Dakwerken Limburg; uw dakspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Limburg

Van zware regenval tot felle zonnestralen: uw dak krijgt veel te verduren. Om uw woning tegen alle weersomstandigheden te beschermen, is het belangrijk dat u goed voor uw dak zorgt. Een dakwerker uit Limburg is u graag van dienst met allerlei dakwerken. Een plat dak renoveren, een dakrenovatie, het leggen van dakbedekking of zinkwerken op hellende daken of dakherstellingen, een dakdekker draait er zijn hand niet voor om.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes en vergelijk deze op kostprijzen en aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Kies de dakwerker die best bij uw wensen past!

Besparen op dakwerken? Vergelijk gratis dakwerkers!

 • Krijg inzicht in de prijzen van dakwerken in uw regio.
 • U hoeft niet meerdere bedrijven te contacteren over de prijs.
 • Bespaar op de totaalprijs door verschillende dakwerkers uit Limburg te vergelijken!

dakwerken Limburg

Waarmee kan een dakwerker in Limburg u helpen?

U kan een dakdekker eigenlijk bij alle dakwerken inschakelen. De mogelijke dakwerken variëren enorm: wilt u roofing op uw platte dak laten aanbrengen of zijn uw dakpannen aan vervanging toe?

In de meeste gevallen is een herstelling voldoende, maar als het geheel gaat verzakken is een complete dakrenovatie wellicht de beste keuze. Menig dakdekker uit Limburg staat bij al uw dakwerken met plezier voor u klaar. Over het algemeen wordt een dakdekker voor de volgende dakwerken ingezet:

 • Dak renoveren: het opknappen van een dak door ontmossen of een coating aanbrengen.
 • Dakbedekking: kies uit een groendak, leien dak, dakpannen of een EPDM dak.
 • Daktimmerwerken: het maken van de dakconstructie.
 • Schoorsteenrenovatie: zodat u de openhaard veilig gebruikt.

dakwerker Limburg

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Er zijn verschillende redenen om een dakdekkersbedrijf uit Limburg te contacteren voor dakwerken. Meestal schakelt met een dakdekker in als er iets kapot is, maar ook met het plaatsen van extra isolatie of nieuwe dakbedekking is een dakdekkersbedrijf u graag van dienst.

Wanneer zijn dakwerken nodig?

 • Beginnende scheuren in de dakbedekking van een plat daktype
 • Kapotte dakpannen
 • Versleten aansluitingen tussen verschillende dakonderdelen
 • Lekkage in het dak
 • Dakisolatie plaatsen

Dakwerken Limburg; de prijzen

Bent u benieuwd naar dakwerken prijzen of naar de kosten van dakbedekking? In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Een dakherstelling laat u bijvoorbeeld vanaf €40,- per m² uitvoeren. Wil u een dakrenovatie laten doen? Houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €30,- en 110,- per m².

Kijk in de tabel voor meer prijsvoorbeelden!

Zo ziet u bijvoorbeeld dat het vernieuwen van de dakconstructie gemiddeld €1.700,- per m³ kost. Omdat ieder dakoppervlak anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u wel weten wat uw dakwerken precies gaan kosten? Vraag dan gratis offertes voor dakwerken aan!

Gemiddelde prijs van dakwerken

Welke dakwerken? Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstellingen Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Overzetdak (met dubbelwandige pannen en onderdakfolie) €50,- tot €60,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €4.000,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakisolatie €15,- tot €70,- per m²
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Dakwerken Limburg; wat beïnvloedt de prijs?

Het grootste gedeelte van dakwerken prijzen in Limburg wordt bepaald door het uurloon van de dakdekker. Naast arbeidskosten moet u rekening houden met een aantal andere kostenposten, zoals materiaalkosten en voorrijkosten. Het is verstandig om daarom een dakdekkersbedrijf uit de buurt in te schakelen. Dat houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Dakwerken prijzen in Limburg zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Uurloon dakwerkers
 • Materiaal
 • Afvoerkosten van sloopafval
 • Voorrijkosten

Benieuwd naar de prijzen van dakwerken in Limburg?

Vraag offertes aan en kies de dakwerker met de beste prijs!

Start uw gratis offerteaanvraag

Prijs dakwerker per uur?

De totaalprijs van dakwerken bestaat voor een groot gedeelte uit het uurloon van de dakwerkers. De prijs van een dakwerker per uur uit Limburg ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,-. Een dakspecialist met veel ervaring vraagt bijvoorbeeld een hoger uurtarief dan een net beginnende vakman.

Per uur of per vierkante meter?

Dakdekkers willen vaak een prijs per uur afspreken, maar bij grote klussen is het verstandiger om een prijs per vierkante meter af te spreken. Dan weet u van tevoren precies hoeveel u moet betalen en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer de klus wat langer duurt.

Daklekkage? Laat het snel herstellen!

Een daklekkage wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Roofing dat uitgedroogd of gescheurd is, is bijvoorbeeld niet meer waterdicht. Dakpannen worden na verloop van tijd poreus en een harde wind kan ervoor zorgen dat ze verschuiven.

Daklekkages veroorzaken vochtplekken op het plafonds en de muren, schimmelvorming en andere schade aan de constructie van uw woning. Belangrijk dus dat u de dakbedekking zo snel mogelijk laat repareren door een dakdekkersbedrijf uit Limburg. Een daklekkage is niet altijd direct zichtbaar en de lekdetectie is niet eenvoudig. Een dakdekker weet precies waar hij op moet letten en gebruikt verschillende hulpmiddelen voor het detecteren van de locatie van het lek. Vraag vandaag nog gratis offertes aan!

dakherstellingen Limburg

Dakherstellingen Limburg

Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woonst in Limburg. Het dakoppervlak zorgt ervoor dat uw woning droog en warm is. Schade aan het dakoppervlak is dan ook erg vervelend. Vaak merkt u pas laat dat er lekkage is. Bij lekkage is het belangrijk dat u snel actie onderneemt, om verdere schade te voorkomen. Een dakdekker is u graag van dienst met een dakherstelling.

Welke dakherstellingen?

Bij een plat dak bestaat een dakherstelling vaak uit het repareren van een scheur in de dakbedekking met een reparatiestrip. Bij een pannendak vervangt het dakdekkersbedrijf enkele beschadigde dakpannen of de nokvorst. De prijs? Vanaf €40,- per m².

Dakherstelling bij plat dak

Heeft u een plat daktype met een beschadiging en wilt u het platte daktype laten renoveren? Dakherstellingen bij platte daken verlopen in een aantal stappen.

 • Schoonmaken van het dakoppervlak: het dak moet vrij zijn van grind, vuil en bladeren.
 • Analyse van het probleem: als de beschadiging met het blote oog niet te zien is, gebruiken dakwerkers speciale apparatuur om het probleem te vinden.
 • Dakherstelling: met een reparatiestrip of een speciale pasta zijn kleine scheuren in de dakbedekking te repareren. Bij grote schade is een nieuwe laag dakbedekking nodig.

Afhankelijk van het probleem begint een dakherstelling bij een kostprijs van €40,- per m².

Hoe werkt een dakherstelling bij een pannendak?

Herstellingen aan een pannendak beginnen bij een kostprijs van €40,- per m², afhankelijk van het probleem. De dakwerker uit Limburg voert de dakherstelling van een pannendak in een aantal stappen uit:

 • Analyse van het probleem: bij een hellend daktype is dakschade sneller te vinden. Er zit bijvoorbeeld een scheur in een dakpan of er zijn een aantal pannen verschoven of van het dak gevallen. Als de glazuurlaag van dakpannen versleten is, slaan deze dof uit.
 • Dakherstelling: meestal kan de dakwerker de dakbedekking repareren door dakpannen weer recht te leggen of door enkele pannen te vervangen. Wanneer de glazuurlaag versleten is, zijn de pannen aan het einde van hun levensduur.

dakrenovatie Limburg

Dakrenovatie Limburg

Bij platte daken gaat het vaak om het vervangen van de dakbedekking. Maar ook het aanbrengen van isolatie of zonnepanelen valt onder een dakrenovatie. Ook kunt u een dakwerker uit Limburg inschakelen voor een dakreiniging of het aanbrengen van een dakcoating.

Wat zijn de prijzen van deze dakwerken?

