Specialist in dakwerken

Vraag gratis offertes aan

Dakwerken Riemst

Is er een deel van de dakbedekking verschoven tijdens een storm en hebt u een specialist in de daktimmerwerken of herstellingen nodig? Of wordt het hoog tijd voor een uitgebreid dakonderhoud of een dakrenovatie? Neem voor deze en andere dakwerken contact op met één van de dakdekkers uit ons netwerk.

De dakwerken experts uit Riemst hebben een ruime ervaring in daktimmerwerken, dakonderhoud en dakrenovatie. Daarnaast kan een roofing specialist u tevens tips en advies geven voor de montage van nieuwe dakbedekking voor uw plat dak. Wij zijn een netwerk van dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Wanneer u een vrijblijvende offerteaanvraag via ons contactformulier doet ontvangt u meerdere offertes (maximaal 5) van diverse dakwerkers uit uw regio. Vergelijk deze offertes op prijs en maak een afspraak met de dakdekker die aan uw voorwaarden voldoet. Zo vindt u snel en gemakkelijk een vakman voor uw klus!Waarmee kan een dakwerker u helpen?

U kan een dakdekker eigenlijk bij alle dakwerken inschakelen. De mogelijke dakwerken variëren enorm: wilt u roofing op uw platte dak laten aanbrengen of zijn uw dakpannen aan vervanging toe?

In de meeste gevallen is een herstelling voldoende, maar als het geheel gaat verzakken is een complete dakrenovatie wellicht de beste keuze. Menig dakdekker uit Riemst staat bij al uw dakwerken met plezier voor u klaar. Over het algemeen wordt een dakdekker voor de volgende dakwerken ingezet:


dakwerken Riemst

Roofing service Riemst

Wanneer u contact opneemt met een roofing service uit Riemst, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp door een dakdekker die uitstekend gediplomeerd is. De daktimmerwerken zijn van hoogwaardige kwaliteit.

De dakwerkspecialisten helpen u bovendien bij het dakonderhoud en dakrenovatie. Bijvoorbeeld wanneer de roofing is gaan scheuren of wanneer de bedekking niet meer waterdicht is. Soms is het mogelijk om nieuwe roofing over de bestaande te leggen. De dakwerkspecialist geeft u graag advies over de mogelijkheden.

Dakonderhoud Riemst

Dakonderhoud

Vaak wordt dakonderhoud vergeten of men doet het niet omdat ze niet op een hoge trap of het dak durven te staan. Toch is het belangrijk om regelmatig dakonderhoud te plegen aan uw dak. Vuil zoals de groei van mossen of algen en bladeren tasten namelijk de bedekking aan. De dakdekker gaat het dak op en maakt alles schoon. Hierbij zorgt hij dat al het vuil verwijderd is. Uw dak ziet er gelijk een stuk netter en verzorgder uit. Ook zorgt de vakman ervoor dat de hemelwaterafvoer helemaal schoon zijn. Bladeren en takjes zorgen voor verstoppingen, hierdoor loopt regenwater niet meer goed weg.

dakrenovatie in Riemst

Dakrenovatie Riemst

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is of wanneer uw roofing of de dakconstructie te veel is verouderd, is een dakrenovatie noodzakelijk. Een vakman vervangt tijdens de dakrenovatie de gehele of een gedeelte van de bedekking.

Bij houtrot of verzakkingen is het nodig om dakconstructies te renoveren. Soms is het ook mogelijk om alleen extra steunbalken te monteren om een verzakking te repareren. Met een dakrenovatie verlengt u de levensduur van het dak en zorgt u ervoor dat alles weer waterdicht is. Daarnaast voorkomt u grote schade door scheuren in het dak of houtrot.

daklekkage Riemst

Daklekkage Riemst

Een daklekkage wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Roofing dat uitgedroogd of gescheurd is, is bijvoorbeeld niet meer waterdicht. Dakpannen worden na verloop van tijd poreus en een harde wind kan ervoor zorgen dat ze verschuiven. Daklekkages veroorzaken vochtplekken op het plafonds en de muren, schimmelvorming en andere schade aan de constructie van uw woning. Belangrijk dus dat u het zo snel mogelijk laat repareren door een vakman uit Riemst. Een daklekkage is niet altijd direct zichtbaar en de lekdetectie is niet eenvoudig. Een dakdekker weet precies waar hij op moet letten en gebruikt verschillende hulpmiddelen voor het detecteren van de locatie van het lek.


