Dakwerken Menen; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Menen

Besteed al uw dakwerken in Menen uit aan een ervaren dakwerker om de kwaliteit van uw dak te behouden. De hulp van een dakdekker is in te zetten bij een beschadiging, als u uw dakbedekking wilt vervangen of als u een dakrenovatie wilt laten uitvoeren. Dakwerker uit Menen gezocht?

Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u daarnaast meer over verschillende dakwerken voor hellende en platte daken. U leest wat een dakherstelling inhoudt, wat er bij een dakrenovatie gedaan wordt en welke soorten dakbedekking mogelijk zijn voor hellende en platte daken. Natuurlijk krijgt u ook een overzicht van de prijzen van deze verschillende dakwerken.

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • Vergelijk gratis en zonder verplichtingen meerdere dakwerkers in Menen!
 • Kies zelf het dakdekkersbedrijf met de scherpste dakwerken offerte.
 • Bespaar tot wel 30% op de kosten van uw dakwerken!

dakwerken Menen

Waarmee kan een dakwerker in Menen u helpen?

Een dakwerker voert in Menen verschillende werkzaamheden uit. Nieuwe dakafwerking nodig? Schakel dan een dakwerker in voor een dakrenovatie. Een dakwerker is daarnaast in te zetten voor het uitvoeren van dakherstellingen. Als u last heeft van een lekkage of als uw dakafwerking beschadigd is, zorgt de dakwerker voor een snelle dakherstelling.

Wilt u problemen aan uw dakoppervlak voorkomen? Laat dan structureel dakonderhoud uitvoeren. Schakel ook hiervoor altijd een dakdekkersbedrijf in. Zij controleren het dakoppervlak op zwakke plekken en voeren een professionele dakreiniging uit.

dakwerker Menen

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Veel mensen staan vaak niet stil bij het onderhoud dat een dakoppervlak nodig heeft. Toch heeft uw dak veel te doorstaan, zeker bij stormachtig weer. Hoe weet u dat uw dak toe is aan een dakherstelling of dat u uw plat dak zelfs moet renoveren?

Controleer uw dak eens. Ziet u beginnende scheuren of blazen? Dan is het waarschijnlijk tijd voor één of meerdere dakherstellingen. Andere aanwijzingen zijn loslatende randen of voegen. Als u deze problemen signaleert, schakel dan zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf uit Menen in. Zo voorkomt u dat de beschadigingen verergeren en de kosten van de dakherstellingen te hoog oplopen. Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Dakwerken Menen; de prijzen

Dakwerken prijzen hangen nauw samen met het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Dakherstellingen kosten gemiddeld €40,- per m², afhankelijk van het soort probleem. Voor een dakrenovatie betaalt u gemiddeld €30,- tot €110,- per m².

Laat u uw plat dak renoveren, dan starten de prijzen voor dakbedekking voor een plat dak rond de €40,- per m². Bij een hellend dak starten de prijzen rond de €22,- per m². Is het noodzakelijk om de complete dakconstructie te vernieuwen? Houd dan rekening met ongeveer €1.700,- per m³.

Wilt u uw dak uitbreiden met een dakraam of dakkapel? Een simpele dakkapel is vanaf €3.000,- tot €4.000,- te plaatsen en een dakraam kost ongeveer €400,-. Dakwerkers gezocht? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Menen; wat beïnvloedt de prijs?

De prijzen van de dakwerken worden berekend aan de hand van het daktype en de staat van het dakoppervlak. Het daktype en soort dakafwerking speelt bijvoorbeeld een grote rol. Dakherstellingen waarbij u bitumen moet herstellen zijn doorgaans voordeliger dan dakherstellingen bij dure dakleien. Daarnaast spelen ook eventuele afvoer en voorrijkosten een rol.

De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door deze factoren:

 • Het tarief van de dakwerker.
 • Het type dakafwerking.
 • De gebruikte materialen.
 • Eventuele afvoer- en voorrijkosten.

Besparen op de dakwerken prijzen? Vergelijk dakwerkers!

Start nu uw offerteaanvraag en kies de beste dakwerken offerte!

Start uw offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

In veel gevallen berekenen dakwerkers de prijzen van dakwerken aan de hand van het aantal vierkante meters. Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat u betaalt. Daarnaast komt het ook voor dat dakwerkers een vast uurloon vragen.

Wat is het gemiddelde uurloon van een dakwerker in Menen?

Een gemiddelde dakwerker hanteert een uurloon van €35,- tot €45,-. Elk dakdekkersbedrijf mag zijn eigen uurtarief bepalen. Onthoud dus dat de prijzen verschillen per dakdekker en klus.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Zelfs de kleinste daklekkage is een grote bron van ergernissen. Een daklekkage zorgt voor flinke schade, zowel op uw plafond als in de constructie van het dakoppervlak. Bij goed dakonderhoud controleert de vakman het oppervlak op zwakke plekken of beschadigingen om zo een daklekkage te voorkomen. Als het kwaad al geschied is, dan maakt hij gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen.

Bij een hellend dak wordt een daklekkage veroorzaakt door een gesneuvelde dakpan, beschadigde nokvorst of een dakraam dat lekt. Bij een plat dakoppervlak is een scheurtje in het dakleer vaak de oorzaak van uw problemen.

Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken en te besparen op de kosten!

dakherstellingen Menen

Dakherstellingen Menen

Bij beschadigingen aan uw dakoppervlak is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen voor een dakherstelling. Bij een dakherstelling gaat het vaak om dakwerk als het repareren van dakbedekking, een schoorsteenrenovatie of het repareren van de nokvorsten of dakpannen. Door een dakherstelling op tijd uit te voeren, voorkomt u grotere beschadigingen en daarmee ook hogere kosten.

Is de beschadiging aan de dakafwerking te groot, dan moet u overwegen of het renoveren van het plat dak een betere optie is. Bij het renoveren van het dak laat u alle dakbedekking vervangen, niet alleen de zwakke delen.

De prijzen voor dakherstellingen liggen rond de €40,- per m², afhankelijk van het probleem. Direct weten wat een dakherstelling bij u kost? Start nu de offerteaanvraag!

Dakherstelling bij plat dak

Een plat dak is iets gevoeliger voor schade dan een hellend dak. Dat heeft vooral te maken met het feit dat water en vervuiling langer op een plat dak blijft liggen, wat de roofing aantast. Als er scheuren ontstaan, dan zijn deze gelukkig plaatselijk te herstellen.

De vakman gebruikt over het algemeen een reparatiestrook. Met behulp van lijm brengt hij deze aan op de dakbedekking. Hij gebruikt een stevige roller om de strook aan te drukken tegen de ondergrond, waardoor het volledig waterdicht is. Bij meerdere uitgevoerde dakherstellingen verzwakt uw dakafwerking natuurlijk wel. Als deze al vaak hersteld is, is het misschien een betere optie de dakbekleding helemaal te vernieuwen. De prijzen voor dakherstellingen op platte daken liggen rond de €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Dakherstellingen bij een pannendak zijn heel verschillend. Er zijn namelijk veel mogelijke oorzaken voor een beschadiging. Er kan een probleem ontstaan met de dakpannen of nokvorsten. Maar het is ook mogelijk dat een dakraam niet goed is aangesloten of dat de loodslabben van de schoorsteen versleten zijn.

Hoe een dakherstelling er bij een pannendak uitziet is dus heel erg afhankelijk van de situatie. Is de dakafwerking beschadigd? In dat geval vervangt de dakdekker plaatselijk één of enkele dakpannen. Bij nokvorsten die kapot zijn is het ook een kwestie van vervangen. De kosten voor dakherstellingen bij hellende daken liggen rond de €22,- per m².

dakrenovatie Menen

Dakrenovatie Menen

Soms is de staat van het dak zo slecht dat een dakrenovatie de enige optie is. Een dakrenovatie kan twee dingen betekenen. Is uw dakafwerking in slechte staat of enorm verouderd? Dan vervangt de dakdekker tijdens het renoveren van het plat dak de roofing. Dit is een dakrenovatie die relatief vaak voorkomt in Menen.

Andere dakwerken die tijdens een dakrenovatie worden uitgevoerd, is het repareren van de draagconstructie. Als de constructie is gaan verzakken, dan verstevigt de dakdekker uit Menen dit met extra balken. Als de houten constructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen dan is een dakrenovatie niet voldoende en zult u in een compleet nieuw dak moeten investeren. Een dakrenovatie kost gemiddeld €30,- tot €110,- per m².Aandachtspunten bij dakrenovaties

Laat u een dakrenovatie uitvoeren? Het is slim om rekening te houden met een aantal punten. Vraag de dakwerkers bijvoorbeeld rekening te houden met de luchtdichtheid, zodat u niet te veel warmte verliest. Daarnaast is het slim om ruim van tevoren te controleren of u ook een vergunning nodig heeft. Zo voorkomt u dat u het dakwerk last minute moet uitstellen omdat u geen vergunning heeft!

 • De luchtdichtheid: de luchtcirculatie van binnen naar buiten heeft een grote impact op uw warmteverlies.
 • Vervang voor een optimaal resultaat ook direct alle zinkwerken rondom het dak.
 • Voer zelf voorbereidende werkzaamheden uit om op de prijs te besparen.
 • Check ruim van tevoren of u een bouwvergunning nodig heeft voor uw dakwerken.

Toe aan een dakrenovatie? Schakel een ervaren dakdekker uit Menen in!

Vind de beste dakwerker bij u in de buurt en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Het vernieuwen van de dakbedekking is noodzakelijk als de bestaande afwerking flink verouderd of beschadigd is. Wanneer dit is, verschilt natuurlijk per situatie. Dakleer gaat gemiddeld 25 jaar mee en als u EPDM laat plaatsen dan bent u voor 40 jaar voorzien. Keramische dakpannen kunnen tot wel 100 jaar meegaan!

Het vernieuwen van de dakafwerking is een grote klus. Dakdekkers verwijderen eerst de oude dakbekleding. Dit is het ideale moment om dakisolatie aan te brengen, als u dit niet al heeft. De dakconstructie ligt al open dus het is een kleine moeite om dit te isoleren. Daarna plaatsen de dakdekker de nieuwe dakafwerking weer op het dak. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het materiaal, maar liggen gemiddeld tussen de €22,- tot €40,- per m².

Overzetdak

Als uw roofing in zeer slechte staat verkeerd, dan is het niet altijd nodig om compleet nieuw dakleer aan te brengen. In sommige gevallen volstaat een overzetdak. Een overzetdak is in feite een compleet nieuw dakoppervlak, dat de dakdekkers over uw bestaande dakafwerking heen leggen.

Omdat er bij de installatie van een overzetdak geen afbraakwerken nodig zijn, is dit een goedkoop alternatief voor andere dakwerken! Een overzetdak is alleen een optie als de dakafwerking in slechte staat verkeerd, maar de dakgebinte nog wel goed in orde is. Een overzetdak is geen mogelijkheid bij een pannendak. Dat komt omdat er op een pannendak geen mogelijkheid is een nieuwe houten constructie te monteren. Voor een overzetdak betaalt u gemiddeld €50,- tot €60,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Heeft u een huis gekocht die u wilt gaan opknappen? Of is het dak van uw huidige woning gewoon flink verouderd dat er een verbouwing op de planning staat? Een dakdekkersbedrijf is ook in te zetten voor de realisatie van een nieuw dak.

Een nieuw dak houdt in dat u alles vervangt: de dakconstructie en de dakbekleding. Combineer dit met de installatie van dakisolatie en bijvoorbeeld zonnepanelen. Zo voorkomt u dat u op een later moment nog een keer moet verbouwen. Bovendien zorgen zowel zonnepanelen als dakisolatie voor een flinke besparing op uw vaste lasten! Zo verdient u de investering in het nieuwe dak na verloop van tijd zelfs weer terug.

Daktimmerwerken

Andere dakwerken die in Menen regelmatig voorkomen, zijn daktimmerwerken. Onder daktimmerwerken vallen verschillende soorten dakwerken. Eén van de belangrijkste daktimmerwerken is het bouwen van een complete draagconstructie. Dakdekkers bouwen verschillende soorten daken. U kunt onder andere kiezen voor een constructie van gordingen of voor een spantendak.

Andere daktimmerwerken die in Menen veel toegepast worden, zijn de bouw van houten dakkapellen. Met deze daktimmerwerken realiseert u een hoop extra licht en ruimte in de slaapkamers waarmee u de waarde van het huis verhoogt. Voor een optimale isolatie, bescherming en veiligheid is het belangrijk om de daktimmerwerken uit te besteden aan een ervaren dakdekker in de buurt.

Extra daklicht creëren

Dakdekkers zijn ook in te zetten voor de montage van een dakraam, dakkoepel of lichtstraat. Hiermee creëert u een hoop extra licht in huis, wat uw woongenot uiteindelijk verhoogt. Met een extra dakraam of zelfs dakkapel maakt u van een donkere, kille zolder een lichte en warme slaap- of werkkamer.

Extra lichtinval is enorm belangrijk voor uw gezondheid, humeur en productiviteit. Bij een hellend dak ligt de installatie van een extra dakraam voor de hand en met de plaatsing van een dakkapel creëert u ook een hoop extra ruimte op zolder of in de slaapkamers. Bij platte daken is een lichtstraat of dakkoepel populair voor extra lichtinval. Dit is een raam in het dakoppervlak zelf. Voor een nieuw dakraam betaalt u ongeveer €400,-.

Schoorsteenrenovatie

Uiteraard is ook een schoorsteenrenovatie onderdeel van dakwerken. Met een oude schoorsteen loopt u het risico op lekkages, koolmonoxidevergiftiging en zelfs brand. Tijdig een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren is dan ook erg belangrijk. Een expert uit Menen kan verschillende dakwerken op het gebied van een schoorsteenrenovatie uitvoeren.

Hij kan bijvoorbeeld de voegen repareren, wanneer deze los zitten. Hetzelfde geldt voor bakstenen. Zitten deze los? De dakwerker haalt ze eruit en metselt ze opnieuw in. Om lekkages en het poreus worden van voegen te voorkomen kan de roofing vakman de schoorsteen impregneren. Het is daarnaast mogelijk om de schoorsteen te bezetten, waarbij een vochtwerende pleister wordt aangebracht. Een schoorsteenrenovatie kost ongeveer €500,-.

Dakwerken en isolatie

Steeds meer mensen combineren hun dakwerken met de installatie van dakisolatie. Waarom? Omdat het dak één van de grootste warmtelekken in huis is! Door dakisolatie aan te brengen voorkomt u enorm veel warmteverlies. Bovendien geldt in veel gevallen: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Door verschillende dakwerken in één keer uit te besteden bespaart u waarschijnlijk op de kosten.

U heeft hierbij de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Als u een nieuw dak laat plaatsen is het mogelijk om isolatie langs buiten te plaatsen. Een andere, vaak goedkopere optie is isolatie langs binnen. De kosten voor dakisolatie liggen rond de €15,- tot €70,- per m².

dakonderhoud Menen

Dakonderhoud, ontmossen van daken

Om kosten voor een dakherstelling te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig uw dak goed te onderhouden. Met structureel onderhoud brengt u de kwaliteit van uw dakoppervlak in kaart, waardoor beschadigingen al op te lossen zijn nog voordat ze ontstaan! Bovendien verkleint u de kans op beschadigingen als u het dak regelmatig laat reinigen en ontmossen.

Kan ik zelf mijn dak onderhouden?

In theorie: ja, dat kan. In de praktijk is het verstandiger om dit over te laten aan een ervaren dakwerker. Waarom? Omdat de dakdekker weet waar hij op moet letten bij de dakinspectie. Bovendien beschikt hij over de juiste materialen om veilig op hoogte te werken, dit brengt namelijk altijd een groot risico met zich mee. De kosten voor dakonderhoud liggen rond de €9,- tot €15,- per m².

Wilt u weten wat het dakonderhoud van uw dak kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Menen voor platte daken

Op zoek naar dakwerkers gespecialiseerd in platte daken? Dakwerken die zij bij platte daken regelmatig uitvoeren zijn dakherstellingen, het schoonmaken van platte daken en het plaatsen van dakbedekking. Heeft u een plat dak? Bij platte daken is het extra belangrijk om de dakwerken uit te laten voeren door een vakman. Platte daken zijn namelijk een stuk gevoeliger voor schade dan hellende daken!

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten dakbedekking voor platte daken en de bijbehorende prijzen.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Hoeveel dakbedekking voor een plat dak kost, is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Roofing is relatief voordelig en kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m². Op de lange termijn is het slim om te investeren in een iets duurder materiaal zoals EPDM, dit heeft namelijk een langere levensduur. Voor het plaatsen van EPDM betaalt u ongeveer €60,- tot €80,- per m².

Een andere optie is een groendak!

Een extensief groendak laat u al plaatsen vanaf €45,- tot €100,-. Een intensief groendak kost gemiddeld €120,- tot €200,-. Dakwerker gezocht voor uw platte dak? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Besparen op uw dakwerken in Menen? Vergelijk offertes!

Vind het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 30%!

Start uw offerteaanvraag

Roofing

Roofing, ook wel bitumen, is al jarenlang een populair materiaal. Het wordt geproduceerd van aardolie en wordt meestal geleverd in stroken. De dakdekker rolt de stroken uit op het dak en zorgt dat alle naden goed overlappen. Het vastzetten van de roofing wordt gedaan door middel van een gasbrander of lijm. Branden is vaak goedkoper, maar lijmen een stuk veiliger én beter. Welke methode de dakdekker hanteert is dus deels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Wat zijn de voordelen van roofing?

Het is goedkoper dan andere materialen, de dakbedekking is eenvoudig te vervangen of repareren en het is een duurzame keuze.

APP of SBS roofing?

Het originele roofing is niet heel elastisch. Hierdoor reageerde het niet altijd goed op temperatuurswisselingen. Bij warmte zet het uit en bij kou krimpt het. Als het materiaal niet elastisch is, dan ontstaan er al snel scheuren.

Om dit te voorkomen wordt roofing verwerkt met APP of SBS. Dit maakt het elastisch. APP-bitumen heeft een hoge weerstand tegen uv-stralen en extreme temperaturen. SBS-bitumen zorgt voor een hoge mate van elasticiteit, maar het is minder bestand tegen uv-straling.

Roofing branden of lijmen?

De plaatsing van roofing op het dak of tuinhuis gebeurt op verschillende manieren: u kunt het onder andere laten lijmen of plakken.

Gaat u zelf aan de slag met de plaatsing? Kies dan voor het lijmen van de roofing. Dit is een stuk veiliger, zeker als u geen ervaring heeft met het branden.

Als u de roofing laat lijmen dan bent u doorgaans duurder uit dan bij het branden. Daarom kiezen de meeste dakdekkers voor de brandtechniek. Hierbij gebruiken zij een gasbrander om de roofing op te warmen. De hitte maakt de roofing gedeeltelijk vloeibaar, zodat de stroken goed aan elkaar hechten.

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Een ander geschikt materiaal is EPDM. Een EPDM dak is een waterdicht rubber met een hele lange levensduur. Ook vereist een EPDM dak maar weinig onderhoud en is het goed bestand tegen grote temperatuurverschillen en uv-straling. Wilt u dat het dak beloopbaar blijft, omdat u in de toekomst zonnepanelen wilt plaatsen bijvoorbeeld, dan is het plaatsen van een EPDM dak ook een heel geschikte keuze! Vanwege de stabiliteit blijft een EPDM dak altijd beloopbaar. EPDM kost ongeveer €60,- tot €80,- per m².