Een dakrenovatie kost gemiddeld tussen de €30,- en €110,- per m². De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en het type dakbedekking. Soms is het ook mogelijk om een klein stuk van het dak te renoveren. Het is in ieder geval belangrijk om er op tijd bij te zijn, des te lager liggen de kosten. Vraag gratis offertes aan!Aandachtspunten bij dakrenovaties

Dakwerker gezocht? Bij een dakrenovatie zijn er een aantal aandachtpunten waar u rekening mee moet houden:

 • Omgevingsvergunning nodig? Wanneer u bijvoorbeeld een dakkapel laat plaatsen, kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Woont u in een monumentaal pand? Dan mag u niet alle dakwerken zomaar laten uitvoeren.
 • Architect nodig? Als de dakwerken invloed hebben op de stabiliteit van de woning, is het nodig een architect in te schakelen.
 • Luchtdichtheid. Voor een aangenaam klimaat in huis vraagt u uw dakdekker om rekening te houden met de luchtdichtheid van de constructie. De luchtcirculatie en de dikte van de isolatie spelen hierbij een rol.
 • Besparen op de

Vakkundige dakdekker uit Limburg en omgeving gezocht?

Ontvang gratis offertes, vergelijk en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen

Vernieuwen van dakbedekking

Om vervelende problemen zoals lekkages te voorkomen, is het verstandig uw dakbedekking tijdig te laten vernieuwen. Platte daken hebben ongeveer iedere 15 jaar nieuwe dakbedekking nodig. Bij een roofing of EPDM dak verwijdert het dakdekkersbedrijf eerst de oude bedekking, waarna hij de nieuwe dakbedekking plaatst. Laat direct ook extra isolatie aanbrengen, om uw energierekening omlaag te brengen! Nieuwe bedekking op een plat daktype laat u leggen vanaf €40,- per m².

Op een hellend daktype liggen vaak dakpannen of leien. Een dakdekkersbedrijf zorgt ervoor dat uw woning tijdens het vernieuwen droog blijft, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Het vernieuwen van dakbedekking begint bij €22,- per m².

Overzetdak

Is het tijd om uw dak te vervangen? Met een overzetdak is het niet nodig om het oude dak te verwijderen, dit blijft gewoon liggen. Een overzetdak is vaak alleen mogelijk bij leien, shingles, roofing of golfplaten. Een overzetdak is een licht dak, dat over een bestaand dak wordt aangebracht.

Het monteren van een overzet dak is relatief eenvoudig en goedkoper dan een nieuw dak. Er wordt eerst een houten of metalen frame op het bestaande dak bevestigd, dit wordt een onderdak genoemd. Daarna plaats de dakwerker nieuwe bedekking aan op de houten of metalen lattenconstructie. Een overzet dak kost gemiddeld tussen de €50,- en €60,- per vierkante meter.

nieuw dak

Nieuw dak

Wanneer uw gehele dak zijn levensduur behaalt heeft, kan het uw woning in Limburg niet meer beschermen tegen regen en wind. Bovendien merkt u dat u steeds meer moet stoken om het aangenaam warm in huis te houden. Wanneer de dakbedekking en de dakconstructie erg verouderd of beschadigd zijn, heeft u een compleet nieuw dak nodig.

Een nieuw dak is niet goedkoop, maar u zult merken dat uw woongenot enorm vooruitgaat na de vernieuwing. Het vernieuwen van de dakconstructie kost gemiddeld €1.700,- per m³ en nieuwe dakbedekking laat u aanbrengen vanaf €22,- per m².

Daktimmerwerken

Een dak is opgebouwd uit verschillende houten onderdelen, bijvoorbeeld de dakconstructie en de dakplaten. Onder daktimmerwerken valt onder andere het bouwen van een dak. Hierbij bouwt de dakwerker eerst een houten constructie, bijvoorbeeld een stevige gording of een spantendak.

Daarnaast wordt er een onderdak gemonteerd. Dit is een beschermlaag tussen de constructie en de bedekking. Onder daktimmerwerken valt ook het monteren of renoveren van de dakschilden. Of schakel een dakwerker in voor daktimmerwerken aan een houten dakkapel. Het monteren, opknappen en renoveren van een dakkapel vereist veel nauwkeurigheid en vakkennis.