Uw dak in Riemst toe aan dakonderhoud of dakrenovatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage is één van de dakwerken die een dakdekker vaak uitvoert. Het vereist veel vakkennis en ervaring. Omdat water naar beneden loopt is het niet altijd eenvoudig om de locatie te vinden. Soms lekt het al een tijdje, maar wordt het pas zichtbaar na een hevige regenbui.

Voor het opsporen van een lek gebruikt de vakman daarom verschillende meettechnieken, bijvoorbeeld rookgasdetectie, een kleurstoftest of een endoscoop. Een endoscoop is een kleine camera waarmee er onder het dak gekeken kan worden. Met rookgasdetectie wordt er rookgas onder het dak gespoten. De plek waar het rook ontsnapt is de locatie van het lek.

Daktimmerwerken Riemst

Een dak is opgebouwd uit verschillende houten onderdelen, bijvoorbeeld de dakconstructie en de dakplaten. Onder daktimmerwerken valt onder andere het bouwen van een dak. Hierbij bouwt de dakdekker eerst een houten constructie, bijvoorbeeld een stevige gording of een spantendak.

Daarnaast wordt er een onderdak gemonteerd. Dit is een beschermlaag tussen de constructie en de bedekking. Onder daktimmerwerken valt ook het monteren of renoveren van de dakschilden. Of schakel een dakwerker in voor daktimmerwerken aan een houten dakkapel. Het monteren, opknappen en renoveren van een dakkapel vereist veel nauwkeurigheid en vakkennis.

Dakreparatie plat dak

Voor de dakreparatie analyseert de vakman uit Riemst eerst het dak zodat hij precies weet wat de oorzaak is. Hij gebruikt en speciale waterdichte pasta voor het repareren van kleine scheurtjes en naden worden opnieuw gedicht door middel van verhitting of lijm. Soms is het nodig om een gedeelte van de bitumen of EPDM te zodat het dak weer waterdicht is.

Dakreparatie hellend dak

De oorzaak van een daklekkage is bij een hellend dak meestal eenvoudig te vinden. Scheve of poreuze dakpannen of andere beschadigingen leiden vaak tot een daklekkage. Ook komt het in sommige gevallen voor dat er enkele pannen missen door bijvoorbeeld een hevige storm. Bij schade is het verstandig om meteen de betreffende beschadigde gedeelte te laten vervangen.

Roofing Riemst

Overzetdak

Is het tijd om uw dak te vervangen? Met een overzetdak is het niet nodig om het oude dak te verwijderen, dit blijft gewoon liggen. Een overzetdak is vaak alleen mogelijk bij leien, shingles, roofing of golfplaten. Een overzetdak is een licht dak, dat over een bestaand dak wordt aangebracht.

Het monteren van een overzet dak is relatief eenvoudig en goedkoper dan een nieuw dak. Er wordt eerst een houten of metalen frame op het bestaande dak bevestigd, dit wordt een onderdak genoemd. Daarna plaats de dakdekker nieuwe bedekking aan op de houten of metalen lattenconstructie.

dakwerker in Riemst

Nieuwe dakconstructie

Het hernieuwen van de dakconstructie is één van de belangrijkste dakwerken. Het is namelijk een aantal balken die samen sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Denk hierbij aan het gewicht van uw dakafwerking, maar ook aan het gewicht van sneeuw en wind. Als uw dakconstructie niet naar behoren werkt, dan heeft dit gevaarlijke gevolgen. Wanneer u merkt dat de houten balken rot of verzakt zijn is het wellicht tijd om uw dakconstructie gedeeltelijk of volledig te renoveren. Vermoedt u dat een nieuwe dakconstructie onvermijdelijk is? Vraag dan een dakdekker uit Riemst om een grondige dakinspectie. Vraag via het contactformulier op de offertepagina meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio.

