis offertes

Dakpannen

Dakpannen zijn in Harelbeke de meest klassieke keuze. U heeft de keuze uit keramische- en betondakpannen.

 • Keramische dakpannen: hebben een levensduur van gemiddeld 100 jaar en hebben een natuurlijke uitstraling. Zijn iets duurder, maar op de lange termijn juist een voordelige keuze.
 • Betondakpannen: gaan gemiddeld 30 jaar mee en zijn snel en eenvoudig te leggen. Zijn goed bestand tegen uv-straling en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Dakpannen zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende vormen: golvend of juist plat. Zo creëert u de uitstraling die u zelf wilt! De kosten voor keramische dakpannen liggen rond de €32,- tot €65,- per m². Voor betondakpannen betaalt u gemiddeld €22,- tot €41,-.

Leien dak

Een dakdekker uit Harelbeke kan naast dakpannen ook een leien dak voor u leggen. Zoals de naam al zegt werden leien vroeger gemaakt van leisteen. Dit is tegenwoordig nog steeds het geval, maar u hebt nu ook de keuze uit andere materialen. Natuurleien zijn duurzaam en watervast.

Omdat het een natuurproduct is, is niet elke lei hetzelfde. Dit geeft een dak bedekt met leien een unieke uitstraling. Als u de natuurleien te duur vindt, dan zijn kunstleien wellicht iets voor u. Deze lijken erg op de originele versie, maar ze zijn goedkoper, makkelijker in onderhoud en lichter. Een leien dak kost tussen de €65,- en €120,- per m², inclusief btw en montage.

rieten dak

Rieten dak

Voor een prachtige natuurlijke uitstraling, is ook een rieten dak een goed idee. Er wordt vaak gedacht dat een rieten dak heel veel onderhoud vereist, maar dit valt in de praktijk reuze mee. Rieten daken moet u ongeveer eens per jaar behandelen met een algen dodend middel. Daarnaast moet u het rieten dak af en toe laten ‘kammen’. Hierbij wordt de bovenste laag met algen verwijderd. Hoe vaak u dit moet laten doen is afhankelijk van het weer, de hellingshoek en de kwaliteit van het riet.

Riet heeft als voordeel dat het van nature heel goed isoleert. Extra dakisolatie is dus niet nodig. De kosten liggen rond de €90,- tot €95,- per m².

Metalen daken: aluminium, koper en zink

Ook metalen daken worden steeds populairder in Harelbeke. Metalen daken worden vaak geplaatst door middel van platen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om metalen platen met de vorm van dakpannen te plaatsen.

Voor een aluminium dakoppervlak betaalt u gemiddeld €75,- per m². Een zinken dak kost ongeveer €80,- per m² en voor een koperen dakoppervlak liggen de kosten rond de €120,- per m².

Premie voor dakwerken?

Wist u dat u voor verschillende dakwerken ook een premie kunt aanvragen? Hierdoor krijgt u een deel van de kosten weer terug. Natuurlijk zitten er wel voorwaarden verbonden aan het aanvragen van de premie.

 • Dakisolatie: er zijn verschillende premies die u hiervoor kunt aanvragen. Op vlaanderen.be vindt u een overzicht van de premies die u kunt aanvragen.
 • Met de overkoepelende renovatiepremie krijgt u 20% of 30% van de investering weer terug. Hiervoor moet u minimaal €2.500,- investeren en u heeft hier alleen recht op als u woning minimaal 30 jaar oud is. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.
 • Op premiezoeker.be vindt u een overzicht van lokale premies die u in Harelbeke kunt aanvragen.
 • Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Dakwerken Harelbeke; hoeveel btw betalen?

Schakel een erkend dakdekkersbedrijf uit Harelbeke in en profiteer van een korting op het btw-tarief! Als u de dakwerken laat uitvoeren door een dakwerker uit Harelbeke betaalt u namelijk niet 21%, maar slechts 6% btw over alle werkzaamheden en materialen. Voorwaarde is wel dat uw huis minimaal 10 jaar oud moet zijn. Ook moet het gaan om een privéwoning. Werkt u vanuit huis? Dan mag u maximaal 30% van uw woning gebruiken voor uw werkzaamheden.

Meer weten over het verlaagde btw-tarief? Lees dan verder op belgium.be.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Oostende
Dakrenovatie in Roeselare
Dakherstelling uitvoeren in Harelbeke
Nieuw dakbedekking in Menen
EPDM dak repareren in Waregem
Dak renoveren in Brugge
Nieuw dak plaatsen in Wevelgem
Roofing aanbrengen in Izegem
Dakpannen leggen in Kortrijk
Dakbedekking repareren Ieper

Voordelen dakwerkers Harelbeke inschakelen

Dakwerken zijn niet eenvoudig om zelf uit te voeren, zeker niet zonder de juiste materialen en gereedschappen. Het inhuren van een dakdekker heeft, behalve de veiligheid voor uzelf, nog meer belangrijke voordelen. Deze staan hieronder voor u op een rij.

 • Uw dakwerken zijn in korte tijd succesvol afgerond.
 • Met de hulp van een dakdekker bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • U krijgt persoonlijk advies van een professional.
 • U heeft garantie op het afgeleverde werk.

dakdekkersbedrijf Harelbeke

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Dakwerker uit Harelbeke gezocht? Vergelijk offertes! Ontvang tot wel 5 offertes van dakwerkers bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met de beste dakwerken offerte.

Start direct uw offerteaanvraag!

Met het vergelijken van offertes bespaart u vaak tot wel 30% op de totaalprijs voor uw dakwerken of werken aan uw dakgoten! Geen zorgen, want het aanvragen van offertes is helemaal gratis, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen