Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Laakdal

De meeste dakwerken zijn noodzakelijk om snel uit te voeren, om zo uw dak te beschermen. Toch is dakwerk niet eenvoudig zonder de juiste gereedschappen en materialen. Heeft u last van een daklekkage of wilt u graag nieuwe roofing op uw plat dak? Schakel dan een dakdekkersbedrijf uit Laakdal in!

Op deze pagina leest u meer over verschillende dakwerken, zoals een dakreparatie, dakonderhoud en daktimmerwerken. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u meer over verschillende dakbedekkingen. Wilt u besparen op uw dakwerken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!Waarmee kan een dakwerker u helpen?

Een dakwerker kan u bij verschillende dakwerken bijstaan. Allereerst kan hij net als een dakdekker uit Laakdal bedekking aanbrengen. Daarnaast kan hij dakonderhoud uitvoeren, zodat het dak langer meegaat. Is de overkapping van uw woning in Laakdal verouderd?

Als de dakwerker uit Laakdal een dakrenovatie uitvoert, zoals het leggen van nieuwe bedekking, dan ziet deze er al gauw weer als nieuw uit. Als het hele onderdak aan vervanging toe is, dan kan de roofing expert een nieuwe draagconstructie installeren. De schoorsteen is ook een onderdeel van het dak. Een eventuele schoorsteenrenovatie behoort dan ook tot de dakwerken. Wist u dat veel warmte via daken verloren gaat? Warmte stijgt immers op. Het is dan ook verstandig om dakisolatie te laten aanbrengen. Ook dit kan een dakwerker uit Laakdal voor u doen. Tot slot kunt u bij een dakwerken expert terecht voor een reiniging als u bijvoorbeeld last hebt van veel mos. U kunt een dakwerker uit Laakdal dus inschakelen voor:


dakwerken Laakdal

Roofing service Laakdal

De term roofing service staat feitelijk voor alle dakwerken die wij bij particulieren en bedrijven uit Laakdal kunnen uitvoeren. Onder de roofing service vallen klussen als daktimmerwerken, dakrenovatie en dakonderhoud. Maar ook het leggen van een pannendak of het installeren van nieuwe dakbekleding op een plat dak vormen klussen die binnen de roofing service horen. De kosten voor het inschakelen van een dakdekker uit ons netwerk voor het uitvoeren van de roofing klussen hangen af van het soort werk dat zij moeten uitvoeren en de tijd die zij hieraan moeten besteden. Onder andere daktimmerwerken brengen relatief hoge kostprijzen met zich mee.

Dakonderhoud Laakdal

Dakonderhoud

Dakonderhoud is één van de belangrijkste dakwerken die u uit laat voeren. Met goed dakonderhoud voorkomt u in de toekomst problemen aan uw dakbekleding en draagconstructie. Zo bespaart u uzelf veel onnodige kosten. Het dakonderhoud bestaat doorgaans uit drie taken. Een dakdekker verwijdert eerst alle vervuiling van het oppervlak. Daarna controleert hij de dakbekleding op zwakke plekken en beschadigingen. Vindt hij deze, dan voert hij direct een dakreparatie uit om de schade te repareren. Tot slot brengt hij, indien gewenst, een dakcoating aan. Dit beschermt het oppervlak tegen vervuiling en beschadigingen, en geeft het geheel een frisse uitstraling.

dakrenovatie Laakdal

Dakrenovatie Laakdal

Een dakrenovatie wordt uitgevoerd op het moment dat een dakreparatie alleen niet voldoende is. Meestal is een dakrenovatie een grote investering. Vaak gaat het om de plaatsing van nieuwe dakbekleding, zoals roofing. In sommige gevallen is een grotere dakrenovatie nodig. Bijvoorbeeld als de constructie door ouderdom is gaan verzakken. Het is dan belangrijk om met een dakrenovatie de draagconstructie steviger te maken. Dit doen dakdekkers uit Laakdal met behulp van extra balken. Wanneer de constructie ernstig verzwakt is door bijvoorbeeld houtrot, dan is verstevigen alleen niet voldoende. De dakrenovatie bestaat dan uit het bouwen van een compleet nieuwe constructie.