dakraam, dakkoepel of dakkapel plaatsen

Extra daklicht creëren

Extra daglicht maken in een kamer kan op verschillende manieren. De meest bekende vormen in Riemst zijn de dakraam en de dakkapel. Met een dakkapel creëert u niet alleen meer licht, maar ook extra ruimte. Een dakraam of dakkapel kunnen alleen geplaatst worden op hellende daken, maar ook voor platte daken zijn er diverse opties. Bijvoorbeeld een grote lichtkoepel. Een lichtkoepel zorgt voor meer lichtinval en zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Wilt u veel meer licht en ruimte creëren? Kies dan voor een lichtstraat. Een lichtstraat is een lang framewerk met meerdere ramen. Deze ramen worden gekoppeld en meestal in een hoek geplaatst.

schoorsteenrenovatie Riemst

Schoorsteenrenovatie

Na verloop van tijd zal de kwaliteit van uw schoorsteen verslechteren. Het roest tast het materiaal aan, wat gevolgen heeft voor de constructie. Ook het controleren en renoveren van de schoorsteen valt onder algemene dakwerken. Wanneer het rookkanaal niet meer in orde is of als het voegwerk poreus geworden is zal de roofing expert aan de slag met een renovatie. In eerste instantie zal hij de losse bakstenen vast zetten en hierna wordt het voegwerk hersteld. Omdat de dakwerken op grote hoogte plaats vinden, raden wij u aan hier een professional uit Riemst voor in te schakelen.

Dakisolatie

Het isoleren van uw schuin of plat dak is één van de dakwerken waarop u jaarlijks op uw energierekening bespaart. U heeft bij beide soorten daken de mogelijkheid om de binnenkant of de buitenkant te voorzien van isolatie. In Riemst kiezen klanten voornamelijk voor isolatie vanuit de binnenzijde omdat dit over het algemeen voordeliger is.

Onder schuine daken heeft u de keuze uit diverse isolatiematerialen: glas- en steenwol zijn populaire keuzes, maar ook PUR schuim maakt een opmars in Riemst. Bij een platte daken kiezen klanten geregeld voor dakisolatieplaten van PIR of XPS. Hierbij wordt het isolatiemateriaal onder de dakafwerking geplaatst.

Voor ieder dak een juiste oplossing!

Zoekt u naar een dakdekker in Riemst die u wil helpen bij het controleren van dakbekleding van riet? Wilt u weten welk pannendak de meest geschikt keuze vormt voor uw woning? Of bent u op zoek naar dakbedekkingen die een authentieke uitstraling heeft? Bij het netwerk van Leonard Nico Vos horen vele professionals, die elk hun eigen specialisatie hebben op het gebied van de dakwerken. Dit betekent dat er ongeacht uw vraag, altijd een roofing specialist beschikbaar is in Riemst die deze kan beantwoorden, en u daarna zal helpen met het afhandelen van de dakrenovatie of daktimmerwerken. Het is afhankelijk van de mate waarin u zelf het dakwerk uitvoert hoe hoog de uiteindelijke kosten worden. Voor een goed resultaat is de ondersteuning van een dakdekker wel aan te raden.

Dakwerken prijzen

Voor een optimaal woongenot zijn goed functionerende daken van groot belang, maar de kosten voor dakwerken kunnen flink oplopen. Wat u precies gaat betalen is afhankelijk van de dakwerken, het uurtarief van de roofing expert uit Riemst en het oppervlak dat behandeld moet worden. Bent u toe aan nieuwe afwerking op uw dak? Dit kost gemiddeld €22,- tot €199,- per vierkante meter. De keuze voor een type afwerking is een grote invloed op de kostprijs. Zo is een pannendak vaak kostbaarder dan de afwerking voor een plat dak, maar de levensduur ligt daartegenin wel een stuk hoger. Is uw dak aan een reiniging toe? Klanten betalen hier gemiddeld €1.250,- tot €1.700,- voor. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt? Dan is het verstandig om de totaalprijzen van diverse dakwerkers uit Riemst te vergelijken.

Uurtarief dakdekker

Het uurtarief van een dakdekker is afhankelijk van het type dakwerken dat er uitgevoerd moet worden, de moeilijkheid en de ervaring van de dakdekker.

Houd rekening met een gemiddeld uurtarief tussen de €30,- en de €35,- voor onderhoud en kluswerk. Het aanleggen van een nieuw dak kost gemiddeld €30,- tot €45,- per uur.

Hoe meer ervaren een dakdekker is, hoe hoger het uurtarief vaak is. Dit wil echter niet zeggen dat een minder ervaren dakdekker altijd goedkoper is, want een meer ervaren dakdekker werkt sneller en is daarom soms goedkoper.

Prijstabel: dakwerken prijs

DakwerkenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Dakonderhoud / dakreparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Nieuwe dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Gemiddelde kosten per schoorsteen.
Dakreiniging (ontmossen) + coaten€1.250,- tot €1.700,-Reiniging + coaten, op basis van een dak van 60 m².
Nieuwe dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €199,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak, de dakbedekking en de benodigde werkzaamheden. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte kosten!

Op zoek naar een ervaren dakdekker voor uw dak?

Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten van dakwerken!

Bespaar op uw dakwerken klus!

renovatiepremie dakwerken

Premie dakwerken?

Om te besparen op de kosten is het soms mogelijk om een premie aan te vragen. Eén van de mogelijkheden is een renovatiepremie. Een renovatiepremie geldt bijvoorbeeld voor het veranderen van dakstructuren of het aanleggen van nieuwe bedekking. De hoogte voor van de premie is maximaal 20% of 30% van de totaalprijs met een maximum van €3.333,-. Lees op wonenvlaanderen.be meer over de renovatiepremie. Een andere mogelijkheid is een verbeteringspremie. De verbeteringspremie maakt vanaf 1 januari 2019 deel uit van de renovatiepremie. Ook hierover leest u meer op wonenvlaanderen.be. Alle landelijke en lokale premies vindt u eenvoudig via premiezoeker.be..

nieuwe dakbedekking Riemst

Nieuwe dakbedekking

De levensduur van de verschillende dakafwerkingen is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Wanneer u in een oude woning woont, bestaat er echter de kans dat uw dakbedekkingen nog niet zo lang meegaan.

In dat geval is het op termijn belangrijk om nieuwe dakbedekkingen te laten aanbrengen. Welke soort het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw dakhelling.

hellend dak Riemst

Hellend dak

Hoewel er in Riemst steeds meer woningen worden gebouwd met platte daken, is een hellend dak nog altijd de meest voorkomende dakvorm. Wanneer er sprake is van een hellingsgraad van minimaal 5 graden, is er sprake van een hellend dak. Dit heeft verschillende voordelen: water en vuil blijft er bijvoorbeeld niet op liggen, zodat de levensduur een stuk langer is dan platte daken. U heeft de keuze uit diverse dakbedekkingen zoals riet en leistenen, maar vooral een pannendak is populair. Als u een hellend dak wilt isoleren, dan heeft u de keuze om dit van binnenuit of van buitenaf te bevestigen. De meeste schuine daken in Riemst hebben:

Dakpannen Riemst

Dakpannen Riemst

Hoewel er diverse vormen bestaan voor het afdekken van schuine daken, vormen dakpannen hiervoor de meest gebruikelijke keuze. Het is voor een goede levensduur van de dakpannen echter wel noodzakelijk om deze regelmatig van onderhoud te voorzien.

Een dergelijk dakonderhoud bestaat uit het controleren van een pannendak op verschuivingen, poreusheid en eventuele beschadigingen. Desgewenst kan ook de onderliggende dakconstructie worden gecontroleerd.

Als er problemen zijn opgetreden kan een dakwerken vakman uit Riemst bovendien direct de daktimmerwerken of dakreparaties die nodig zijn uitvoeren. Zo weet u zeker dat uw dakbekleding nog lange tijd meegaat, zonder dat u hoeft te vrezen voor lekkages of andere problemen. Kom in contact met een vakman en vraag vrijblijvend offertes aan.

Dakpannen prijs

De dakpanprijzen hangen af van een aantal factoren. De belangrijkste prijsfactor is het type dakpan dat u laat monteren door een dakwerker uit Riemst. Kleidakpannen zijn het duurste, deze kosten ongeveer €32,- tot €65,- per vierkante meter. Dit is inclusief de btw en de montage. De kostprijzen zijn afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en de glazuurcoating. Het leggen van betonnen dakpantypes is goedkoper, maar een betondakpan gaan minder lang mee. Daarnaast worden ze sneller vies. Ze worden namelijk poreus en hierdoor hecht mos en ander vuil zich gemakkelijker aan de dakpan.

Prijstabel: dakpannen prijzen

Type dakpanPrijs per m² *Levensduur
Keramische dakpannen€32,- tot €65,-100+ jaar
Betonnen dakpannen€22,- tot €41,-30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Dakpannen leggen

Voor het leggen van een pannendak gelden een aantal regels. Ten eerste is het noodzakelijk dat de onderliggende dakconstructie in goede staat verkeert. Als de houten latten niet goed liggen, dan is het noodzakelijk de daktimmerwerken te laten afhandelen door een dakwerken expert uit Riemst. Vervolgens kunt u de pannen stap voor stap aanbrengen, waarbij u altijd een derde van de dakpan moet overlappen.

Soorten dakpannen

Bent u van plan om uw schuin dak met dakpannen te bekleden? Dan dient u een keus te maken uit het grote aanbod aan soorten pannen. De holle dakpan is één van de meest gebruikelijke opties voor schuine dakconstructies met een lichte tot zware helling. Daarnaast bestaan er ook platte dakpannen met en zonder ribben of sluitingen voor minimaal hellende daken.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn zeer populair in Riemst, want ze zijn goedkoop en een dakdekker legt ze snel. Om de levensduur van betondakpannen te verlengen is het verstandig om ze te behandelen met een speciale coating. Hierdoor blijven ze langer mooi en worden ze minder snel poreus. Het nadeel van dit type dakpan is dat mos en vuil zich sneller hecht aan het materiaal.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden ook wel kleidakpannen genoemd en hebben een langere levensduur dan betondakpannen. Ze worden gemaakt van klei dat op hoge temperatuur is gebakken met een glazuurlaag. Kleidakpannen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen. De kleidakpannen blijven erg lang mooi door de glazuurlaag en hebben een authentieke uitstraling.

Leien dak

Leien worden in Riemst al jarenlang gebruikt als dakafwerking. Deze stenen zijn enorm duurzaam, sterk en daardoor goed bestand tegen een storm. Bovendien zijn leien verkrijgbaar in een ruim aanbod aan afmetingen en kleuren, zodat leistenen geschikt zijn voor vele verschillende dakvormen. Leien zijn in twee categorieën te delen: natuurleien en kunstleien. Natuurleien gaan 75 tot 100 jaar mee en zijn daarmee enorm duurzaam. Kunstleien hebben een minder lange levensduur, maar is daarentegen een stuk aantrekkelijker geprijsd. Voor kunstleien ligt de gemiddelde kostprijs per vierkante meter rond de €65,- tot €85,-. Het aanleggen van natuurleien kost iets meer, gemiddeld €100,- tot €145,- per vierkante meter.

leien dakbedekking plaatsen

Prijstabel: leien dakbedekking

Soorten leienPrijs per m² *Levensduur
Kunstleien€65,- tot €85,-30-35 jaar (of langer)
Natuurleien€100,- tot €145,-75-100 jaar (of langer)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage.

Hoe plaatst een dakdekker een nieuw leien dak?

Rieten dak

U ziet steeds vaker woningen met rieten daken. Het riet oogt enorm mooi en geeft een echt vakantiegevoel in uw eigen huis. Bovendien is het aanbrengen van dit type een erg milieubewuste keuze! Riet is namelijk een natuurlijk en duurzaam materiaal met een bijzonder karakter. Ze zijn gemiddeld 25 tot 35 centimeter dik. Mede dankzij de dikte en de structuur van het riet, biedt dit een uitstekende isolatie in uw woning. Het materiaal reflecteert de warmte, waardoor het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter juist aangenaam warm. Het monteren van rieten daken kost gemiddeld €90,- tot €95,- per vierkante meter, inclusief btw en montage.

Prijstabel: kostprijs rieten dak

MateriaalPrijs per m² *Levensduur
Rieten dakbedekking€90,- tot €95,-35 jaar
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen.

Hoogstaande dakwerken tegen lage kosten!

Vind snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Plat dak

Roofing experts worden meestal ingezet voor het aanleggen van een plat dak. Dit komt doordat het installeren van platte daken enige handigheid en de juiste technieken vereist. Om te voorkomen dat er daklekkages ontstaan, is het bovendien belangrijk dat de afwatering of een vochtwerende laag goed wordt uitgevoerd.

Wilt u dakbedekking aanbrengen bij een platdak, dan hebt u de keuze uit diverse materialen. Traditioneel werd hiervoor asfalt gebruikt, tegenwoordig kunt u uit allerlei dakbedekkingen kiezen. Om te zorgen voor een goede warmte binnenshuis bij platte daken, is het aan te raden ook een isolerende laag aan te brengen. Vraag via de offertepagina meer informatie aan bij een dakdekker uit Riemst. Bij platte daken is over het algemeen de keuze uit:

Nieuw plat dak

Een plat dak zal net als schuine dakconstructies een lange tijd meegaan voordat het nodig is deze op te knappen. Het vervangen van de roofing van een platdak hoeft niet veel te kosten, zeker niet wanneer u zelf een deel van het werk uitvoert. Kies er bijvoorbeeld voor om eigenhandig de huidige bedekking te verwijderen, of voer zelfs de daktimmerwerken of herstellingen zelf uit.

Plat dak isoleren

Werkt u regelmatig in de schuur en wilt u voorkomen dat u hoge stookkosten betaalt? Overweeg dan om de schuur te isoleren. Het aanbrengen van dakisolatie op het platdak is op verschillende manieren mogelijk. Dakwerkers uit Riemst adviseren om te kiezen voor isolatie aan de buitenzijde, dan creëert u namelijk een warm dak constructie. Over de isolatie plaatst de vakman dan een nieuwe laag dekmateriaal. Dit levert een beter resultaat op dan isolatie aan de binnenzijde.

EPDM dakbedekking Riemst

Zoals gezegd is EPDM een zeer geschikt materiaal voor het afdekken van platte daken. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het materiaal kan worden aangeduid als een synthetisch rubber, dat door het unieke verwerkingsproces positieve kenmerken krijgt. Zo heeft EPDM een hoge elasticiteit die niet wordt beïnvloed door temperatuurschommelingen. Dit betekent tevens dat het materiaal bestand is tegen zeer hoge en lage temperaturen: van 120 tot – 35 graden. Daarnaast kan het niet worden beschadigd door basen, zuren of UV stralen. Dit leidt ertoe dat het product een levensduur van +/- 50 jaar krijgt. Om uw plat dak af te dekken, kunt u het beste en roofing professional uit Riemst het laten aanbrengen.

EPDM dakbedekking plaatsen

EPDM prijs

De prijs voor deze bedekking is gemiddeld €60,- tot €80,- per m². Moet er ook nog oude dakbedekking verwijderd worden? Dan moet u rekening houden met een meerprijs.

De totaalprijs voor het aanleggen van EPDM is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de grootte van het dak en de arbeidskosten.

Prijstabel: EPDM-dakbedekking prijzen

EPDM-dakbedekkingGemiddelde prijs *
EPDM aanbrengen€60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM aanbrengen€150,- tot €200,- per m²

* Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

EPDM aanbrengen

Het aanbrengen van het synthetisch rubber tijdens een dakrenovatie is bovendien niet heel ingewikkeld. In de meeste gevallen is het enkel nodig om een nieuwe toplaag aan te leggen. Een dergelijke toplaag kunt u eventueel eigenhandig bevestigen, of hiervoor de hulp van een erkend dakwerken vakman uit Riemst inschakelen. Wij garanderen dat uw toplaag snel weer in optimale staat zal verkeren.

Voor- en nadelen

Evenals alle andere materialen heeft ook het zowel voor- als nadelen. De grootste voordelen van zijn de lange levensduur van 50 jaar, de UV-bestendigheid van het materiaal en de snelle verwerking die mogelijk is dankzij de prefab membramen. De hogere kosten en het slecht verdragen van chloor vormen nadelen van het EPDM. Plaats het daarom niet in de buurt van een zwembad.

Groendak Riemst

Een groendak is een milieuvriendelijk dak dat uitstekend isoleert. U heeft de keuze uit een intensief groendak en extensief groendak. Een intensief groendak vereist meer onderhoud dan een extensief type. Groendaken bestaan uit vegetatie zoals mossen, kruiden, kleine planten en grassen. Door de dikke laag isoleert een dergelijk dak uitstekend, bovendien gaan ze erg lang mee. De gemiddelde levensduur is 60 jaar. U moet er wel rekening mee houden dat de dakconstructie geschikt is voor een groendak en dat u een geschikte onderlaag nodig heeft. Een groendak is namelijk zwaar, daarom is het soms nodig om de constructie te verstevigen. Geschikte onderlagen die wortelbestendig zijn, zijn EPDM en PVC of kunststof.