Extra daklicht creëren

Veel zolders in Limburg zijn donkere ruimtes, die vooral voor opslag gebruikt worden. Wist u dat een daklicht een volwaardige ruimte van een zolder kan maken? Met een dakraam of een dakkapel zorgt u voor extra lichtinval. Creëer zo een extra slaapkamer of werkruimte in uw woning! Een dakraam aanbrengen kost ongeveer €400,-.

Wilt u extra licht, maar ook extra ruimte onder een schuin daktype? Kies dan voor een dakkapel. U krijgt meer stahoogte en daarmee loopoppervlak in de ruimte. Bovendien verhoogt u de waarde van uw woning! Een dakkapel kost gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-.

Schoorsteenrenovatie

Gebruikt u een hout- of gaskachel in huis? Dan is dakonderhoud aan uw schoorsteen erg belangrijk. Met een schoorsteenrenovatie weet u zeker dat u veilig kunt stoken. De dakwerker uit Limburg controleert bijvoorbeeld of het rookkanaal nog goed werkt en of alle schadelijke rookgassen goed worden afgevoerd.

Maar ook wanneer u geen open haard gebruikt, is het aan te raden uw schoonsteen goed te onderhouden. De loodslabben die de verbinding vormen tussen de schoorsteen en de rest van het dak of het voegwerk kunnen versleten zijn, met lekkage tot gevocht. Een totale schoorsteenrenovatie laat u uitvoeren vanaf €500,-.

Dakwerken en isolatie

Het isoleren van uw schuin of plat dak is één van de dakwerken waarop u jaarlijks op uw energierekening bespaart. U heeft bij beide soorten daken de mogelijkheid om de binnenkant of de buitenkant te voorzien van isolatie. In Limburg kiezen klanten voornamelijk voor isolatie vanuit de binnenzijde omdat dit over het algemeen voordeliger is.

Onder schuine daken heeft u de keuze uit diverse isolatiematerialen: glas- en steenwol zijn populaire keuzes, maar ook PUR-schuim maakt een opmars in Limburg. Bij een platte daken kiezen klanten geregeld voor dakisolatieplaten van PIR of XPS. Hierbij wordt het isolatiemateriaal onder de dakafwerking geplaatst. U laat dakisolatie plaatsen voor €15,- tot €70,- per m².

dakonderhoud Limburg

Dakonderhoud, ontmossen van daken

U heeft het vast wel eens in Limburg gezien: mos op een pannendak. Niet veel mensen realiseren zich dat het mos de pannen aantast en zelfs voor daklekkage kan zorgen. De wortels van het mos dringen door in de pannen, die daardoor poreus worden. U kunt zich voorstellen dat poreuze dakpannen uw woning niet meer goed beschermen.

Wat is de oplossing?

Het ontmossen van daken zorgt ervoor dat alle mos verwijderd wordt. Met het ontmossen van daken verkleint u de kans op lekkages en vorstschade in de winter. Bovendien zien daken er na ontmossen veel schoner uit. Ontmossen van daken kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m². Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerker in Limburg voor platte daken

Heeft u een plat dak waar dakwerken nodig zijn? Platte daken hebben regelmatig dakonderhoud nodig. Beschadigingen, zoals een scheur, komen in Limburg regelmatig voor. Het voordeel van roofing of een EPDM dak is dat in de meeste gevallen de dakbedekking gemakkelijk te repareren is.

Kies voor een uniek plat daktype!

Een groendak is een daktype dat niet alleen erg schoon is, maar ook bijdraagt aan een schonere lucht. U kunt kiezen uit een extensief groendaktype of een intensief groendaktype waar u ook op kunt lopen.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Bent u benieuwd naar de kostprijzen van dakbedekking voor platte daken? Het plaatsen van bitumineuze roofing kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m². Wilt u een EPDM dak plaatsen? Houd dan rekening met gemiddelde kostprijzen van €60,- tot €80,- per m². Een groendak is niet goedkoop, maar u krijgt wel een uniek dak, waarmee u bijdraagt aan de luchtzuivering in uw omgeving! Een extensief groendaktype kost €45,- tot €100,- per m² en een intensief groendaktype €120,- tot €200,- per m².

Wilt u weten wat uw dakbedekking precies gaat kosten?

Vraag dan vrijblijvend een aantal gratis offertes aan. Iedere offerte voor dakwerken is helemaal gratis en u zit nergens aan vast!


Ga naar:


Kosten dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Plaatsen van roofing (bitumen) €40,- tot €50,- per m²
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Extensief groendak €45,- tot €100,-
Intensief groendak €120,- tot €200,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Dakwerker gezocht voor dakherstellingen in Limburg?

Vind gemakkelijk een dakdekker uit de buurt met veel ervaring!

Start uw offerteaanvraag

Roofing

Roofing staat ook wel bekend als bitumen en is al jarenlang een van de meest populaire dakbedekkingen voor platte daktypes. De voordelen van roofing zijn dat het een elastisch materiaal is. Dat maakt roofing bestand tegen temperatuurwisselingen. Bitumineuze roofing is waterdicht en snel aan te brengen, te herstellen of te vervangen. Daarnaast is roofing goedkoper dan bijvoorbeeld een EPDM dak.

Een nadeel van roofing is de kortere levensduur. Ook vormen de naden tussen de stroken een risico op lekkage. Roofing kost gemiddeld €40,- tot €50,- per m².

Er zijn twee soorten roofing: APP en SBS. Lees snel verder om meer te lezen over de verschillen.

APP of SBS roofing?

Wist u dat er verschillende soorten bewerkingen voor roofing bestaan? De twee meest gebruikelijke varianten zijn APP en SBS. APP (Atactisch PolyPropyleen) is een bewerking dit ervoor zorgt dat het bitumen zeer soepel blijft en goed bestand is tegen de zon. Een SBS (Styreen Butadieen Styreen) bewerking vermindert de kans op daklekkage. Wel is bitumen met een SBS bewerking gevoeliger voor de zon.

Roofing branden of lijmen?

Een dakwerker uit de omgeving van Limburg brengt de roofing aan door het te lijmen of te branden. Lijmen heeft een aantal voordelen. Het is gemakkelijk om aan te brengen en de lijm zorgt voor een extra waterdichte laag. Bovendien is deze methode veiliger, want er wordt geen vuur gebruikt.

De meest gekozen methode in Limburg is echter door het te branden. De onderlaag van de roofing wordt bewerkt met een brander en hierdoor smelt de laag. De vakman plakt de roofing dan vast op het onderdak. Beide methodes vereisen ervaring en vakkennis. Bij branden ontstaan er bijvoorbeeld blaren als het niet op de juiste manier verwarmd wordt.

Hoe wordt bitumen aangebracht?

Bekijk hoe dakdekkers bitumen aanbrengen door middel van branden.

EPDM dak

Een EPDM dak bestaat uit een synthetisch rubber dat zeer sterk en tegelijkertijd elastisch is. Dat maak EPDM zeer geschikt als dakbedekkingsmateriaal. Hoewel EPDM met een gemiddelde prijs van €60,- tot €80,- per m² duurder is dan roofing, heeft EPDM een lange levensduur van ongeveer 40 jaar. Een EPDM dak is uv-bestendig en nagenoeg onderhoudsvrij. Beschadigingen kunnen gemakkelijk hersteld worden met een speciale folie.

EPDM dak aanbrengen?

EPDM plaatsen wordt gedaan in de vorm van een folie over het dakoppervlak. Met lijm of een mechanische bevestiging zorgt de dakwerker uit Limburg ervoor dat de folie goed blijft zitten. De afwerking door middel van vulkanisatie is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat waterlekken voorkomen worden.

Groendak

Een groendak is een milieuvriendelijk dak dat uitstekend isoleert. U heeft de keuze uit een intensief groendaktype en extensief groendaktype. Een intensief groendaktype vereist meer dakonderhoud dan een extensief type. Een extensief groendaktype kost €45,- tot €100,- per m² en een intensief groendaktype €120,- tot €200,- per m².