De voordelen van EPDM:

 • het gaat gemiddeld 40 tot 50 jaar mee;
 • EPDM vereist geen onderhoud;
 • het dak blijft altijd beloopbaar;
 • EPDM aanbrengen kan over de bestaande dakbedekking.

Groendak

Voor wie milieubewust leeft is een groendak een bijzondere aanvulling op zijn of haar woning. Dit is een dakoppervlak bekleed met beplanting. Het dak koelt, waardoor de binnentemperatuur ’s zomers lekker koel blijft. Daarnaast zorgt het voor uitstekende geluiddemping en verbetert het dak het leefklimaat in stedelijke gebieden.

Een groendak is mogelijk op verschillende manieren. Een extensief dak is de goedkoopste optie, hierbij is het dakoppervlak bekleed met mos en vetplanten. Dit vereist maar weinig onderhoud. Een intensief dak heeft meer onderhoud nodig. Dit bestaat uit planten, struiken en zelfs bomen. Voor een extensief dak betaalt u gemiddeld €45,- tot €100,- per m². Een intensief dak kost ongeveer €120,- tot €200,-.

Dakdekker voor hellende daken

Heeft u een hellend dak? Bij dakwerken is het dan slim om te kiezen voor een dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in hellende daken. Bij hellende daken voert een dakwerker klussen uit als het vervangen van dakpannen, het repareren van de dakbedekking of het plaatsen van dakkapellen of dakramen.

Meer weten over de soorten dakbedekking voor hellende daken? Hieronder leest u meer over de prijzen en de voor- en nadelen van verschillende soorten dakbekleding.

dakbedekking Menen

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Een goedkope keuze voor een hellend dak, zijn betonnen dakpannen. Deze kosten ongeveer €22,- tot €41,- per m². Het nadeel is de kortere levensduur. Keramische dakpannen gaan soms wel 100 jaar mee en kosten iets meer: ongeveer €32,- tot €65,- per m².

Voor een natuurlijke uitstraling zijn natuurleien een goede keuze. Natuurleien kosten gemiddeld €110,- tot €120,-. Als dit iets te duur is, dan creëert u met kunstleien een vergelijkbare uitstraling. Dit kost ongeveer €65,- tot €75,- per m². Liever een rieten dak? Houd dan rekening met ongeveer €90,- tot €95,- per m².

Dakafwerking op uw hellend dak vervangen? Ontvang gratis meerdere offertes!Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakdekker in Menen gezocht? Gratis offertes!

Vergelijk de prijzen van meerdere dakwerkers en bespaar tot 30%!

Gratis offertes

Dakpannen

Dakpannen zijn al jarenlang één van de meest gekozen soorten afwerkingen voor hellende daken. Er zijn tal van verschillende dakpannen, maar vooral de betonnen en keramische dakpannen zijn populair.

Keramische dakpannen zijn een natuurproduct. Door kleine verschillen in elke dakpan krijgt uw dak een hele natuurlijke uitstraling. Bovendien gaan de keramische pannen tot wel 100 jaar mee: het is dus een hele duurzame optie!

Betondakpannen zijn goedkoper. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, als bruin, rood, zwart en grijs. Ze zijn heel eenvoudig te leggen en ook een dakherstelling is relatief voordelig. De kosten voor dakpannen variëren van €32,- tot €65,- voor keramische dakpannen, en van €22,- tot €41,- voor betondakpannen.

Leien dak

Leistenen zijn, net als keramische dakpannen, een natuurproduct. Elke steen heeft kleine, unieke verschillen. Hierdoor ontstaat er een prachtige, authentieke uitstraling. Natuurleien hebben een levensduur tot wel 100 jaar, stormvast en vereisen maar weinig onderhoud. Een nadeel is de hoge prijs. Een leien dak kost namelijk gemiddeld €110,- tot €120,- per m².