daklekkage in Laakdal

Daklekkage Laakdal

Een daklekkage kan iedereen overkomen. Zeker eigenaren van een woning met een plat dak zullen bekend zijn met een daklekkage. Op het moment dat u een daklekkage ontdekt, is er vaak al flinke schade aangericht. Het is daarom belangrijk om met spoed de hulp van een dakdekker uit de buurt in te roepen. Hij maakt gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen en te verhelpen. Bij een hellend dak is een daklekkage vaak eenvoudiger om op te sporen. Vaak gaat het hierbij namelijk om een verschoven of gebroken dakpan. Het kan ook voorkomen dat de daklekkage veroorzaakt wordt door een verkeerd geïnstalleerd dakraam.


Uw dak in Laakdal toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Er zijn verschillende manieren om een daklekkage op te sporen. Een dakdekker gebruikt hier onder andere thermografie voor. Met een warmtecamera brengt hij dan temperatuurverschillen in kaart. Op het dak wordt dan direct duidelijk waar het lek zit. Een andere techniek die dakdekkers geregeld inzetten, is lekdetectie door middel van rookgas. Hierbij blaast de dakdekker uit Laakdal rookgas onder het dakoppervlak. Hierdoor fungeert het dak eigenlijk als schoorsteen: het rookgas zoekt de weg naar buiten met de minste weerstand, waardoor het via het lek naar buiten komt. De dakdekker repareert het dak op dit punt voor een waterdicht resultaat!

Daktimmerwerken Laakdal

Daktimmerwerken zijn alle timmerwerken die op het dak plaatsvinden. Denk hierbij onder andere aan daktimmerwerken zoals de opbouw van een nieuwe draagconstructie. Hiervoor worden vaak gordingen of spanten gebruikt en deze daktimmerwerken besteedt u dan ook best uit aan een ervaren expert. Andere daktimmerwerken zijn de bouw van een houten dakkapel of de installatie van een houten dakraam. Daktimmerwerken kunt u niet zomaar zelf uitvoeren. Het werken op hoogte brengt namelijk grote gevaren met zich mee. Bovendien is het erg belangrijk dat de daktimmerwerken goed worden uitgevoerd, om zo problemen in de toekomst te voorkomen.

Dakreparatie plat dak

Een plat dak is gevoelig voor daklekkages, maar gelukkig is een dakreparatie simpel en goedkoop uit te voeren. Als de dakdekker de daklekkage heeft opgespoord, brengt hij meestal een speciale reparatiestrook aan. Dit lijmt of brandt hij op het oppervlak totdat het weer volledig waterdicht is. In sommige gevallen voldoet een dakreparatie met bitumenkit. Dit gebruikt de vakman uit Laakdal wanneer het lek in de naad van de dakbekleding zit.

Dakreparatie hellend dak

Een dakreparatie bij een hellend dak is vaak het recht leggen van een dakpan. Het kan echter ook voorkomen dat de daklekkage veroorzaakt wordt door een probleem met een dakraam of dakkapel. Het opsporen van de daklekkage neemt dan iets meer tijd en aandacht in beslag. Is een verkeerd geïnstalleerd dakraam de oorzaak? Dan zorgt de dakdekker er uiteraard voor dat deze goed recht zit.

Roofing Laakdal

Overzetdak

Is uw dakafwerking aan vervanging toe? In sommige gevallen is het niet nodig om de oude dakbekleding te verwijderen. Bij onder andere shingles op een tuinhuis of leien op het dak is het mogelijk een overzetdak aan te brengen. Bij een overzetdak plaatst de dakdekker een houten constructie over de oude dakafwerking. Hierop plaatst hij vervolgens de nieuwe bedekking naar keuze.