Groendak in Riemst

Bitumen dakbedekking Riemst

Een ander materiaal dat kan worden gebruikt als roofing voor platte daken is bitumen, ook voor een tuinhuis, garage of dakkapel. Dit wordt verkregen uit het fractionele destillatie proces van aardolie, en is zonder bewerking te vinden in de natuur. Roofing als vorm van dakbekleding past men over het algemeen toe door dit te verwerken in asfalt. Dankzij de uitstekende eigenschappen is het basismateriaal bovendien geschikt voor dakreparaties. Overweegt u een ander materiaal dan bitumen? EPDM is een mogelijk alternatief. Wees u er wel van bewust dat het meestal een moderne uitstraling biedt dan de andere producten.

Bitumen dakbedekking in Riemst plaatsen

Bitumen prijzen

Het aanbrengen van bitumen kost gemiddeld €40,- tot €50,-. Roofing wordt geleverd op rollen en dan op maat gesneden door een dakdekker uit Riemst.

Soms is het mogelijk om een nieuwe laag over de bestaande bitumineuze bedekking te bevestigen.

De totaalprijs is hoger wanneer het nodig is om de oude roofing te verwijderen.

Prijstabel: wat kost een bitumen dak?

Bitumen dakbedekkingGemiddelde prijs bij 50 m² *
Bitumen over oude laag dakbedekking€1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen aanbrengen€1.500,- tot €1.900,-

* Let op: : dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.

Bitumen dakbedekking repareren

Een veelvoorkomende dakreparatie van bitumen is het opknappen van kleine scheurtjes en naden die loslaten. Hiervoor gebruikt de vakman een speciale lijm of pasta. Soms is het nodig om een gedeelte van de bitumen te vernieuwen. De vakman snijdt dan het beschadigde deel weg en legt daarna een nieuw stuk.

APP en SBS

Wist u dat er verschillende soorten bewerkingen voor roofing bestaan? De twee meest gebruikelijke varianten zijn APP en SBS. APP (Atactisch PolyPropyleen) is een bewerking dit ervoor zorgt dat het bitumen zeer soepel blijft en goed bestand is tegen de zon. Een SBS (Styreen Butadieen Styreen) bewerking vermindert de kans op daklekkage. Wel is bitumen met een SBS bewerking gevoeliger voor de zon.

Roofing branden of lijmen?

Een dakdekker uit de omgeving van Riemst brengt de roofing aan door het te lijmen of te branden. Lijmen heeft een aantal voordelen. Het is gemakkelijk om aan te brengen en de lijm zorgt voor een extra waterdichte laag. Bovendien is deze methode veiliger, want er wordt geen vuur gebruikt.

De meest gekozen methode in Riemst is echter door het te branden. De onderlaag van de roofing wordt bewerkt met een brander en hierdoor smelt de laag. De vakman plakt de roofing dan vast op het onderdak. Beide methodes vereisen ervaring en vakkennis. Bij branden ontstaan er bijvoorbeeld blaren als het niet op de juiste manier verwarmd wordt.

Voordelen dakdekker Riemst

Schakel een dakdekker uit de regio Riemst en profiteer van de voordelen! Met een vakman bent u er namelijk van verzekerd dat de bedekking op de juiste manier aangebracht wordt en reparaties vakkundig uitgevoerd worden. Zo weet u zeker dat uw dak waterdicht is en voorkomt u schade. De belangrijkste voordelen:

  • Verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp.
  • De dakbedekking wordt op de juiste manier en waterdicht aangebracht.
  • U hoeft zelf geen gereedschap aan te schaffen of het dak op.

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker in de buurt van Riemst voor het uitvoeren dan dekwerken? Laat bijvoorbeeld roofing aanleggen of schakel een dakwerker in voor een dakrenovatie. Met dakonderhoud verlengt u de levensduur van het dak. U bent verzekerd van een uitstekend kwaliteit en deskundig advies.

Bespaar tot wel 30% op de dakkosten en kies eenvoudig het beste dakdekkersbedrijf. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis offertes met scherpe totaalprijzen van specialisten uit uw omgeving. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies! Ons netwerk bestaat ook uit dakgoten specialisten.

dakdekker Riemst