Een alternatief zijn kunstleien. Deze hebben een minder natuurlijke uitstraling, maar zijn een stuk voordeliger. Ze kosten namelijk gemiddeld €65,- tot €75,- per m². Kunstleien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten én zijn goed bestand tegen temperatuurverschillen.

rieten dak

Rieten dak

Wilt u uw woning in Menen voorzien van een rieten dak? Riet heeft een hele stijlvolle en ambachtelijke uitstraling. Het materiaal is bovendien erg duurzaam en het heeft een hoge isolatiewaarde. Riet kan alleen worden toegepast op daken met een minimale hellingshoek van 45 graden, in verband met de hemelwaterafvoer.

Er bestaan 2 soorten rieten daken. De traditionele versie, waarbij het riet op latten wordt aangebracht waardoor het ook aan de binnenkant zichtbaar is. De andere optie is het schroefdak waarbij het riet op een dichte ondergrond wordt geschroefd. Een rieten bedekking gaat zo’n 35 jaar mee en kost gemiddeld tussen de €90,- en €95,- per m².

Metalen daken: aluminium, koper en zink

Creëer een hele moderne, robuuste uitstraling met een metalen dak! Materialen als aluminium, koper en zink zien we in Menen nog niet heel vaak, maar zijn erg geschikt als dakbedekking voor hellende daken. Aluminium is flexibel, en daarmee heel geschikt met bijzondere dakvormen. Een zinken dak heeft een levensduur tot wel 100 jaar en koper heeft de meest unieke uitstraling.

De kosten variëren van €75,- tot €120,- per m².

Premie voor dakwerken?

Met een premie krijgt u een deel van de kosten weer terug, waardoor het aantrekkelijker is om investeringen in uw dak te doen. Op vlaanderen.be leest u welke premies u kunt aanvragen. U heeft onder andere recht op de overkoepelende renovatiepremie!

Voor dakwerken heeft u onder andere recht op de volgende premies:

 • De overkoepelende renovatiepremie: investeert u meer dan €2.500,-, dan krijgt u 20% of 30% van de kosten weer terug. Voorwaarde is dat uw woning minimaal 30 jaar oud is. Meer over deze premie leest u op vlaanderen.be.
 • Sommige gemeenten bieden plaatselijke premies aan. Of dit ook in Menen het geval is, checkt u gemakkelijk op premiezoeker.be.
 • Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Dakwerken Menen; hoeveel btw betalen?

Voor sommige werkzaamheden betaalt u een verlaagd btw-tarief. Hoe zit dat bij dakwerken?

Goed nieuws: voor veel dakwerken betaalt u ook slechts 6% btw!

Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw woning in ieder geval 10 jaar oud zijn. Een andere voorwaarde is dat uw woning uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt. Werkt u vanuit huis? Dan gebruikt u maximaal 30% van de woning voor werk. Meer weten? Lees verder op belgium.be.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Oostende
Dakrenovatie in Roeselare
Dakherstelling uitvoeren in Harelbeke
Nieuw dakbedekking in Menen
EPDM dak repareren in Waregem
Dak renoveren in Brugge
Nieuw dak plaatsen in Wevelgem
Roofing aanbrengen in Izegem
Dakpannen leggen in Kortrijk
Dakbedekking repareren Ieper

Voordelen dakwerkers Menen inschakelen

Twijfelt u nog om de dakwerken uit te besteden? Het inhuren van dakdekkers heeft een hoop voordelen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

 • De dakwerken worden snel en veilig uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van een uitstekende isolatie en verkleint de kans op daklekkages.
 • Een dakdekkersbedrijf uit Menen beschikt over de juiste materialen en gereedschappen.
 • U houdt de kosten laag dankzij de mogelijkheid van een premie.

dakdekkersbedrijf Menen

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u dakherstellingen laten uitvoeren door een ervaren dakdekker? Of zoekt u een dakdekkersbedrijf voor het repareren van uw dakbedekking? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes van 5 bedrijven bij u in de buurt: gratis en zonder verdere verplichtingen. Vergelijk de prijzen en kies de dakwerker met de scherpste dakwerken offerte. Zo bespaart u al snel tot wel 30%! Dakgootspecialist nodig? Ook deze experts vindt u in ons netwerk.

Gratis offertes ontvangen