Bij een overzetdak is het belangrijk dat uw draagconstructie nog wel in goede staat verkeerd. Deze moet nu immers sterk genoeg zijn om extra gewicht te dragen. Een overzetdak is goedkoper dan de plaatsing van compleet nieuwe bedekking.

dakwerker Laakdal

Nieuwe dakconstructie

Het is mogelijk dat de dakconstructie na verloop van tijd wordt aangetast. De dakconstructie kan door gaan zakken. Het is bovendien mogelijk dat de balken worden aangetast door vocht. Het is dan niet meer mogelijk om een renovatie uit te voeren. Als dit het geval is dan is het verstandig om een roofing vakman uit Laakdal in te schakelen voor de dakwerken. De roofing expert zal allereerst de oude dakconstructie verwijderen en vervolgens een nieuwe aanbrengen. Deze arbeidsintensieve dakwerken bestaan bijvoorbeeld uit het verstevigen van de steunbalken of de plaatsing van een nieuwe muurplaat. Het bouwen van een nieuwe dakconstructie kunt u combineren met het aanbrengen van dakisolatie door een roofing vakman uit Laakdal.

dakraam, dakkoepel of dakkapel plaatsen

Extra daklicht creëren

Wist u dat natuurlijk lichtinval enorm belangrijk is voor uw gezondheid? Het is bewezen dat extra licht in huis de productiviteit en uw humeur stimuleert. Het ophangen van extra verlichting is niet voldoende. Voor extra daglicht in huis is de plaatsing van een dakraam of dakkoepel de juiste oplossing! Een dakraam is geschikt voor hellende daken. U heeft in dit geval ook de mogelijkheid te kiezen voor een dakkapel, hiermee creëert u zowel licht als ruimte op de zolder of in de slaapkamers.

Heeft u een plat dak? Dan kunt u onder andere kiezen uit een dakkoepel of lichtstraat. Deze daklichten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Een oude en slecht onderhouden schoorsteen brengt ongemakken met zich mee. Als een schoorsteen slecht doortrekt dan loopt u namelijk kans op een koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast loopt u kans op een lekkage als de voegen versleten of poreus zijn of als de aansluiting bij de bedekking niet goed meer is. Om deze ongemakken te voorkomen is regelmatig een schoorsteenrenovatie noodzakelijk. Bij dakwerken zoals een renovatie kan de roofing expert uit Laakdal een nieuwe deksteen installeren. Bij oude woningen bestaat deze meestal uit cement, door deze te verwijderen en een nieuwe andere deksteen te bevestigen verkleint u de kans op insijpelen van vocht. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om poreuze en kapotte voegen en bakstenen te repareren.

Dakisolatie

Als u geen dakisolatie hebt dan gaat er gemiddeld zo’n 25% van uw gestookte warmte verloren. Zonde! Als u dakisolatie laat aanbrengen tijdens de dakwerken door een roofing expert uit Laakdal, dan hoeft u minder energiekosten te betalen. Platte daken kunt u op verschillende manieren laten isoleren. Als u voor dakisolatie langs buiten gaat dan wordt de draagconstructie mee geïsoleerd. Als deze optie niet mogelijk is dan wordt de dakisolatie aan de binnenkant geplaatst. De meest effectieve is als de isolatie door de dakdekker op de bedekking wordt geplaatst. Bij hellende daken kan de isolatie ook aan de binnen- of buitenkant worden geplaatst. Langs binnen isoleren heeft als voordeel dat de dakconstructie en -bedekking intact blijven tijdens de dakwerken.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Wilt u een speciaal groen dak of bent u op zoek naar een manier om de isolatiewaarde van de dakconstructie te verbeteren? De medewerkers van onze roofing service hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgen er gegarandeerd voor dat uw daktimmerwerken of dakrenovatie snel en vakkundig uitgevoerd worden. Wij garanderen dat u bij ons dakwerken bedrijf in Laakdal voor elke daksoort de juiste oplossing vindt.

Of het nu gaat om het bedekken van een plat dak, het leggen van pannen op schuine daken of het repareren van lekke dakgoten, onze roofing professionals zorgen ervoor dat de klus in korte tijd voor u wordt uitgevoerd.