Groendaken bestaan uit vegetatie zoals mossen, kruiden, kleine planten en grassen. Door de dikke laag isoleert een dergelijk dak uitstekend, bovendien gaan ze erg lang mee. De gemiddelde levensduur is 60 jaar. U moet er wel rekening mee houden dat de dakconstructie geschikt is voor een groendak en dat u een geschikte onderlaag nodig heeft. Een groendak is namelijk zwaar, daarom is het soms nodig om de constructie te verstevigen. Geschikte onderlagen die wortelbestendig zijn, zijn EPDM en PVC of kunststof.

Dakdekker voor hellende daken

Heeft u een hellend dak? Een dakdekker kan dan veel voor betekenen. Bij een hellend daktype heeft u keuze uit veel verschillende dakbedekkingen. In Limburg zijn dakpannen nog steeds de meest gebruikelijke keuze voor een hellend daktype, net als in de rest van België. Daarnaast is een leien dak ook zeer populair. Maar wist u dat riet en metaal ook een optie zijn?

Een dakdekker uit Limburg vertelt u graag meer over de mogelijkheden en geeft u deskundig advies voor uw woning. Vraag vandaag nog gratis offertes aan!

dakbedekking Limburg

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Bent u benieuwd naar dakwerken prijzen? In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de kosten van dakbedekking. Zo ziet u dat betonnen dakpannen gemiddeld €22,- tot €41,- per m² kosten en keramische pannen €32,- tot €65,- per m². Leien hebben een gemiddelde prijs van €65,- tot €120,- per m² en zinken bedekking kost gemiddeld €80,- per m².

Meer prijzen weten?

Kijk dan in het volgende prijsoverzicht voor de kosten van dakbedekking. Of vraag gratis offertes aan om te weten wat uw project precies gaat kosten. De offertes zijn geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast!Kosten dakbedekking hellend dak

Soort dakbedekking hellend dak Gemiddelde prijs dakwerker per m² (incl. btw en montage)*
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Kunstleien €65,- tot €75,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Koper €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.


Nieuwsgierig naar exacte prijzen van dakwerken?

Vergelijk offertes en weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Gratis offertes

Dakpannen

U heeft keuze uit twee soorten dakpannen.

Betonnen dakpannen worden gemaakt door beton in een mal te gieten en dit vervolgens te laten uitharden. Eventueel kan een kleurcoating aangebracht worden. Pannen met deze coating hebben een langere levensduur en zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Betonpannen kosten gemiddeld €22,- tot €41,- per m². De voordelen van betonpannen zijn:

 • Budgetvriendelijk
 • Maatvast

Keramische dakpannen worden gemaakt van klei. De pannen worden in een oven gebakken. Met een ingebakken glazuurlaag zijn de pannen beschermd tegen algen en mossen en hebben ze een zeer lange levensduur. Kleidakpannen kosten gemiddeld €32,- tot €65,- per m². De voordelen van keramische pannen:

 • Lange levensduur
 • Geschikt voor lastige daken

Leien dak

Leien worden in Limburg al jarenlang gebruikt als dakafwerking. Deze stenen zijn enorm duurzaam, sterk en daardoor goed bestand tegen een storm. Bovendien zijn leien verkrijgbaar in een ruim aanbod aan afmetingen en kleuren, zodat leistenen geschikt zijn voor vele verschillende dakvormen. Leien daken zijn in twee categorieën te delen: natuurleien en kunstleien.

Natuurleien gaan 75 tot 100 jaar mee en zijn daarmee enorm duurzaam. Kunstleien hebben een minder lange levensduur, maar is daarentegen een stuk aantrekkelijker geprijsd. Voor kunstleien ligt de gemiddelde kostprijs per vierkante meter rond de €65,- tot €75,-. Het aanleggen van natuurleien kost iets meer, gemiddeld €110,- tot €120,- per vierkante meter.

rieten dak

Rieten dak

U ziet steeds vaker woningen met een rieten dak. Een rieten dak oogt enorm mooi en geeft een echt vakantiegevoel in uw eigen huis. Bovendien is het aanbrengen van een rieten dak een erg milieubewuste keuze! Riet is namelijk een natuurlijk en duurzaam materiaal met een bijzonder karakter. Ze zijn gemiddeld 25 tot 35 centimeter dik. Mede dankzij de dikte en de structuur van het riet, biedt dit een uitstekende isolatie in uw woning. Het materiaal reflecteert de warmte, waardoor het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter juist aangenaam warm.

Het aanbrengen van rieten daken kost gemiddeld €90,- tot €95,- per vierkante meter, inclusief btw en montage.

Metalen daken: aluminium, koper en zink

In Limburg worden strakke metalen daken steeds meer toegepast. Er zijn verschillende materialen:

 • Aluminium: dit flexibele materiaal is geschikt voor daken met aparte vormen. Een aluminium dak heeft een levensduur van ongeveer 50 jaar en kost gemiddeld €75,- per m²
 • Koper: een koperen dak geeft u woning in Limburg een luxe uitstraling. De levensduur ligt rond de 80 jaar. De gemiddelde prijs is €120,- per m².
 • Zink: dit metaal lijkt op aluminium, maar heeft een levensduur van maar liefst 100 jaar. Op welke kostprijs moet u rekenen? De kosten van zinken dakbedekking zijn gemiddeld €80,- per m².

Premie voor dakwerken?

Dakwerken zijn vaak niet goedkoop. Daarom is het fijn dat u in veel gevallen een premie kunt aanvragen voor dak renoveren. Voor dakwerken zijn er een aantal premies:

 • De overkoepelende renovatiepremie kunt u aanvragen wanneer u voor minimaal €2.500,- aan facturen van dakrenovatie kunt voorleggen. De premie bedraagt 20% of 30% van de totaalprijs van dak renoveren. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie.
 • De netbeheerder geeft premie voor dakisolatie wanneer deze aan een aantal voorwaarden voldoet. U leest meer op vlaanderen.be.
 • Wilt u een groendak laten aanleggen? Maak dan ook gebruik van de beschikbare premies. Meer informatie over premies voor het aanleggen van een groendak vindt u op vlaanderen.be en omgevingvlaanderen.be.

Benieuwd of u premie kunt krijgen? Op premiezoeker.be ziet u in één keer of u aanspraak kunt doen op landelijke, provinciale of gemeentelijke premies.

Dakwerken Limburg; hoeveel btw betalen?

Voor sommige renovatiewerken geldt een verlaagd btw-tarief van 6%. Voor dakwerken is dat helaas niet het geval. U betaalt dus het reguliere tarief van 21% over dakwerken. Laat u ook isolatie aanbrengen? Daarbij is het wel het verlaagde tarief van toepassing. U betaalt slecht 6% btw in plaats van het reguliere tarief van 21%.

Wilt u meer weten over het verlaagde btw-tarief? Kijk voor de precieze voorwaarden op financien.belgium.be.

Recent aangevraagde offertes

Meerdere dakwerken in Hasselt
Dakrenovatie in Maasmechelen
Dakherstelling uitvoeren in Maaseik
Nieuw dakbedekking in Tongeren
EPDM dak repareren in Bilzen
Dak renoveren in Lommel
Nieuw dak plaatsen in Sint-Truiden
Roofing aanbrengen in Beringen
Dakpannen leggen in Lanaken
Dakbedekking repareren Genk

Voordelen dakwerkers Limburg inschakelen

Schakel een dakdekker uit de regio van Limburg in en profiteer van veel voordelen!

 • U bent verzekerd van vakwerk van de hoogste kwaliteit.
 • Uw dak is gegarandeerd waterdicht.
 • U hoeft zelf geen gereedschap aan te schaffen of het dak op de klimmen.
 • Vergelijk offertes en u kiest gemakkelijk de specialist die best bij uw wensen past!

dakdekkersbedrijf Limburg

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woning in Limburg. Met een dakrenovatie of het laten leggen van nieuwe dakbedekking zorgt u ervoor dat uw woning warm en droog blijft.

Vakkundige dakwerker uit Limburg gezocht voor dakwerken in de buurt?

Twijfel niet en vraag vandaag nog gratis offertes aan. Deze zijn bovendien geheel vrijblijvend! Door offertes voor dakwerken te vergelijken, ziet u snel welke dakdekker best bij uw wensen aansluit. Bovendien weet u zo zeker dat u niet te veel betaalt voor dakwerken!

Dakgoten aan onderhoud, reparatie of vervanging toe? Schakel dan een dakgootspecialist uit ons netwerk in.

Gratis offertes ontvangen