Dakwerken prijzen

Bent u benieuwd wat het kost om dakwerken uit te laten voeren door een dakdekker of -werker uit Laakdal? De kostprijs van dakwerken is afhankelijk van de grootte van uw dak, de bereikbaarheid en uiteraard de soort dakwerken die u wilt laten uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld een hele nieuwe draagconstructie omdat de oude is aangetast door vocht? Dan bent u gemiddeld €1.700,- per m³ kwijt. Wilt u van de gelegenheid gebruik maken en direct dakisolatie installeren? Dan kunt u zo’n €15,- tot €70,- per m² bij de uiteindelijke kostprijs optellen. Wat de kostprijs van isolatie is, wordt bepaald door diverse factoren waaronder de materiaalsoort, de benodigde dikte en de manier van aanbrengen.

Uurtarief dakdekker

Het uurtarief van dakdekkers ligt voor onderhoud gemiddeld tussen de €30,- en €35,-. Houd er rekening mee dat dit uurtarief voor andere dakwerken hoger kan liggen.

Voor het leggen van nieuwe daken ligt dit gemiddeld tussen de €30,- en €45,- per uur.

Omdat het tarief per dakdekkersbedrijf verschilt, profiteert u altijd van het vergelijken van offertes. Zo weet u zeker dat u kiest voor een dakdekker in de buurt met het laagste uurtarief!

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!


Besparen op uw dakwerken? Vergelijk offertes!

Met het vergelijken van dakdekkersbedrijven bespaart u al snel tot 35% op de kosten!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken Laakdal

Premie dakwerken?

Wist u dat u een premie kunt aanvragen als u dakwerken uit laat voeren? In 2018 heeft u onder andere recht op de Vlaamse renovatiepremie en de verbeteringspremie. Lees op wonenvlaanderen.be meer over de Vlaamse renovatiepremie en de verbeteringspremie.

Per 1 januari 2019 worden deze premies samengevoegd tot één renovatiepremie. Dat betekent dat u per 1 januari een premie kunt aanvragen voor 4 verschillende soorten renovaties, waaronder dakwerken. U krijgt 20% of 30% (afhankelijk van uw inkomen) op de investering terug, met een maximum van €2.500,- per renovatie. Benieuwd of u ook een lokale dakpremie kunt aanvragen? Dit checkt u gemakkelijk op premiezoeker.be..

nieuwe dakbedekking

Nieuwe dakbedekking

De bedekking beschermt uw woning tegen weersinvloeden, het bepaalt bovendien voor een groot gedeelte de uitstraling van uw woning in Laakdal. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten.

Op het gebied van platte daken wordt roofing het meest gebruikt. EPDM is ook een optie als bedekking bij platte daken, evenals een groendak.

Bij schuine daken hebt u andere opties. De dakpan is hierbij het meest bekend en het meest gebruikt. Andere opties die u hebt zijn riet en leien. Twijfelt u welke soort bedekking het meest geschikt is voor u? U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten.

hellend dak

Hellend dak

De meeste woningen in Laakdal zijn voorzien van een hellend dak. Deze dakvorm ontstaat al sinds de middeleeuwen. Toentertijd werden hellende daken bekleed met wat er maar beschikbaar was. Dit was meestal riet of stro. Tegenwoordig hebt u veel meer keuzes, zoals leien en verschillende soorten pannendaken. Een hellend dak mag alleen zo genoemd worden als de schuintehoek (meer dan) 5 graden is. Als daken hellend zijn dan bestaan deze uit een dakbeschot met houten planken met daarop panlatten. Hierop zit eventueel isolatiemateriaal. Vervolgens vindt u de bedekking om ervoor te zorgen dat alles waterdicht is. De meeste schuine daken in Laakdal hebben:

Dakpannen

Dakpannen Laakdal

Voor het bedekken van een schuin dak zijn dakpannen het meest gebruikelijk. Het grote voordeel hiervan dat u deze eenvoudig vervangt op het moment dat er een dakpan kapot is. Dit betekent dat ook daktimmerwerken eenvoudiger worden op het moment dat dit nodig is.

Omdat ze jarenlang meegaan is er ongeveer eens in de 30 tot 40 jaar een dakrenovatie nodig. Bij een dakrenovatie zal een dakdekker uit ons netwerk in Laakdal voor u de constructie repareren.

Elk dakwerken specialist die zich bij ons heeft aangesloten kan vele klussen voor u afhandelen. Zo profiteert u van een hoge kwaliteit. Meer weten? Lees ons artikel wat dieper op deze materie ingaat.

Dakpannen prijs

De kostprijs voor een pannendak is afhankelijk van het soort dakpan dat u laat leggen.

Kiest u voor betondakpannen? Dan profiteert u van een lagere aanschafprijs: gemiddeld kost dit €22,- tot €41,- per m². Dit is een stuk goedkoper dan keramische pannendaken, dit kost ongeveer €32,- tot €65,- per m². Deze kostprijs is inclusief btw en montage.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan met het leggen van de dakpannen? Begin dan met het verwijderen van de oude. Controleer daarna de dakspanten en laat eventueel enkele herstelwerkzaamheden uitvoeren. Daarna kunt u het nieuwe pannendak leggen. Het belangrijkste is dat u elke dakpan deels laat overlappen bij de volgende. Op deze manier voorkomt u lekkage.

Soorten dakpannen

Komt u bij een dakwerken professional uit ons netwerk in Laakdal, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment. Zo bestaan er ten eerste de bekende keramische dakpannen. Daarnaast bieden wij ook betonnen pannen aan. Met een goede coating hebben deze een vergelijkbare uitstraling als de traditionele pannendaken. Een tweede keus die u moet maken is voor het model dakpan.

Betonnen dakpannen

Op de korte termijn zijn betonnen dakpannen een erf populaire keuze. Betondakpannen worden namelijk gemaakt van beton, waardoor de productie snel en efficiënt verloopt. Bij het productieproces kunnen verschillende kleuren worden toegevoegd, hierdoor zijn de betondakpannen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het nadeel van dit pannendak is dat de levensduur een stuk lager ligt dan die van een keramisch pannendak. verhuizen.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden ook wel natuurstenen dakpannen genoemd. Ze worden geproduceerd met klei dat gewoon in Nederland uit de rivieren gewonnen wordt. Deze klei perst men in een mal en wordt daarna op hoge temperatuur gebakken. Ze zijn iets duurder in aanschaf maar gaan wel bijna twee keer zolang mee als betondakpannen! Hierdoor is het op de lange termijn een waardevolle investering.

Leien dak

Leien worden al vele jaren gebruikt om daken mee te bedekken. Vroeger gebruikte de dakdekker uit Laakdal altijd natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien ook erg populair. Leien brengen vele voordelen met zich mee. Ze zijn bestand tegen storm, duurzaam, toepasbaar op verschillende dakvormen en verkrijgbaar in een groot aanbod aan kleuren en vormen. Kunstleien hebben een speciale coating welke vuil en vocht afstoot. Na verloop van tijd slijt deze laag waardoor ontmossen nodig is. Als dit is gedaan dan kunt u een nieuwe coating aan laten brengen door een dakdekker waardoor de leien weer 10 tot 15 jaar beschermd zijn. Natuurleien hoeven minder vaak gereinigd te worden.

leien dakbedekking plaatsen in Laakdal

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

Hebt u een landelijke woning? Riet past hier erg goed bij, het geeft uw huis een natuurlijke charme. Er bestaan twee soorten rieten daken. Bij de traditionele open dakconstructie legt de dakdekker het riet op de rietlatten. Hierdoor is er een openruimte tussen de onderconstructie en het riet wat resulteert in een goede luchtcirculatie. Een nadeel hiervan is echter dat het tocht, dat er veel warmteverlies is en dat deze constructie brandgevaarlijk is. Bij het schroefdak wordt riet door een dakdekker op een dichte ondergrond van bijvoorbeeld multiplex of isolatieplaten geplaatst. Deze constructie wordt steeds populairder dankzij de goede isolatiewaarde en hogere brandveiligheid. Rieten daken kosten gemiddeld €90,- tot €95,- per m².

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

De meeste woningen in Laakdal hebben schuine daken. Een plat dak is daarom meestal de afdekking van een schuur of bijgebouw. Laat u een nieuw plat dak leggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de afwatering van het geheel. Zorg ervoor dat de draagconstructie altijd enigszins naar beneden afloopt, zodat het regenwater in de dakgoot terecht komt. Wilt u nieuw dakleer op uw plat dak en heeft u geen idee welke variant u moet kiezen? Een dakwerken professional kan u hierover van de nodige informatie voorzien. Wij bieden onder andere roofing en EPDM aan als basismaterialen voor het dakleer.

Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

Het aanbrengen van nieuwe dakbedekking is noodzakelijk wanneer u last krijgt van lekkage of als de isolatiewaarde sterk verlaagd is. Voor het aanbrengen van nieuw dakleer moet u eerst het huidige materiaal verwijderen. Daarna adviseren wij om het nodige dakonderhoud uit te voeren, en eventueel een roofing expert uit Laakdal om hulp te vragen bij daktimmerwerken.

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken wordt nogal eens vergeten, met name omdat het vaak gaat om gebouwen waar men niet veel tijd in besteedt. Bent u echter een grote klusser, en wilt u besparen op de energiefactuur? Dan is het een optie om ook woningen met platte daken te isoleren. De isolatie installeren wij zowel aan de binnenkant als buitenzijde van het plat dak.

EPDM dakbedekking

Bij onze dakwerken experts uit Laakdal hebt u de keuze uit een groot aantal materialen. Eén van die materialen is EPDM. De afkorting staat voor Ehtyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een product dat wordt gemaakt van synthetische rubbers en wat vele toepassingen kent. Naast een functie als dakafwerking dient het ook als basismateriaal voor afdichtingsringen aan ramen en deuren, riemen en speciaal vijverfolie.

EPDM als materiaal heeft als groot voordeel dat het zeer flexibel is, en goed tegen de weersinvloeden kan. Hierdoor zal het langer meegaan dan andere materialen zoals bitumen of leiplaten. Ook is het erg geschikt voor de plaatsing van een groendak.

EPDM dakbedekking plaatsen

EPDM prijs

Gemiddeld ligt de kostprijs voor het aanbrengen van EPDM tussen de €60,- tot €80 per m². Hierbij wordt er wel van uitgegaan dat u zelf het oude materiaal verwijdert.

Als u ook deze dakwerken het liefst uitbesteed aan een dakdekker uit Laakdal, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €150,- tot €200,- per m². De dakdekker kan de roofing ook voor u afvoeren, zodat u hier niet mee blijft zitten.

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Voordat het mogelijk is om het EPDM aan te brengen is het noodzakelijk om de onderliggende dakconstructie te controleren op eventuele beschadigingen. Een dakdekker uit ons netwerk is altijd bereid om nodige daktimmerwerken uit te voeren. Als alle onderliggende planken in goede staat verkeren is het mogelijk om de bedekking te installeren.

Voor- en nadelen

Wij noemden al dat het diverse voordelen met zich meebrengt. Naast de flexibiliteit en de goede bestendigheid tegen de weersinvloeden is ook de lange levensduur een groot voordeel. Het materiaal kan tot wel 45 jaar meegaan. Naast de voordelen bestaan er tevens nadelen. Het grootste nadeel is toch wel de hoge prijs van het product. Op de lange termijn verdient u deze investering terug.

Groendak Laakdal

Een groendak is in Laakdal steeds populairder. Dit houdt in dat u begroeiing bovenop uw dakoppervlak plaatst. Een groendak heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo absorbeert het groendak regenwater. Dankzij het groendak isoleert het oppervlak uitstekend en blijft het bij u in huis lekker koel in de zomer. Daarnaast heeft dit nog meer voordelen, want het groendak vertraagd de afvoer naar het riool, zorgt voor verdamping van het regenwater en zo blijft het grondwaterpeil stabiel. Daarnaast verlengt een groendak de levensduur van uw dakafwerking en zorgt het voor een waardevermeerdering van uw huis. Een extensief groendak vereist bovendien maar weinig onderhoud, alleen in droge periodes heeft het extra water nodig.

Groendak Laakdal

Bitumen dakbedekking Laakdal

Het alternatief voor Ehtyleen Propyleen Dieen Monomeer dat u bij onze roofing expert uit Laakdal kunt verkrijgen is bitumen. Roofing is het product dat van oudsher het meest gebruikelijk was voor het afdekken van platte daken. Het is een natuurlijk mengsel van koolstoffen dat u kunt vinden in ruwe aardolie. Door het destilleren van de aardolie scheidt men de bitumen van andere elementen. Het wordt in de volksmond ook wel teer genoemd. Bij heel hoge temperaturen verandert het materiaal bijvoorbeeld in een vloeibaar product. Het product is dan ook gevoeliger voor de weersinvloeden dan EPDM. Vorst veroorzaakt bijvoorbeeld soms scheuren.

Bitumen dakbedekking plaatsen

Bitumen prijzen

Bitumen, ook wel roofing genoemd, is in Laakdal nog steeds erg populair. Per vierkante meter roofing betaalt u ongeveer €40,- tot €50,-.

Laat u de nieuwe roofing over de oude heen aanleggen? Dan ligt de kostprijs iets lager. Voor een oppervlak van 50 m² ligt de totaalprijs dan ongeveer tussen de €1.200,- en €1.500,-.

Voor het verwijderen en aanbrengen van nieuwe roofing ligt de totaalprijs voor 50 m² rond de €1.500,- tot €1.900,-.

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

Zoals gezegd ondervindt de roofing soms last van de weersinvloeden. Gelukkig is het echter relatief gemakkelijk om dit te repareren. Is er houtrot ontstaan in de balken? Dan kunt u bijvoorbeeld de roofing wegsnijden, houtrot repareren en dan een nieuwe laag bitumen aanbrengen. Een standaard kwaliteit zal ongeveer 25 jaar meegaan voordat deze aan vervanging toe is.

APP en SBS

Om de kwaliteit van de bitumen te verbeteren wordt het soms verwerkt met andere materialen. Dankzij deze verwerkingen is het mogelijk om de hechting of de bestendigheid tegen de zon te verbeteren. De eerste bewerkingsoptie is APP. De afkorting staat voor A-tactisch polypropyleen. Het betekent dat het bitumen is verwerkt met een elastisch middel. De afkorting SBS staat voor styreen butadieen styreen.

Roofing branden of lijmen?

Het is belangrijk om de roofing goed aan te brengen, zodat het oppervlak volledig waterdicht is. Voor deze dakwerken gebruikt de dakdekker twee mogelijke technieken. De eerste is het verlijmen van de roofing. Dit is veiliger en gemakkelijker dan het branden van de roofing. Maar de tarieven voor het lijmen liggen wel hoger. Lijmen wordt dan ook vooral gedaan door inwoners van Laakdal die zelf hun roofing aanleggen.

Laat u dit doen door een ervaren dakdekker, dan gebruikt hij hier meestal een gasbrander voor. Dit zorgt voor een goede hechting, maar brengt wel risico’s met zich mee op het gebied van brandveiligheid. Laat uw nieuwe roofing dan alleen branden door een ervaren dakdekker!

Voordelen dakdekker Laakdal

Twijfelt u of u de dakwerken uit moet besteden aan een ervaren dakdekkersbedrijf? Het inhuren van een dakdekker heeft belangrijke voordelen. Zo hoeft uzelf geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen en hoeft u niet zelf op hoogte te werken. Andere belangrijke voordelen staan hieronder voor u op een rij.

  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
  • U weet zeker dat uw dakrenovatie, dakonderhoud of dakreparatie snel is uitgevoerd.
  • U krijgt een garantie op de afgeleverde dakwerken.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit de regio? Hebt u een vraag over onze roofing service? Of wilt u weten welke dakwerken wij allemaal bij u thuis kunnen afhandelen? Aarzel dan niet om contact met de dakspecialisten uit ons netwerk op te nemen. Bij hen zijn de daktimmerwerken, dakrenovatie of dakonderhoud in uitstekende handen is. Na het doen van offerteaanvraag via het contactformulier ontvangt u meerdere offertes van bedrijven uit uw regio. Deze zijn geheel vrijblijvend, u kiest dus zelf de dakdekker die het beste bij u past. Zij zorgen ervoor dat uw dakonderhoud of dakwerken in korte tijd worden uitgevoerd zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Ons netwerk bestaat ook uit dakgoten specialisten.

dakdekker Laakdal